Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE FAMÍLIES I AFERS SOCIALS

Núm. 65470
Primera proposta de resolució provisional del director general d’Afers Socials d’exclusió, concessió i denegació de les sol·licituds presentades a la convocatòria de subvencions destinades a entitats privades sense ànim de lucre que desenvolupen serveis i programes d’atenció social, d’orientació, de valoració i d’integració per al foment de la inclusió social i serveis d’atenció social adreçats a persones i famílies en risc d’exclusió social mitjançant programes dirigits a cobrir necessitats bàsiques, per als anys 2024-2026

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En data 21 de novembre de 2023 es publicà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears la Resolució de la consellera de Famílies i Afers Socials de 20 de novembre de 2023 per la qual s'aprova la convocatòria de subvencions destinades a entitats privades sense ànim de lucre que desenvolupen serveis i programes d'atenció social, d'orientació, de valoració i d'integració per al foment de la inclusió social i serveis d'atenció social adreçats a persones i famílies en risc d'exclusió social mitjançant programes dirigits a cobrir necessitats bàsiques, per als anys 2024-2026.

2. En data 25 de novembre de 2023 es publicà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears la Resolució de la consellera de Famílies i Afers Socials de 22 de novembre de 2023 per la qual es rectifica l'errada advertida a la Resolució de la consellera de Famílies i Afers Socials per la qual s'aprova la convocatòria de subvencions destinades a entitats privades sense ànim de lucre que desenvolupen serveis i programes d'atenció social, d'orientació, de valoració i d'integració per al foment de la inclusió social i serveis d'atenció social adreçats a persones i famílies en risc d'exclusió social mitjançant programes dirigits a cobrir necessitats bàsiques, per als anys 2024-2026.

3. Dins el termini previst en el punt 7.1 de la convocatòria, les entitats que s'indiquen en els annexos 1, 2 i 3 d'aquesta proposta de resolució han presentat una sol·licitud de subvenció per finançar les despeses derivades del funcionament de serveis i programes d'atenció social, d'orientació, de valoració i d'integració per al foment de la inclusió social, així com de serveis d'atenció social adreçats a persones i famílies en risc d'exclusió social mitjançant programes dirigits a cobrir necessitats bàsiques.

4. El personal del Servei de Serveis Socials de la Direcció General d'Afers Socials ha revisat la documentació de les sol·licituds presentades per determinar si s'adapten a l'objecte que disposa el punt 1 de la convocatòria i han comprovat si les entitats compleixen els requisits que estableix el punt 4.

5. En data 26 de gener de 2023 s'ha reunit la Comissió Avaluadora, prevista en el punt 9 de la convocatòria, i ha aprovat l'informe tècnic que fonamenta la proposta provisional d'exclusió, concessió i denegació de subvencions. Aquest informe inclou els projectes exclosos, amb el motiu d'exclusió, i els projectes aprovats i denegats en aplicació dels criteris de valoració establerts en l'apartat 11 de la convocatòria. L'apartat 12.2 de la convocatòria disposa que la puntuació mínima necessària perquè una sol·licitud pugui accedir a la subvenció és de 50 punts.

6. L'apartat 10.3 de la convocatòria disposa que, d'acord amb l'informe de la Comissió Avaluadora, el director general d'Afers Socials, òrgan instructor del procediment, iniciarà el tràmit d'audiència amb la formulació d'una primera proposta provisional de resolució perquè, en el termini màxim de cinc dies hàbils comptadors des de l'endemà de la publicació, les entitats interessades puguin presentar les al·legacions que considerin oportunes a la puntuació obtinguda pel projecte presentat.

7. S'ha comprovat, de conformitat amb el que disposa el punt 4.1 de la convocatòria de subvencions, en relació amb l'article 11.f del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, i l'article 38 del Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears, que les entitats proposades per la concessió de la subvenció es troben al corrent del compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

Fonaments jurídics

1. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú.

2. La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

3. El Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

4. El Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5. La Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears, que en l'article 3 estableix que els objectius de les polítiques socials són, entre d'altres, prevenir i atendre les situacions de vulnerabilitat de les persones i dels grups en situació d'exclusió social. Així mateix, l'article 4 disposa, entre els principis rectors, el d'universalitat i igualtat, pel qual els serveis públics han de garantir a tothom el dret d'accés als serveis socials i l'ús efectiu en condicions d'igualtat,equitat i justícia distributiva.

6. El Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Dins aquesta estructura, i sota la direcció del Govern, s'inclou la Conselleria de Famílies i Afers Socials, de la qual depèn la Direcció General d'Afers Socials i li atribueix les competències, entre d'altres, de gestió dels programes de serveis socials i de foment de programes d'inclusió social.

7. L'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 5 de març de 2021 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria de serveis socials i de joventut (BOIB núm. 34, d'11 de març).

8. La Resolució de la consellera de Famílies i Afers Socials de 20 de novembre de 2023 per la qual s'aprova la convocatòria de subvencions destinades a entitats privades sense ànim de lucre que desenvolupen serveis i programes d'atenció social, d'orientació, de valoració i d'integració per al foment de la inclusió social i serveis d'atenció social adreçats a persones i famílies en risc d'exclusió social mitjançant programes dirigits a cobrir necessitats bàsiques, per als anys 2024-2026 (BOIB núm. 158, de 21 de novembre de 2023).

9. La Resolució de la consellera de Famílies i Afers Socials de 22 de novembre de 2023 per la qual es rectifica l'errada advertida a la Resolució de la consellera de Famílies i Afers Socials per la qual s'aprova la convocatòria de subvencions destinades a entitats privades sense ànim de lucre que desenvolupen serveis i programes d'atenció social, d'orientació, de valoració i d'integració per al foment de la inclusió social i serveis d'atenció social adreçats a persones i famílies en risc d'exclusió social mitjançant programes dirigits a cobrir necessitats bàsiques, per als anys 2024-2026 (BOIB núm. 161, de 25 de novembre de 2023).

Proposta de resolució provisional

Propòs a la consellera de Famílies i Afers Socials que dicti una resolució en els termes següents:

1. Inadmetre i excloure les sol·licituds corresponents als projectes que consten en l'annex 1 d'aquesta proposta de resolució provisional amb especificació del motiu d'inadmissió.

2. Denegar les sol·licituds de subvenció dels projectes inclosos en l'annex 2 d'aquesta proposta de resolució provisional per no haver assolit els 50 punts que estableix l'apartat 12.2 de la convocatòria.

3. Concedir les subvencions sol·licitades a les entitats que consten en l'annex 3 d'aquesta proposta de resolució provisional.

4.Atorgar a les entitats interessades un termini de cinc dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta proposta de resolució, per presentar-hi al·legacions. Les al·legacions s'han de presentar mitjançant el tràmit telemàtic d'al·legacions disponible a la Seu electrònica: https://www.caib.es/seucaib/ca/201/empreses/tramites/tramite/5904351.

5. Publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears aquesta proposta de resolució.

 

Palma, documento signat electrònicament (1 de febrer de 2024)

El director general d'Afers Socials José Falcó Pérez

 

 

ANNEX 1 Projectes exclosos amb el motiu d'exclusió

Exp.

Entitat

Motiu d'exclusió

INCL_SOC/21/2023

ACCENT

L'entitat no compleix el requisit 4.1.c de la convocatòria.

 

ANNEX 2 Projectes denegats perquè no assoleixen els 50 punts

Exp.

Entitat

Títol Projecte

Puntuació

INCL_SOC/9/2023

FUNDACIÓ NATZARET

SINERGIA INCLUSIVA

47

INCL_SOC/1/2023

FUNDACIÓN HOPE MALLORCA

HOPE Y AMOR EN CADA UNA DE NUESTRAS CAJAS. COBERTURA DE NECESIDADES BÁSICAS

40

INCL_SOC/26/2023

FUNDACIÓN HADAS STIFTUNG

HADAS KIDS

39

INCL_SOC/27/2023

FUNDACIÓN ESTRELLAS Y DUENDES

MEJORAR LA CALIDAD DE VIDA DE TODOS LOS USUARIOS QUE ACUDEN AL SERVICIO, OFRECIENDO APOYO SOCIAL, EDUCATIVO, PSICOLÓGICO, ASISTENCIAL Y DE ALIMENTACIÓN

36

INCL_SOC/16/2023

CARITAS IBIZA

CENTRO DE ACOGIDA

22

 

ANNEX 3 Projectes aprovats i estimació provisional d'adjudicació de subvenció

Exp.

Entitat

Títol Projecte

Puntuació inicial

Import sol·licitat

Import adjudicació inicial

Import prorratejat i arrodonit

INCL_SOC/2/2023

FUNDACIÓN SOLIDARIDAD AMARANTA

PROHABITATGE

76

150.000,00

114.000,00

90.673,65

INCL_SOC/3/2023

EDUCACLOWN

JUEGA Y EDUCA

57

170.550,00

97.213,50

77.321,97

INCL_SOC/4/2023

GRUPO DE EDUCADORES DE CALLE Y TRABAJO CON MENORES DE PALMA

UNITAT DEPENENT DE MALLORCA

79

108.900,00

86.031,00

68.427,60

INCL_SOC/5/2023

FUNDACIÓ PATRONAT OBRER DE SANT JOSEP

SERVEI D'ATENCIÓ SOCIAL

69

113.685,29

78.442,85

62.392,11

INCL_SOC/6/2023

HERMANAS DE LA CARIDAD DE SAN VICENTE DE PAUL

PROGRAMA PEL FOMENT DE LA INCLUSIÓ SOCIAL-FAMILIAR, EDUCATIVA I SOCIO-LABORAL DE LA POBLACIÓ ESPECIALMENT VULNERABLE I EN RISC D'EXCLUSIÓ I/Ò CONFLICTE SOCIAL

84

330.000,00

277.200,00

220.480,11

INCL_SOC/7/2023

PASTORAL PENITENCIARIA

PIS D'ACOLLIDA

63

143.675,63

90.515,65

71.994,60

INCL_SOC/8/2023

INTRESS

“VIURE EN COMPANYIA: PROMOCIÓ DE L'AUTONOMIA DE PERSONES MAJORS EN SITUACIÓ DE VULNERABILITAT”

87

153.702,09

133.720,82

106.359,24

INCL_SOC/10/2023

FUNDACIÓ LA SAPIENCIA

GRUPS INSERCIÓ BELLVER

50

220.000,00

110.000,00

87.492,12

INCL_SOC/11/2023

METGES DEL MÓN

OBRINT PORTES A LES PERSONES SENSE LLAR

77

273.929,01

210.925,34

167.766,39

INCL_SOC/12/2023

COOPERATIVA JOVENT

DEMOS 2024-26

88

308.955,54

271.880,88

216.249,39

INCL_SOC/13/2023

CRUZ ROJA

ATENCIÓN URGENTE A LAS NECESIDADES BÁSICAS

86

330.000,00

283.800,00

225.729,66

INCL_SOC/14/2023

PROJECTE HOME

SERVEI DE CENTRE DE DIA PER A PERSONES AMB PROBLEMES D'ADDICCIÓ

81

330.000,00

267.300,00

212.605,83

INCL_SOC/15/2023

ESPIRAL

PROGRAMA FORO

87

330.000,00

287.100,00

228.354,42

INCL_SOC/17/2023

FUNDACIÓ ANAR

TELÉFONO ANAR DE AYUDA A NIÑOS, NIÑAS Y ADOLESCENTES EN RIESGO DE LAS ISLAS BALEARES

54

76.753,71

41.447,00

32.966,25

INCL_SOC/18/2023

FUNDACIO DEIXALLES

PROJECTE PER A LA INCLUSIÓ 2024-2026

81

330.000,00

267.300,00

212.605,83

INCL_SOC/19/2023

IRES

CASAL EN FAMILIA. PROJECTE D'ATENCIÓ INTEGRAL A FAMILIES AMB MENORS A CÀRREC EN SITUACIÓ DE VULNERABILITAT

90

330.000,00

297.000,00

236.228,70

INCL_SOC/20/2023

CÀRITAS MENORCA

PROJECTE D'INCLUSIÓ SOCIAL A CÀRITAS MENORCA

70

330.000,00

231.000,00

183.733,44

INCL_SOC/22/2023

FUNDACIÓ DIAGRAMA

PROGRAMA DE PREVENCIÓN ANTE LOS NUEVOS RIESGOS ASOCIADOS A LAS RELACIONES AFECTIVO-SEXUALES Y EL USO DE INTERNET

55

219.999,99

120.999,99

96.241,32

INCL_SOC/23/2023

PROVIVIENDA

APOYO A LA INTEGRACIÓN A TRAVÉS DE LA VIVIENDA PARA COLECTIVOS CON DIFICULTADES

70

179.234,19

125.463,93

99.791,85

INCL_SOC/24/2023

CULTURA INCLUSIVA

APROPA CULTURA BALEARS

58

166.110,00

96.343,80

76.630,20

INCL_SOC/25/2023

CÀRITAS MALLORCA

ACCIÓ SOCIAL AL TERRITORI

76

330.000,00

250.800,00

199.482,03

INCL_SOC/28/2023

AMADIBA

EDUCACIÓ SOCIAL A L'ESCOLA

58

220.000,00

127.600,00

101.490,87

INCL_SOC/29/2023

PERE TARRÉS

CENTRES SOCIOEDUCATIUS I OBERTS PER A INFÀNCIA VULNERABLE

52

277.423,57

144.260,26

114.742,14

INCL_SOC/30/2023

HERMANAS OBLATAS

INSERCIÓ SOCIO-LABORAL CASAL PETIT

66

210.000,00

138.600,00

110.240,07