Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE SALUT

Núm. 62897
Resolució del director general de Prestacions, Farmàcia i Consum per la qual es rectifiquen errades materials observades en les devuit resolucions de 24 de gener de 2024, d’aquest mateix òrgan, per les quals es convoquen els concursos de mèrits per a l’adjudicació de les oficines de farmàcia d’Alcúdia 3, Alcúdia 4, s’Arenal de Llucmajor, Santa Margalida, Port de Pollença, Marratxí, Porto Cristo, Calonge, Platja de Muro, Cala Millor, Can Picafort, Son Servera, Cala Lliteres, Pina, Cala Rajada, Artà, Eivissa D3 i D4 i urbanització Les Palmeres (Llucmajor), convocatòries totes elles dutes a terme en tràmits d’execució de sentències

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. Mitjançant devuit resolucions del director general de Prestacions, Farmàcia i Consum de 24 de gener de 2024, (publicades totes elles en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 13, de 27 de gener de 2024), es convocaren sengles concursos per a l'adjudicació de les oficines de farmàcia d'Alcúdia 3, Alcúdia 4, s'Arenal de Llucmajor, Santa Margalida, Port de Pollença, Marratxí, Porto Cristo, Calonge, Platja de Muro, Cala Millor, Can Picafort, Son Servera, Cala Lliteres, Pina, Cala Rajada, Artà, Eivissa D3 i D4 i urbanització Les Palmeres (Llucmajor).

2. Aquestes resolucions es dictaren i publicaren per executar les sentències de 27 de maig de 2013 del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears i les sentències de 28 d'abril de 2015 i de 21 de juliol de 2021 de la Sala Tercera del Tribunal Suprem i de la sentència 589/2021, de 9 de novembre de 2021, del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, que havien declarat nul·les les 18 convocatòries de concursos per adjudicar aquestes mateixes oficines de farmàcia, convocatòries dutes a terme per resolucions de la directora general de Farmàcia de 27 d'abril de 2010, publicades en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 69, de 6 de maig de 2010.

3. Amb l'excepció de la identificació de l'oficina de farmàcia a la qual cada una fa referència, totes aquestes devuit resolucions de convocatòria, de 24 de gener de 2024, tenen un contingut idèntic tant pel que fa a la seva part expositiva com en la dispositiva.

4. S'han observat dues errades materials en la redacció dels dos darrers paràgrafs de l'expositiu IX de les devuit resolucions, consistents en unes errònies referències a dues dates que s'hi indiquen. Malgrat tractar-se de la part expositiva de la resolució i no repetir-se aquestes a la part dispositiva, aquestes dues errades poden generar confusions i interpretacions errònies en els participants en els concursos convocats, per la qual cosa, i molt especialment en els presents procediments, ateses les seves circumstàncies, allò més adient és esmenar aquestes errades allò més aviat millor.

Fonaments de dret

1. L'article 109.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques disposa que: “Les Administracions Públiques podran, així mateix, rectificar en qualsevol moment, d'ofici o a instàncies dels interessats, els errors materials, de fet, o aritmètics existents en els seus actes”.

2. La interlocutòria núm. 277, d'1 de desembre de 2023, de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears i l'article 10 del Decret de 25/1999, de 19 de març, pel qual s'aproven les zones farmacèutiques de les Illes Balears, i el procediment per a l'autorització de noves oficines de farmàcia, pel que fa a la competència d'aquest òrgan per dictar aquesta resolució.

RESOLC

1. Rectificar les errades materials, observades en els dos darrers paràgrafs del apartats IX de la part dispositiva de cada una de les devuit resolucions del director general de Prestacions, Farmàcia i Consum de 24 de gener de 2024, (publicades totes elles en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 13, de 27 de gener de 2024), per les quals es convocaren sengles concursos per a l'adjudicació de les oficines de farmàcia d'Alcúdia 3, Alcúdia 4, s'Arenal de Llucmajor, Santa Margalida, Port de Pollença, Marratxí, Porto Cristo, Calonge, Platja de Muro, Cala Millor, Can Picafort, Son Servera, Cala Lliteres, Pina, Cala Rajada, Artà, Eivissa D3 i D4 i urbanització Les Palmeres (Llucmajor), de forma que:

 

Allà on, a cada resolució, diu:

“[...]

- Per indicació expressa de la Interlocutòria d'1 de desembre de 2023 de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, els mèrits professionals com a farmacèutics titulars, regents, substituts o adjunts que poden al·legar els concursants que participin en els concursos que es tramitaran en execució de la Sentència 453/2013 de la mateixa Sala han de restar limitats a aquells que els participants hagin meritat fins al dia 27 d'octubre de 2010, exclusivament.

A més, per aplicació de la doctrina que es deriva de la Sentència del Tribunal Constitucional de 2 de març de 2015, dictada en els tràmits de la qüestió d'inconstitucionalitat 2285/2013 promoguda per la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, dins els actes del procediment ordinari 11/2011, no es pot negar la participació en el concurs a les persones que, complint la resta de requisits necessaris, tinguessin més de 65 anys d'edat en data 7 de juny de 2010.”

Ha de dir:

“[...]

- Per indicació expressa de la Interlocutòria d'1 de desembre de 2023 de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, els mèrits professionals com a farmacèutics titulars, regents, substituts o adjunts que poden al·legar els concursants que participin en els concursos que es tramitaran en execució de la Sentència 453/2013 de la mateixa Sala han de restar limitats a aquells que els participants hagin meritat fins al dia 7 de juny de 2010, exclusivament.

A més, per aplicació de la doctrina que es deriva de la Sentència del Tribunal Constitucional de 2 de març de 2015, dictada en els tràmits de la qüestió d'inconstitucionalitat 2285/2013 promoguda per la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, dins els actes del procediment ordinari 11/2011, no es pot negar la participació en el concurs a les persones que, complint la resta de requisits necessaris, tenguin més de 65 anys a la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds de participació a aquesta convocatòria.”

2. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Disposar que el termini de presentació de sol·licituds per a la participació en els devuit concursos per a l'adjudicació de les oficines de farmàcia d'Alcúdia 3, Alcúdia 4, s'Arenal de Llucmajor, Santa Margalida, Port de Pollença, Marratxí, Porto Cristo, Calonge, Platja de Muro, Cala Millor, Can Picafort, Son Servera, Cala Lliteres, Pina, Cala Rajada, Artà, Eivissa D3 i D4 i urbanització Les Palmeres (Llucmajor) convocats per sengles resolucions del director general de Prestacions, Farmàcia i Consum de 24 de gener de 2024, (publicades totes elles en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 13, de 27 de gener de 2024), serà d'un mes, comptador des de l'endemà d'haver-se publicat aquesta Resolució en el BOIB.

Informació de recursos

D'acord amb els termes de la Interlocutòria de 20 de desembre de 2023 de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, dictada en el Procediment ordinari 644/2010, contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, pot interposar-se un recurs d'alçada davant la consellera de Salut en el termini d'un mes comptador des que es publiqui, d'acord amb allò que es disposa en els articles 121 i 122, de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Palma, a la data de la signatura electrònica (31 de gener de 2024)

El director general de Prestacions, Farmàcia i Consum Juan Simonet Borrás