Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 62653
Acord del Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa, en relació amb l’encàrrec de gestió a FECOEV, SAU per a la producció tècnica i execució de la Fira “ORIENTA’T” que es celebrarà entres els dies 7 i 9 de febrer de 2024 al Recinte Firal d’Eivissa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell Executiu del Consell Insular d'Eivissa, en sessió ordinària de data 26 de gener de 2024, va aprovar per unanimitat l'acord següent:

“(...)

10.7 Proposta de la consellera executiva del Departament de Joventut, Participació Ciutadana i del Parc Insular de Serveis de “Sa Coma”, per a l'aprovació de l'encàrrec de gestió a FECOEV, SAU per a la producció tècnica i execució de la Fira “ORIENTA'T” que es celebrarà entres els dies 7 i 9 de febrer de 2024 al Recinte Firal d'Eivissa. Exp. 2024/00001074Q

Havent-se presentat la següent proposta, amb la declaració prèvia d'urgència:

“És voluntat del Consell Insular d'Eivissa, a través del seu Departament de Joventut, Participació Ciutadana i del Parc Insular de Serveis de “Sa Coma” fomentar totes aquelles iniciatives que a l'illa suposin una promoció d'activitats educatives i formatives, tan dins l'àmbit formal com no formal, adreçades als joves de l'illa.

En aquest sentit, en data 22 de gener de 2024, es va dictar la providència d'inici de l'expedient per a l'encàrrec de gestió de la producció tècnica i execució de la Fira “ORIENTA'T” que es celebrarà al Recinte Firal entre els dies 7 i 9 de febrer de 2024.

El Consell exerceix competències en matèria de joventut atribuïdes per la Llei 1/2007, de 28 de desembre, de reforma de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears i la Llei 21/2006, de 15 de desembre, d'atribució de competències als consells de Menorca, i d'Eivissa i Formentera en matèria de joventut i lleure.

L'article 27 de la Llei 5/2022, de 8 de juliol, de polítiques de joventut de les Illes Balears (BOIB núm. 91, de 14-07-2022) estableix que Les polítiques de joventut que impulsin les administracions públiques en matèria d'educació i formació en l'àmbit de les seves competències han de tenir com a objectius i línies d'actuació, entre d'altres, les següents:

f) Orientar, empoderar i acompanyar la persona jove en el procés educatiu, a fi d'afavorir la realització del seu projecte de vida i d'autonomia personal.

i) Garantir la igualtat d'oportunitats de la joventut balear, potenciant i possibilitant la mobilitat per realitzar estudis a altres municipis, entre illes i/o comunitats autònomes i facilitant-ne el coneixement i la inserció laboral.

l) Fomentar una oferta formativa de qualitat i equitativa entre les diferents illes de la comunitat autònoma, partint de la base que el factor insular no ha de ser mai un obstacle per a la formació continuada dels joves.

L'apartat tercer 7, del Decret de Presidència núm. 2023000467, Estructura del Govern del Consell Insular d'Eivissa i creació de Departaments (BOIB núm. 88, de 29-06-2023) estableix que les competències del Departament de Joventut, Participació Ciutadana i del Parc Insular de Serveis de “Sa Coma” comprenen, d'entre altres:

c) L'activitat competencial pròpia relativa a les activitats d'oci i lleure, joventut i equipaments juvenils i ordenació d'aquestes activitats.

d) Aquest departament també gestionarà els serveis propis del seu àmbit d'actuació prestats als diferents centres propietat del Consell Insular.

En aquest sentit, la Fira “ORIENTA'T” té l'objectiu d'orientar al jovent eivissenc donant a conèixer les opcions formatives existents, tan a les illes com a la resta de l'estat, concentrant en un sol lloc informació sobre graus universitaris, cicles formatius, ensenyaments artístics, esportius, etc.

El Consell Insular d'Eivissa no compta amb els mitjans propis suficients per dur a terme la programació i execució de l'esmentada fira. No obstant l'article 11.1. de la Llei 40/2015 d'1 d'octubre de règim jurídic del sector públic estableix que

la realització d'activitats de caràcter material o tècnic de la competència dels òrgans administratius o de les entitats de dret públic es pot encarregar a altres òrgans o entitats de dret públic de la mateixa Administració o d'una altra, sempre que entre les seves competències estiguin aquestes activitats, per raons d'eficàcia o quan no es posseeixin els mitjans tècnics idonis per exercir-les (...)

Considerant que Fires, Congressos i Esdeveniments d'Eivissa SAU (FECOEV) és una societat mercantil de capital públic del Consell Insular d'Eivissa, i d'acord amb l'art. 1 bis dels seus estatuts té “la condició de mitjà propi del Consell insular d'Eivissa (...)”.

Així mateix, l'art. 1.2 estableix que “El Consell insular d'Eivissa podrà encarregar a la societat l'execució de qualsevol actuació material relacionada amb l'objecte social esmentat a l'article 2 dels Estatuts (...)”, el qual disposa que, “Constitueix l'objecte de la societat:

1. La realització de les activitats precises per planificar, projectar, coordinar i gestionar amb les administracions públiques, empreses i particulars les següents àrees de treball:

a. Coordinació, impuls i direcció tècnica i facultativa dels processos de reconversió i ordenació d'activitats per impulsar la inversió i fomentar l'activitat econòmica pública i privada.

b. Coordinació, orientació i avaluació de programes i serveis d'ordenació i de reconversió turística.

2. Les activitats inherents a un centre integrat de serveis relacionats amb la promoció econòmica, social i cultural de l'illa d'Eivissa mitjançant:

a. La gestió integral d'esdeveniments relacionats amb la promoció econòmica, turística, social, esportiva i cultural, tant de caire públic com privat (...)”.

Així mateix, l'encàrrec ha de complir l'establert a l'Acord de fiscalització limitada prèvia per a l'adaptació dels requisits addicionals prevists a l'acord del Consell de Ministres de 30 de maig de 2008, modificat el 7 de juliol de 2011, i el 20 de juliol de 2018, respecte a l'exercici de la funció interventora en règim de requisits bàsics, adoptat pel Ple del Consell Insular d'Eivissa en sessió de data 29-11-2018, en relació als expedients d'encàrrecs de gestió.

El Consell Insular d'Eivissa destinarà a la producció tècnica i execució de la Fira “ORIENTA'T” la quantitat màxima de 185.227,76 € (cent vuitanta cinc mil dos-cents vint-i -set euros amb setanta-sis cèntims) per l'encàrrec de gestió eventual i directa a FECOEV. Aquesta quantitat anirà amb càrrec a l'aplicació pressupostària 3370-2279900 i tindrà el caràcter d'aportació màxima, a les despeses que realitzi, en execució de les accions objecte d'aquest encàrrec.

A tal efecte, en data 22 de gener de 2024, es va realitzar la retenció de crèdit núm. 2/2024000000373 per un import de 163.810,76 € i en data 22 de gener de 2024 es va sol·licitar l'ampliació per import de 21.417 €, quedant l'import de la retenció de crèdit total de 185.227,76 €, que dota de crèdit l'esmentat encàrrec de gestió.

En data 24 de gener de 2024 s'emet memòria tècnica on es concreten tant les característiques dels treballs que s'han d'encarregar, com la justificació, els terminis, el pressupost, les formes de pagament, la possibilitat de modificacions i pròrrogues, etc.

Vist l'informe tècnic favorable, de data 24 de gener de 2024 sobre els criteris econòmics i d'eficàcia que justifiquen que s'encarregui a Fires, Congressos i Esdeveniments d'Eivissa, SAU (FECOEV) dur a terme la prestació del servei per a la producció tècnica i execució de la fira esmentada, que preveu la possibilitat que el mitjà propi contracti prestacions parcials amb tercers, que l'import d'aquestes prestacions no excedeixi del 50% de la quantia de l'encàrrec, amb les excepcions previstes a l'article 32.7 de la Llei 9/2017 de 8 de novembre, de contractes del sector públic.

Així mateix, vist l'informe jurídic favorable de data 24 de gener de 2024, amb el vist i plau del secretari general de la corporació, en relació a l'encàrrec de la gestió directa i eventual del Consell Insular d'Eivissa a un mitjà propi personificat, (Fires, Congressos i Esdeveniments d'Eivissa, S.A.U. (FECOEV) per dur a terme la producció tècnica i execució de la Fira “ORIENTA'T” .

Pel que fa a la competència per aprovar l'encàrrec de gestió a un mitjà propi personificat, l'article 28 de l'esmentada Llei 4/2022, disposa que

1. Corresponen al consell executiu les atribucions següents:

(...)

h) Exercir les competències d'òrgan de contractació en tot tipus de contractes en els mateixos casos que la legislació de contractes del sector públic preveu per a la Junta de Govern Local en els municipis de gran població, sens perjudici del que pugui preveure el reglament orgànic.

Per la seua banda, l'apartat quart de la disposició addicional segona de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del Sector Públic, disposa que

4. En els municipis de gran població a què es refereix l'article 121 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, les competències de l'òrgan de contractació que descriuen els apartats anteriors les ha d'exercir la junta de govern local, sigui quin sigui l'import del contracte o la durada d'aquest, i el Ple és competent per aprovar els plecs de clàusules administratives generals.

De la valoració conjunta d'ambdues preceptes entenen que correspon al Consell Executiu l'aprovació d'aquest encàrrec de gestió.

Vist, que aquest encàrrec de gestió a un mitja propi personificat (Fires, Congressos i Esdeveniments d'Eivissa SAU, (FECOEV) per a la prestació del servei per a la producció tècnica i execució de la Fira “ORIENTA'T”, que es celebrarà al Recinte Firal entre els dies 7 i 9 de febrer de 2024, es realitzarà de conformitat amb la legislació vigent que hi sigui d'aplicació, i en tot cas, observant les prescripcions contingudes als articles, 11 i 86 Llei 40/2015, de 1 d'octubre, del règim jurídic del sector públic i als articles 6 i 32 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic.

Atès l'informe proposta favorable emès pel gerent del Campament de sa Cala des Jondal en data 24 de gener de 2024.

En virtut de tot l'anterior i del que estableix l'article 72.d) del reglament orgànic del Consell Insular d'Eivissa (BOIB núm. 136 de 18-09-2010, correcció en BOIB núm. 148, de 14-10- 2010, modificació en BOIB núm. 48, de 16-04-2016), la consellera que subscriu, en virtut de les atribucions que tenc conferides pels Decrets de Presidència 2023000467, de data 29 de juny de 2023, d'estructura del Govern del Consell Insular d'Eivissa i creació de Departaments i núm. 2023000472, de data 28 de juny de 2023, de nomenament de les persones membres del Consell Executiu i de les vicepresidències del Consell Insular d'Eivissa (tots dos al BOIB núm. 88, de 29-06-2023), i amb caràcter previ a l'emissió del corresponent informe de fiscalització previ, preceptiu i necessari, de la Intervenció de la corporació, i per al cas que l'esmentat informe sigui favorable i de conformitat, elev al Consell Executiu del Consell Insular d'Eivissa, si ho estima adient, la següent

PROPOSTA D'ACORD

Primer. APROVAR l'encàrrec de la gestió directa i eventual del Consell Insular d'Eivissa a un mitja propi personificat: Fires, Congressos i Esdeveniments d'Eivissa SAU (FECOEV, SAU) amb NIF A07837602, per a la prestació del servei per a la producció tècnica i execució de la Fira “ORIENTA'T”, que es celebrarà al Recinte Firal entre els dies 7 i 9 de febrer de 2024 en els termes establerts a la memòria tècnica que obra a l'expedient (CSV 15250327066446322435, que es publicarà com ANNEX).

Segon.- APROVAR l'autorització i compromís de despesa de la quantitat d'aquest encàrrec de gestió, amb un import màxim de 185.227,76 € (cent vuitanta cinc mil dos-cents vint-i -set euros amb setanta-sis cèntims), tal com es detalla al punt 5 de la memòria tècnica, amb càrrec a la partida pressupostària 3370·2279900 del pressupost del Consell Insular d'Eivissa per l'any 2024.

Tercer.- NOMENAR a Francesc Xavier Costa Garcia, gerent del Campament de sa Cala des Jondal, com encarregat de verificar l'execució de l'encàrrec.

Quart: NOTIFICAR l'acord que s'adopti a l'entitat interessada: FECOEV, S.A.U.

Cinquè.- PUBLICAR aquest acord a la Plataforma de Contractació i al Butlletí Oficial de les Illes Balears, de conformitat a l'article 32.6 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, afegint aquesta publicitat a l'establerta per al perfil del contractant de la Plataforma de contractació del sector públic, d'acord amb els articles 63.6 i 347 de l'esmentada Llei 9/2017 i a la prevista a l'article 11.3.a de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic i a l'article 8.1.b de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.”

(...)”.

(Signat electrònicament: 31 de gener de 2024)

El cap de secció del Departament de Cultura, Educació i Patrimoni Jose Vicente Garibo Redolat Eivissa, 31 de gener de 2024

 

ANNEX MEMÒRIA TÈCNICA EN RELACIÓ A L'ENCÀRREC DE GESTIÓ A FECOEV, SAU PER A LA PROGRAMACIÓ I EXECUCIÓ DE LA FIRA D'EDUCACIÓ "ORIENTA'T 2024"

1. Objecte

El Departament de Joventut, Participació Ciutadana i del Parc Insular de Serveis de “Sa Coma” del Consell Insular d'Eivissa, dins el marc de les seves competències, i com a part de la seua programació de foment de l'educació entre els joves durant l'any 2024, te previst dur a terme la realització de l la fira "ORIENTA'T" durant els dies 7, 8 i 9 de febrer de 2024, amb el següent calendari:

  • Dia d'inici: 7 de febrer, 9 hores.
  • Dia de finalització: 9 de febrer, 20 hores.

La fira es desenvoluparà durant dos sessions diàries de matí i de tarda amb el següent horari:

  • Sessió de mati: de 9.00 hores fins a 14.00 hores.
  • Sessió de tarda: de 16.00 hores fins a 20.00 hores.

El lloc de desenvolupament de la fira serà l'edifici del recinte de Fires, Congressos i Esdeveniments d'Eivissa. L'adreça és ctra. Eivissa – Sant Antoni, km 1. 07800 Eivissa.

Per a la programació i execució de la fira "ORIENTA'T", Fires, Congressos i Esdeveniments d'Eivissa S.A.U. (FECOEV) haurà d'atenir-se al següent:

1. Portar a terme les actuacions que són objecte de l'encàrrec de gestió per a la programació i execució de la fira "ORIENTA'T":

a. Aportar personal i equips d'il·luminació, personal i equips de so, personal de càrrega i descàrrega de material, transport de personal i material, adequar espais, les infraestructures necessàries per complir amb rigor el Pla d'autoprotecció corresponent, les infraestructures necessàries per cobrir les necessitats del personal tècnic i, en definitiva, qualsevol equipament i/o requeriment sol·licitat per personal encarregat de desenvolupar les activitats així com les que venen definides en el pressupost.

b. Contractar i signar els contractes amb les empreses corresponents segons el calendari de desenvolupament de la fira.

c. Els pagaments a les empreses corresponents es realitzarà en els termes i terminis establerts al contracte signat entre FECOEV i les empreses en qüestió.

d. La realització de tota la publicitat en premsa escrita, premsa digital, radio, impressió i distribució de tota la cartelleria i qualsevol altre material publicitari. L'escut del Consell Insular d'Eivissa haurà d'estar pressent de forma destacada en tots els suports publicitaris que s'editin per promocionar la fira.

L'esmentada publicitat serà en llengua catalana. Abans d'imprimir, editar o publicar qualsevol material publicitari s'ha de comptar amb el vistiplau del Departament de Joventut, Participació Ciutadana i del Parc Insular de Serveis de “Sa Coma”.

e. Comptar amb un Pla d'emergència que contengui les mesures necessàries en matèria de:

  • Vigilància
  • Ambulàncies
  • Neteja
  • Servei d'infermeria
  • Control aforament
  • Control de l'accés del públic.
  • Mesures contra incendis

f. Adaptar en la mesura del possible el diferents recintes a persones amb mobilitat reduïda.

g. Fer-se càrrec del control de l'aforament, respectant la capacitat d'aforament legal.

h. Realitzar tots els tràmits administratius i tècnics per aconseguir la corresponent autorització administrativa, si s'escau, pel desenvolupament de la fira en qüestió.

i. Contractar i mantenir en vigor durant l'execució de l'activitat les assegurances que corresponguin.

2. Complir l'establert a la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014. Igualment, per a la realització de la fira, estarà obligada al compliment de la Llei 7/2014, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats de les Illes Balears.

3. Complir el que disposa la Llei 31/1995 de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals, tot el seu desenvolupament normatiu i disposicions relacionades.

4. Posar a disposició de les persones usuàries, a la recepció del recinte, fulles de reclamació i queixes.

El Consell Insular d'Eivissa quedarà exclòs de qualsevol risc empresarial derivat de les accions previstes a l'objecte d'aquest encàrrec. FECOEV, SAU inhibirà al Consell Insular d'Eivissa de tota responsabilitat.

2. Mitjà propi destinatari de l'encàrrec

Fires, Congressos i Esdeveniments d'Eivissa, SAU (FECOEV) és una societat mercantil de capital íntegrament públic del Consell Insular d'Eivissa (que ha subscrit el 100% de capital), creada a l'empara de l'article 103 de Reial Decret Legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de les Disposicions Legals vigents en matèria de règim local i articles 89 i ss. Del Reglament de Serveis de les Corporacions Locals, que adopta la forma de societat anònima (l'article 1 dels seus Estatuts vigents publicats al BOIB núm. 76, de 21-05-2015, correcció de errors en BOIB núm. 174, de 26-11-2015; modificació en BOIB núm. 30, de 08-03-2018), que té entre el seu objecte social, la realització de les activitats precises per planificar, projectar, coordinar i gestionar amb les administracions públiques les activitats inherents a un centre integrat de serveis relacionats amb la promoció econòmica, social i cultural mitjançant la gestió integral d'esdeveniments relacionats amb la promoció econòmica, turística, social, esportiva i cultural, així com a l'ús, la gestió, l'explotació i l'administració de les instal·lacions i dels béns del recinte de l'edifici anomenat Recinte Firal d'Eivissa i de l'Hipòdrom de Sant Rafel, així com d'altres que per acord del Ple del Consell Insular d'Eivissa es puguin adscriure a la societat, en alguna de les formes de gestió directa o indirecta previstes en la normativa (art. 2.2, lletres a i c, dels seus Estatuts).

Altrament, l'empresa pública FECOEV a tenor de l'establert a l'apartat tercer de l'article 1 bis dels seus Estatuts, tendrà la condició de mitjà propi del Consell Insular d'Eivissa sempre que s'acompleixin els requisits legals per a poder ser considerada com part integrant del sector públic. Més concretament, tendrà la consideració de mitjà propi personalitzat, respecte del Consell Insular si compleix l'establert a l'article 86 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del règim jurídic del sector públic, i a l'article 32 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23 / UE i 2014/24 / UE, de 26 de febrer de 2014.

En el mateix sentit, de conformitat amb la instrucció de Secretaria del Consell Insular, aprovada pel Consell Executiu en data 13/05/2013, el Consell Insular pot encarregar a FECOEV directament la realització d'activitats de la seva competència per raons d'eficàcia. Així mateix, el present encàrrec compleix l'establert a l'Acord de fiscalització limitada prèvia per a l'adaptació dels requisits addicionals prevists a l'Acord del Consell de Ministres de 30 de maig de 2008, modificat el 7 de juliol de 2011, i el 20 de juliol de 2018, respecte a l'exercici de la funció interventora en règim de requisits bàsics, adoptat pel Ple del Consell Insular d'Eivissa en sessió de data 29/11/2018, en relació als expedients d'encàrrecs de gestió.

Vist que l'esmentada empresa pública disposa de mitjans per poder executar aquestes accions de programació i execució de la fira “ORIENTA'T” i, tenint en compte que el Departament de Joventut, Participació Ciutadana i del Parc Insular de Serveis de “Sa Coma” no compta amb els mitjans tècnics i humans idonis per portar-lo a terme, així com de l'espai per a la realització de la fira objecte de l'encàrrec, és per això que el Consell Insular d'Eivissa, mitjançant l'esmentat Departament ha proposat encarreguegar a FECOEV la realització de les accions previstes i necessàries per a dur a terme la programació i execució de la fira “ORIENTA'T”.

3. Justificació i necessitat

De conformitat amb l'article 70.9 i 16 de l'EAIB, el Consell Insular d'Eivissa té competències pròpies en matèria d'esport, lleure, joventut, disseny i aplicació de polítiques, plans i programes destinats a la joventut, que exerceix des que va ser transferida la competència mitjançant Llei 21/2006, de 15 de desembre, d'atribució de competències als consells de Menorca i d'Eivissa i Formentera en matèria de joventut i lleure (BOIB núm. 184, de 23-12-2006), que estableix la transferència als consells de Menorca i d'Eivissa i Formentera de les funcions reglamentària, executiva i de gestió en matèria de joventut i lleure.

L'esmentada Llei 21/2006, de 15 de desembre, d'atribució de competències als consells insulars de Menorca i d'Eivissa i Formentera en matèria de joventut i lleure, al seu article 4, estableix que el Consell Insular d'Eivissa i Formentera (des de l'any 2007, Consell Insular d'Eivissa) exercirà, dins el seu àmbit territorial i amb subjecció a l'ordenament sectorial vigent, les funcions relatives a les activitats de lleure amb infants i joves, entre les quals hi ha: «b) Programació i execució d'activitats de temps lliure infantil i juvenil». Igualment a l'article 9 de la mateixa Llei diu que els consells de Menorca i d'Eivissa i Formentera assumeixen, dins el seu àmbit territorial, la promoció d'activitats de desenvolupament cultural dirigides a joves.

La recentment publicada Llei 10/2022, de 23 de desembre, de lleure educatiu per a infants i joves de les Illes Balears (BOIB núm. 169, de 29/12/2022) al seu article 1 preveu que aquesta llei té per objecte desenvolupar en l'àmbit de les Illes Balears el dret d'infants i joves a gaudir d'un lleure educatiu de qualitat, segur i en condicions d'equitat, sense discriminacions per raons de sexe o de gènere, econòmiques, territorials, socials, culturals o de capacitat. A més, al seu article 3.2 disposa que «Els consells insulars, el Govern de les Illes Balears i els ajuntaments, en l'àmbit de les seves competències, han d'establir programes, ajudes i preus públics bonificats per facilitar la participació d'infants i joves en les activitats i els serveis del lleure educatiu, atenent especialment els infants i joves membres de les famílies vulnerables reconegudes a la Llei 8/2018, de 31 de juliol, de suport a les famílies». I al seu article 6.2 relaciona, d'entre altres competències dels consells insular: f) Dur a terme l'activitat de foment en matèria de lleure en l'àmbit insular.

L'apartat tercer 7, del Decret de Presidència núm. 2023000467, Estructura del Govern del Consell Insular d'Eivissa i creació de Departaments (BOIB núm. 88, de 29-06-2023) estableix que les competències del Departament de Joventut, Participació Ciutadana i del Parc Insular de Serveis de “Sa Coma” comprenen, d'entre altres:

c) L'activitat competencial pròpia relativa a les activitats d'oci i lleure, joventut i equipaments juvenils i ordenació d'aquestes activitats.

d) Aquest departament també gestionarà els serveis propis del seu àmbit d'actuació prestats als diferents centres propietat del Consell Insular.

Per això, es voluntat del Consell Insular d'Eivissa, a través del departament esmentat, fomentar totes aquelles iniciatives que a l'illa suposin una promoció d'activitats d'oci i de lleure, dirigides a infants de l'illa, i que afavoreixin la promoció de l'oci i el lleure en seus diversos àmbits.

La fira «ORIENTA-T» és una fira d'orientació educativa dirigida a la joventut de l'illa d'Eivissa amb l'objectiu de donar a conèixer les opcions formatives existents, on es trobarà en un sol lloc informació sobre graus universitaris, de cicles formatius, ensenyaments artístics, esportius, etc.. Aquesta es desenvoluparà del 7 al 9 de febrer de 2024.

El Consell Insular d'Eivissa no compta amb els mitjans propis suficients per dur a terme la programació i execució de l'esmentada fira. No obstant l'article 11.1. de la Llei 40/2015 d'1 d'octubre de règim jurídic del sector públic estableix que

la realització d'activitats de caràcter material o tècnic de la competència dels òrgans administratius o de les entitats de dret públic es pot encarregar a altres òrgans o entitats de dret públic de la mateixa Administració o d'una altra, sempre que entre les seves competències estiguin aquestes activitats, per raons d'eficàcia o quan no es posseeixin els mitjans tècnics idonis per exercir-les (...).

D'altra banda, FECOEV, SAU és una societat mercantil de capital públic del Consell Insular d'Eivissa, d'acord amb l'article 1 bis dels seus Estatuts que “tindrà la condició de mitjà propi del Consell Insular d'Eivissa (...)”. Així mateix, l'apartat 2 d'aquest article estableix que “El Consell Insular d'Eivissa podrà encarregar a la societat l'execució de qualsevol actuació material relacionada amb l'objecte social esmentat a l'article 2 dels Estatuts sense que, d'altra banda, la societat pugui participar en cap licitació de contractació pública convocada per l'administració insular o els seus ens instrumentals. (...)”.

L'article 2 dels esmentats Estatuts disposa que

Constitueix l'objecte de la societat:

1. La realització de les activitats precises per planificar, projectar, coordinar i gestionar amb les administracions públiques, empreses i particulars les següents àrees de treball:

a. Coordinació, impuls i direcció tècnica i facultativa dels processos de reconversió i ordenació d'activitats per impulsar la inversió i fomentar l'activitat econòmica pública i privada.

b. Coordinació, orientació i avaluació de programes i serveis d'ordenació i de reconversió turística.

2. Les activitats inherents a un centre integrat de serveis relacionats amb la promoció econòmica, social i cultural de l'illa d'Eivissa mitjançant:

a. La gestió integral d'esdeveniments relacionats amb la promoció econòmica, turística, social, esportiva i cultural, tant de caire públic com privat.

b. El servei de manteniment d'instal·lacions i enjardinament públic propietat del Consell Insular d'Eivissa, sempre que aquest ho requereixi per la via d' encomana de gestió o acord de Ple.

c. L'ús, la gestió, l'explotació i l'administració de les instal·lacions i dels bens del recinte de l'edifici anomenat Recinte Firal d'Eivissa i de l'Hipòdrom de Sant Rafel, així com d'altres que per acord de Ple del Consell Insular d'Eivissa es puguin adscriure a la societat, en alguna de les formes de gestió directa o indirecta previstes en la normativa.

Així mateix, FECOEV, SAU disposa de les instal·lacions necessàries i adients per acollir la fira "ORIENTA'T", amb una estimació de participació aproximada de 6.000 persones durant els 3 dies de duració de l'esmentada fira.

 

​​​​​​​4. Termini de duració

La duració de les actuacions a encarregar són del 7 al 9 de febrer de 2024. No obstant aquest encàrrec desplegarà els seus efectes des del moment de la notificació a l'entitat encarregada, la qual cosa suposarà l'ordre d'inici de les actuacions.

La vigència serà fins al dia que hagin quedat justificades totes les despeses davant l'òrgan gestor que farà el seguiment de l'encàrrec que, en qualsevol cas, no podrà superar la data del 31 de maig de 2024.

5. Pressupost i aplicació pressupostària

PRESSUPOST SERVEIS A PRESTAR PER FECOEV

ESDEVENIMENT FIRA D'ORIENTACIÓ

PROMOTOR CONSELL INSULAR D'EIVISSA

LLOC RECINTE FIRAL D'EIVISSA

ESPAIS NAU PRINCIPAL

DATES 7, 8 I 9 DE FEBRER DE 2024

 dimecres de 9 a 14 h, dijous i divendres de 9 a 14 i de 16 a

HORARIS 20.30h

 

SERVEIS GENERALS

FECOEV

PROVEÏDOR EXTERN

TOTAL PRESSUPOST

DESPESES DERIVADES DE L'ÚS DE L'ESPAI DE LA NAU PRINCIPAL

30.900,00 €

 

30.900,00 €

Inclou 2 dies de muntatge d'expositors, 3 dies d'esdeveniment i 1 dia de desmuntatge d'expositors

 

 

 

6 dies x 5.150 €/d = 30.900 €

 

 

 

 

 

 

 

CONSUM ENERGÈTIC 3 DIES ESDEVENIMENT (NAU PRINCIPAL)

3.900,00 €

 

3.900,00 €

Inclou aire condicionat / calefacció

 

 

 

3 dies x 1.300 €/d = 3.900 €

 

 

 

 

 

 

 

ZONA EXPOSITORS

 

 

30.690,00 €

60 ESTANDS – amb moqueta, il·luminació i 2 endolls

27.000,00 €

 

 

UNIVERSITATS + SERVEIS COMPLEMENTARIS – 30 ESTANDS DE 4 X 2 M = 240 M2

 

 

 

FP – 30 ESTANDS DE 6 X 2 M = 360 M2

 

 

 

TOTAL = 600 M2 X 45 €/M2 = 27.000 €

 

 

 

MOBILIARI – 30 mostradors + 30 tamborets + 30 taules + 150 cadires

3.690,00 €

 

 

UNIVERSITATS + SERVEIS COMPLEMENTARIS: 1 MOSTRADOR + 1 TAMBORET + 2 CADIRES PER ESTAND

 

 

 

FP: 1 TAULA + 3 CADIRES PER ESTAND

 

 

 

30 mostradors x 55 €/u = 1.650 €

 

 

 

30 tamborets x 13 €/u = 390 €

 

 

 

30 taules rectangulars x 30 €/u = 900 €

 

 

 

150 cadires x 5 €/u = 750 €

 

 

 

TOTAL MOBILIARI = 3.690 €

 

 

 

 

 

 

 

PUNT D'ORIENTACIÓ INDIVIDUALITZADA

 

 

1.294,00 €

MOBILIARI: 10 TAULES RODONES + 30 CADIRES

370,00 €

 

 

10 taules rodones x 22 €/u = 220 €

 

 

 

30 cadires x 5 €/u = 150 €

 

 

 

MOQUETA

924,00 €

 

 

120 m2 de moqueta x 7,70 €/m2 = 924 €

 

 

 

 

 

 

 

CÀPSULA PER XERRADES

 

 

2.220,00 €

ESTRUCTURA SALA = 9 x 5 m = 45 m2 amb moqueta x 45 €/m2 = 2.025 €

2.025,00 €

 

 

MOBILIARI: 1 taula per a despatx = 40 € + 31 cadires x 5 €/u = 155 €, Total = 195 €

195,00 €

 

 

 

 

 

 

TALLERS I ACTUACIONS

 

 

10.561,76 €

ESCENARI DE 10 X 6 X 0,40 = 60 m2 x 52 €/m2 = 3.120 € (inclou escala posterior)

3.120,00 €

 

 

MOQUETA, ortátile i faldó = 68,80 m2 x 7,70 €/m2 = 529,76 €

529,76 €

 

 

CORTINA TRASSERA = 18 m x 26 m/lineal = 468 €

468,00 €

 

 

2 CAMERINOS sense moqueta = 2 x 645 €/u = 1.290 €

1.290,00 €

 

 

PICA DARRERE ESCENARI amb presa d'aigua i desguàs = 1 x 115 €/u = 115 €

115,00 €

 

 

50 CADIRES PER PÚBLIC = 50 x 5 €/u = 250 €

250,00 €

 

 

MOQUETA, front escenari per cadires = 10 x 7 = 70 m2 x 7,70 €/m2 = 539 €

539,00 €

 

 

EQUIP SO I IL·LUMINACIÓ FECOEV = 2 x 1.500 €/u = 3.000 €

3.000,00 €

 

 

TÈCNIC DE SO I IL·LUMINACIÓ DE FECOEV, 1 tècnic, 1 dia x 5 h + 2 dies x 10 h/d = 25 h x 50 €/h = 1.250 €

1.250,00 €

 

 

WC QUÍMIC PORTÀTIL per a backstage

 

180,00 €

180,00 €

 

 

 

 

MOQUETA PER A PASSADISSOS, 800 m2 x 7,70 €/m2 = 6.160 €

6.160,00 €

 

6.160,00 €

 

 

 

 

SERVEI DE NETEJA

3.050,00 €

 

3.050,00 €

Previ esdeveniment: 1 pax x 2 dies x 8 h = 16 h

 

 

 

Muntatge expositors: 1 pax x 2 dies x 12 h (de 8 a 20 h) = 24 h

 

 

 

3 dies esdeveniment: 2 pax dimecres de 8 a 15 h, dijous i divendres de 8 a 21 h = 66 h

 

 

 

Post esdeveniment: 1 pax x 2 dies x 8 h = 16 h

 

 

 

Total: 122 h x 25 €/h = 3.050 €

 

 

 

 

 

 

 

PERSONAL DE MANTENIMENT DE FECOEV

5.400,00 €

 

5.400,00 €

Previ esdeveniment: 2 pax x 3 dies x 7 h = 42 h

 

 

 

Muntatge expositors: 2 pax x 2 dies x 12 h (de 8 a 20 h) = 48 h

 

 

 

3 dies esdeveniment: 2 pax dimecres de 8 a 15 h, dijous i divendres de 8 a 21 h = 66 h

 

 

 

Post esdeveniment: 2 pax x 1 dia x 12 h (8 a 20 h) = 24 h

 

 

 

Total: 180 h x 30 €/h = 5.400 €

 

 

 

 

 

 

 

PLANIFICACIÓ I SUPERVISIÓ ESDEVENIMENT

6.800,00 €

 

6.800,00 €

Elaboració pressupost general, inclou proveïdors externs – 3 dies x 7 h = 21 h

 

 

 

Supervisió previa de l'esdeveniment – 3 dies x 7 h = 21 h

 

 

 

Muntatge d'expositors: 1 pax 2 dies x 4 h = 8 h

 

 

 

Esdeveniment: 1 pax dimecres 4 h, dijous i divendres 6 h = 16 h

 

 

 

Liquidació general de l'esdeveniment i ortáti: 1 pax 2 dies x 7 h = 14 h

 

 

 

Total 80 h x 85 €/h = 6.800 €

 

 

 

 

 

 

 

SUBCONTRACTACIÓ SERVEIS PROVEÏDORS EXTERNS (18%)

12.852,00 €

 

12.852,00 €

 

 

 

 

IMPREMTA

 

18.132,00 €

18.132,00 €

impressió de vinils

 

 

 

 

 

 

 

SERVEI D'ORIENTACIÓ

 

18.150,00 €

18.150,00 €

 

 

 

 

PUBLICITAT EN MEDIS I ATRES SUPORTS PUBLICITARIS

 

10.000,00 €

10.000,00 €

 

 

 

 

HOSTESSES

 

1.288,00 €

1.288,00 €

2 hostesses: dimecres de 8 a 15 h, dijous i divendres de 8.30 a 14.30 i de 16.30 a 21 h = 56 h x 23 €/h = 1.288 €

 

 

 

 

 

 

 

ALTRES NECESSITATS TÈCNIQUES

 

8.500,00 €

8.500,00 €

PUNT D'ORIENTACIÓ INDIVIDUALITZADA – 10 ordinadors portàtils

 

 

 

CÀPSULA – 1 ordinador ortátil, 1 pantalla, microfonia + altaveus

 

 

 

PERSONAL TÈCNIC SUPORT ACTIVITATS

 

 

 

 

 

 

 

PERSONAL DE SEGURETAT

 

6.500,00 €

6.500,00 €

Auxiliar servei

 

 

 

Muntatge d'expositors: 1 pax, 2 dies de 08 a 20 h

 

 

 

Parking públic durant fira: 2 pax, dimecres de 08 a 15 h, dijous i divendres de 08 a 21 h

 

 

 

Desmontaje de expositores: 1 pax, 1 día de 08 a 20 h

 

 

 

Vigilantes de seguridad

 

 

 

Fira: 2 persones dimecres de 08 a 15 h, dijous i divendres de 08 a 21 h

 

 

 

Director de seguretat

 

 

 

Fira: 1 persona dimecres de 8 a 15 h, dijous i divendres 08 a 21 h

 

 

 

 

 

 

 

ENFERMERIA

 

650,00 €

650,00 €

Inclou personal i material per tot l'horari de la fira

 

 

 

 

 

 

 

MUNTATGE I MATERIAL TÈCNIC PER ALS CONCERTS de dijous i divendres

 

8.000,00 €

8.000,00 €

 

 

 

 

 SUBTOTAL

113.827,76

71.400,00

185.227,76

 TOTAL

185.227,76

SERVEIS PRESTATS PER FECOEV

113.827,76 €

SERVEIS PRESTATS PER PROVEÏDORS EXTERNS

71.400,00 €

TOTAL

185.227,76 €

El Consell Insular d'Eivissa destinarà a la programació i execució de la fira “ORIENTA'T”, la quantitat màxima de 185.227,76 € per l'encàrrec de gestió directa i eventual a FECOEV, en els mateixos termes que s'han detallat abans. Aquesta quantitat anirà amb càrrec a l'aplicació pressupostària 3370-2279900 i tindrà el caràcter d'aportació màxima a les despeses que realitzi, en execució de les accions objecte d'aquest encàrrec.

Amb relació a l'article 32.7 b) de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, i coneixent els recursos amb els que compta FECOEV i la possible necessitat de recórrer a la contractació de tercers per l'execució parcial de l'encàrrec, s'ha previst que en cas de tenir que contractar amb tercers qualsevol prestació parcial, aquestes no superaran en cap moment el 50% de la quantia de l'encàrrec. Consta al pressupost que no està previst subcontractar amb tercers més del 50% del cost total de l'encàrrec.

 6. Forma de pagament

L'abonament de les quantitats relatives a les despeses objecte d'aquest encàrrec es realitzarà a mesura que es vagin presentant les corresponents factures justificatives de les despeses realitzades.

No obstant això, el Consell Insular podrà requerir en qualsevol moment la documentació que estimi oportuna justificativa de les despeses facturades en cas de que no quedi prou detallat a la factura presentada.

En qualsevol cas, s'haurà d'estar al termini màxim de justificació previst a l'apartat 4 d'aquest encàrrec.

Les factures es presentaran a través del Punt General d'Entrada de Factures Electròniques del Consell Insular d'Eivissa (https://cie.face.gob.es/) amb els següents codis DIR3:

Denominació:    Consell Insular d'Eivissa

Av. d'Espanya, 49

07800 Eivissa

NIF: S 0733001 B

 

 Oficina comptable

 Òrgan gestor

 Unitat tramitadora

Consell Insular d'Eivissa

Departament de Joventut, Participació Ciutadana i del Parc Insular de Serveis de “Sa Coma”

 Joventut

 L03070006

LA0027263

 LA0027484

7. Possibilitat de pròrroga o modificacions

Si mentre s'està executant l'encàrrec es produeixen circumstàncies que així ho aconsellin, el Consell Insular d'Eivissa podrà modificar l'encàrrec inicial bé a iniciativa pròpia, bé a petició del mitjà propi, sempre i quan aquesta modificació quedi acreditada i justificada, i es produeixi durant el termini de durada de l'encàrrec i no afecti a actuacions ja realitzades.

Aquesta modificació suposarà la tramitació del corresponent expedient administratiu que requerirà dels mateixos actes que l'expedient inicial.

En quant a la possibilitat de pròrroga de l'encàrrec haurà de quedar acreditat que és necessària i justificada i es podrà realitzar en els mateixos termes establerts per a la modificació de la mateixa, sempre i quan s'exerciti abans de finalitzar l'encàrrec.

8. Control i incidències

FECOEV haurà de portar un llibre de control que estarà a disposició del responsable nomenat pel Consell Insular d'Eivissa, i on es reflectiran detalladament les entrades venudes i les incidències que es pugin produir.

9. Servei de neteja i manteniment

S'ha de disposar de personal de neteja per als espais comuns durant els dies de celebració de la fira. Les instal·lacions han d'estar totalment netes abans de l'inici de la fira. També s'ha de disposar de personal de manteniment durant els dies de la fira.

10. Bar

L'explotació del bar anirà a càrrec de l'empresa FECOEV, SAU.

11. Assegurances

Com s'indica al punt 1.3. FECOEV, SAU ha de contractar les assegurances que corresponguin.

12. Equipament

A la sala de conferències ha d'estar disponible un ordenador portàtil.

A la zona d'orientació individualitzada ha d'estar disponibles 6 ordinadors portàtils.

A l'Àrea de Conferències i xerrades “Escolta” hi haurà 2 ordinadors portàtils, 2 pantalles, 2 micròfons i altaveus.

Als estands hi haurà 30 mostradors, 30 tamborets, 30 taules i 150 cadires.

13. Espais i disseny i distribució d'estands

S'utilitzarà la nau principal.

Espais

*Àrea d'Estudis universitaris “Plaça Universitat”

Zona d'expositors de diferents universitats de referència i d'interès per a la majoria d'assistents a la Fira. En aquest espai, l'alumnat de batxillerat trobarà informació de les diferents universitats sobre la seua oferta formativa, notes d'accés/tall a les diferents carreres universitàries, itineraris, dobles titulacions, mencions, etc. També, aquells que hagin acabat els estudis universitaris podran trobar més informació sobre postgraus, màster i doctorats.

*Àrea de Formació professional i ocupacional “Plaça Formació Professional”

Zona d'estands dedicats a donar a conèixer l'oferta d'itineraris formatius vinculats a la Formació Professional que hi ha a les nostres illes. Es convidarà els diferents instituts d'Eivissa i Formentera perquè donin a conèixer la seua oferta formativa i ajudin a orientar els assistents a la fira sobre les possibilitats que ofereix la Formació Professional, els requisits d'admissió, currículum educatiu, etc.

*Àrea d'altres estudis “Complementa”

Zona d'estands dedicats a donar a conèixer altres ofertes educatives i complementàries que hi ha a les illes tant dins de l'àmbit formal com informal amb la intenció d'obtenir altres titulacions de caràcter oficial: Escola Oficial d'Idiomes, acadèmies d'idiomes, Conservatori de Música d'Eivissa, patronats de música, centres de formació, certificats de professionalitat, cursos de formació del SOIB, Creu Roja, etc.

*Àrea de Departaments de Joventut i Educació “Compta amb mi”

Espai de la Fira la finalitat de la qual és donar visibilitat tant als departaments d'Educació i Joventut del Consell Insular d'Eivissa com a les regidories d'Educació i Joventut dels diferents ajuntaments de les illes d'Eivissa. Dins aquest espai, els diferents organismes públics podran donar a conèixer tota la tasca que fan així com brindar ajuda o assessorament als assistents sobre ajuts, beques, ofertes educatives i de lleure, etc.

*Àrea d'Orientació individualitzada “Orienta-T”

Servei personalitzat de consultes dels visitants per tal d'acompanyar en la presa de decisions, resoldre els dubtes relacionats amb l'elecció d'itineraris formatius i facilitar la informació necessària per conèixer més a fons les característiques de l'oferta formativa i professional.

*Àrea de Serveis educatius “Serveix”

Espai d'estands de la Fira dedicat a entitats i empreses que tenen per finalitat i objectiu primordial oferir serveis educatius i acadèmics tant a la població estudiantil com al professorat de l'àrea. D'una manera propera, podran donar a conèixer els diferents productes que ofereixen i fer diferents demostracions per a aquelles persones interessades.

*Àrea de Tallers “Participa”

Zona dedicada a propostes de tallers i demostracions d'instituts que tenen Formació Professional i de les universitats participants a la Fira. Amb aquesta àrea es pretén apropar els diferents estudis de forma propera, atractiva i pràctica a tots els assistents. Entre les diferents propostes hi haurà “Showcookings”, “Experimentació”, “Informàtica”, “Robòtica”, “Primers Auxilis”, “Mecànica”, etc.

*Àrea de Conferències i xerrades “Escolta”

Espai dedicat a les conferències i xerrades centrades en diferents temàtiques del procés de presa de decisions com són l'autoconeixement, escollir itinerari, vies d'accés o mobilitat internacional entre d'altres. També hi haurà taules redones formades per professionals de referència on expliquen les trajectòries acadèmiques i professionals i es presenten audiovisuals per fomentar l'exploració de professions per part dels joves.

*Àrea d'entreteniment “Gaudeix”

Espai lúdic i de lleure, dins de la Fira, format per diferents propostes d'activitats i tallers dutes a terme pels diferents ajuntaments de l'illa amb la finalitat de donar a conèixer l'oferta de lleure i temps lliure que duen a terme als seus programes destinats a l'adolescència i la joventut. Aquesta àrea serà situada a la carpa exterior

Hi haurà:

  • 30 estands de 4x2 m i 30 estands de 6 x 2 m. Cada estand disposarà de moqueta, il·luminació i endolls.
  • 1 escenari/tarima de 10 x 6 x 0,4 m al recinte amb 50 cadires. Disposarà d'equip de so i il·luminació. Estarà situat al recinte firal.
  • 1 escenari/ tarima de 8 x 4 x 1 m a la carpa amb 2 camerinos i 1 wc portàtil.
  • 2 sales tancades amb panels al recinte amb 30 cadires cadascuna ( àrea d'Escolta)
  • 6 taules rodones per a l'àrea d'Orienta-t

14. Seguretat

Les activitats s'hauran de realitzar seguint les mesures de seguretats vigents segons la legislació i de prevenció de riscos que les autoritats sanitàries dictin en el moment de celebració del concert, si escau.

Hi haurà:

  • 2 auxiliars de servei durant el muntatge i desmuntatge de la fira
  • 2 auxiliars de servei a la zona del pàrquing durant la fira.
  • 1 vigilant durant la celebració de la fira.
  • 1 director de seguretat durant la celebració de la fira.

15. Director de l'encàrrec

Com a director de verificar l'execució de l'encàrrec es proposa el nomenament del gerent del campament de Sa Cala des Jondal Sr. Francesc Xavier Costa Garcia.

16. Envinilat

S'ha de envinilar tots els estands amb el nom de l'entitat que ocupa l'estand corresponent.

17. Infermeria

S'ha de disposar d'infermeria baix la direcció d'una persona amb formació i titulació sanitària corresponent.

18. Servei d'hostesses

S'ha de disposar d'un servei d'hostesses amb dues persones contractades durant tot l'horari de la fira.

19. Règim jurídic aplicable

Aquest encàrrec de gestió a un mitja propi personificat (Fires, Congressos i Esdeveniments d'Eivissa S.A.U. (FECOEV) per dur a terme la prestació del servei de la producció i execució de la fira "ORIENTA'T", que es celebrarà del 7 al 9 de febrer de 2024 al Recinte Firal d'Eivissa, es realitzarà de conformitat amb la legislació vigent que hi sigui d'aplicació, I en tot cas, observant les prescripcions contingudes als articles, 11 i 86 Llei 40/2015, de 1 d'octubre, del Règim Jurídic del Sector Públic i als articles 6 i 32 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del Sector Públic.

De conformitat amb l'article 11.2 de la Llei 40/2015, de 1 d'octubre, del Règim Jurídic del Sector Públic, l'òrgan encomanat té la condició d'encarregat del tractament de les dades de caràcter personal a les quals pugui tenir accés en execució de l'encàrrec de gestió, als efectes de l'establert a la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia de drets digitals, al Reglament (UE) 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades (DOUE 4.5.2016), i a la resta de legislació vigent en matèria de protecció de dades personals, que hi sigui d'aplicació.