Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 61788
Aprovació definitiva de la modificació de la fitxa del Catàleg del lloc de treball d'Agent de Patrimoni del Consell Insular de Menorca (exp. 0602-2023-000007)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per acord del Consell Executiu d'aquest Consell Insular, en sessió de caràcter ordinari de 4 de desembre de 2023, es va aprovar provisionalment la modificació de la fitxa de catalogació del lloc de treball d'Agent de Patrimoni.

Atès que es va donar audiència a la Junta de Personal del Consell Insular, en qualitat de representants dels funcionaris de la corporació, per un termini de deu dies hàbils, en el benentès que si en el termini esmentat no efectuaven al·legacions al respecte la proposta fins aleshores provisional esdevindria definitiva, i en aquest cas seria d'aplicació el primer dia del mes següent a la finalització del termini d'audiència.

Atès que durant el període d'audiència esmentat no s'han formulat observacions ni al·legacions al respecte, l'acord fins aleshores provisional ha esdevingut definitiu, i en conseqüència, produirà efectes a partir del proper dia 1 de febrer de 2024, i es publica a continuació, en annex, per al general coneixement i als efectes que correspongui.

Contra aquest acord – que no exhaureix la via administrativa – es pot interposar un recurs d'alçada davant la Comissió de Govern, per delegació del Ple del Consell Insular de Menorca (Acord de 31-7-2023, BOIB núm. 109 de 5-8-2023), en el termini d'un mes comptador des de l'endemà que s'hagi publicat, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

L'esmentat recurs s'entendrà desestimat, si no es notifica la resolució corresponent, quan hagin transcorregut tres mesos des de la seva interposició. Contra la desestimació del recurs d'alçada per silenci administratiu podreu interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma.

 

ANNEX

IDENTIFICACIÓ DEL LLOC DE TREBALL I NATURALESA DEL LLOC

Denominació del lloc

Agent de patrimoni històric

Codi

60025

Classe de personal

Funcionari

Grup de classificació

C

Subgrup

C1

Titulació requerida

Batxillerat o tècnic*

Escala

Administració especial

Subescala

Serveis especials

Classe

Patrimoni històric

Categoria

 

Nivell complement destinació

14

Punts complement específic

585

Tipologia del lloc

Base

Destinació

Maó

Requisits d'acompliment

Nivell B2 de català. Carnet de conduir B1

Altres requisits

S'ha de realitzar una formació específica sobre patrimoni històric que impartirà la mateixa administració

Nombre de llocs homogenis

2

ENQUADRAMENT ORGÀNIC

Àmbit funcional 1

Consell Insular de Menorca

Àmbit funcional 2

Patrimoni històric

Relació de dependència

Cap de servei

PROVISIÓ DEL LLOC – PLACES DE PLANTILLA QUE EL PODEN OCUPAR

Forma de provisió

Concurs

MISSIÓ DEL LLOC DE TREBALL

Vigilar, inspeccionar i portar un control en matèria de patrimoni històric. Col·laborar, d'acord amb la planificació dels arqueòlegs del servei, en la gestió, planificació i execució de les activitats de protecció del patrimoni històric.

Controlar les intervencions sobre el patrimoni històric. Vetllar per a la conservació i protecció del patrimoni històric de Menorca informant i detectant les incidències que puguin afectar el patrimoni històric de Menorca.

FUNCIONS GENÈRIQUES

- Col·laborar d'acord amb la planificació dels arqueòlegs del servei en la gestió, planificació i execució de les activitats de protecció del patrimoni històric, d'acord amb el que estableix la Llei 12/1998, del patrimoni històric de les Illes Balears.

- Control i registre documental de les intervencions sobre el patrimoni històric. Maneig de bases de dades i arxiu fotogràfic, SITMUN i cartografia especifica.

- Vigilar, inspeccionar, controlar i informar sobre les obres que puguin afectar patrimoni històric, i en general sobre qualsevol intervenció o incidència que afecti el patrimoni històric de Menorca.

- Prevenir i evitar accions que puguin provocar danys en le patrimoni històric de Menorca.

- Actuar davant qualsevol incidència en obres o intervencions en béns integrants del patrimoni històric no declarats d'interès cultural ni catalogats.

- Ordenar la suspensió de les obres de demolició total o parcial, o de canvi d'ús, dels immobles integrants del patrimoni històric de les Illes Balears, no declarats d'interès cultural ni catalogats

-Control de l'ús dels detectors de metalls en béns integrants del patrimoni històric.

-Informar els propietaris, titulars d'altres drets reals i posseïdors de béns integrats del patrimoni històric de Menorca en cas d'incompliment del deure de conservació de l'execució de les obres o la realització de les actuacions que siguin indispensables per preservar-los, conservar-los i mantenir-los.

-Controlar l'execució de les ordres executives de reparació, reposició, reconstrucció o enderrocament, per restituir el bé al seu estat anterior d'acord amb les pautes que els assenyalin els arqueòlegs.

- Col·laborar en l'examen i l'estudi dels béns amb els investigadors i altres persones autoritzades pel consell insular respectiu per realitzar inspeccions i estudis tècnics, científics o de catalogació.

- Controlar la col·locació d'elements senyalitzadors de la seva condició com a béns d'interès cultural, amb les condicions previstes en la Llei 12/1998.

- Realitzar visites prèvies a llocs concrets afectats per projectes objecte d'informe per part dels arqueòlegs del Servei.

-. Informar per al compliment dels horaris i dies de visites públiques als béns d'interès cultural.

- Vetlar pel control de les informacions que es requereixin als propietaris, titulars d'altres drets reals i posseïdors de la situació i estat dels béns mobles integrants del patrimoni històric.

- Vetlar perquè els propietaris, titulars d'altres drets reals i posseïdors donin accés perquè es pugui dur a terme l'examen i l'estudi dels béns mobles integrants del patrimoni històric.

- Controlar l'ús dels detectors de metalls en béns integrants del patrimoni històric.

- Controlar i vigilar el comerç de béns integrants del patrimoni històric i avisar els arqueòlegs del servei.

- Col·laborar amb les forces de seguretat (SEPRONA, Policia Nacional) en la lluita contra l'espoli.

- Aturar preventivament obres en què es trobin restes arqueològiques i avisar els arqueòlegs del Servei, que n'estendran l'acta.

- Altres funcions que els caps li encomanin.

 

*Titulació equivalent segons les equivalències establertes en plans d'estudis anteriors.

VALORACIÓ C. ESPECÍFIC

LLOC

FACTOR

 

Agent de patrimoni històric

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

TOTAL

125

15

 

115

125

65

65

25

 

50

 

 

585

3

6

 

5

3

3

3

6

 

2

 

 

 

Maó, 31 de gener de 2024

Per delegació del president, El secretari del Consell Executiu Octavi Pons Castejón (Decret 129/2023, de 27 de juliol) (BOIB núm. 106 de 29-07-2023)