Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, PESCA I MEDI NATURAL

Núm. 54305
Resolució del conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural per la qual s’ordena l’arxiu de l’expedient relatiu al procediment per elaborar el Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals de la Costa de Ponent de l’Illa de Mallorca i la declaració de Parc Natural de la Costa de Ponent de l’Illa de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El 15 de febrer de 2023 el conseller de Medi Ambient i Territori va resoldre iniciar el procediment per elaborar el Pla d'ordenació dels recursos naturals de la Costa de Ponent de l'Illa de Mallorca i la declaració de Parc Natural de la Costa de Ponent de l'Illa de Mallorca.

2. El 22 de maig de 2023 el conseller de Medi Ambient i Territori va dictar una Resolució per la qual es modifica l'àmbit de la Resolució esmentada en el punt anterior.

3. El 27 de setembre de 2023 el Ministeri de Defensa va presentar un informe on es manifestava que d'acord amb la disposició addicional segona del Reial decret legislatiu 7/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei del sol i rehabilitació urbana, els instruments de planificació territorial i urbanística, qualsevol sigui la seva denominació, que incideixin sobre terrenys, edificacions i instal·lacions, incloses les seves zones de protecció, afectes a la Defensa Nacional, han de ser sotmesos, respecte d'aquesta incidència a l'informe vinculant de l'Administració General de l'Estat amb caràcter previ a la seva aprovació.

En virtut d'aquest article, el general auditor subdirector general de Patrimoni informa DESFAVORABLEMENT la tramitació del projecte normatiu relatiu al Pla d'ordenació dels recursos naturals de la Costa de Ponent de l'Illa de Mallorca i la declaració de Parc Natural de la Costa de Ponent de l'Illa de Mallorca, per afectar negativament i directament a propietats demanials del Ministeri de Defensa, concretament al CMT "Banco de Ibiza – Refeubeitx".

4. El 18 de gener de 2024 el cap del Departament d'Espais Naturals va emetre un informe on es conclou que s'haurien de deixar sense efecte les accions que han propiciat aquesta situació, procedint a finalitzar i arxivar el procediment d'aprovació del Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals de la Costa de Ponent de l'Illa de Mallorca i la declaració de Parc Natural de la Costa de Ponent de l'Illa de Mallorca, atès que l'exclusió de la CMT «Banc d'Eivissa-Refeubeitx» suposa que el projecte inicial objecte d'aquest procediment normatiu quedi desvirtuat i sigui necessària la seva reelaboració.

Fonament de dret

1. La Llei 5/2005, de 26 de maig, per a la conservació dels espais de rellevància ambiental.

2. El Reial decret legislatiu 7/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei del sol i rehabilitació urbana

3. El Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de les Illes Balears.

El projecte normatiu per elaborar el Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals de la Costa de Ponent de l'Illa de Mallorca i la declaració de Parc Natural de la Costa de Ponent de l'Illa de Mallorca, inclou en el seu àmbit d'aplicació el CMT "Banco de Ibiza – Refeubeitx" que és de titularitat demanial i està adscrit al Ministeri de Defensa.

Atès l'informe desfavorable del general auditor subdirector general de Patrimoni del Ministeri de Defensa, vist el seu caràcter preceptiu i vinculant, i considerant que, d'acord amb l'informe del cap del Departament d'Espais Naturals, l'exclusió de parcel·la afectada fa inviable la resta del projecte normatiu, dict la següent

Resolució

1. Donar per finalitzat el procediment per elaborar un Pla d'ordenació dels recursos naturals de la Costa de Ponent de l'Illa de Mallorca i la declaració de Parc Natural de la Costa de Ponent de l'Illa de Mallorca.

2. Disposar l'arxiu de l'expedient relatiu a l'elaboració del Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals de la Costa de Ponent de l'Illa de Mallorca i la declaració de Parc Natural de la Costa de Ponent de l'Illa de Mallorca.

3. Deixar sense efecte l'aplicació del règim de protecció cautelar previst, en virtut de l'article 8 de la Llei 5/2005, de 26 de maig, al punt 3 de la Resolució d'inici del procediment d'elaboració normativa.

4. Disposar la publicació d'aquesta Resolució en el Portal de Transparència de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 26 de gener de 2024

El conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural Joan Simonet Pons