Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SES SALINES

Núm. 60316
Elevació automàtica a definitiu de l’acord provisional modificació de l’ordenança fiscal núm. 16 reguladora de la taxa per serveis de clavegueram sanitari

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El BOIB núm. 169, de 14 de desembre de 2023, publicà el corresponent edicte d'exposició al públic de l'acord d'aprovació inicial del Ple de l'Ajuntament, en sessió ordinària de dia 12 de desembre de 2023, de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per serveis de clavegueram sanitari.

Havent finalitzat el termini per a la presentació de reclamacions contra l'acord adoptat per l'Ajuntament Ple, sense que s'hagi formulat cap reclamació, de conformitat amb allò que estableix l'article 17.3 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel que s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, queda definitivament aprovat. El que es fa públic als efectes previnguts a l'article 17.4 de l'esmentat Reial decret legislatiu, amb la publicació del text íntegre dels acords d'aprovació i dels articles modificats:

ORDENANÇA Nº 16

L'ORDENANÇA FISCAL NÚM. 16 REGULADORA DE LA TAXA PER SERVEIS DE CLAVEGUERAM SANITARI

FONAMENT I NATURALESA

Fent ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, i de conformitat amb el que disposa l'article 20.4 de la Llei 39/1988, de 28 de desembre, reguladora de les hisendes locals, modificat per l'article 66 de la llei 25/1998, de 13 de juliol, de modificació del règim legal de les taxes estatals i locals i de reordenació de les Prestacions Patrimonials de Caràcter Públic, aquest Ajuntament, en aplicació del que estableix el modificat article 20.4.R) de la Llei 39/1988 estableix: “la Taxa per serveis d'alcantarillado sanitari”, que es regirà per aquesta Ordenança Fiscal.

Article 1º. FET IMPOSABLE

1.- Es declararà de percepció obligatòria el servei d'evacuació de les aigües residuals al clavegueram sanitari per al seu tractament i depuració, constituint el fet imposable de la present taxa:

a) L'activitat municipal, tècnica, administrativa, tendent a verificar si es donen les condicions necessàries per autoritzar l'escomesa de la xarxa de clavegueram municipal.

b) La prestació dels serveis d'evacuació d'excretes, aigües pluvials, negres i residuals, a través de la xarxa de clavegueram municipal.

2.- No estaran subjectes a la Taxa les finques derruïdes, declarades ruïnoses o que tinguen la condició de solar o terreny.

Article 2º SUBJECTE PASSIU I SUBSTITUTS DEL CONTRIBUENT

1.- Subjecte Passiu.- Estan obligats al pagament de la Taxa, en concepte de subjectes passius contribuents, les persones físiques i jurídiques i les Entitats a què es refereix l'article 33 de la Llei General Tributària que sol·licitin o resultin beneficiades o afectades per els serveis o activitats locals que prestin o realitzin les entitats locals, d'acord amb algun dels supòsits previstos a l'article 20.3 de la Llei 39/1988, modificat per l'article 66 de la Llei 25/1998.

2.- Substitut del Contribuent.- Per determinar el substitut del contribuent és aplicable a cada cas el que estableix l'article 23.2 de la Llei 39/1988, modificat per l'article 66 de la Llei 25/1998.

Article 3r QUOTA TRIBUTÀRIA

La quota tributària s'aplicarà d'acord amb les tarifes següents:

a) La quota tributària corresponent a la concessió de la llicència o autorització d'escomesa a la xarxa de clavegueram s'exigirà per una sola vegada, juntament amb la llicència d'obra, i consistirà en la quantitat fixa de 72,12 euros per habitatge o local comercial.

b) La quota tributària a exigir per la prestació dels serveis d'alcantarillado es determinarà en funció de la naturalesa i la destinació dels immobles. A aquest efecte s'aplicaran les tarifes següents:

- Per cada habitatge i/o apartament turístic ………...……….2,16 euros

- Per cada habitació d'hotel, pensió o residència ………….. 2,16 euros

- Per cada bar, bar-restaurant i/o sala de festes ………….….5,01 euros

- Restants establiments ………………………………….. ...2,16 euros.

Article 4t EXEMPCIONS I BONIFICACIONS

No es concedirà exempció o cap bonificació en el pagament de la taxa.

Article 5º MERITACIÓ I FORMA DE PAGAMENT

Es merita la Taxa i neix l'obligació de contribuir, en els casos assenyalats a l'article 2n de la present Ordenança, quan s'iniciï l'activitat municipal que en constitueix el fet imposable, entenent que s'ha iniciada la mateixa en la data de presentació de la oportuna sol·licitud de la llicència d'obres, o d'instal·lació de connexió de servei de la xarxa.

Els serveis d'evacuació d'excretes, aigües pluvials, negres, residuals, i de la seva depuració tenen caràcter obligatori per a totes les finques del Municipi que tinguin façana a carrers, places o vies públiques en què hi hagi clavegueram, sempre que la distància entre la xarxa i la finca no excedeixi de cent metres, i es meritarà la taxa encara que els interessats no procedeixin a efectuar la connexió a la xarxa.

Quan la naturalesa material de la taxa exigeixi la meritació periòdica d'aquesta, aquest tindrà lloc l'1 de gener de cada any i el període impositiu comprendrà l'any natural, excepte en els supòsits d'inici o cessament dels serveis, cas en què el període impositiu s'ajustarà a aquesta circumstància amb el consegüent prorrateig de la quota, en els termes que s'estableixin a la corresponent ordenança fiscal.

Article 6é INFRACCIONS I SANCIONS

En tot allò relatiu a la qualificació d'infraccions tributàries, així com a les sancions que a aquestes corresponguin en cada cas, cal atenir-se al que disposa la Llei General Tributària.

DISPOSICIÓ FINAL

La present Ordenança Fiscal, la redacció definitiva de la qual ha estat aprovada pel Ple de la Corporació en sessió celebrada el dia 12 de desembre de 2023, entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, romanent en vigor fins a la seva modificació o derogació expresses.

 

Ses Salines, a la data de la signatura electrònica (31 de gener de 2024)

El batle Juan Rodríguez Ginard