Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 56840
Adaptació temporal de les bases generals reguladores dels processos de selecció de personal funcionari

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En reunió ordinària del Consell Executiu del Consell Insular d'Eivissa, de data 26 de gener de 2024, es va acordar:

PRIMER. APLICAR els criteris previstos a la fase d'oposició dels processos d'estabilització, previstos al Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per la reducció de la temporalitat a l'ocupació pública de les Illes Balears, a les proves selectives de promoció interna, incloses en les ofertes d'ocupació pública dels anys 2019, 2020, 2021, 2022 i 2023 i, si escau, l'oferta d'ocupació pública de 2024, el que suposa no aplicar el que preveuen les bases generals, publicades al BOIB núm. 173, de 18 de desembre de 2021, en les proves de selecció de les places de promoció interna, pel que fa les ofertes esmentades. La resolució dels processos selectius de promoció interna que s'adaptin a la normativa d'estabilització hauran de finalitzar abans del 31 de desembre de 2024.

SEGON. APROVAR la següent adaptació per les places de promoció interna incloses dins les ofertes d'ocupació pública dels anys 2019, 2020, 2021, 2022 i 2023 i, si escau, l'oferta d'ocupació pública de 2024, que es desenvolupin mentre durin els procediments d'estabilització:

On diu:

“Bases generals que han de regir els processos de selecció de personal funcionari del Consell Insular d'Eivissa, de les corresponents ofertes d'ocupació pública

(...)

7.4. Fase d'oposició

7.4.1. Normes generals

(...)

7.4.2 Proves de la fase d'oposició

(...)

a) Primera prova

(...)

2. Promoció interna

Consistirà a respondre un qüestionari amb quatre respostes alternatives, referides al contingut del temari específic de cadascuna de les places convocades, el qual estarà conformat de la manera següent:

Per a l'ingrés a l'escala d'Administració General:

Grup A, subgrup A1: 54 temes

Grup A, subgrup A2: 36 temes

Grup C, subgrup C1: 24 temes

Grup C, subgrup C2: 12 temes

Per a l'ingrés a l'escala d'Administració Especial:

Grup A, subgrup A1: 72 temes

Grup A, subgrup A2: 48 temes

Grup C, subgrup C1: 32 temes

Grup C, subgrup C2: 16 temes

El nombre de preguntes que integrarà el qüestionari, segons l'escala i el grup i subgrup de classificació, serà el següent:

Administració General:

Grup A, subgrup A1: 60 preguntes, amb un temps de 110 minuts, a raó de 0,50000 punts per pregunta encertada.

Grup A, subgrup A2: 48 preguntes, amb un temps de 85 minuts , a raó de 0,62500 punts per pregunta encertada.

Grup C, subgrup C1: 36 preguntes, amb un temps de 65 minuts, a raó de 0,83334 punts per pregunta encertada.

Grup C, subgrup C2: 24 preguntes, amb un temps de 45 minuts, a raó de 1,25000 punts per pregunta encertada.

Administració Especial:

Grup A, subgrup A1: 80 preguntes, amb un temps de 145 minuts, a raó de 0,37500 punts per pregunta encertada.

Grup A, subgrup A2: 64 preguntes, amb un temps de 115 minuts, a raó de 0,46875 punts per pregunta encertada.

Grup C, subgrup C1: 48 preguntes, amb un temps de 90 minuts, a raó de 0,62500 punts per pregunta encertada.

Grup C, subgrup C2: 32 preguntes, amb un temps de 60 minuts, a raó de 0,93750 punts per pregunta encertada.

Cada pregunta només pot tenir una resposta correcta. Les preguntes que les persones aspirants no hagin contestat o en què hagin marcat més d'una resposta no es tendran en compte, i per tant no resten, i les respostes errònies es valoren de manera negativa en el sentit que cada tres preguntes errades penalitzaran amb el valor corresponent a una pregunta encertada.

Aquesta prova es valorarà de 0 a 30 punts i serà necessari aconseguir una puntuació mínima de 15 punts per superar-la.

b) Segona prova

La prova pràctica consistirà en la resolució d'un o alguns exercicis pràctics, que podran consistir en supòsits de tractaments de textos, tests psicotècnics, redacció d'informes i projectes, solució de supòsits i similars. En el cas que consisteixi en la resolució d'un supòsit pràctic a desenvolupar per escrit, aquest s'haurà de triar per sorteig entre quatre casos pràctics proposats pel tribunal. Sigui quina sigui l'opció proposada pel tribunal qualificador, d'acord amb el que estableixin cada una de les convocatòries, aquesta sempre ha d'estar relacionada amb les funcions de la plaça a proveir i en relació amb el temari específic. El tribunal qualificador fixarà el temps per realitzar la prova, que no podrà superar el temps màxim de 180 minuts.

El tribunal informarà abans de l'inici de la prova dels criteris de valoració del cas pràctic.

No es podrà disposar de material de consulta de forma individual. El tribunal podrà decidir, si ho considera imprescindible per resoldre els casos, que es pugui disposar de material de consulta, que oferirà a totes les persones candidates, ja sigui de forma individual o bé amb alguns exemplars de consulta conjunta.

El nombre de punts que podran ser atorgats per cada membre del tribunal serà de zero fins al número que constitueixi la puntuació màxima atorgada a aquesta prova.

Les qualificacions s'adoptaran sumant les puntuacions atorgades per cada membre del tribunal i dividint el total pel nombre d'assistents, i el quocient serà la qualificació definitiva.

Aquest exercici es valorarà de 0 a 30 punts i serà necessari aconseguir una puntuació mínima de 15 punts per superar-lo.

7.4.3. Puntuació final de la fase d'oposició

El resultat final de la fase d'oposició serà la suma de les puntuacions obtengudes en la prova teòrica i en la prova pràctica. La puntuació mínima per superar la fase d'oposició serà de 30 punts i la puntuació màxima serà de 60 punts.

(...)”

Ha de dir:

“Bases generals que han de regir els processos de selecció de personal funcionari del Consell Insular d'Eivissa, de les corresponents ofertes d'ocupació pública

(...)

 

7.4. Fase d'oposició

7.4.1. Normes generals

(...)

7.4.2 Proves de la fase d'oposició

(...)

a) Primera prova

(...)

2. Promoció interna

La fase d'oposició consta d'un sol exercici, amb caràcter eliminatori, amb una prova tipus test del temari recollit al respectiu annex de les base específiques de cada convocatòria.

Les preguntes estaran distribuïdes de manera equilibrada entre els diferents temes i es correspondran al contingut del temari complet de l'oposició i a la base de dades de preguntes publicades per a aquests processos selectius segons previsió del Decret Llei 6/2022.

La puntuació d'aquesta fase és un 60% de la puntuació global del concurs oposició, amb una puntuació final d'entre 0 i 60 punts. Per superar l'exercici serà necessari obtenir una puntuació mínima del 35% (21 punts) de la puntuació total.

Desenvolupament dels exercicis:

Subgrup A1:

És de caràcter obligatori i eliminatori, i consistirà a respondre per escrit un qüestionari de 130 preguntes de tipus test amb quatre respostes alternatives de les quals només una serà correcta.

Les 120 primeres seran ordinàries i avaluables, i les 10 darreres seran de reserva. Totes les preguntes correspondran al contingut del temari complet de l'oposició i a la base de dades de preguntes publicades per a aquest procés selectiu.

L'exercici es qualificarà de 0 a 60 punts. Cada pregunta resposta correctament es valorarà amb 0,5 punts; les preguntes no resoltes, tant si figuren totes les opcions en blanc com si figuren amb més d'una resposta o si s'ha senyalat una resposta sense apartat equivalent en les alternatives previstes en l'exercici, o si s'ha senyalat una resposta incorrecta, no es valoraran i no tenen cap tipus de penalització.

El temps per desenvolupar aquest exercici serà de 160 minuts.

Subgrup A2:

És de caràcter obligatori i eliminatori, i consistirà a respondre per escrit un qüestionari de 110 preguntes de tipus test amb quatre respostes alternatives de les quals només una serà correcta.

Les 100 primeres seran ordinàries i avaluables i les 10 darreres seran de reserva. Totes les preguntes correspondran al contingut del temari complet de l'oposició i a la base de dades de preguntes publicades per a aquest procés selectiu.

L'exercici es qualificarà de 0 a 60 punts. Cada pregunta resposta correctament es valorarà amb 0,6 punts; les preguntes no resoltes, tant si figuren totes les opcions en blanc com si figuren amb més d'una resposta o si s'ha senyalat una resposta sense apartat equivalent en les alternatives previstes en l'exercici, o si s'ha senyalat una resposta incorrecta, no es valoraran i no tenen cap tipus de penalització.

El temps per desenvolupar aquest exercici serà de 135 minuts.

Subgrup C1:

És de caràcter obligatori i eliminatori, i consistirà a respondre per escrit un qüestionari de 70 preguntes de tipus test amb quatre respostes alternatives de les quals només una serà correcta. Les 60 primeres seran ordinàries i avaluables, i les 10 darreres seran de reserva.

Totes les preguntes correspondran al contingut del temari complet de l'oposició i a la base de dades de preguntes publicades per a aquest procés selectiu.

L'exercici es qualificarà de 0 a 60 punts. Cada pregunta resposta correctament es valorarà amb 1 punt; les preguntes no resoltes, tant si figuren totes les opcions en blanc com si figuren amb més d'una resposta o si s'ha senyalat una resposta sense apartat equivalent en les alternatives previstes en l'exercici, o si s'ha senyalat una resposta incorrecta, no es valoraran i no tenen cap tipus de penalització.

El test que hauran de respondre els aspirants es triarà per sorteig públic, dut a terme davant els aspirants, immediatament abans de començar les proves, entre un mínim de dues alternatives diferents, excepte en els supòsits del segon paràgraf de la lletra d de l'article 8 del Decret llei 6/2022.

El temps per desenvolupar aquest exercici serà de 90 minuts.

Subgrup C2:

És de caràcter obligatori i eliminatori, i consistirà a respondre per escrit un qüestionari de 50 preguntes de tipus test amb quatre respostes alternatives de les quals només una serà correcta. Les 40 primeres seran ordinàries i avaluables, i les 10 darreres seran de reserva.

Totes les preguntes correspondran al contingut del temari complet de l'oposició i a la base de dades de preguntes publicades per a aquest procés selectiu.

L'exercici es qualificarà de 0 a 60 punts. Cada pregunta resposta correctament es valorarà amb 1,5 punts; les preguntes no resoltes, tant si figuren totes les opcions en blanc com si figuren amb més d'una resposta o si s'ha senyalat una resposta sense apartat equivalent en les alternatives previstes en l'exercici, o si s'ha senyalat una resposta incorrecta, no es valoraran i no tenen cap tipus de penalització.

El test que hauran de respondre els aspirants es triarà per sorteig públic, dut a terme davant els aspirants, immediatament abans de començar les proves, entre un mínim de dues alternatives diferents, excepte en els supòsits del segon paràgraf de la lletra d de l'article 8 del Decret llei 6/2022.

El temps per desenvolupar aquest exercici serà de 65 minuts.

Tots els grups i subgrups:

El test que hauran de respondre les persones aspirants es triarà per sorteig públic, dut a terme davant els aspirants, immediatament abans de començar les proves, entre un mínim de dues alternatives diferents, excepte en els supòsit que, per motius d'infraestructura degudament justificats, no sigui possible fer el sorteig immediatament abans de començar les proves, el tribunal pot escollir, per acord dels seus membres, el test que hauran de respondre els aspirants. En aquests supòsits el sistema determinat haurà de quedar reflectit de manera expressa en l'acta de la sessió del tribunal que adopti l'acord.

Per superar l'exercici serà necessari obtenir una puntuació mínima del 35 % (21 punts) de la puntuació total.

La qualificació de l'exercici es farà de manera mecanitzada i garantint l'anonimat.

En el cas que s'acordi anul·lar alguna pregunta perquè el plantejament és incorrecte, perquè totes les respostes plantejades són incorrectes o perquè n'hi ha més d'una de correcta, i també perquè no hi ha coincidència substancial entre la formulació de les preguntes en les dues versions ofertes en les llengües oficials de la comunitat autònoma, el tribunal establirà en el mateix acord la substitució, a l'efecte del càlcul de la qualificació resultant, de les anul·lades per d'altres de reserva, i així successivament, d'acord amb l'ordre en què figuren en el qüestionari.

El tribunal podrà acordar l'anul·lació d'alguna o algunes de les preguntes durant la realització de l'exercici o bé com a resultat de les al·legacions presentades a la llista provisional d'aprovats. També pot anul·lar preguntes si es detecta d'ofici un error material, de fet o aritmètic en qualsevol moment anterior a la publicació de la llista definitiva d'aprovats de l'exercici.

Si una vegada duta a terme l'operació anterior el tribunal acorda anul·lar alguna pregunta més, el valor de cada pregunta s'ajustarà perquè la puntuació màxima sigui de 60 punts.

Les instruccions disposaran que els aspirants podran emportar-se el quadern de preguntes.

Publicació de notes dels exercicis i revisió

Una vegada acabat l'exercici de l'oposició el tribunal qualificador ha de publicar a la Seu electrònica del Consell Insular d'Eivissa (seu.conselldeivissa.es) en el catàleg de tràmits, Convocatòries i borsa d'ocupació, la llista provisional amb les persones que han realitzat l'exercici, amb nom, llinatges i quatre xifres numèriques aleatòries del DNI, i amb indicació de la puntuació obtinguda, desglossada, si escau, per torns d'accés.

Les persones aspirants disposen d'un termini de set dies hàbils, des de la publicació de la llista provisional per efectuar les reclamacions oportunes o sol·licitar la revisió d'examen davant el tribunal qualificador.

El tribunal disposa d'un termini de set dies hàbils per resoldre les reclamacions i publicar la llista definitiva de persones aspirants que han superat l'exercici, juntament amb la llista definitiva de mèrits al·legats a què es refereix l'annex II, a la Seu electrònica del Consell Insular d'Eivissa (seu.conselldeivissa.es) en el catàleg de tràmits, Convocatòries i borsa d'ocupació.”

TERCER. SUPRIMIR el següent punt de la base tercera de les Bases generals:

3.6. El personal que participi en les convocatòries pel torn de promoció interna quedarà exempt del pagament de la taxa per drets d'examen.

QUART. PUBLICAR l'acord que s'adopti al Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i a la Seu electrònica del Consell Insular d'Eivissa, seu.conselldeivissa.es.

 

Eivissa, 29 de gener de 2024

El secretari general del Consell Insular d'Eivissa Pedro Bueno Flores