Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

ENTITAT LOCAL MENOR DE PALMANYOLA

Núm. 782608
Aprovació definitiva de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la utilització de béns públics municipals de l'Entitat Local Menor de Palmanyola

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per acord de la Junta Veïnal de data 20 de octubre de 2023 es va aprovar provisionalment l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la utilització de béns públics municipals de l'Entitat Local Menor de Palmanyola, la qual va ser publicada al BOIB núm. 145, de 26 de octubre de 2023.

Havent transcorregut el termini d'informació pública sense que s'hagin presentat reclamacions o esmenes, el present acord queda elevat automàticament a definitiu.

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER LA UTILITZACIÓ DE BÉNS PÚBLICS MUNICIPALS

Article 1.- Disposició General.

Fent ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, i de conformitat amb el que disposen els articles 15 al 19 del RDL 2/2004, de 5 de març, pel que s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, aquesta Entitat Local Menor estableix la taxa per la utilització privativa o l'aprofitament especial de béns públics municipals, que es regirà per aquesta ordenança fiscal, les normes de la qual s'atenen al que disposa l'article 57 de l'esmentat RDL 2/2004.

Article 2.- Fet Imposable.

Constitueix el fet imposable de les taxes regulades en aquesta Ordenança la utilització privativa o l'aprofitament especial dels béns públics municipals en les següents categories:

MOBILIARI

IMMOBLES

Cadires

Dependències Casal Jaume Mir

Taules

Saló d'actes

Torradores

Dependències Col·legi CEIP Gaspar Sabater (horari no lectiu)

Camp de futbol

Article 3.- Subjectes Passius.

Són subjectes passius les persones físiques empadronades al municipi de Bunyola, les persones jurídiques i les entitats a les quals es refereix l'article 35 de la Llei General Tributària que gaudeixin, utilitzin o aprofitin especialment el domini públic local en benefici particular, en el supòsits prevists a l'article segon.

Article 4.- Tarifes

Les quotes que s'han de satisfer són les que s'indiquen a continuació en el quadre de tarifes d'aquesta Ordenança:

A) Lloguer de mobiliari

Lloguer de mobiliari

Preu unitat/día

Cadires

0,30 €

Taules

2,00 €

Torradores

2,00 €

En aquest apartat, s'haurà de constituir una fiança de 50€, en concepte de possibles desperfectes en el mobiliari.

  • Per cada cadira espatllada o perduda, 10 euros, i per cada taula espatllada o perduda, 30 euros.
  •  Per cada dia d'excés del prestatge de l'element de que es tracti, 0,40 €/dia.
  •  Per transport del mobiliari dins el casc urbà de Palmanyola, 50 euros per trajecte , i fora del casc urbà, 70 euros per trajecte.
  •  Durant les festes, fires locals o altres activitats municipals no es deixaran taules ni cadires donada la seva necessitat per a activitats municipals que s'hi duen a terme.

B) Lloguer d'immobles:

Lloguer de immobles

Sala

Preu

Increment per ús de llum artificial

Pista multiusos

5 €/hora

+ 2€ addicionals/hora

Camp de futbol

Mig camp

70€/hora

+ 25€ addicionals/hora

Camp sencer

120€/hora

+ 55€ addicionals/hora

 

Lloguer de immobles

Sala

Preu activitats setmanales

Preu activitats setmanales AMB llum*

Per activitats puntuales

Preu activitats puntuales AMB llum

Dependències Casal Jaume Mir

Sala polivalent

4,5€/hora

+6€ addicionals/setmana

6€/hora

 

Aules

5,5€/hora

7€/hora

Biblioteca

6€/hora

8€/hora

Dependències edificio

Saló d'actes

6€/hora

+6€ addicionals/setmana

10€/hora

Dependències Colegio CEIP Gaspar Sabater

Pista exterior

5€/hora

+11€ addicionals/setmana

7€/hora

10€/hora

Gimnàs

 

8€/hora

10€/hora

Aula de música

5€/hora (afinació piano a càrrec del solicitant)

8€/hora

10€/hora

Altres Dependències

5€/hora

7€/hora

9€/hora

*Increment per ús de llum artificial, aire condicionat o calefacció.

  • Horari d'hivern: s'entendrà que es requereix l'ús de llum artificial des del dia 1 de novembre fins al 31 de març de cada any, a partir de les 17:30 hores.
  • Horari d'estiu: s'entendrà que es requereix l'ús de llum artificial des del dia 1 d'abril fins al 31 d'octubre de cada any, a partir de les 19:30 hores.

Article 5.- Normes de gestió.

1. Els interessats en gaudir de la utilització dels béns públics municipals esmentats en aquesta Ordenança hauran de presentar a les oficines municipals la corresponent sol·licitud on s'expressi el bé públic del qual demanen la utilització i hauran d'adjuntar fotocopia del DNI en vigor.

2. En el cas de lloguer de mobiliari, aquest haurà de ser retirat i entregat per les pròpies persones o entitats interessades en l'horari d'atenció al públic de l'Ajuntament, excepte en el cas en que sol·liciti el transport del mobiliari establert a aquesta ordenança.

3. Els subjectes passius seran responsables del bon ús dels béns públics municipals, i en els supòsits de pèrdua, destrucció o deteriorament d'aquests béns públics estaran obligats al reintegrament del cost total de les respectives despeses de reconstrucció, reparació o restitució, les quals quedaran documentades a l'expedient que, i al efecte, s'instruirà, quedant obligat al subjecte passiu al dipòsit previ del import de la valoració provisional que recaigui.

Article 6.- Obligació al pagament.

1. L'obligació de pagament d'aquesta taxa neix:

a) Quan es tracta de sol·licituds de mobiliari o d'immobles, en el moment de sol·licitar el préstec corresponent.

b) Quan es tracta d'elements entregats defectuosos, perduts o amb retràs, des del moment en que sigui constatada la causa amb l'entrega dels elements o quan es doni el retràs.

2. El pagament de la taxa es realitza per ingrés directe a la recaptació municipal, abans de retirar els elements corresponents o, en el cas de ser entregats amb retràs o defectuosos o perduts, quan sigui constatada la causa.

Article 7.- Exempcions i bonificacions.

S'estableix una bonificació del 100% en la taxa a aquelles entitats o associacions, sense ànim de lucre, que estiguin legalment constituïdes i figurin inscrites al Registre Municipal d'Entitats i Associacions de l'Ajuntament de Bunyola.

S'estableix una exempció en relació a la pista multiusos quan sigui utilitzada per realitzar activitats no remunerades.

DISPOSICIÓ FINAL

La present Ordenança Fiscal, entrarà en vigor i s'aplicarà a partir del dia següent al de la seva publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears i estarà en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.

Ho mana i firma el Sr. Batle.

 

Palmanyola, 13 de desembre de 2023

El batle Arnaldo Francisco Llinàs Quintana