Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 625680
Informació Pública de l’exhumació de les fosses ubicades al pati 2 del Cementeri Municipal de Formentera (Sant Francesc) per desenvolupar el IV pla d’actuacions a les fosses de la guerra civil i el franquisme per a 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell Insular de Formentera, per Resolució de la Conselleria de Benestar Social de 2 d'octubre de 2023, informa sobre l'exhumació de les tombes i restes cadavèriques ubicades al Pati 2 del Cementeri Municipal de Formentera (Sant Francesc), de conformitat amb la següent:

RESOLUCIÓ DE LA CONSELLERIA DE BENESTAR SOCIAL PER INFORMAR SOBRE LES FOSSES AL PATI 2 DEL CEMENTERI MUNICIPAL DE FORMENTERA (SANT FRANCESC) QUE SUSCEPTIBLES DE SER INTERVINGUDES D'ACORD AMB L'ACTUACIÓ PREVISTA AL IV PLA D'ACTUACIONS A LES FOSSES DE LA GUERRA CIVIL I EL FRANQUISME PER A 2023 PER TAL DE LOCALITZAR LES RESTES MORTALS DELS PRESOS DE LA COLÒNIA PENITENCIÀRIA DE LA SAVINA

En data 16 de juny de 2023 des de la Conselleria de Transició Energètica i Sector Productiu del Govern balear es va remetre per registre el document “Proposta d'intervenció de la segona fase d'excavació al Cementeri de Sant Francesc” que té com a finalitat localitzar les restes de les persones mortes en custòdia a la Colònia penitenciària de Formentera, la Savina, document elaborat sota la direcció de la Dra. Almudena García-Rubio Ruiz.

L'actuació que es pretén al cementeri, es troba contemplada en el IV  Pla d'actuacions a les fosses de la Guerra Civil i el franquisme per a 2023, licitat per la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica del Govern de les Illes Balears, i adjudicat, d'acord amb la informació disponible a la Plataforma de contractació del sector públic, expedient CONTR 2022/9163, i a la publicació al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE), anunci 35707/2023, de 20 de gener, a l'UTE Sociedad de Ciencias Aranzadi – Àtics SL, a la qual es troba vinculada la Dra. García-Rubio Ruiz. L'abril de l'any 2022 es va dur a terme la primera fase d'intervenció al Cementeri, la qual estava prevista en el III Pla d'actuacions en fosses de la Guerra Civil i el franquisme, promoguda per la Direcció General de Memòria Democràtica de les Illes Balears, i que també va estar liderada per la Dra. García-Rubio Ruiz.

Vistos els acords del punt 4 de la Junta de Govern del Consell Insular de Formentera, celebrada de forma presencial en sessió de caràcter ordinari el 22 de setembre de 2023.

Vist l'informe tecnicojurídic, de data 15 de setembre, emès pels serveis tècnics dels Serveis Funeraris i la Secretaria del Consell Insular de Formentera, on s'informa de les sepultures susceptibles de ser intervingudes en la segona fase d'excavació al Cementeri de Sant Francesc.

Atès que d'acord amb el contingut de l'informe tecnicojurídic, i conforme permet la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, l'expedient segons l'article 83, s'haurà de sotmetre a informació pública, per un període de 20 dies, als efectes generals que qualsevol interessat puga formular al·legacions o manifestar el seu parer. A més, hom tendrà en compte que els treballs concrets no podran començar fins que s'hagin resolt les al·legacions derivades de la informació pública general i/o les al·legacions de possibles interessats específics, si es formulen al·legacions, informacions, suggeriments o qualsevol tipus de manifestació, i s'hagi emès la corresponent Resolució de presidència d'autorització d'exhumacions.

Les persones interessades a formular al·legacions o demanar informació pel que fa a la proposta d'intervenció podran fer-ho a les oficines de l'àrea de Benestar Social del Consell Insular de Formentera (edifici Centre de Dia), situ a la venda des Brolls s/n.

Vist el Decret 11/2018, de 27 d'abril, pel qual es regula l'exercici de la sanitat mortuòria de les Illes Balears (BOIB núm. 52 de 28/04/2018).

Per tot això, i en virtut de les competències que tinc atribuïdes pel Decret d'estructura organitzativa i competencial del Consell Insular de Formentera, així com de les delegacions de Presidència i del Ple, per al mandat 2023-2026, publicat al BOIB 112, de 12 d'agost de 2023.

​​​​​​​HE RESOLT

PRIMER. INFORMAR sobre les sepultures ubicades al Pati 2, del Cementeri municipal de Formentera, susceptibles de ser intervingudes en el marc del IV  Pla d'actuacions a les fosses de la Guerra Civil i el franquisme per a 2023, i d'acord amb el document “Proposta d'intervenció de la segona fase d'excavació al Cementeri de Sant Francesc” que té com a finalitat localitzar les restes de les persones mortes en custòdia a la Colònia penitenciària de Formentera, la Savina, que són les següents:​​​​​​​

Filera Tomba Difunt/a
5 1 K.J.R
5 2 A.M.P
5 3 M.M.F
5 4 E.S.F
5 5 Desconegut
5 6 J.C.T
5 7 M.C.M
6 1 M.R.R
6 2 K.M
6 3 J.M.T
6 4 O.E.M.B
6 5 A.C.V
6 6 S.B
6 7 R.V.F
7 1 L.J
7 2 J.C.S
7 3 MMT
7 4 M.J.G
7 5 P.L.G
7 6 MCT
7 7 B.A
7 8 G.C.F
7 9 Desconegut
7 10 Desconegut
8 1 Desconegut
8 2 J.C.S i C.F.G
8 3 E.E.S
8 4 J.C.M
8 5 N.A.A
8 6 C.M.V
8 7 Desconegut
8 8 D.H
8 9 Desconegut
8 10 J.C.S
8 11 Desconegut

SEGON. PUBLICAR la present resolució al BOIB, al tauler d'anuncis i a la pàgina web del Consell Insular de Formentera, així com al tauler d'anuncis del Cementeri Municipal de Formentera, per tal que, conforme al que estableix l'article 83 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, l'expedient es sotmeti a informació pública, per un període de 20 dies, als efectes generals que hom puga formular al·legacions o manifestar el seu parer. Els interessats a presentar al·legacions, o demanar informació, podran adreçar-se a l'àrea de Benestar Social (edifici Centre de Dia) situ a la venda des Brolls s/n o bé fer-ho en la forma que ho determina la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

​​​​​​​​​​​​​​TERCER. INFORMAR que les tasques d'exhumació no podran començar fins que s'hagin resolt les al·legacions derivades de la informació pública general i/o les al·legacions de possibles interessats específics, si se'n formulen, i s'hagi emès la respectiva Resolució de presidència que les autoritzi. (...)

La qual cosa es fa pública per a general coneixement i de conformitat a l'article 83 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, d'informació pública per un termini de 20 dies hàbils, a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquests anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, i als efectes de poder formular les al·legacions que s'estimin oportunes o bé manifestar el vostre parer.

 

Formentera, amb la data de la signatura electrònica (3 d'octubre de 2023)

El president del Consell Insular de Formentera Lorenzo Córdoba Marí