Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 625351
Resolució del conseller d’Educació i Universitats, a proposta de la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat, per la qual se cessa el director del Museu de l’Educació de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 12 de setembre de 2023, la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat ha formulat la proposta de resolució següent:

Antecedents

1. El Decret 107/2001, de 3 d'agost, pel qual es crea l'Arxiu i Museu de l'Educació de les Illes Balears i se'n regula el funcionament estableix que l'Arxiu i Museu s'ha d'adscriure a la conselleria que sigui competent en matèria d'educació i també ha de ser gestionat per aquesta mateixa conselleria (BOIB núm. 96, d'11 d'agost).

2. El 15 d'abril de 2010, la Conselleria d'Educació i Cultura i l'Ajuntament d'Inca signen el conveni de col·laboració per a la instal·lació del Museu de l'Educació de les Illes Balears al pavelló núm. 7 del Quarter General Luque de la ciutat d'Inca. Convenen una cessió de cinquanta anys a títol gratuït en contrapartida a la instal·lació i manteniment del Museu.

3. La Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears estableix a la disposició addicional tretzena que la conservació i la difusió del patrimoni històric educatiu de les Illes Balears correspon a l'Arxiu i Museu de l'Educació de les Illes Balears.

4. La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 26 de maig de 2021 reconeix, a efectes administratius, l'autonomia de gestió de l'Arxiu i Museu de l'Educació de les Illes Balears, AMEIB.

5. Dia 25 de novembre de 2022 es nomena en comissió de serveis el senyor Juan José Burgués Mestre director del Museu de l'Educació de les Illes Balears.

6. A dia d'avui el senyor Burgués ha finalitzat les seves tasques al Museu de l'Educació de les Illes Balears

Fonaments de dret

1. El Decret 107/2001, de 3 d'agost, pel qual es crea l'Arxiu i Museu de l'Educació de les Illes Balears i se'n regula el funcionament.

2. La Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears.

3. La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 26 de maig de 2021, per la qual es reconeix, a efectes administratius, l'autonomia de gestió de l'Arxiu i Museu de l'Educació de les Illes Balears, AMEIB.

4. El Decret 16/2023, de 20 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5. La Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques de 2 d'agost de 2023, per la qual es deleguen competències en matèria de gestió de personal docent.

Proposta de resolució

Propòs al conseller d'Educació i Universitats que dicti una resolució en els termes següents:

1. Cessar el senyor Juan José Burgués Mestre com a director del Museu de l'Educació de les Illes Balears, al qual se li agraeixen els serveis prestats, amb data 31 d'agost de 2023.

2. Publicar aquesta Resolució al BOIB.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en els mateixos termes.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu davant l'òrgan que l'ha dictada en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de publicar-se, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació de la Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en data de signatura electrònica (3 d'octubre de 2023)

La secretària general Maria del Pilar Guasp Bergas Per delegació del conseller d'Educació i Universitats (BOIB núm. 107, de 1/08/2023)

La directora general proposant Neus Riera Estarellas