Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE VALLDEMOSSA

Núm. 616775
Modificació anunci ordenança reguladora del preu públic pel servei d'escola infantil de Valldemossa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Valldemossa en sessió de data 19/12/2022 i La Junta de Govern en sessió ordinària celebrada el dia 27/09/2023, varen modificar i acordar l'aprovació de la modificació de l'Acord regulador del preu públic de l'escoleta infantil de Valldemossa. A continuació es publica el text refós de l'ordenança tal com queda modificat:

«ORDENANÇA REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PEL SERVEI D'ESCOLA INFANTIL DE VALLDEMOSSA.

Article 1r.- Concepte

De conformitat amb el que preveu l'art. 127 en relació amb l'art. 41), ambdós del RDL 2/2004, de 5 de març, pel que s'aprova el Tex Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Local, aquest Ajuntament estableix els preus públics de l'oferta prestada per l'escoleta municipal infantil de Valldemossa. Aquests preus estan especificats a les tarifes contingudes a l'article 3r que es regirà per la present Ordenança.

Es tarifen l'atenció educativa assistencial i conciliadora que farà l'escola infantil des de les 7.30 a les 16.00 hores durant els dies feiners, i el dinar. La tarificació es divideix per trams horaris, diferenciant quatre trams, matinera; escolarització general; dinar; descans i guarderia tarda, d'acord amb l'article 3 de la present ordenança.

El període escolar del curs serà de setembre a juny vinent, ambdós inclosos. El mes de juliol l'escoleta realitzarà un servei d'atenció escolar voluntari per a les famílies matriculades, mentre que en el mes d'agost tindrà vacances, tret del servei d'escola d'estiu 0-3 anys, voluntari per a les famílies matriculades, s'hi ha quòrum de 10 alumnes.

Els infants que per edat i evolució encara mengin preparats lactis o d'altres específics i que no hagin normalitzat la seva dieta, no consumiran el menú del càtering i per tant no pagaran dinar ja que ho aportarà la família. Les famílies aporten els berenars, seguint les indicacions del centre.

Article 2n.- Obligats al pagament

Estan obligats al pagament del preu públic regulat per aquesta Ordenança les persones que es beneficiïn dels serveis als quals fa referència l'article anterior.

Article 3r.- Quantia de les quotes mensuals

a) Tarifes a aplicar des del mes de setembre a juliol del curs escolar (inclosos).

La tarificació es divideix per trams horaris, diferenciant quatre trams, matinera; escolarització general; dinar; descans i guarderia tarda.

  • Tarifa matinera: compren el tram que va des de les 07:30 fins a les 08:30. Es divideix en dos trams de mitja hora; de 07:30 a 08:00 i de 08:00 a 08:30. El preu mensual de tota la hora, de 07:30 a 08:30 es de 28,26 euros al mes; i per mitja hora diària el preu mensual es de 14,31 euros. Per famílies que ho necessitin de manera ocasional, els dies puntuals tindrà un preu de 1,53 euros per dia.
  • Tarifa d'escolarització general: compren el tram que va des de les 08:30, fins les 12:30. El preu mensual es de 113,03 euros pels mes de juliol.

De conformitat amb el que disposa l'art. 4 del Decret llei 5/2023, de 28 d'agost de, de mesures urgents en l'àmbit educatiu i en el sanitari, la resta de mesos des de setembre fins al juny (ambdós inclosos) serà gratuït.

  • Tarifa dinar: compren el tram que va des de les 12:30, fins les 13:30. Als infants que dinen de la cuina del CEIP Nicolau Calafat se'ls hi haurà de sumar el menú diari. El preu mensual del tram per dinar serà de 28,26 euros més el preu del menú.

Per famílies que ho necessitin de manera ocasional, el preu per dies puntuals serà de 2,04 euros per dia més el preu del menú.

  • Tarifa descans: compren el tram que va des de les 13:30, fins les 15:00. El preu mensual del tram de descans serà de 42,38 euros per mes.

Per famílies que ho necessitin de manera ocasional, el preu per dies puntuals serà de 3,07 euros per dia.

  • Tarifa guarderia tarda: compren el tram que va des de les 15:00, fins les 16:00. Es divideix en dos trams de mitja hora; de 15:00 a 15:30 i de 15:30 a 16:00. El preu mensual de tota la hora, de 15:00 a 16:00 es de 28,26 euros al mes; i per mitja hora diària el preu mensual es de 14,31 euros. Per famílies que ho necessitin de manera ocasional, els dies puntuals tindrà un preu de 1,53 euros per dia.

Al mes d'agost, s'hi ha un quòrum mínim de 10 alumnes, els preus de l'escoleta d'estiu 0-3 anys, suposaran un increment màxim de 40 € sobre les quotes que corresponen a una sola quota independentment de la franja horària a la qual assistesqui l'infant. Aquesta quedaria a un preu de 226,08 € a la mensualitat d'agost incrementant un màxim de 40 euros. Sense contar el preu del menú si n'és el cas per part de l'usuari.

b) Servei de menjador.

  • Tiquet per un dinar*: 4,50 € (iva inclòs).
  • Es podran acordar modificacions al menú del menjador que afectaran proporcionalment al preu que paguen les famílies, sempre amb l'autorització municipal.

c) Matrícula.

  • Les famílies abonaran 138,24 euros, en el moment de formalitzar o renovar la matrícula.
  • El pagament de la matrícula es podrà fraccionar en tres pagaments mensuals durant el següent quadrimestre, sempre dins el mateix curs.
  • S'entendrà que l'alumnat ho és durant tot el curs escolar (des de l'1 de setembre fins al 30 de juny de l'any vinent).

d) Taller d'activitats per a famílies i infants.

  • Per cada sessió que es realitzi d'espai de joc i trobada per a infants i les seves famílies, hauran d'abonar un import de 3 €.
  • Per cada taller per a famílies amb infants, hauran d'abonar un import de 5 €.
  • Aquests serveis seran gratuïts per a les famílies amb infants escolaritzats a l'escoleta.

Article 4rt.- Actualització de preus

Es faculta a la Junta de Govern Local per poder revisar i modificar els preus públics establerts en aquesta ordenança.

Article 5è.- Obligació de pagament

Neix des de el moment de la matriculació en ferma a partir del primer dia del curs. Si la matriculació és posterior a l'inici del curs l'obligació de pagament neix a partir de la data de la matriculació.

Article 6è.- Normes de Gestió

1. L'exacció es considerarà devengada simultàniament a la prestació del serveis i la seva liquidació i recaptació es durà a terme per mensualitats avançades per l'Escola Municipal Infantil.

2. El pagament s'efectuarà per mensualitats avançades de cada mes mitjançant domiciliació bancària.

3. Un retard en el pagament de més de dues mensualitats sense motiu que ho justifiqui significarà la baixa de l´infant al centre. L'ajuntament ha de comunicar amb 15 dies d'antelació la baixa per escrit.

4. En cap cas s'admetrà la formalització de la matrícula d'un/a alumne/a amb imports pendents de pagament, per qualsevol concepte, de cursos acadèmics anteriors.

5. Les despeses dels rebuts retornats per l'entitat bancària serà assumida per el titular del rebut.

Article 7è.- Exempcions

7.1. A instància de part i en tot cas previ informe tècnic favorable dels serveis socials municipals i a proposta de la Regidoria d'Educació i Serveis Socials, la Comissió Informativa d'Assumptes Generals de l'Ajuntament pot proposar a la Junta de Govern l'exempció de part del pagament, quan les circumstàncies socioeconòmiques de la persona sol·licitant ho precisin.

Per a la seva valoració, els serveis municipals socials i administratius recolliran la informació social i econòmica (ingressos, bens, evidències o signes externs...) que precisin ja sigui amb l'aportació que faci la persona interessada o d'ofici.

Donada la finalitat conciliadora d'aquest servei no es valorarà com a eximent del pagament el fet que algun dels membres de la unitat familiar en edat laboral no treballi.

Es tindrà en compte la renda per càpita, altres indicadors econòmics, la situació de dependència dels membres de la unitat familiar, la situació de monoparentalitat.

Tret de situacions de risc o desatenció cap als infants, l'exempció es graduarà fins un màxim del 15%, i només es podrà aplicar sobre la quota A (Per a rendes familiars inferiors a 2 vegades l'SMI de referència i amb la quota amb dinar inclòs) determinant-se expressament el període d'aplicació.

7.2. En cas de coincidir més d'un germà escolaritzat al centre, el segon tendrà una rebaixa en el preu del 33% de la quota i la matrícula corresponent. El tercer tendrà una rebaixa en el preu del 50% de la quota i la matrícula corresponent.

- Descomptes

Tindran la bonificació d'un 10% de la quota i matrícula els/les alumnes de família nombrosa.

DISPOSICIÓ FINAL.

La present ordenança entrarà en vigor el dia de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estant en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.»

Contra el present Acord es podrà interposar recurs contenciós-administratiu, davant l'ordre contenciós administratiu en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà de la publicació d'aquest anunci.

 

(Signat electrònicament: 29 de setembre de 2023

El batle Nadal Torres Bujosa)