Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE SALUT

Núm. 615267
Resolució del director general de Recerca en Salut, Formació i Acreditació per la qual s’aprova la modificació del Manual d’autoavaluació del Programa d’Acreditació d’Hospitals Generals

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Al BOIB núm. 38, de 25 de març de 2023, es va publicar l'Ordre 8/2023 de la consellera de Salut i Consum, de 21 de març de 2023, per la qual es modifica el Programa d'Acreditació d'Hospitals Generals, inclòs en l'annex del Decret 46/2012, d'1 de juny.

2. En reunió de 7 de juny de 2023, en exercici de les funcions de la Comissió Autonòmica d'Acreditació de Centres Sanitaris, es va aprovar la modificació del Manual d'avaluació del Programa d'Acreditació d'Hospitals, per tal d'ajustar-se a les modificacions del Programa, formalitzades a l'Ordre esmentada.

Fonaments de dret

1. L'article 30.48 de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, atribueix a la Comunitat Autònoma la competència exclusiva en matèria d'organització, funcionament i control dels centres sanitaris.

2. L'article 4.b) del Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, determina que la Conselleria de Salut i Consum, mitjançant la Direcció General de Recerca en Salut, Formació i Acreditació, exerceix entre d'altres, les competències relatives avaluació de la qualitat assistencial i acreditació dels centres, serveis i establiments sanitaris.

3. L'article 17 del Decret 46/2012, d'1 de juny, pel qual es regula el marc de qualitat dels centres, serveis i establiments sanitaris, es crea la Comissió Autonòmica d'Acreditació dels Centres Sanitaris de les Illes Balears i s'aprova el Programa d'Acreditació d'Hospitals, estableix, entre d'altres funcions de la Comissió Autonòmica d'Acreditació, la proposta dels estàndards i indicadors dels programes d'acreditació sanitària, així com de les condicions generals necessàries per a l'acreditació sanitària dels centres, serveis i establiments sanitaris.

4. L'article 7.2 del Decret 46/2012 estableix que la Direcció General d'Acreditació, Docència i Recerca en Salut ha de posar a la disposició dels interessats les eines informàtiques necessàries per a l'autoavaluació, així com el Manual d'autoavaluació amb les instruccions generals per executar-ho.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Aprovar la modificació del Manual d'autoavaluació del Programa d'Acreditació d'Hospitals Generals.

2. Publicar la present Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Publicar el Manual d'avaluació actualitzat al web <http://www.qualitatsalut.caib.es>.

 

Palma, 27 de setembre de 2023

El director general de Recerca en Salut, Formació i Acreditació Vicenç Juan Verger