Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT D'INCA

Núm. 612839
Aprovació de la dedicació exclusiva a una regidora

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'Ajuntament Ple, en sessió ordinària celebrada el dia 14 de setembre de 2023, va adoptar el següent acord:

«PROPOSTA DE LA BATLIA

I.- L'art. 75.1 de la Llei de Bases de Règim Local, en quant als regidors i regidores en dedicació exclusiva, disposa que: “Els membres de les Corporacions Locals percebran retribucions per l'exercici dels seus càrrecs quan els desenvolupin amb dedicació exclusiva, en aquest cas seran donats d'alta en el Règim General de la Seguretat Social, assumint les Corporacions el pagament de les quotes empresarials que correspongui, llevat del que es disposa en l'article anterior.

En el supòsit d'aquestes retribucions, la seva percepció serà incompatible amb la d'altres retribucions amb càrrec als pressuposts de les Administracions Públiques i dels seus ens, organismes o empreses depenent, així com per el desenvolupament d'altres activitats, tot això en els termes de la llei 53/1984, de 26 de desembre, d'Incompatibilitats del Personal al Servei de les Administracions Públiques”

II.- La declaració de compatibilitat de la dedicació, sigui exclusiva o parcial, amb altres activitats, exigeix, a part de la normativa abans expressada, el compliment d'un catàleg de normes de conducta que ha estat perfilant la normativa, i que a més estan ara incorporades en el pla antifrau de l'Ajuntament. Entre altres i a títol enunciatiu, podem enumerar les següents:

1a. La dedicació preferent a les tasques pròpies del càrrec, no podent l'exercici de les seves ocupacions privades originar detriment a la seva dedicació a la Corporació.

2a. No invocar o fer ús de la seva condició pública en l'exercici de la professió privada.

3a. No exercir la professió en aquells assumptes que es relacionin directament amb els que desenvolupa l'Ajuntament.

4a. No exercir activitats privades en les quals hagin d'intervenir per raó del seu càrrec públic.

5a. No pertànyer a Consells d'Administració o òrgans rectors d'empreses o entitats privades quan la seva activitat estigui directament relacionada amb les quals gestioni l'Ajuntament.

6a. No exercir, per si o persona interposada, càrrecs de tot ordre en empreses o societats concessionàries, contractistes d'obres, serveis o subministraments, arrendatàries o administradores de monopolis, o amb participació o aval del sector públic.

7a No tenir participació superior al 10 per 100 en el capital de les empreses o societats a què es refereix el paràgraf anterior.

III.- Es proposa al ple municipal la dedicació exclusiva de la regidora Sra. Helena Cayetano Gómez, la qual ha estat declarada amb efectes de dia 1 de setembre de 2023 en la situació de serveis especials respecte de la seva plaça de professora de la Conselleria d'Educació i Universitats.

Per tant, s'eleven a la consideració del Ple de l'Ajuntament les següents PROPOSTES D'ACORD:

Primer.- Declarar, de conformitat amb el que disposa l'art. 75 de la Llei de Bases de Règim Local, en la situació de dedicació exclusiva i una retribució per import íntegre anual de 41.624,48.- euros, amb efectes de dia 1 de setembre de 2013, donant-la d'alta al règim general de la seguretat social, a la regidora Sra. Helena Cayetano Gómez.

Segon.- La percepció d'aquesta retribució impossibilita la percepció de indemnitzacions per assistència a sessions de organismes col·legiats.

Tercer.- L'anterior retribució serà actualitzada en els moments i amb les mateixes condicions que prevegi la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat o altra normativa amb rang de Llei que reguli i fixi les retribucions dels treballadors públics.

Quart.- Publicar els anteriors acords en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el taulell d'anuncis de l'Ajuntament de conformitat amb el que disposa l'art. 75.5 de la Llei de Bases de Règim Local.»

Document signat electrònicament (18 de setembre de 2023)

El batle Virgilio Moreno Sarrió