Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EMPRESA, OCUPACIÓ I ENERGIA

Núm. 611571
Instrucció del director general d’Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic per la qual es deixa sense efecte la Instrucció del director general d’Energia i Canvi Climàtic sobre l’ampliació del termini per acreditar la integritat i la coherència del càlcul de la petjada de carboni previst en l’article 9.1 del Decret 48/2021, de 13 de desembre, regulador del Registre balear de petjada de carboni (BOIB núm. 122/2022, de 17 de setembre)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Instrucció del director general d'Energia i Canvi Climàtic sobre l'ampliació del termini per acreditar la integritat i la coherència del càlcul de la petjada de carboni previst en l'article 9.1 del Decret 48/2021, de 13 de desembre, regulador del Registre balear de petjada de carboni (BOIB núm. 122/2022, de 17 de setembre), obeïa a una necessitat que tenia la seva raó de ser en una situació per la qual els organismes acreditats externs que operen en el territori de les Illes Balears es trobaven desbordats per les nombroses sol·licituds que havien d'atendre per tal d'emetre els dictàmens i informes de verificació abans de la data esmentada en l'article 9.1 del Decret 48/2021,  que estableix l'obligació, per a determinades entitats, de presentar abans del 30 de setembre de l'any en curs una sèrie de documents per tal d'efectuar la seva inscripció en el Registre balear de petjada de carboni.

Aquesta circumstància feia que les entitats obligades a presentar els dictàmens i informes de verificació amb la seva sol·licitud d'inscripció en el Registre no ho poguessin fer.

El termini per inscriure la petjada de carboni de l'any 2020 ha romàs obert durant un període suficient perquè les empreses obligades i no obligades hagin tingut l'oportunitat d'acreditar la integritat i la coherència del càlcul de la petjada de carboni d'acord amb el que preveu l'article 9.1 del Decret 48/2021.

A més, s'ha habilitat el tràmit telemàtic corresponent perquè es puguin entregar el dictamen i l'informe de verificació com a esmena a la sol·licitud d'inscripció.

Per tot això, dict la següent

Instrucció

1. Deixar sense efecte la Instrucció del director general d'Energia i Canvi Climàtic sobre l'ampliació del termini per acreditar la integritat i la coherència del càlcul de la petjada de carboni previst en l'article 9.1 del Decret 48/2021, de 13 de desembre, regulador del Registre balear de petjada de carboni, amb efectes de dia 1 d'octubre de 2023.

2. Publicar aquesta Instrucció en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, en la data de signatura electrònica (12 de setembre de 2023)

El director general d'Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic Diego Viu Domínguez