Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 609125
Resolució del director general de Personal Docent de 27 de setembre de 2023 per la qual es modifica la Resolució de la directora general de Personal Docent de 15 de juny de 2023 per la qual es convoca, per al curs 2023-2024, el procés d’adjudicació de destinacions provisionals per als funcionaris docents a centres públics d’ensenyament no universitari, i s’aproven les instruccions que l’han de regir, com també les instruccions que han de regir el procés d’adjudicació de substitucions

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 82, de 17 de juny, es va publicar la Resolució de la directora general de Personal Docent de 15 de juny de 2023 per la qual es convoca, per al curs 2023-2024, el procés d'adjudicació de destinacions provisionals per als funcionaris de carrera docents sense destinació definitiva i els desplaçats per manca d'horari, per als funcionaris docents als quals se'ls ha admès la sol·licitud de destinació en comissió de serveis i per als funcionaris docents en pràctiques a centres públics d'ensenyament no universitari, i s'aproven les instruccions que l'han de regir, com també les instruccions que han de regir el procés d'adjudicació de substitucions.

2. La Resolució esmentada, en la instrucció novena de l'annex 2, estableix el procés d'adjudicació de substitucions que preveu l'oferiment de les places reservades a aspirants amb discapacitat en el procediment ordinari de substitucions. Finalitzat el procés selectiu d'ingrés d'estabilització pel sistema excepcional de concurs de mèrits, una vegada que els aspirants han estat seleccionats, i havent estat nomenats els funcionaris en pràctiques del procés selectiu d'estabilització, mitjançant el sistema de concurs oposició, i del procés selectiu d'ingrés, accés i adquisició de noves especialitats als cossos docents, l'Administració ha verificat que no s'ha assolit l'objectiu del 2% de persones amb discapacitat en la plantilla docent.

3. En atenció a l'anterior, es considera convenient modificar la redacció de la instrucció 9.4 de l'annex 2 de la Resolució esmentada, per tal de concretar el procediment a seguir per a l'adjudicació de places reservades a aspirants amb discapacitat.

Fonaments de dret

1. Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre.

2. Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears

3. Llei orgànica 3/2022, de 31 de març, d'ordenació i integració de la Formació Professional.

4. Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat a l'ocupació pública.

5. Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears.

6. El Text refós de la Llei de Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat per Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre.

7. Reial decret llei 14/2021, de 6 de juliol, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.

8. Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.

9. El Decret 115/2001, de 14 de setembre, pel qual es regula l'exigència del coneixement de les llengües oficials al personal docent.

10. L'Ordre del conseller d'Educació, Cultura i Universitats, de 21 de febrer de 2013, per la qual es determinen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de llengua catalana de la Direcció General de Cultura i Joventut.

11. L'Ordre del conseller d'Educació i Universitat de, 8 de març de 2018, per la qual es fixen les titulacions que cal tenir per fer classes de i en llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, a l'ensenyament reglat no universitari, s'estableixen les equivalències, es defineix el Pla de Formació Lingüística i Cultural (FOLC), es regulen les condicions de l'exempció de l'avaluació de la llengua catalana i literatura en ensenyaments no universitaris i es determinen les funcions i la composició de la Comissió Tècnica d'Assessorament per a l'Ensenyament de i en Llengua Catalana (BOIB núm. 38, de 27 de març), modificada per l'Ordre del conseller d'Educació i Formació Professional de 9 de juliol de 2021 (BOIB núm. 95, de 17 de juliol).

12. L'Acord sobre mesures sociolaborals i de millores educatives de dia 27 de febrer de 2023.

13. La Resolució del conseller d'Educació i Universitats, de 27 de juliol de 2023, de delegació de signatura de determinats documents comptables i administratius.

14. La Resolució de la directora general de Personal Docent de 30 de juny de 2022 per la qual es convoca, per al curs 2022-2023, el procés d'adjudicació de destinacions provisionals per als funcionaris de carrera docents sense destinació definitiva i els desplaçats per manca d'horari, per als funcionaris docents als quals se'ls ha admès la sol·licitud de destinació en comissió de serveis i per als funcionaris docents en pràctiques a centres públics d'ensenyament no universitari, i s'aproven les instruccions que l'han de regir, com també les instruccions que han de regir el procés d'adjudicació de substitucions (BOIB núm. 87, de 5 de juliol).

15. La Resolució de la directora general de Personal Docent de 3 de novembre de 2022 per la qual es convoca el procés selectiu d'estabilització, mitjançant el sistema excepcional de concurs de mèrits, per a l'ingrés als cossos docents de professors d'ensenyament secundari, de professors d'escoles oficials d'idiomes, de professors de música i arts escèniques, de professors d'arts plàstiques i disseny, de mestres de taller d'arts plàstiques i disseny, de mestres i de professors especialistes en sectors singulars de formació professional a les Illes Balears (BOIB núm. 147, de 15 de novembre)

16. La Resolució de la directora general de Personal Docent de 16 de desembre de 2022 per la qual es convoca el procés selectiu d'estabilització, mitjançant el sistema de concurs oposició, per a l'ingrés als cossos docents de professors d'ensenyament secundari, de professors d'escoles oficials d'idiomes, de professors de música i arts escèniques, de professors d'arts plàstiques i disseny, de mestres de taller d'arts plàstiques i disseny, de mestres i de professors especialistes en sectors singulars de formació professional a les Illes Balears (BOIB núm. 167, de 24 de desembre)

17. La Resolució de la directora general de Personal Docent d'1 de febrer de 2023 per la qual es convoquen les proves selectives d'ingrés, accés i adquisició de noves especialitats als cossos docents de professors d'ensenyament secundari, de professors d'escoles d'idiomes, de professors de música i arts escèniques i de mestres a les Illes Balears (BOIB núm. 17, de 17 de febrer).

18. La Resolució de la directora general de Personal Docent de dia 17 d'abril de 2023 per la qual es prorroga, per al curs 2023-2024, la borsa d'aspirants a funcionaris interins docents del curs 2022-2023 amb la finalitat de cobrir, a totes les illes, vacants i substitucions de totes les especialitats o funcions a centres públics d'ensenyament no universitari dependents de la Conselleria d'Educació i Formació Professional del Govern de les Illes Balears (BOIB núm. 52, de 25 d'abril).

19. La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional del Govern de les Illes Balears de 16 de gener de 2023 per la qual es publiquen les plantilles orgàniques i la relació de llocs de feina vacants del cos de mestres (BOIB núm. 10, de 21 de gener).

20. La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional del Govern de les Illes Balears de dia 16 de gener de 2023 per la qual es publiquen les plantilles orgàniques i la relació de llocs de feina vacants dels cossos de catedràtics i de professors d'ensenyament secundari, de professors tècnics de formació professional, professors d'escoles oficials d'idiomes, de professors de música i arts escèniques , de professors d'arts plàstiques i disseny, i de mestres de taller d'arts plàstiques i disseny (BOIB núm. 10, de 21 de gener).

21. La Resolució de la directora general de Personal Docent de 31 de març de 2023, per la qual s'aproven les instruccions que han de regir el procés adreçat a funcionaris de carrera amb destinació definitiva per sol·licitar i adjudicar destinacions en comissió de serveis per al curs 2023-2024 a centres públics d'ensenyaments no universitaris dependents de la Conselleria d'Educació i Formació Professional (BOIB núm. 43, de 6 d'abril).

Per tot això, en virtut de les facultats que tenc conferides i amb l'acord de la Mesa Sectorial d'Educació, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Modificar la instrucció 9.4 de l'annex 2 de la Resolució de la directora general de Personal Docent de 15 de juny de 2023 per la qual es convoca, per al curs 2023-2024, el procés d'adjudicació de destinacions provisionals per als funcionaris de carrera docents sense destinació definitiva i els desplaçats per manca d'horari, per als funcionaris docents als quals se'ls ha admès la sol·licitud de destinació en comissió de serveis i per als funcionaris docents en pràctiques a centres públics d'ensenyament no universitari, i s'aproven les instruccions que l'han de regir, com també les instruccions que han de regir el procés d'adjudicació de substitucions, que queda redacta redactada de la manera següent:

9. Adjudicació de places reservades a aspirants amb discapacitat

(...)

9.4. Aquestes places s'oferiran tenint en compte les següents disposicions:

9.4.1. L'elecció de les places amb reserva per a persones amb discapacitat es realitza, per a cada una de les especialitats del punt 9.3, per ordre ascendent de codi de plaça, sobre les places a jornada completa, independentment de la seva tipologia i els seus perfils. Aquestes places es perfilen amb el perfil 500-Base específica 8 (Resolució DGPD 20/04/2023 - BOIB 52, 25/04/2023).

9.4.2 Aquestes places s'oferiran en el darrer procediment ordinari del mes de setembre i, si escau, en el primer procediment ordinari de substitucions del mes de gener i del mes d'abril. En el supòsit que, després de la finalització d'aquests procediments on s'ofereixen places reservades per a persones amb discapacitat, quedin places amb reserva sense adjudicar s'oferiran en els següents processos d'adjudicació de substitucions sense la qualificació de plaça amb reserva per a persones amb discapacitat, fins al següent procediment on es tornin a oferir places reservades.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la directora general de Personal Docent en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb els articles 8 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en la data de signatura electrònica (27 de setembre de 2023)

El director general de Personal Docent Salvador Ruiz Borrás Per delegació del conseller d'Educació i Universitats (BOIB núm. 107, de 01/08/2023)