Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ESCOLA BALEAR D'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA (EBAP)

Núm. 575990
Resolució de la directora gerenta de l’Escola Balear d’Administració Pública per la qual s’aprova la convocatòria per seleccionar el personal i trametre la relació de les persones candidates per a la realització de cursos impartits per la Guàrdia Civil

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. De conformitat amb l'article 28.3 de la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, la conselleria competent en matèria de coordinació de policies locals durà a terme la tasca de formació mitjançant l'Escola Balear d'Administració Pública.

2. D'altra banda, l'article 5.9 del Decret 31/2012, de 13 d'abril, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Escola Balear d'Administració Pública, indica que entre les seves funcions es troba la promoció, organització i gestió de la formació de capacitació i perfeccionament del personal dels cossos de policia local.

3. En data 16 de febrer de 2023 es va publicar l'Acord del Consell de Direcció de l'Escola Balear d'Administració Pública de 10 de febrer de 2023 pel qual s'aprova l'oferta de cursos i les instruccions que regeixen els plans de Formació Policial; de Formació Policial de Corporacions Locals; de Formació de Seguretat, Emergències i Bombers, i de Formació de Voluntaris de Protecció Civil, per a l'any 2023.

Aquesta formació l'organitza, la gestiona i la imparteix l'Escola Balear d'Administració Pública de manera exclusiva i dins les seves atribucions.

Tot i així, en determinats casos l'Escola Balear d'Administració Pública pot actuar com a gestora en alguns àmbits en aquella formació que no imparteix, bé sigui mitjançant un conveni, dins les funcions de l'article 5.7 del Decret 31/2012, o bé mitjançant altres instruments jurídics, per tal que el personal que integra els cossos de policia local de les Illes Balears pugui rebre formació de perfeccionament a altres organismes amb funcions anàlogues.

4. En data 8 d'agost de 2023, el coronel director de l'Escola de Trànsit de la Guàrdia Civil va signar les bases de la convocatòria del Curs de trànsit, seguretat viària i transports per al personal aliè a la Guàrdia Civil, publicat també a https://www.guardiacivil.es/es/servicios/tablonanuncios/cursos_seminarios/index.html.

Aquests cursos es consideren de gran interès per al personal dels cossos de policia local.

El punt 4.2 d'aquesta resolució, referit a les prioritats, estableix que per als cossos de policia local tindran prioritat les sol·licituds que es tramitin mitjançant les acadèmies de seguretat pública corresponents, i que el personal se seleccionarà tant pels criteris de la present convocatòria com per criteris operatius propis. Atès que a les Illes Balears no hi ha una acadèmia de seguretat ciutadana, aquestes funcions les du a terme l'Escola Balear d'Administració Pública.

Per tal de poder seleccionar les persones candidates per a aquesta formació, cal dur a terme aquesta convocatòria.

Fonaments de dret

1. Els articles 28.3 de la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears.

2. L'article 5.9 del Decret 31/2012, de 13 d'abril, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Escola Balear d'Administració Pública.

3. La resolució del coronel director de l'Escola de Trànsit de la Guàrdia Civil de 12 de gener de 2023 de bases i convocatòria que han de regir per al Curs de trànsit, seguretat viària i transports per al personal aliè a la Guàrdia Civil.

Per tot això, dict la següent

 

RESOLUCIÓ

1. Aprovar la convocatòria per seleccionar el personal i trametre la sol·licitud amb la relació de les persones candidates per a la realització de cursos a l'Escola de Trànsit de la Guàrdia Civil.

2. Aprovar les bases que han de regir la convocatòria així com també el model de sol·licitud de reserva de places dels cursos.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i a la seu electrònica de l'EBAP.

D'acord amb l'article 44 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en els litigis entre administracions públiques no es poden interposar recursos en via administrativa. No obstant això, quan s'interposa un recurs contenciós administratiu contra una altra administració, es pot requerir prèviament que s'anul·li o es revoqui l'acte.

 

(Signat electrònicament: 12 de setembre de 2023)

La directora gerenta de l'EBAP Maria Violeta Rodríguez Martínez

 

ANNEX 1 Bases de la convocatòria per seleccionar el personal i trametre la sol·licitud amb la relació de les persones candidates per a la realització de cursos a l'Escola de Trànsit de la Guàrdia Civil

Primera Alumnes del curs

1. Poden ser alumnes dels cursos les persones que formin part dels cossos de policia local dels municipis de les Illes Balears i que duguin a terme de manera habitual activitats de la matèria dels respectius cursos.

2. No poden ser alumnes dels cursos les persones que hagin duit a terme aquest mateix curs amb anterioritat. Tampoc en el cas que hagin seguit un curs de característiques semblants en els darrers 2 anys.

3. En compliment dels requisits que estableix la convocatòria que ha de regir per al Curs de trànsit, seguretat viària i transports per al personal aliè a la Guàrdia Civil, tampoc podran tenir gravat, a qualsevol zona visible del cos, cap tatuatge que pugui considerar-se obscè o ofensiu.

Segona Cursos, dates i places

1. Mòdul 001. Direcció d'unitats de trànsit. Del 15 al 19 de gener (ambdós inclosos). Vint (20) alumnes.

2. Mòdul 001. Direcció d'unitats de trànsit. Del 22 al 26 de gener (ambdós inclosos). Vint (20) alumnes.

3. Mòdul 002. Inspecció i control del transport de mercaderies perilloses. Del 15 al 19 de gener (ambdós inclosos). Trenta (30) alumnes.

4. Mòdul 002. Inspecció i control del transport de mercaderies perilloses. Del 22 al 26 de gener (ambdós inclosos). Trenta (30) alumnes.

5. Mòdul 004. Iniciació a la investigació de sinistres viaris. Del 15 al 26 de gener (ambdós inclosos). Cinquanta (50) alumnes.

6. Mòdul 005. Perfeccionament en la investigació de sinistres viaris. Del 15 al 26 de gener (ambdós inclosos). Cinquanta (50) alumnes.

7. Mòdul 006. Específic per a la detecció de drogues. Del 15 al 19 de gener (ambdós inclosos). Cinquanta (50) alumnes.

8. Mòdul 006. Específic per la detecció de drogues. Del 22 al 26 de gener (ambdós inclosos). Cinquanta (50) alumnes.

9. Mòdul 007. Iniciació a la conducció operativa de vehicles (motocicletes). Del 15 al 19 de gener (ambdós inclosos). Cinquanta (50) alumnes.

 

10. Mòdul 008. Perfeccionament en la conducció operativa de vehicles (motocicletes). Del 22 al 26 de gener (ambdós inclosos). Cinquanta (50) alumnes.

​​​​​​​Tercera Priorització

Els ajuntaments han de presentar la relació de persones que sol·licitin per al curs i que hagin de ser aspirants; la relació ha de presentar-se per ordre de prioritat en el model de sol·licitud.

Una vegada acabat el termini de presentació, l'EBAP elaborarà una llista ordenada amb els criteris següents:

― S'ordenaran les sol·licituds per ordre d'entrada de registre.

― De cada sol·licitud ordenada es traslladarà a la llista la primera persona de la llista a la sol·licitud, de tal manera que que hi hagi una persona de cada municipi inclosa en la llista.

 

 

― El procés es repetirà fins que no quedin aspirants a traslladar a la llista.

Aquesta llista es traslladarà a l'Escola de Trànsit de la Guàrdia Civil, que publicarà posteriorment la llista de persones admeses i excloses segons el que estableix la base 4 de la convocatòria que ha de regir per al Curs de trànsit, seguretat viària i transports per al personal aliè a la Guàrdia Civil.

Quarta Lloc i realització del curs

1. L'assignació dels alumnes a les distintes edicions les farà d'ofici l'Escola de Trànsit de la Guàrdia Civil d'entre les persones sol·licitants.

2. El curs es durà a terme a l'Escola de Trànsit de la Guàrdia Civil, amb l'adreça avinguda del Duque de Ahumada, s/n, de Mèrida (Badajoz).

3. La incorporació és en el lloc i la data indicats en la base segona i en el punt 2 d'aquesta base quarta. Les persones aspirants han de vestir l'uniforme de servei i portar la documentació d'assistència sanitària corresponent.

Cinquena Sol·licituds de reserva de places

1. Els ajuntaments que tenguin personal interessat a realitzar aquest curs i ho considerin convenient, han de tramitar la sol·licitud de la manera següent:

Les sol·licituds s'han de presentar de forma electrònica a través del Sistema d'Interconnexió de Registres (SIR) dirigides a l'Escola Balear d'Administració Pública (DIR3: A04035968), d'acord amb el model que figura en l'annex 2, juntament amb l'annex 1 i 2 de la convocatòria que ha de regir per al Curs de trànsit, seguretat viària i transports per al personal aliè a la Guàrdia Civil, a disposició dels ajuntaments a la seu electrònica de l'EBAP i en l'enllaç següent: https://www.guardiacivil.es/es/servicios/tablonanuncios/cursos_seminarios/index.html.

L'enviament de la sol·licitud implica l'autorització de l'ajuntament perquè la persona aspirant dugui a terme el curs.

2. El termini per presentar les sol·licituds és de deu dies des de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí oficial de les Illes Balears.

3. Un cop publicada la llista definitiva d'aspirants ordenats segons la priorització indicada en la base tercera, l'EBAP enviarà la sol·licitud al coronel director de l'Escola de Trànsit de la Guàrdia Civil.

5. Les sol·licituds que es presentin fora del termini establert no es tindran en compte.

Sisena Règim econòmic

Les despeses que es puguin originar en cas de l'acceptació d'un o més aspirants al curs, sigui en concepte de dietes, allotjament o altres, seran assumides íntegrament pels ajuntaments de què formen part.

L'EBAP no incorrerà en cap tipus de despesa per aquest curs.

Setena Règim general del curs

El contingut dels cursos serà elaborat per l'Escola de Trànsit de la Guàrdia Civil i es posarà a disposició dels alumnes, així com la resta de material que es consideri d'interès, a l'inici dels cursos.

Els motius de causa de baixa del curs es recullen en el punt 5.3 de la convocatòria que ha de regir per al Curs de trànsit, seguretat viària i transports per al personal aliè a la Guàrdia Civil.

Vuitena Certificació

Una vegada acabat el curs, l'Escola de Trànsit de la Guàrdia Civil expedirà les persones que l'hagin superat un diploma acreditatiu de la superació de cada mòdul que hagin cursat. En cas de no superar-lo, els expedirà un certificat d'assistència.

Novena Protecció de dades de caràcter personal

Pel que fa a la protecció de dades, cal ajustar-se al que indica el punt 8 de la convocatòria que ha de regir per al Curs de trànsit, seguretat viària i transports per al personal aliè a la Guàrdia Civil.

Documents adjunts