Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 515155
Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears per la qual es deleguen diferents competències en matèria de personal estatutari de la sanitat pública autonòmica en la persona titular de la direcció competent en matèria de recursos humans i relacions laborals i en les persones titulars de les gerències territorials

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets i fonaments de dret

1. Per mitjà de la Llei 3/2007, de 27 de març, de funció pública de les Illes Balears, es va efectuar una nova assignació competencial que afecta la funció pública estatutària. En aquest sentit, en l'article 6 es van concentrar en la persona titular de la conselleria competent en matèria de funció pública la majoria de les competències sobre el personal estatutari, mentre que les competències pròpies de la persona titular de Conselleria de Salut van quedar establertes en la disposició addicional quarta.

2. Per mitjà de la Resolució de 2 d'agost de 2023 de la consellera de Presidència i Administracions Públiques (BOIB núm. 109, de 5 d'agost de 2023) s'han delegat competències en matèria de personal estatutari en la consellera de Salut i en el director general del Servei de Salut de les Illes Balears. D'altra banda, per mitjà de la Resolució de la consellera de Salut de 8 d'agost de 2023, que se publica en aquest BOIB, també s'han delegat diferents competències en matèria de personal estatutari diversos òrgans del Servei de Salut.

3. Amb la finalitat d'adequar les delegacions competencials sobre el personal estatutari a la Resolució de 2 d'agost de 2023 de la consellera de Presidència i Administracions Públiques, cal substituir la resolució de delegació anterior per una de nova.

4. Per raons d'operativitat, eficàcia i racionalitat convé que algunes de les competències de gestió ordinària que corresponen a la Direcció General del Servei de Salut siguin delegades en la persona titular de la direcció competent en matèria de recursos humans i relacions laborals respecte del personal adscrit als Serveis Centrals i en les persones titulars de les gerències territorials quan es tracti de personal estatutari vinculat a aquestes estructures perifèriques.

De conformitat amb l'article 7.2 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de funció pública de les Illes Balears, que permet la subdelegació de competències en òrgans jeràrquicament dependents, dict la següent

Resolució

1. Delegar les competències següents en la persona titular de la direcció competent en matèria de recursos humans i relacions laborals del Servei de Salut de les Illes Balears:

1.1. En matèria de personal estatutari:

a. Resoldre les comissions de servei per ocupar places o llocs de treball fora de l'Administració sanitària autonòmica.

b. Acordar l'inici dels expedients disciplinaris quan els fets puguin constituir faltes greus i molt greus, a més de —si escau— l'inici de la informació reservada.

c. Acordar el reingrés al servei actiu derivat de situacions administratives que no impliquin reserva de lloc de feina.

1.2. En matèria de personal estatutari dels Serveis Centrals:

a. Tramitar i concedir les vacances, els permisos, les llicències i altres drets de reducció de jornada i de flexibilització derivats de les mesures vigents de conciliació de la vida familiar i de la vida laboral o que es basin en la violència de gènere.

b. Reconèixer els triennis i el temps de serveis prestats.

c. Declarar la jubilació forçosa i voluntària i l'autorització per prolongar la permanència en la situació de servei actiu.

d. Declarar les situacions administratives i acordar el reingrés al servei actiu en les situacions que generin reserva de plaça.

e. Controlar l'horari, l'assistència i la presència física al lloc de treball.

f. Tramitar i gestionar la nòmina.

g. Tramitar i resoldre el reconeixement del dret a totes les prestacions d'acció social.

h. Aprovar els desplaçaments amb dret a indemnització.

i. Imposar sancions per faltes lleus.

j. Convocar i resoldre els procediments d'avaluació dels llocs de comandament intermedi quan ho exigeixi la normativa vigent.

k. Convocar i resoldre els procediments de promoció interna temporal de l'article 35 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut.

2. Delegar les competències següents en les persones titulars de les gerències territorials del Servei de Salut:

a. Tramitar i concedir les vacances, els permisos, les llicències i altres drets de reducció de jornada i de flexibilització derivats de les mesures vigents de conciliació de la vida familiar i de la vida laboral o que es basin en raons de violència de gènere.

b. Reconèixer els triennis i el temps de serveis prestats.

c. Declarar la jubilació forçosa i voluntària i l'autorització per perllongarla permanència en la situació de servei actiu.

d. Declarar les situacions administratives i acordar el reingrés al servei actiu en les situacions que generin reserva de plaça.

e. Controlar l'horari, l'assistència i la presència física en el lloc de treball.

f. Tramitar i resoldre el reconeixement del dret a totes les prestacions d'acció social.

g. Aprovar els desplaçaments amb dret a indemnització.

h. Imposar sancions per faltes lleus.

i. Tramitar i gestionar la nòmina.

j. Distribuir la jornada de treball al llarg de l'any de conformitat amb la programació funcional del centre.

k. Convocar i resoldre els procediments d'avaluació dels llocs de comandament intermedi quan ho exigeixi la normativa vigent.

l. Convocar i resoldre els procediments de promoció interna temporal de l'article 35 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marco del personal estatutari dels serveis de salut.

3. Determinar que les competències delegades en els punts 1.2.a), 1.2.e), 1.2.f), 1.2.h), 2.a), 2.e), 2.i) i 2.g) s'exerceixen també respecte del personal sanitari local (titulars d'assistència pública domiciliària) integrat en els equips d'atenció primària del Servei de Salut.

4. Disposar que la delegació d'atribucions a què es refereix aquesta resolució no altera la competència de l'òrgan delegant i que s'entén sense perjudici de les potestats de revocació i avocació de l'òrgan delegant en allò que consideri oportú que afecta els documents o els expedients.

5. Disposar que la delegació implica la transmissió global de l'exercici de la competència i, per tant, inclou la resolució dels recursos de reposició i qualsevol altre tràmit que se'n derivi.

6. Ordenar que es publiqui aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 27 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

7. Establir que les resolucions dictades en virtut de la delegació de competències a què es refereix aquesta resolució han d'indicar expressament aquesta circumstància especificant l'òrgan que efectua la delegació i la publicació oficial.

8. Disposar que queda sense efecte la Resolució director general del Servei de Salut de les Illes Balears d'11 de març de 2021 per la qual es deleguen diferents competències en matèria de personal estatutari de la sanitat pública autonòmica en la persona titular de la Direcció d'Àrea de Professionals i Relacions Laborals i en les persones titulars de les gerències territorials (BOIB núm. 39, de 20 de març de 2021).

9. Disposar que queden convalidats els actes administratius dictats fins a la data de publicació d'aquesta resolució per qualsevol dels òrgans que figuren en aquesta resolució en l'exercici de les competències corresponents al director general.

10. Establir que aquesta resolució té efecte a partir de l'endemà d'haver estat publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

(Signat electrònicament: 10 d'agost de 2023)

El director general del Servei de Salut (Javier Ureña Morales)