Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, PESCA I MEDI NATURAL

Núm. 513772
Resolució del conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural de 8 d’agost de 2023 per la qual s’aprova la convocatòria per a la renovació dels òrgans gestors de les confraries de pescadors i de les seves federacions a les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Els òrgans rectors actuals de les confraries de pescadors de les Illes Balears i de les seves federacions varen ser elegits en les eleccions duites a terme d'acord amb el procediment que estableix l'Ordre del conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori de 8 d'agost de 2011, per la qual es convoquen eleccions per a la renovació dels òrgans gestors de les confraries de pescadors i de les seves federacions a les Illes Balears.

2. L'article 48.2 de la Llei 3/2001, de 26 de març, de pesca marítima de l'Estat, disposa que el mandat dels càrrecs electes per als òrgans representatius de les confraries de pescadors té una durada de quatre anys, i poden ser reelegits per períodes de la mateixa durada màxima el nombre de vegades que determini la normativa de les comunitats autònomes.

3. L'article 47 de la Llei 3/2001 disposa que hi ha d'haver una federació nacional de confraries de pescadors en la qual es poden integrar les confraries de pescadors i les seves federacions.

4. L'article 35.3 de la Llei 6/2013, de 7 de novembre, de pesca marítima, marisqueig i aqüicultura a les Illes Balears, disposa que els càrrecs electes per als òrgans representatius de les confraries de pescadors tenen un mandat d'una durada màxima de quatre anys, tot i que poden ser reelegits sense limitació de mandats. Així mateix, la Llei esmentada estableix que hi ha d'haver una federació balear de confraries de pescadors, d'àmbit autonòmic, en la qual es poden integrar les confraries de pescadors de les Illes Balears.

5. Pròximament, finalitza el període per al qual es varen elegir els òrgans rectors de les confraries de pescadors i de les seves federacions a les Illes Balears, i també el mandat dels càrrecs electes per als òrgans representatius de la Federació Nacional de Confraries de Pescadors. És per això que és necessari convocar les eleccions corresponents per a la renovació dels òrgans gestors tant de les confraries com de les seves federacions a les Illes Balears.

6. La tramitació del procediment es troba establerta a l'Ordre del conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori de 8 d'agost de 2011, per la qual es convoquen eleccions per a la renovació dels òrgans gestors de les confraries de pescadors i de les seves federacions a les Illes Balears.`

Per tot això, i atesa l'atribució competencial prevista a l'article 20 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Convocatòria d'eleccions

Convocar a totes les confraries de pescadors de les Illes Balears i les seves federacions per dur a terme les eleccions per renovar els seus òrgans rectors, segons el calendari següent:

a) Les confraries de pescadors, entre els dies 18 de setembre i 31 d'octubre de 2023.

b) Les federacions de confraries de pescadors, entre els dies 1 i 30 de novembre de 2023.

2. Publicació

Ordenar la publicació d'aquesta Convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Palma, 8 d'agost de 2023

El conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural Joan Simonet Pons