Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE SALUT

Núm. 512056
Resolució de la consellera de Salut per la qual es deleguen diferents competències en matèria de personal estatutari en els òrgans del Servei de Salut de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents i fonaments de dret

1. Per mitjà de la Llei 3/2007, de 27 de març, de funció pública de les Illes Balears, es va dur a terme una assignació competencial nova que afecta la funció pública estatutària. En primer lloc, es va eliminar el precepte que regulava les competències de gestió ordinària que tenien els consellers en relació amb el personal adscrit a la conselleria respectiva, que corresponen ara amb caràcter residual a la persona titular de la Conselleria de Presidència i Administracions Públiques; en segon lloc, es va suprimir la distinció entre personal estatutari sanitari i personal estatutari no sanitari. Actualment, les competències pròpies de la persona titular de la Conselleria de Salut en matèria de personal estatutari són les que estableix la disposició addicional quarta de la Llei 3/2007.

2. Les modificacions en l'estructura i en l'atribució de competències a les conselleries que es deriven del Decret 8/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i del Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i, d'altra banda, del Decret 63/2019, de 2 d'agost, pel qual s'estableix l'estructura orgànica bàsica del Servei de Salut de les Illes Balears, exigeixen adaptar la realitat del món estatutari a les noves disposicions competencials, per la qual cosa amb aquesta resolució es pretén potenciar el paper dels òrgans i dels ens competents en matèria d'assistència sanitària, de manera que la persona titular de la Conselleria de Salut exerceixi les competències de desenvolupament general, coordinació i control del personal estatutari, i que quedin reservades als òrgans del Servei de Salut les competències executives en relació amb aquest personal.

De conformitat amb l'article 9 de la Llei 40/2005, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, i l'article 7.2 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de funció pública de les Illes Balears, dict la següent

Resolució

1. Delegar en la persona titular de la Direcció General del Servei de Salut les competències següents en matèria de personal estatutari de la sanitat pública autonòmica:

  1. Convocar i resoldre els procediments de selecció de personal estatutari fix, establir les bases, els programes i el contingut de les proves i nomenar els membres dels òrgans de selecció.
  2. Convocar i resoldre els procediments de selecció de personal estatutari temporal, amb l'excepció que es preveu en el punt 3.d).
  3. Convocar i resoldre els procediments de concurs de trasllats de places bàsiques, establir les bases i nomenar els membres dels òrgans d'avaluació.
  4. Resoldre les sol·licituds de reconeixement de compatibilitat.
  5. La resta de les facultats que, en relació amb les anteriors, corresponguin a la persona titular de la Conselleria de Salut d'acord amb la legislació vigent.

2. Delegar les competències següents en la persona titular de la direcció competent en matèria de recursos humans i relacions laborals del Servei de Salut:

2.1. En matèria de personal estatutari: resoldre les comissions de servei per ocupar places o llocs de feina tant dins l'Administració sanitària autonòmica com fora d'aquesta.

2.2. En matèria de personal estatutari dels Serveis Centrals:

  1. Nomenar el personal estatutari temporal que hagi superat els procediments de selecció o disposar-ne el cessament en els supòsits establerts legalment.
  2. Formalitzar les diligències de presa de possessió, d'incorporació i de cessament del personal estatutari fix i de personal estatutari temporal.
  3. Convocar i resoldre tots els procediments de provisió de llocs de comandament intermedi i assimilats, i també la remoció del personal que hagi accedit a aquests llocs en els casos prevists legalment.

3. Delegar en les persones titulars de les gerències territorials del Servei de Salut les competències següents en relació amb el personal adscrit a la gerència respectiva:

  1. Nomenar el personal estatutari temporal que hagi superat els procediments de selecció i disposar-ne el cessament en els supòsits establerts legalment.
  2. Formalitzar les diligències de presa de possessió, d'incorporació i de cessament del personal estatutari fix i del personal estatutari temporal.
  3. Convocar i resoldre tots els procediments de provisió de llocs de comandament intermedi i assimilats, i també la remoció del personal que hagi accedit a aquests llocs en els casos prevists legalment.
  4. Convocar i resoldre els procediments de selecció de personal estatutari temporal prevists en el capítol III, excepte les categories professionals de personal estatutari de gestió i serveis que figuren en els punts 26 i 27 de l'Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de 13 de maig de 2022 pel qual es regulen els procediments de selecció de personal estatutari temporal del Servei de Salut per mitjà de la creació de borses úniques de treball per a cada categoria i especialitat, ratificat per l'Acord del Consell de Govern de 20 de juny de 2022.

4. Disposar que la delegació de facultats a què es refereix aquesta resolució no altera la competència de l'òrgan delegant i que s'entén sense perjudici de les potestats de revocació i d'avocació de la persona titular de la Conselleria de Salut respecte dels documents o expedients per als quals ho consideri oportú.

5. Ordenar que es publiqui aquesta delegació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 27 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

6. Establir que les resolucions dictades en virtut de la delegació de competències a què es refereix aquesta resolució han d'indicar expressament aquesta circumstància juntament amb l'especificació de l'òrgan que fa la delegació i la publicació oficial d'aquesta delegació.

7. Disposar que queda sense efecte la Resolució de la consellera de Salut i Consum de 3 de novembre de 2020 per la qual es deleguen diferents competències en matèria de personal estatutari en els òrgans del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 191, de 7 novembre de 2020).

8. Establir que la vigència d'aquesta resolució no ha de resultar afectada pels canvis que es produeixin en la titularitat dels òrgans administratius.

9. Establir que aquesta resolució té efecte des que es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 8 d'agost de 2023

La consellera de Salut Manuela García Romero