Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MAÓ

Núm. 343818
Convocatòria de subvencions destinades a rehabilitació de façanes i/o millores en accessibilitat, habitabilitat i eficiència energètica, campanya "Millorant ca teva, milloram Maó-2023"

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS: 696393 (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index)

La Junta de Govern Local, en sessió realitzada el dia 15.05.2023, va aprovar, en el punt 10, les bases reguladores de la convocatòria de subvencions destinades a la rehabilitació de façanes i/o millores en accessibilitat, habitabilitat i eficiència energètica, campanya “Millorant ca teva, milloram Maó-2023” i la seva convocatòria.

El termini de presentació de sol·licituds serà de 30 dies hàbils, a comptar a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria de les presents bases a la Base de Dades Nacional de Subvencions, a través el diari oficial de la província (BOIB) i a la pàgina web de l'Ajuntament de Maó. El termini de presentació de sol·licituds serà improrrogable.

Els models normalitzats de sol·licitud i els exigits al punt 9 de les bases que regulen aquesta convocatòria es podran trobar a la pàgina web de l'Ajuntament de Maó.

D'acord amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions:

http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index

Persones beneficiàries

Podran sol·licitar la subvenció les persones físiques i jurídiques que reuneixin els següents requisits:

a) Ser propietàries d'algun immoble que compleixi les condicions del punt 2 de la present convocatòria. Ho podrà sol·licitar la persona arrendatària, en els supòsits de tractar-se de locals comercials i en les sol·licituds per a millores d'eficiència energètica, sempre que es compti amb l'autorització degudament acreditada de la persona propietària arrendadora.

b) Estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i davant la Seguretat Social.

c) No estar incloses en cap de les causes de prohibició establertes en l'Ordenança general de subvencions de l'Ajuntament de Maó.

Així mateix, podran sol·licitar la subvenció les agrupacions de persones físiques o jurídiques, públiques o privades, les comunitats de béns o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o patrimoni separat que, fins i tot mancant de personalitat jurídica, puguin dur a terme els projectes.

Objecte

L'objecte i la finalitat de la present convocatòria és subvencionar les persones propietàries d'immobles de Maó i/o les persones arrendatàries de locals comercials autoritzats per les persones arrendadores, perquè, mitjançant les intervencions objecte de la present convocatòria, garanteixin les condicions de seguretat, manteniment i ornament en les parts dels seus edificis que afectin a la via pública i/o siguin visibles des d'espais públics, i/o millorin les condicions d'accessibilitat, habitabilitat i eficiència energètica d'aquests immobles.

Bases reguladores

Les bases reguladores estan publicades en els següents enllaços del Portal de Transparència de la web municipal:

www.ajmao.org/tauleredictes

http://www.ajmao.org/OrgansGovern/Departament.aspx?ID=29

Import

La present convocatòria tindrà una consignació pressupostària màxima de 160.000 €, que podrà ser atesa amb l'aplicació de la proposta de despesa que consta a l'expedient, operació comptable RC/22023001642, on es detalla la reserva de crèdit efectuada a l'aplicació pressupostària U01 1511 7810323 del pressupost municipal de l'any 2023, que podrà ser incrementada amb el crèdit procedent de la incorporació de crèdits de l'exercici 2022.

Criteris objectius d'atorgament de la subvenció

Totes les sol·licituds que compleixin els requisits de les presents bases tindran dret a subvenció, sempre que hi hagi pressupost suficient per a la seva cobertura; la determinació de la quantia de l'ajuda la fixarà la Comissió de Valoració, d'acord amb els criteris establerts al punt 4, seguint l'ordre del registre d'entrada de la sol·licitud.

Termini i forma de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de les sol·licituds serà de 30 dies hàbils, a comptar a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria de les presents bases a la Base de Dades Nacional de Subvencions, a través del diari oficial de la província (BOIB) i al lloc web de l'Ajuntament de Maó. El termini de presentació de sol·licituds serà improrrogable.

Les sol·licituds es presentaran de manera telemàtica (www.ajmao.org i www.carpetaciutadana.org) o a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament, amb cita prèvia, en cas que sigui exigible.

Termini d'execució

La subvenció no podrà ser aplicada mai a les obres començades abans de la sol·licitud de la subvenció.

Les obres objecte de la subvenció s'hauran de concloure en un termini màxim de 6 mesos, comptats a partir del cobrament del primer pagament de la subvenció.

Termini i forma de justificació

El termini de justificació de la subvenció concedida —i, per tant, de la presentació de la documentació justificativa— serà d'un mes, comptat a partir de la finalització de les obres subvencionades.

La justificació del compliment de les condicions imposades i de la consecució dels objectius previstos a l'acte de la concessió de la subvenció revestirà la forma de rendició de comptes justificativa de la despesa realitzada.

Les persones beneficiàries estan obligades a justificar les despeses produïdes per la totalitat de les obres objecte de la subvenció. La justificació de l'execució de les obres es presentarà per tràmit electrònic, acompanyada amb les factures i altres documents de valor probatori equivalent, amb validesa en el tràfic jurídic mercantil o amb eficàcia administrativa, que permetin acreditar el compliment de l'objecte de la subvenció.

Altres dades d'obligat compliment

S'ha de complir tot el que disposen les bases que regulen aquesta convocatòria de subvencions.

Altres dades d'interès

Vegeu les bases

 

Maó, 22 de maig de 2023

La tinenta d'alcaldía d'Urbanisme, Activitats i Obra Pública Dolores Antonio Florit