Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE PORRERES

Núm. 340027
Aprovació definitiva de la modificació de l’Ordenança reguladora del preu públic del servei d’escola d’estiu de Porreres

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Vist l'acord del Ple de l'Ajuntament de Porreres, que en sessió extraordinària celebrada el 27 de març de 2023 va aprovar inicialment la modificació de l'Ordenança reguladora del preu públic per a la prestació del servei d'escola d'estiu de Porreres, publicada al BOIB núm. 40, de 30 de març, per termini de trenta dies, perquè els interessats poguessin presentar les reclamacions i suggeriments que estimessin oportunes,

Expirat el període esmentat, i no havent-se presentat reclamacions ni suggeriments per cap interessat a l'efecte,

Esdevé definitiva la modificació de l'Acord regulador del preu públic del servei d'escola d'estiu de Porreres, en adaptació dels preus establerts al punt 5.5. de la Convocatòria de subvencions per a l'organització d'activitats d'educació en el temps lliure infantil i juvenil que duguin a terme entitats locals i associacions de famílies d'alumnat de les Illes Balears, per facilitar la conciliació de la vida de familiar i laboral durant les vacances escolars 2022-2023.

L'esmentada Ordenança reguladora del preu públic del servei d'escola d'estiu de Porreres queda redactada de la següent manera:

‘'ORDENANÇA FISCAL NÚM. 28 REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PER LA PRESTACIÓ DEL SERVEI MUNICIPAL DE L'ESCOLA D'ESTIU

Article 1.- Fonament i naturalesa

De conformitat amb el que preveuen els articles 127 i 41 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals (Reial decret legislatiu 2/2004), l'Ajuntament de Porreres estableix el preu públic per la prestació del servei de l'Escola d'Estiu especificat en les tarifes de l'article 4, que s'han de regir per aquesta ordenança.

Article 2.- Fet imposable

Els preus públics s'han d'acreditar des del començament de la prestació del servei.

Article 3.- Obligats al pagament

Estan obligats a pagar el preu públic els qui es beneficiïn dels serveis prestats o, si és el cas, els pares o tutors legals si el beneficiari es menor.

Article 4.- Quantia

1. S'estableixen les diferents tarifes per a cada un dels serveis que s'ofereixen:

Servei

Horari

Dia

Quinzena

Mes

Escola d'Estiu

9:00-14:00

-

90 €

170 €

Acollida Matinera

7:30-9:00

2 €

18 €

35 €

Menjador

14:00-15:00

7 €

65 €

130 €

2. De conformitat amb el que preveu l'article 47.1 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, en relació amb l'article 23.2 b) de la Llei reguladora de les bases de règim local, es delega en la Junta de Govern Local la modificació de la quantia dels preus públics per usuari en base a les tarifes anteriors.

Article 5.- Normes de gestió i cobrament

1. L'obligació de pagar el preu públic neix des del moment en què es sol·licita la prestació del servei.

2. La formalització de la matrícula i el pagament del preu públic s'ha de fer segons les normes que determini l'Ajuntament.

3. L'Ajuntament, mitjançant el plec de clàusules administratives particulars, pot estipular que el prestador del servei cobri i obtingui la recaptació que faci de totes o alguna de les tarifes dels serveis establerts en l'article 4 d'aquesta ordenança.

En les situacions que es demandin per part de les persones usuàries períodes de matriculació inferiors a la quinzena, l'import resultant serà proporcional respecte a l'import mensual, sempre que compti amb el vistiplau de l'ajuntament i el contractista.

4. Una vegada fet efectiu el preu públic, no es pot tornar l'import corresponent excepte en els casos següents:

a. Quan per causes no imputables a l'obligat al pagament el servei no es presti. En aquest cas, cal tornar el 100% de l'import abonat.

b. Quan amb anterioritat o durant els primers 5 dies de prestació del servei l'obligat al pagament presenti i sol·liciti a l'Ajuntament la baixa del servei. En aquest cas, cal tornar el 75% de l'import abonat.

c. En els casos en què el beneficiari del servei hagi de donar-se'n de baixa per malaltia greu, amb justificació prèvia d'aquesta. En aquesta cas, cal tornar l'import de la part proporcional que li correspongui.

La devolució s'ha de tramitar amb una sol·licitud prèvia de la persona interessada adreçada a l'Ajuntament de Porreres a la qual ha d'adjuntar, si escau, la documentació justificativa que correspongui.

Article 6.- Infraccions i sancions

Les infraccions i les sancions en matèria tributària s'han de regir per allò que disposa la Llei general tributària i la normativa que la desplega.

DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA

Atenent la convocatòria de subvenció per a l'organització d'activitats d'educació en el temps lliure infantil i juvenil que duguin a terme entitats locals de les Illes Balears per facilitar la conciliació de la vida de familiar i laboral durant les vacances escolars, per aquest any 2023 les tarifes a aplicar seran:

  • Per a les famílies amb majors necessitats de protecció segons l'article 5 de la Llei 8/2018, de 31 de juliol, de suport a les famílies, i les pertanyents als altres col·lectius que s'indiquen, concretament:
  • Famílies monoparentals, en els termes prevists a l'article 7 de la Llei 8/2018.
  • Famílies en risc social i víctimes de violència masclista, en els termes prevists a l'article 8 de la Llei 8/2018.
  • Dones en situació d'atur de llarga durada.
  • Dones majors de 52 anys.
  • Famílies amb persones en situació de dependència o amb persones amb discapacitat, en els termes prevists a l'article 9 de la Llei 8/2018.
  • Famílies en situació de vulnerabilitat econòmica especial, en els termes prevists a l'article 10 de la Llei 8/2018. S'entenen com a tals les famílies beneficiàries de la renda social garantida, de la renda mínima d'inserció o les que tenen el subsidi de desocupació com a únic ingrés.
  • Famílies nombroses, en els termes prevists a l'article 6 de la Llei 8/2018.

Servei

Horari

Dia

Quinzena

Mes

Escola d'Estiu

9:00-14:00

-

25 €

50 €

Acollida matinera

7:30-9:00

2 €

18 €

35 €

Menjador

14:00-15:00

7 €

65 €

130 €

  • Per a les famílies no incloses a l'apartat anterior:

Servei

Horari

Dia

Quinzena

Mes

Escola d'Estiu

9:00-14:00

-

50 €

100 €

Acollida matinera

7:30-9:00

2 €

18 €

35 €

Menjador

14:00-15:00

7 €

65 €

130 €

DISPOSICIÓ FINAL

Aquesta ordenança entra en vigor a partir de l'endemà de la seva publicació definitiva en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, i continuarà vigent fins que es modifiqui o es derogui expressament.‘'

 

La present es publicarà al Portal de Transparència de l'Ajuntament de Porreres, a l'apartat del punt 2. Normativa- 2.2. Ordenanzas y reglamentos- Ordenança fiscal núm. 28 reguladora del preu públic per a la prestació del servei d'Escola d'Estiu de Porreres.

 

Porreres, en data de la signatura electrònica (22 de maig de 2023)

La batlessa Francisca Mora Veny