Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

AGÈNCIA D'ESTRATÈGIA TURÍSTICA DE LES ILLES BALEARS

Núm. 339669
Resolució del president de l'AETIB, de 22 de maig de 2023, per la qual s'aproven es bases de la convocatòria per a la realització de convenis de col·laboració de co-màrqueting estratègic amb l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) en accions que millorin la connectivitat turística de les Illes Balears amb els mercats emissors al 2023 i 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, a través de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (d'ara endavant AETIB), inicià durant el mes de abril de 2023 l'expedient administratiu que dona lloc a aquesta convocatòria pública. L'objectiu és oferir un marc de col·laboració públic-privat que permeti unir esforços per millorar la connectivitat de les Illes Balears amb els mercats emissors presents als Plans de Connectivitat de les Illes Balears. La finalitat és afavorir l'ocupació mitjançant l'eina del co-màrqueting estratègic.

El Govern Balear, mitjançant aquesta convocatòria, estima molt important continuar fomentant accions que contribueixin a impulsar la connectivitat de les Illes Balears als països emissors.

Per tal d'assolir aquesta tasca, es fa necessària la col·laboració del sector públic amb les companyies aèries i marítimes per accelerar i impulsar la recuperació del sector turístic que tant va sofrir les darreres crisis sanitàries i econòmiques mundials. 

La participació en aquesta convocatòria de co-màrqueting estratègic subjecta als principis de publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, igualtat no discriminació, eficàcia i eficiència de la utilització dels recursos públics, suposa l'acceptació dels termes i condicions establerts en aquestes bases.

L'objecte d'aquesta convocatòria, pública i oberta, serà oferir a entitats privades dins de la cadena de valor turística i vinculades directament a la connectivitat de la destinació, la possibilitat de realitzar convenis de col·laboració en modalitat de co-màrqueting estratègic per tal de millorar la connectivitat turística a les Illes Balears, tant en l'àmbit nacional com a internacional.

La convocatòria va dirigida a 2 línies d'actuació concretes: connectivitat aèria i connectivitat marítima. Per tant, només seran les entitats que s'incloguin dins d'aquestes línies d'actuació les úniques que hi podran optar. Es tracta de dur a terme una acció conjunta, AETIB i entitats privades incardinades dins d'aquestes línies, que potenciï la rendibilitat en la gestió dels recursos, tant públics com a privats. Així mateix, el co-màrqueting estratègic reforça la imatge de marca de les entitats que hi participen, convertint els seus atributs en traccionadors de la demanda.

L'AETIB vol contribuir i impulsar la millora de model turístic cap a la sostenibilitat estratègica de la destinació, per aquest motiu, requerirà a les entitats que participen a les campanyes de co-màrqueting que també desenvolupin accions vinculades a l'àrea de responsabilitat social corporativa (RSC). L'AETIB promourà actuacions mitjançant campanyes de comunicació que donin a conèixer les iniciatives realitzades per aquestes entitats. Per tant, de forma simultània a la campanya de co-màrqueting estratègic, les entitats col·laboradores hauran de realitzar campanyes de comunicació que donin a conèixer les iniciatives realitzades i que s'ajusten alguna de les accions propostes en aquesta convocatòria.

Serà obligació de l'entitat col·laboradora complir amb les Directrius de l'ús de les marques de l'AETIB que es lliurin per part de l'AETIB.

Per tal de donar una continuïtat a la temporada mitja/baixa aquesta convocatòria comprendrà terminis d'execució i promoció que afecten a dues anualitats; 2023 i 2024.

Entre les finalitats de l'AETIB, d'acord amb l'article 5 del Decret 18/2018, de 22 de juny, pel qual es reorganitza, reestructura i regula l'Agencia d'Estratègia Turística de les Illes Balears, cal destacar que l'AETIB és l'entitat encarregada de la planificació general i el foment de l'activitat econòmica de les Illes Balears que afecti el sector turístic, i entre els àmbits d'intervenció, es contempla el de donar suport a la creació, organització i comercialització dels productes i serveis turístics de les Illes Balears.

Resolc

Primer.- Aprovar les bases de la convocatòria pública per la posterior tramitació dels convenis de col·laboració amb l'AETIB que es derivin de les sol·licituds de co-màrqueting estratègic en accions que millorin la connectivitat turística de les Illes Balears amb els mercats emissors per a les entitats que compleixin amb els requisits establerts a les bases que s'acompanyen.

Segons.- Aprovar els annexos que es troben disponibles a la pàgina web de AETIB i la seu electrònica de la CAIB.

  • Línia A: ANNEX A1, ANNEX A2, ANNEX A3, ANNEX A4, ANNEX 5, ANNEX 6, ANNEX 7, ANNEX 8, ANNEX A9, ANNEX A10, ANNEX A11, ANNEX 12, ANNEX 13, ANNEX D
  • Línia B: ANNEX B1, ANNEX B2, ANNEX B3, ANNEX B4, ANNEX 5, ANNEX 6, ANNEX 7, ANNEX 8, ANNEX B9, ANNEX B10, ANNEX B11, ANNEX 12, ANNEX 13, ANNEX D

Tercer.- Ordenar la publicació en el BOIB d'aquesta resolució.

 

Palma a data de la signatura electrònica (23 de maig de 2023)

El president de l'AETIB Rubén Castro Ortega (Per Resolució del President de l'AETIB d'1 de desembre de 2022, de delegació de signatura de gestió ordinària)

 

ANNEX BASES DE LA CONVOCATÒRIA DE CO-MÀRQUETING ESTRATÈGIC EN ACCIONS QUE MILLORIN LA CONNECTIVITAT TURÍSTICA DE LES ILLES BALEARS AMB ELS MERCATS EMISSORS AL 2023 I 2024

1. OBJECTE

L'objecte d'aquesta convocatòria pública és oferir a les entitats vinculades a les 2 línies d'actuació descrites a continuació, la possibilitat de realitzar convenis de col·laboració en modalitat de co-màrqueting estratègic, per tal de millorar la connectivitat turística de la destinació Illes Balears, fora dels mesos d'estiu, tant per al mercat nacional com a internacionals.

Les campanyes estan destinades a promocionar les Illes Balears als mercats emissors mitjançant la publicitat de rutes/trajectes directes ja existents o el foment per a la creació de noves rutes/trajectes amb qualsevol dels aeroports i/o ports de les Illes Balears.

a) Per tant, s'estableixen la següents línies d'actuació de co-màrqueting estratègic de connectivitat:

Línia actuació

Tipus d'entitat

Línia A

Companyies aèries

Línia B

Companyies marítimes

b) L'objecte de les campanyes a desenvolupar serà:

Línia actuació

Campanya publicitària de

Línia A

Rutes aèries directes des dels mercats emissors a un dels aeroports de les Illes Balears

Línia B

Rutes marítimes directes des dels mercats emissors a un dels ports de les Illes Balears

Els mercats emissors de les Illes Balears es detallen a l'ANNEX 7 Plans de connectivitat de les Illes Balears.

Queden excloses d'aquesta convocatòria les rutes/trajectes interilles.

Es defineix com a RUTA aèria el trajecte d'un vol des de l'aeroport d'origen fins a l'aeroport de destinació.

En aquest cas concret, les rutes que es descriuen sempre seran de vols directes entre l'aeroport d'origen i el de destinació.

Es defineix com a RUTA marítima el trajecte d'un vaixell des del port d'origen fins al port de destinació. En aquest cas concret, les rutes que es descriuen sempre seran de trajectes directes entre el port d'origen i el de destinació.

c) Aquestes campanyes han de promocionar una de les següents opcions:

Línia actuació

Contingut promocional de la campanya

Línia A

En cas de companyies aèries:

1. Una única ruta aèria, des d'un aeroport d'un mercat d'origen, a un únic aeroport de les Illes Balears

2. Un conjunt de rutes aèries, des d'un mateix mercat d'origen, a un únic aeroport de les Illes Balears

Línia B

En cas de companyies marítimes:

1. Una única ruta marítima, des d'un port d'un mercat d'origen (Península Ibèrica o un altre país), a un únic port de les Illes Balears

2. Un conjunt de rutes marítimes, des d'un mateix mercat d'origen (Península Ibèrica o un altre país) a un únic port de les Illes Balears

d) Les campanyes respondran als següents terminis per a totes de línies d'actuació:

Les entitats podran elegir les dates més adients a la seva proposta dins del períodes proposats a continuació per a cada una de les anualitats.

Es important remarcar que per cada anualitat hauran de presentar una proposta independent, encara que las accions contingudes dins d'aquestes propostes podran ser una continuïtat de l'altra.

2023

Les campanyes podran desenvolupar-se/executar-se –ambdós inclosos-:

Data inici

Data de finalització

Des de 60 dies naturals a comptar a partir del dia després de la publicació al BOIB d'aquesta convocatòria

fins al 31/12/2023

La temporada que publicitarà la campanya es –ambdós inclosos-:

Data inici

Data de finalització

Des de 01/10/2023

fins al 30/04/2024

Per tant, no es podrà publicitar cap període compres fora d'aquestes dates.

La campanya tan sols podrà publicitar aquells períodes on les entitats col·laboradores disposin de rutes/trajectes operatius directes amb les Illes Balears.

 

2024

Les campanyes podran desenvolupar-se/executar-se –ambdós inclosos-:

Data inici

Data de finalització

Des del 01/01/2024

fins al 31/12/2024

La temporada que publicitarà la campanya es –ambdós inclosos-:

Data inici

Data de finalització

Des del 01/01/2024

fins al 30/04/2024

Des del 01/10/2024

fins al 31/12/2024

Per tant, no es podrà publicitar cap període compres fora d'aquestes dates, i més concretament, dins de la campanya de co-màrqueting proposada no es podrà publicitar la temporada compresa des del 01/05/2024 al 30/09/2024.

La campanya tan sols podrà publicitar aquells períodes on les entitats col·laboradores disposin de rutes/trajectes operatius directes amb les Illes Balears.

Els períodes seleccionats hauran de ser continus, és a dir, no es permetran interrupcions entre la data d'inici i finalització.

e) Període mínim d'operativitat de la/les ruta/rutes/trajecte/trajectes que es promocionen amb la campanya segons cada línia d'actuació:

Les entitats col·laboradores s'hauran de comprometre a mantenir la/les ruta/rutes/trajecte/trajectes que es promocionin amb la campanya, segons els requisits estipulats en el següent paràgraf que hauran de complir.

En cas de que no s'ajustin a l'establert no s'abonarà la campanya, a excepció que el seu incompliment es pugui justificar dins l'apartat 18 d'aquestes bases com a circumstància fortuïta i/o de força major. En aquest casos la comissió executiva tindrà la potestat d'atorgar l'exempció al compliment d'aquest requisit.

En el cas que l'entitat sol·licitant cessés d'operar la/es ruta/rutes/trajecte/trajectes que es promocionen amb la campanya, motivades per assumptes operatius o de baixa ocupació, i no complís amb aquest requisit, no s'abonarà cap quantia de la campanya executada per haver incomplit un dels requisits vinculats a aquesta.

S'ha de tenir en compte que la campanya tan sols podrà publicitar aquells períodes on les entitats col·laboradores disposin de rutes/trajectes operatius directes amb les Illes Balears.

Línia actuació

Períodes mínims operativitat amb relació a la destinació a la que es vincula la campanya i la ruta/mercat d'origen.

Línia A i Línia B

En cas de companyies aèries i marítimes:

Obligatorietat de compliment del període mínim d'operativitat amb relació al període que es publicita amb la campanya i, per tant, on disposen de vols/rutes/trajectes operatius directes des de la ruta/mercat d'origen a la destinació vinculada.

El període mínim d'operativitat haurà de complir en dos requisits:

  Com a mínim 50 dies amb vols/rutes/trajectes operatius directes (des de la data del primer vol/ruta/trajecte al darrer) compresos dins del període elegit i que es publicita amb la campanya proposta.

  Com a mínim amb un 25% de dies amb al menys 1 vol/ruta/trajecte directe a la destinació vinculada i dins del període que es publicita amb la campanya.

No s'acceptaran campanyes iniciades prèviament a la signatura del conveni o que no compleixin amb els requisits estipulats en aquestes bases.

El període seleccionat haurà de ser continus, és a dir, no es permetran interrupcions entre la data d'inici i finalització.

1.1 Campanyes de sostenibilitat

A poc a poc, tant les entitats com els ciutadans són més conscients que el model de desenvolupament actual ha d'evolucionar i canviar cap a un model sostenible amb tres dimensions: equitat social, eficiència econòmica i conservació ambiental. Per dur a terme el desenvolupament de polítiques i estratègies que fomentin aquest canvi és imprescindible l'impuls institucional amb actuacions concretes que potenciïn la sostenibilitat.

Per aquest motiu, i tenint en compte que les companyies aèries i marítimes generen al votant d'un 2% de les emissions globals de diòxid de carboni, es planteja fomentar i potenciar estratègies sostenibles, mitjançant accions incentives. El canvi climàtic és una realitat que ja està aquí i que des de les institucions públiques hem de treballar activament per a la seva mitigació.

Per tal de fomentar la sostenibilitat i la circularitat no tan sols a la destinació sinó a la connectivitat d'aquesta, serà requisit per a les entitats sol·licitants realitzar alguna de les accions que a continuació es detallen i que es recolzaran per part d'aquesta administració amb la implementació d'un campanya publicitària de sostenibilitat simultània a la campanya de co-màrqueting estratègic.

Aquesta campanya de sostenibilitat també serà gestionada per l'entitat sol·licitant on l'AETIB aportarà fins a 30.000€ destinats a mitjans externs (impostos inclosos), mentre que l'entitat sol·licitant aportarà la mateixa quantia o superior que l'AETIB, i que podrà invertir en mitjans propis o externs, a la seva elecció.

El contingut de la campanya serà donar a conèixer l'acció col·laborativa d'ambdues entitats, que es potencia amb aquesta actuació, amb l'objectiu de fomentar la sostenibilitat i la circularitat de la destinació.

Aquesta campanya es desenvoluparà de forma simultània en el temps a la campanya general de l'entitat sol·licitant i haurà d'estar vinculada a la mateixa marca de destinació que la campanya principal. Haurà de complir amb les dates d'execució de la campanya indicades a l'apartat 1.e) de l'objecte d'aquesta convocatòria, i de forma general, es regirà per les bases que en aquesta convocatòria es detallen.

A continuació, es descriuen les propostes vinculades a les següents accions, que seran les accions que únicament es valoraran.

En cas que l'acció proposada per l'entitat sol·licitant no s'ajusti a l'estratègia de l'AETIB per l'any 2023 i/o 2024, la Comissió de Valoració proposarà els canvis més adients per tal d'ajustar el contingut comunicacional a l'estratègia de l'AETIB. Per tant, l‘entitat sol·licitant haurà de realitzar les adaptacions necessàries fins aconseguir el vist i plau de l'AETIB.

Es important assenyalar que les accions a difondre hauran d'executar-se o haver estat executades dins l'anualitat a la qual s'opta i, si n'és el cas, estar reflectida al Pla de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de l'entitat per a l'anualitat a la què s'ha optat.

PROPOSTA D'ACCIONS DE FOMENT DE LA SOSTENIBILITAT

APORTACIÓ MÀX. AETIB*

APORTACIÓ MÍN. ENTITAT*

A. Companyia aèria

B. Companyia marítima

EN MITJANS EXTERNS

EN MITJANS PROPIS o EXTERNS

1A. Que la companyia disposi d'un programa propi de reducció de petjada de carboni per a l'any en curs de desenvolupament de la campanya amb aportació dinerària efectiva mínima.

1B. Que la companyia disposi de un pla de RSC per a l'any en curs de desenvolupament de la campanya, on s'inclogui alguna acció en cada una de les dimensions: social, econòmica i mediambiental. Per a l'execució d'aquest pla s'ha de realitzar una aportació dinerària efectiva mínima.

15.000€

15.000€

2A. Que la companyia disposi d'un programa d'eliminació dels residus plàstics a les sales d'espera pròpies i/o als avions, per a l'any en curs de desenvolupament de la campanya

2B. Que la companyia disposi d'un programa d'eliminació del residus plàstics a les sales d'espera pròpies i/o als vaixells, per a l'any en curs de desenvolupament de la campanya.

15.000€

15.000€

3A. Que la companyia disposi d'un pla de classificació, reciclatge i tractament de residus a les sales d'espera pròpies i/o als avions, per a l'any en curs de desenvolupament de la campanya

3B. Que la companyia disposi d'un pla de classificació, reciclatge i tractament de residus a les sales d'espera pròpies i/o als vaixells, per a l'any en curs de desenvolupament de la campanya.

15.000€

15.000€

4A. Que la companyia disposi d'alguna certificació mediambiental vigent emesa per una entitat certificadora de reconegut prestigi. També es tindrà en compte si la certificació s'ha emès amb alguns dels aeroports de les Illes Balears.

La vigència del certificat ha de ser com a mínim de l'any complet en el que es desenvolupa la campanya.

4B. Que la companyia disposi d'alguna certificació mediambiental vigent emesa per una entitat certificadora de reconegut prestigi. També es tindrà en compte si la certificació s'ha emès amb alguns dels ports de les Illes Balears.

La vigència del certificat ha de ser com a mínim de l'any complet en el que es desenvolupa la campanya.

20.000€

20.000€

5A. Que la companyia doni accés, a través dels seus mitjans tecnològics a programes de reducció de petjada de carboni en els quals els viatgers puguin calcular quant CO2 generen i com es pot compensar, incloent aportacions dineràries per a projectes concrets.

5B. Que la companyia disposi d'un programa propi de reducció de petjada de carboni amb aportació dinerària efectiva, per a l'any en curs de desenvolupament de la campanya.

25.000€

25.000€

6A. Que la companyia doni accés, a través dels seus mitjans tecnològics a programes de finançament de SAP (Sustainable Aviation Fuel) en els quals els viatgers puguin realitzar aportacions dineràries per la utilització d'aquest tipus de combustible.

6B. Que la companyia realitzi accions de conscienciació amb els viatgers amb relació als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per a l'any en curs de desenvolupament de la campanya. Els viatgers, a més de participar en aquestes accions, han de poder realitzar aportacions dineràries a projectes concrets.

25.000€

25.000€

7A. Que dins el pla de RSC i, més concretament, dels programes de sostenibilitat que tenen actius per compensar la petjada de carboni, per a l'any en curs de desenvolupament de la campanya, incloguin una acció que es desenvolupi directament a les Illes Balears. Aquest pot està executat tant per la pròpia entitat com mitjançant acords amb tercers.

7B. Que la companyia, dins del pla de RCS per a l'any en curs de desenvolupament de la campanya, inclogui alguna acció amb aportació dinerària que es desenvolupi directament a les Illes Balears. Aquest pot està executat tant per la pròpia entitat com mitjançant acords amb tercers.

30.000€

30.000€

*Impostos inclosos

Per presentar la proposta s'haurà de lliurar l'annex de la Proposta relativa a la campanya de sostenibilitat, ajustant-se a l'apartat 6.3.3 d'aquestes bases, segons la línia d'actuació a què s'opti:

La proposta lliurada es negociarà amb la Comissió de Valoració de l'AETIB per tal de que s'ajusti als objectius estratègics de l'AETIB per a l'any 2023 i 2024. Totes les modificacions en la proposta es deixaran per escrit a l'expedient.

1.2 Territorialització

Per tal de complir amb la territorialització entre illes, es dedicarà un percentatge mínim a co-màrqueting per destinació, d'acord amb el següent quadre:

DESTINACIÓ

%

MALLORCA

50,92%

MENORCA

17,23%

EIVISSA

20,78%

FORMENTERA

11,07%

 

S'HA DE TENIR EN COMPTE

APLICACIÓ DEL PERCENTATGES

Per a la línia d'actuació A

companyies aèries

Atès que l'aeroport d'Eivissa també és el pont de connexió aèria amb l'illa de Formentera, el percentatge assignat a la destinació d'Eivissa serà el sumatori del percentatge corresponent a l'illa d'Eivissa més el de l'illa de Formentera (31,85%)

Per a la línia d'actuació B

companyies marítimes

Seguirà la territorialització establerta

Les campanyes de co-màrqueting per al foment de la sostenibilitat

Es comptabilitzaran dins la partida pressupostaria corresponent a la marca de destinació de la campanya de co-màrqueting estratègic amb la que es presentin.

Així mateix, en el cas que una vegada revisades i valorades les propostes presentades, dins el termini establert a la convocatòria per cadascuna de les anualitats, no s'hagin sol·licitat prou campanyes de co-màrqueting estratègic fins a exhaurir els percentatges per illes de destinació, el pressupost romanent es destinarà a la resta de sol·licituds, al marge d'aquesta territorialització. L'ordre de prelació es farà per número de registre d'entrada a l'AETIB.

1.3 Imports màxims de la convocatòria  

La present convocatòria té un pressupost màxim de 960.000 € (impostos inclosos) finançats de la següent forma:

  • Un import màxim de 480.000€ (impostos inclosos) al Capítol VI – Inversions Reals del pressupost de l'AETIB per a l'exercici 2023.
  • Un import màxim de 480.000€ (impostos inclosos) al Capítol VI – Inversions Reals del pressupost de l'AETIB per a l'exercici 2024 condicionat a l'existència de crèdit adequat i suficient al pressupost de l'AETIB per l'anualitat 2024.

Aquest pressupost es dividirà de la següent forma:

 

2023

2024

Línia actuació

Imports màxims per línia d'actuació (impostos inclosos)

Línia A

350.000€

350.000€

Línia B

130.000€

130.000€

TOTAL

480.000€

480.000€

 Encara això, per tal de cobrir les necessitats de la convocatòria, dins de cadascuna de les anualitats, si una vegada exhaurida la partida corresponent a qualsevol de les línies d'actuació es disposa de pressupost a una de les altres línies, es podrà traspassar fons d'una línia a una altra. En cas de realitzar aquest traspàs i estant vigent l'apartat 1.2 Territorialització, aquest s'haurà d'aplicar.

En cas que la partida reservada per a alguna de les línies o per al conjunt de la convocatòria sigui insuficient, la partida pressupostària podrà ser ampliada, a criteri de la direcció, en funció de la disponibilitat pressupostària.

La dotació pressupostaria no exhaurida en 2023, sempre que el pressupost de l'AETIB així ho permeti, es podrà traspassar l'excedent al 2024. En cas de la partida corresponent a la anualitat 2024, una vegada formalitzades les col·laboracions aprovades per aquest anualitat, l'AETIB podrà disposar dels romanents, que seran destinats a altres projectes segons les necessitats existents, tenint en compte la partida pressupostària i capítol al que varen ser assignats.

2. IMPORTS MÀXIMS DE SOL·LICITUD PER A LES CAMPANES ESTRATÈGIQUES

Degut a la condició d'insularitat i a la gran importància de la connectivitat de la destinació per a les Illes Balears, es vol promoure l'increment d'aquesta mitjançant l'impuls a les vies d'entrada les Illes més rellevants d'acord a les següents línies d'actuació i les limitacions pressupostàries que s'estableixen a la següent taula:

Línia d'actuació

IMPORTS MÀXIMS DE SOL·LICITUD: límit màxim de col·laboració de l'AETIB per campanya ESTRATÈGICA

(impostos inclosos)

% MÀXIMS DE COL·LABORACIÓ

(impostos inclosos)

Línia A

125.000€

La col·laboració econòmica serà com a màxim del 50% de la proposta presentada (impostos inclosos)

Línia B

60.000€

Per realitzar aquests càlculs es prendrà com a referència l'import de la campanya amb el descompte mitjà ofert prèviament aplicat (impostos inclosos).

Tant al pressupost inicial com a la justificació, els imports hauran d'incloure els impostos corresponents a la normativa del país on es realitzi/executi cada acció proposada/executada a la campanya.

Aquesta aportació econòmica es podrà incrementar per part de l'AETIB fins a 30.000€ més, que aniran destinats a l'execució de la campanya per al foment de la sostenibilitat corresponent a les actuacions propostes i que es descriuen a l'apartat 1.1 d'aquestes bases. Es recorda que la execució de la campanya de sostenibilitat és un requisit obligatori per a les entitats sol·licitants.

3. REQUISITS DE LES ENTITATS QUE SOL·LICITEN COL·LABORACIÓ

Podran sol·licitar la col·laboració de l'AETIB en aquesta convocatòria, les empreses o entitats privades, estatals o internacionals, l'activitat principal de les quals sigui:

Línia actuació

Requisit entitats sol·licitants – activitat principal

Línia A

Companyia aèria que transporta passatgers

Línia B

Companyia marítima que transporta passatgers

4. REQUISITS DE LES ACCIONS DE CO-MÀRQUETING I TIPOLOGIA DE LES MATEIXES SEGONS LES LÍNIES D'ACTUACIÓ

Les campanyes/accions proposades per les entitats sol·licitants de col·laboració han de complir els següents requisits:

4.1 Requisits generals de co-màrqueting estratègic:

a) Complir amb l'objecte de la campanya a desenvolupar descrit a l'apartat 1. b).

b) Promocionar un dels continguts descrits a l'apartat 1.c).

c) Executar la campanya dins les dates indicades a l'apartat 1.d).

d) Publicitar la part de la temporada dins les dates indicades a l'apartat 1.d).

e) Complir amb el període mínim d'operativitat de la/les ruta/rutes/trajecte/trajectes que es promocionen amb la campanya i descrits a l'apartat 1.e).

f) Desenvolupar-se en els mercats emissors de les Illes Balears descrits al Plans de Connectivitat de les Illes Balears ANNEX 7.

g) La idea creativa de les campanyes serà d'experiències vinculades amb, al menys, algun dels Segments Estratègics Turístics (SET):

  • Esports
  • Cultura
  • Gastronomia
  • Turisme Actiu
  • Ecoturisme
  • Luxe
  • Salut i Benestar
  • MICE

h) Realitzar-se mitjançant qualsevol mitjà de comunicació o tipus de suport publicitari dels descrits a l'apartat 4.3 d'aquestes bases.

i) Com a mínim, les campanyes proposades hauran de tenir una inversió mínima del 40% del total de la campanya (impostos inclosos) en mitjans externs que no estiguin vinculats directament amb l'entitat sol·licitant o amb el grup empresarial al que pertany.

La definició de grup empresarial es recull a l'article 42 del Codi de Comerç.

No es valoraran les campanyes que únicament proposin mitjans propis del sol·licitant (webs pròpies, publicitat en instal·lacions pròpies, revista in-flight/a bord, catàleg de vendes, punts de venda propis de l'entitat sol·licitant o del grup al qual pertany, entre d'altres) o les campanyes amb una inversió mínima en mitjans externs inferior al 40% del total de la campanya, i per tant, s'exclouran.

j) En el cas que la campanya proposada hagi rebut o vagi a rebre altres col·laboracions i/o ajudes econòmiques (patrocinis, subvencions, entre d'altres) per part de qualsevol entitat pública (ajuntaments, consells insulars, ministeris, entre d'altres), el valor econòmic TOTAL de la campanya proposada ha de ser la suma de les següents quantitats:

  • L'aportació de l'AETIB
  • Les aportacions d'altres entitats públiques, si n'és el cas
  • La part corresponent a l'aportació de l'entitat sol·licitant, import de la qual ha de ser igual o superior a l'aportació de l'AETIB

Per aquest motiu, l'entitat sol·licitant tindrà l'obligació d'informar a l'AETIB de les condicions i imports (impostos inclosos) de les col·laboracions i/o ajudes previstes o signades amb entitats públiques, prèviament a la signatura del conveni. Desprès de la signatura del conveni no podrà participar cap entitat més en aquesta mateixa campanya. A la justificació s'haurà d'aportar la totalitat de la campanya realitzada.

4.2 Requisits en funció de la línia d'actuació de co-màrqueting estratègic:

Segons la línia d'actuació s'hauran de complir els següents requisits

a) Declaració responsable (inclosa a l'ANNEX A2 /B2) on s'ha d'indicar:

Línia actuació

Contingut declaració responsable

Línia A

Que la ruta/es/mercat que es proposa promocionar és/són de vols directes des de l'aeroport/s o mercat d'origen, a un dels aeroports de les Illes Balears

Que la companyia aèria, a més de la ruta/es anterior, programa i opera vol/s directe/s des del aeroport/s i/o mercat d'origen on es realitzarà la campanya publicitària, als altres dos aeroports de les Illes Balears dins del mateix període que es promociona amb la campanya (s'ha de indicar, a més de la ruta o rutes a l'aeroport principal al què es vincula la campanya, almenys una ruta a cada un de la resta d'aeroports de destinació).

No es necessari que l'operativitat sigui en la totalitat del període que es promociona, però si que aquesta existeixi. Per a aquelles propostes que incloguin més d'un aeroport d'origen com a contingut promocional de la campanya es tindrà en compte el mercat d'origen.

Que la companyia aèria programa i opera vol/s directe/s des de l'aeroport/s i/o mercat d'origen on es realitzarà la campanya publicitària durant tot el període o temporada que es publicita.

Línia B

Que la ruta/es/mercat que es proposa promocionar és/són de trajectes directes des del port/s o mercat d'origen, a un dels ports de les Illes Balears

Que la companyia marítima operi trajectes directes des del port/s i/o mercat d'origen on es realitzarà la campanya publicitària durant tot el període o temporada que es publicita.

b) Es podrà presentar dins d'aquesta convocatòria:

Una única sol·licitud per entitat i anualitat d'execució de la campanya.

En el cas que una altra companyia/entitat que pertanyi al mateix grup empresarial també hagi optat a aquesta o una altra convocatòria pública de co-màrqueting realitzada per l'AETIB, les campanyes que es derivin d'aquesta la col·laboració hauran de ser independents, amb creativitats perfectament diferenciades.

c) Les companyies aèries:

1.- No podran presentar cap sol·licitud vinculada a un ruta classificada com a Obligació de Servici Públic (OSP).

2.- A més de la ruta/es directa/directes a la marca de destinació proposta per a la campanya, haurà de programa i opera vol/s directe/s des del aeroport/s i/o mercat d'origen on es realitzarà la campanya publicitària, als altres dos aeroports de les Illes Balears dins del mateix període que es promociona amb la campanya.

No es necessari que l'operativitat sigui en la totalitat del període que es promociona, però si que existeixi.

Per a aquelles propostes que incloguin més d'un aeroport d'origen com a contingut promocional de la campanya es tindrà en compte el mercat d'origen.

4.3 En funció de la tipologia d'accions:

Tenint en compte tots els requisits exposats dins l'apartat 4 d'aquestes bases, els sol·licitants podran proposar a l'AETIB campanyes de co-màrqueting estratègic, segons les següents tipologies d'accions:

- Publicitat offline: premsa i revistes divulgatives, revistes especialitzades, ràdio, televisió, entre d'altres.

- Publicitat online: publicitat (bàners) o branded content a microsites, blogs, accions especials, entre d'altres.

- Publicitat exterior: tanques, opis, mupis, taxis, metro, autobusos, entre d'altres.

- Accions en xarxes socials: campanyes en xarxes, sorteigs, concursos, entre d'altres.

- Accions de relacions públiques: notes de premsa, presentacions, entre d'altres.

- Accions de street màrqueting: accions promocionals/publicitàries/ esdeveniments al carrer.

4.4 Requisits de creativitat i imatge corporativa :

Les campanyes/accions proposades per les entitats sol·licitants de col·laboració han de complir els següents requisits relatius a la creativitat i imatge corporativa:

a.) Totes les creativitats hauran d'integrar les següents marques/mencions:

  • Marca/marques de destinació
  • Els logotips que determini l'AETIB segons pertoqui

b.) Les creativitats i accions s'hauran d'ajustar a les Directrius de l'ús de les marques de l'AETIB que formaran part del conveni. De forma orientativa s'adjunta a aquestes bases l'ANNEX 8 on es descriuen breument les línies més generals d'aquest ús.

c.) A totes les creativitats/accions publicitàries/promocionals haurà de quedar reflectida de forma explícita les marques de destinació que es presentaran de la següent forma:

 

Destinacions

Marca de destinació (Logotip):

Mallorca

Mallorca

Menorca

Menorca

Eivissa

Ibiza

Formentera

Formentera

 

Les marques de destinacions, i per tant els seus logotips, s'hauran de mantenir tal com es descriu en aquest apartat.

No obstant això, el naming de la destinació, quant es faci menció d'aquesta en el continguts que hagin d'emprar-se amb motiu de les campanyes, es podrà adaptar als idiomes del mercat d'origen, però només en el cas de les mencions i mai per a les marques de les destinacions. En cas de no complir amb aquests requisits, no es comptabilitzarà l'acció com a part de la campanya.

d.) Per a les campanyes per al foment de la sostenibilitat, el contingut de la creativitat serà vincular la destinació a l'acció proposada per l'entitat col·laboradora i en la que l'AETIB, mitjançant aquesta campanya, ajudarà a la seva difusió.

e.) La producció de les creativitats i de les seves adaptacions per a qualsevol suport aniran a càrrec de l'empresa sol·licitant de la col·laboració, encara que, a petició de l'entitat col·laboradora, l'AETIB podrà facilitar el material en brut que estimi oportú.

f.) Amb la presentació de la sol·licitud, l'entitat col·laboradora accepta la cessió a l'AETIB del material publicitari/promocional creat per a la campanya o generat amb el seu desenvolupament. L'AETIB podrà fer ús d'aquest material amb finalitats estratègiques, però no comercials.

g.) La creativitat/contingut de totes les campanyes/accions serà proposada pels sol·licitants i, abans de la seva publicació/emissió, haurà de comptar amb el vistiplau de l'AETIB.

En cas d'incompliment de qualsevol dels requisits establerts en aquestes bases, l'AETIB:

- Exclourà la proposta, si la campanya es troba en fase de sol·licitud.

- Cancel·larà la col·laboració, i per tant, no abonarà la quantia corresponent, si la campanya es troba en fase d'execució i/o justificació, a excepció d'aquells requisits en els que la Comissió Executiva tingui la potestat d'atorgar l'exempció.

Per tal de facilitar i optimitzat la feina entre equips, una vegada signat el conveni, l'entitat sol·licitant haurà de lliurar al Servei de Comunicació de l'AETIB, el material necessari per a l'aprovació de la campanya segons la proposta realitzada a l'òptic.

1. Material a lliurar:

Tota la creativitat i contingut que s'utilitzarà en la campanya.

i. Peces gràfiques/audiovisuals segons el suports seleccionats: televisió, radio, impresos, online etc. En el cas de adaptacions de una mateixa peça gràfica serà suficient que es lliuri una tan sols una vegada.

ii. Textos i continguts a utilitzar en les diverses publicacions

iii. Publicacions en xarxes socials amb etiquetatge

Per tal de simplificar la revisió, no es necessari la remissió de les adaptacions als diferents mitjans/capçaleres.

2. Forma del lliurament del material:

Mitjançant un correu electrònic adreçat a comunicacion@aetib.caib.es i ip@aetib.caib.es on hauran de remetre a l'AETIB un enllaç de descàrrega amb tot el material creatiu i de continguts de la campanya a realitzar (òptic) i en la línia de la proposta tècnica presentada. L'enllaç haurà d'estar actiu durant al menys 30 dies. La remissió del material es farà amb un únic enviament per cadascuna de les campanyes (estratègica/sostenibilitat).

Una vegada revisat el material lliurat pel Servei de Comunicació, emetrà un informe amb les conformitats, els canvis i/o modificacions necessàries a realitzar per tal d'ajustar-se a les directrius de l'AETIB.

3. Termini. Dates límit per lliurar el material:

Campanyes a executar en:

Data màxima de lliurament del material a revisar per part de l'AETIB:

2023

15 naturals dies abans de l'inici de la campanya

2024, quant aquesta s'inicia durant el mes de gener

Abans de l'1 de desembre de 2023

2024, per a la resta de les campanyes

15 naturals dies abans de l'inici de la campanya

5. FORMA I LLOC DE PRESENTACIÓ DE LA SOL·LICITUD I RESTA DE DOCUMENTACIÓ

Totes les sol·licituds seran tramitades seguint el rigorós ordre de registre d'entrada a la Seu Electrònica del Govern de les Illes Balears.

Es podrà presentar una única sol·licitud per entitat i anualitat d'execució de la campanya:

Línia actuació

Tipus entitat

Línia A

Companyia aèria

Línia B

Companyia marítima

A. El termini per a la presentació de les sol·licituds de col·laboració romandrà obert des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució al BOIB, fins exhaurir la dotació econòmica i, en qualsevol cas, dins dels terminis establerts per a cadascuna de les anualitats:

Campanyes a executar en:

Data de inici

Data finalització

2023

El dia següent a la publicació en el BOIB

26/06/2023

2024

01/09/2023

01/10/2023

Les entitats hauran de presentar tota la documentació necessària per a la seva tramitació amb un mínim de 60 dies naturals d'antelació a la data d'inici la campanya publicitària i, en tot cas, sempre dins dels terminis de presentació de cadascuna de les anualitats descrits en la taula anterior. En cas d'incompliment dels terminis, la sol·licitud restarà exclosa.

B. Les sol·licituds s'han de presentar exclusivament de manera telemàtica, a través del tràmit específic que es posa a disposició dels interessats en la pàgina web de l'Agència Estratègica de Turisme de les Illes Balears i en la Seu Electrònica del Govern de les Illes Balears. No es consideren vàlides les sol·licituds telemàtiques a través d'un altre mitjà electrònic que no sigui el tràmit específic esmentat.

És obligatori fer un únic registre per sol·licitud i per anualitat. En cas de més d'un registre per sol·licitud o anualitat, tan sols s'acceptarà el primer registre realitzat.

En el cas que la documentació a lliurar superi els 10MB i/o els 10 arxius, s'haurà d'indicar a l'ANNEX A1 un enllaç de descàrrega que haurà d'estar operatiu com a mínim durant 60 dies, per tal de facilitar la descàrrega per part de l'AETIB.

En cas que l'enllaç de descàrrega de la documentació estigui deshabilitat dins el termini esmentat, es podrà requerir per a la seva esmena concedint-li un termini de 10 dies hàbils, a comptar des del dia següent a la recepció del requeriment, amb l'advertiment exprés que, en cas de no fer-ho així, es procedirà a valorar la sol·licitud de col·laboració amb la documentació que es disposi en aquell moment, sense possibilitat d'esmena.

6. PRESENTACIÓ DE LA DOCUMENTACIÓ

 Per a la presentació de la documentació, s'haurà de tenir en compte:

a) La sol·licitud ha d'anar acompanyada de la documentació que es relaciona en aquest mateix apartat corresponent a la documentació administrativa i tècnica que es revisaran en cada una de les fases.

b) Els annexos que s'adjunten a aquesta convocatòria estaran a disposició dels interessats en la pàgina web de l'Agència Estratègica de Turisme de les Illes Balears i en la Seu Electrònica del Govern de les Illes Balears.

c) Els documents digitals hauran d'estar signats pel representant legal de l'entitat sol·licitant amb signatura digital vàlida (signatura electrònica), que permeti la verificació de la identitat d'aquest, a través d'un certificat qualificat que garanteixi una seguretat equivalent a la signatura manuscrita.

d) Els interessats hauran de presentar la seva sol·licitud i documentació administrativa i tècnica segons els models annexos que s'adjunten a la convocatòria.

e) No s'acceptarà documentació manuscrita, sense format, que modifiqui o alteri l'estructura del annexos i/o amb errades, per tant, aquestes propostes seran excloses. Tampoc s'acceptaran aquelles que no utilitzin els models annexos esmentats.

f) Les sol·licituds presentats es valoraran per ordre d'entrada al registre a la Seu Electrònica del Govern de les Illes Balears i sempre tenint en compte la territorialització establerta a la convocatòria (apartat 1.2)

g) Els annexos i/o documentació administrativa i tècnica hauran d'identificar si formen part de la fase administrativa o tècnica. Per aquest motiu al principi del nom de l'arxiu s'inclourà:

  • En cas dels models annexos: el propi nom de l'annex (Ex. Annex A1 Annex A2, Annex B1, Annex B2)
  • En cas d'altres documents:

i. Documents administratius: ADM

ii. Documents tècnics: TEC

 

h) En cas de deficiències al document de sol·licitud, es podrà requerir per a la seva esmena, amb un termini de 10 dies hàbils, a comptar des del dia següent a la recepció del requeriment, amb l'advertiment exprés que, en cas de no fer-ho així, es considerarà desistida i s'arxivarà la seva sol·licitud, segons el que disposa l'article 68 de la Llei 39/2015.

i) En cas de manca d'algun document d'obligatori lliurament, administratiu o tècnic, es requerirà amb un termini de 10 dies hàbils, a comptar des del dia següent a la recepció del requeriment, conforme als apartats 6.2 i 6.3 d'aquesta convocatòria. .

j) En el cas que s'esgoti el pressupost assignat i sempre que no hagi expirat la vigència de la convocatòria, poden continuar registrant-se sol·licituds en llista de reserva provisional que han de ser ateses per rigorós ordre d'entrada, supeditades al fet que es produeixin desestimacions, revocacions i/o renúncies de les sol·licituds de co-marquèting prèvies que puguin alliberar pressupost o bé que s'incorpori nou pressupost a la convocatòria. En cap cas la presentació d'una sol·licitud en la llista de reserva provisional no genera cap dret per al sol·licitant fins que no es resolgui la sol·licitud.

A continuació, es detalla la documentació d'obligat lliurament per a la seva tramitació.

6.1 Sol·licitud de co-màrqueting estratègic

Les sol·licituds s'han de presentar exclusivament de manera telemàtica, a través del tràmit específic que es posa a disposició dels interessats en la pàgina web de l'Agència Estratègica de Turisme de les Illes Balears i en la Seu Electrònica del Govern de les Illes Balears. No es consideren vàlides les sol·licituds telemàtiques a través d'un altre mitjà electrònic que no sigui el tràmit específic esmentat.

El lliurament de la sol·licitud per si mateixa no serà objecte de valoració, sinó que servirà únicament com a document formal de sol·licitud.

En el cas de presentar sol·licitud per ambdues anualitats aquestes sol·licituds es faran de la següent forma:

a) Documentació administrativa

  • Campanya al 2023, es lliura la documentació completa segons s'indica a l'apartat 6.2 d'aquesta convocatòria
  • Campanya al 2024 tan sols es lliura l'ANNEX D, en virtut del Decret 6/2013, de 8 de febrer, de mesures de simplificació documental dels procediments administratius, en el qual s'ha d'indicar el número d'expedient assignat per a l'anualitat 2023 on es troba la documentació administrativa, sempre que no hagi sofert cap modificació o la documentació presentada no hagi exhaurit la seva vigència.

b) Documentació tècnica:

  • Campanya al 2023 es lliura la sol·licitud i documentació completa segons s'indica a l'apartat 6.3 d'aquesta convocatòria
  • Campanya al 2024 es lliura la sol·licitud i documentació completa segons s'indica a l'apartat 6.3 d'aquesta convocatòria

Per tant, les accions seran independent per a cadascuna de les anualitats

Es important remarcar que per cada anualitat hauran de presentar una proposta i justificació independent, encara que las accions contingudes dins d'aquestes propostes podran ser una continuïtat de l'altra, sempre que es desenvolupin i justifiquin cadascuna dins la seva proposta. és a dir, les accions de la campanya 2023 hauran de finalitzar dia 31/12/2023 i las de la campanya 2024 no podran començar fins dia 01/01/2024.

Amb la sol·licitud es lliurarà la documentació administrativa i tècnica que a es descriu i que es considera d'obligat lliurament.

6.2 Documentació administrativa: documentació relacionada amb l'entitat sol·licitant

6.2.1.Persones jurídiques espanyoles

a) ANNEX A1/B1: Dades fonamentals per a la tramitació. Dades de la campanya necessàries per avaluar la viabilitat de la sol·licitud.

Segons la línia d'actuació es podrà es complimentarà l'Annex corresponent

Línia actuació

Tipus d'entitats

ANNEX

FORMAT* de lliurament

Línia A

Companyies aèries

ANNEX A1

Digital (pdf signat)

Línia B

Companyies marítimes

ANNEX B1

Digital (pdf signat)

Així mateix s'haurà de tenir en compte que:

  • Tots els imports són amb impostos inclosos.
  • Els sol·licitants hauran d'indicar l'import seguint els màxims indicats a l'apartat 2 d'aquestes bases i sempre tenint en compte que s'haurà de prendre com a referència l'import de la campanya amb el descompte mitjà ofert prèviament aplicat.
  • Dels imports totals de les campanyes, queden excloses totes les despeses generades per aquesta (planificació, producció, creativitats, execució, control, entre d'altres), que seran assumides per l'entitat sol·licitant, encara que s'hauran de reflectir a l'òptic de la campanya (ANNEX 5 i ANNEX 6).
  • De l'import sol·licitat a l'AETIB per a la realització de la campanya proposada, hauran d'indicar l'import ajustant-se als màxims indicats a l'apartat 2 de les bases i sempre tenint en compte que s'haurà de prendre com a referència l'import de la campanya amb el descompte mitjà ofert prèviament aplicat.
  • Tots els imports hauran d'incloure els impostos corresponents a la normativa del país on es realitzi/executi cada acció proposada a la campanya.
  • Com a màxim es tindran en compte 2 decimals.

Les dades contingudes en aquest document regiran la valoració de la sol·licitud i prevaldran damunt qualsevol altre document lliurat i, per tant, no es podran modificar ni esmenar. En cas de no complimentar totes les dades sol·licitades en aquest document, la sol·licitud quedarà exclosa. Així mateix, en cas de que les contradiccions entre documents no permetin la seva valoració la sol·licitud restarà exclosa.

b) Certificat d'inscripció en el registre corresponent (registre d'associacions, registre mercantil o un altre depenent del tipus d'entitat).

c) Estatuts de l'entitat dipositats en el registre esmentat, i degudament inscrita en el Registre Mercantil, així com la còpia al registre corresponent a la seva activitat.

d) Documentació acreditativa de la capacitat de la persona que representa legalment l'entitat sol·licitant per actuar en nom seu, així com del seu DNI.

e) Targeta d'identificació fiscal de l'entitat sol·licitant.

f) Alta de la declaració censal de l'inici de l'activitat, alta de l'IAE amb l'epígraf corresponent.

g) Declaració responsable en que es faci constar no incórrer en les prohibicions per a contractar amb l'administració segons l'article 71 de la LCSP.

Aquesta declaració responsable ha d'incloure la manifestació expressa que no s'incorre en cap dels supòsits a què es refereix la Llei 2/1996, de 19 de novembre, d'incompatibilitats dels membres del Govern i dels alts càrrecs de la CAIB.

h) Acreditació d'estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'Administració autonòmica, estatal i la Seguretat Social, emeses pels organismes competents.

i) Declaració responsable en que es faci constar que es troba al corrent de pagaments amb l'AETIB, així com estar al corrent en la justificació de convenis de col·laboració anteriors amb l'AETIB. Aquesta declaració serà comprovada d'ofici per l'àrea econòmica de l'AETIB. En el cas que es constatés l'existència de deutes pendents, serà motiu d'exclusió d'aquesta convocatòria.

j) Declaració responsable en que es faci constar si ha rebut i/o sol·licitat ajudes o col·laboracions d'institucions públiques o privades per realitzar la campanya per a la qual sol·licita col·laboració a l'AETIB.

k) Declaració responsable de la persona responsable de l'entitat en que es faci constar que l'activitat principal de l'empresa o entitat s'emmarca dins d'aquesta convocatòria en funció de la línia d'actuació a què s'opta.

l) Declaració de la veracitat de les dades bancàries, que es podrà descarregar al següent enllaç:

http://www.caib.cat/govern/sac/fitxa.do?codi=1714109&coduo=32&lang=ca

En virtut del Decret 6/2013, de 8 de febrer, de mesures de simplificació documental dels procediments administratius, les entitats que hagin format part d'una convocatòria en l'AETIB poden presentar l'ANNEX D que s'adjunta en el qual s'ha d'indicar el número d'expedient on es troba la documentació administrativa, sempre que no hagi sofert cap modificació o la documentació presentada no hagi exhaurit la seva vigència.

6.2.2. Persones jurídiques estrangeres amb activitat a Espanya

a) En el cas que l'entitat pertanyi a un estat membre de la UE, la capacitat jurídica de l'empresa s'acreditarà mitjançant l'escriptura de constitució de l'entitat d'acord amb la normativa del seu país, aportant els estatuts i l'acreditació corresponent, així com fotocòpia compulsada del CIF. Tota la documentació traduïda per un intèrpret jurat o traducció oficial i postil·lada d'acord amb el conveni de la Haia de 1961 i autentificada.

b) En el cas que l'entitat pertanyi a un estat que no és membre de la UE, la capacitat jurídica de l'entitat s'acreditarà, mitjançant la documentació relativa a la sucursal o filial a Espanya de l'entitat, degudament inscrita en el registre corresponent i fotocòpia compulsada del CIF. Per altra banda, en el cas que es tracti d'una agrupació d'empreses, s'haurà de presentar la documentació adient d'aquesta vinculació, d'acord amb el que es preveu a l'article 42 del Codi de Comerç espanyol.

c) En qualsevol dels dos casos anteriors, s'haurà d'acreditar la capacitat de la persona que representa legalment l'entitat sol·licitant per actuar en nom seu, i aportar còpia compulsada del seu passaport/DNI, traduïda per intèrpret jurat o traducció oficial i postil·lada d'acord amb el conveni de la Haia de 1961.

Les empreses no espanyoles d'estats membres de la Unió Europea i els restants empresaris estrangers hauran d'acreditar la documentació que es detalla:

- ANNEX A1/B1: Dades fonamentals per a la tramitació. Dades de la campanya necessàries per avaluar la viabilitat de la sol·licitud.

Segons la línia d'actuació es podrà es complimentarà l'Annex corresponent

Línia actuació

Tipus d'entitats

ANNEX

FORMATS* de lliurament

Línia A

Companyies aèries

ANNEX A1

Digital (pdf signat)

Línia B

Companyies marítimes

ANNEX B1

Digital (pdf signat)

Així mateix, s'haurà de tenir en compte que:

  • Tots els imports són amb impostos inclosos.
  • Els sol·licitants hauran d'indicar l'import seguint els màxims indicats a l'apartat 2 d'aquestes bases i sempre tenint en compte que s'haurà de prendre com a referència l'import de la campanya amb el descompte mitjà ofert prèviament aplicat.
  • Dels imports totals de les campanyes, queden excloses totes les despeses generades per aquesta (planificació, producció, creativitats, execució, control, entre d'altres), que seran assumides per l'entitat sol·licitant, encara que s'hauran de reflectir a l'òptic de la campanya (ANNEX 5 i ANNEX 6).
  • De l'import sol·licitat a l'AETIB per a la realització de la campanya proposada, hauran d'indicar l'import ajustant-se als màxims indicats a l'apartat 2 de les bases i sempre tenint en compte que s'haurà de prendre com a referència l'import de la campanya amb el descompte mitjà ofert prèviament aplicat.
  • Tots els imports hauran d'incloure els impostos corresponents a la normativa del país on es realitzi/executi cada acció proposada a la campanya.

Les dades contingudes en aquest document regiran la valoració de la sol·licitud i prevaldran damunt qualsevol altre document lliurat i, per tant, no es podran modificar ni esmenar. En cas de no complimentar totes les dades sol·licitades en aquest document, la sol·licitud quedarà exclosa.

 

- Declaració responsable en que es faci constar no incórrer en les prohibicions per a contractar amb l'administració segons l'ordenament jurídic Espanyol i, per analogia, amb l'ordenament de l'estat al que pertany.

Aquesta declaració responsable ha d'incloure la manifestació expressa que no s'incorre en cap dels supòsits a què es refereix la Llei 2/1996, de 19 de novembre, d'incompatibilitats dels membres del Govern i dels alts càrrecs de la CAIB.

- Declaració responsable en què es faci constar si ha rebut i/o sol·licitat ajudes o col·laboracions d'institucions públiques o privades per realitzar la campanya per a la qual sol·licita col·laboració a l'AETIB.

- Alta de la declaració censal, de l'inici d'activitat i/o alta de l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE).

- Una declaració jurada de la persona responsable de l'entitat, declarant que l'activitat principal de l'empresa o entitat s'emmarca dins de les bases d'aquesta convocatòria. en funció de la línia d'actuació a què s'opta.

- Declaració de què la companyia Aérea és titular d'una llicencià d'explotació vàlida d'acord amb el que es preveu a l'Acord de Comerç i cooperació entre la Unió Europea i la Comunitat Europea de l'Energia Atòmica i el Regne Unit de Gran Bretanya e Irlanda del Nord de 31 de desembre de 2020.

- Acreditació que la sucursal/filial, si escau, està al corrent de les obligacions tributàries amb l'Administració autonòmica, estatal i la Seguretat Social, mitjançant la presentació de l'oportuna certificació, emesa per l'òrgan competent. En el cas que es tractés d'agent autoritzat per actuar en nom de l'entitat no resident que operi mitjançant oficina de representació, haurà d'aportar la corresponent certificació acreditativa d'estar al corrent de pagament amb l'Administració de l'Estat, l'autonòmica i la Seguretat Social, emesa per l'òrgan competent.

- Declaració responsable que l'entitat es troba al corrent de pagaments amb l'AETIB, així com estar al corrent en la justificació de convenis de col·laboració formalitzats en exercicis anteriors amb l'AETIB. Aquesta declaració serà comprovada d'ofici per l'àrea econòmica de l'AETIB. En el cas que es constatés l'existència de deutes pendents, serà motiu d'exclusió d'aquesta convocatòria.

- Declaració de la veracitat de les dades bancàries, que es podrà descarregar al següent enllaç:

 

http://www.caib.cat/govern/sac/fitxa.do?codi=1714109&coduo=32&lang=ca

En virtut del Decret 6/2013, de 8 de febrer, de mesures de simplificació documental dels procediments administratius, les entitats que hagin format part d'una convocatòria en l'AETIB poden presentar l'ANNEX D que s'adjunta en el qual s'ha d'indicar el número d'expedient on es troba la documentació administrativa, sempre que no hagi sofert cap modificació o la documentació presentada no hagi exhaurit la seva vigència.

6.3 Documentació tècnica: documentació relacionada amb les campanyes propostes

Les entitats sol·licitants hauran de lliurar la següent documentació relativa a la part tècnica:

6.3.1 Memòria Tècnica:

Les empreses sol·licitants hauran de presentar una Memòria Tècnica de la proposta, que contingui una descripció detallada de la campanya de co-màrqueting estratègic que duran a terme. En aquest cas, la Memòria Tècnica inclou la Memòria Econòmica dins d'un dels documents sol·licitats (Òptic).

Les empreses sol·licitants hauran de lliurar la següent documentació en format digital segons la línia d'actuació que vulguin desenvolupar:

Línia actuació

Tipus d'entitat

Memòria tècnica

FORMATS* de lliurament

Línia A

Companyies aèries

ANNEX A2

Digital (pdf signat)

Campanya proposada

Digital (pdf signat)

ANNEX 5 Òptic de la campanya

Digital (pdf signat i Excel)

Línia B

Companyies marítimes

ANNEX B2

Digital (pdf signat)

Campanya proposada

Digital (pdf signat)

ANNEX 5 Òptic de la campanya

Digital (pdf signat i Excel)

*En format excel no cal es lliuri signat

Memòria Tècnica (ANNEX A2/B2). En aquest document es descriu la campanya a desenvolupar. Aquest annex inclou una declaració responsable mitjançant la qual es declara la veracitat de les dades i la intenció del compliment de la campanya segons les característiques assenyalades. A aquest annex s'hauran d'adjuntar:

  • Campanya proposada amb una descripció detallada de la proposta on es desglossin les accions a dur a terme.
  • Òptic de la campanya. (ANNEX 5) En aquest document ha de quedar clarament reflectit quines acciones es proposen i a quins imports corresponen.

– Així mateix, s'indicarà quin import i inversió del total de la campanya es destina a mitjans externs (com a mínim un 40%). S'haurà de prendre com a referència l'import de la campanya amb el descompte mitjà ofert prèviament aplicat, impostos inclosos.

– Els imports hauran d'incloure els impostos corresponents a la normativa del país on es realitzi/executi cada acció proposada a la campanya.

– En el cas de col·laboracions i/o ajudes per part d'altres entitats públiques a la campanya, haurà de quedar clarament especificat quines accions i partides pressupostàries assumeix cada entitat.

– L'òptic haurà de reflectir també la planificació de dates de la campanya a desenvolupar (cronograma).

Tots els documents han d'estar signats pel màxim responsable legal de l'empresa o entitat que sol·licita la col·laboració.

6.3.2 Criteris de valoració:

Les empreses sol·licitants hauran de lliurar l'annex relatiu als criteris de valoració degudament emplenat en format digital segons la línia d'actuació que vulguin desenvolupar:

Línia actuació

Tipus d'entitats

Criteris de valoració

FORMATS* de lliurament

Línia A

Companyies aèries

ANNEX A3

Digital (pdf signat)

Línia B

Companyies marítimes

ANNEX B3

Digital (pdf signat)

- Criteris de valoració (ANNEX A3/B3). En aquest document s'exposen els criteris de valoració referents a la campanya proposta. Aquest annex inclou una declaració responsable mitjançant la qual es declara la veracitat de les dades i la intenció del compliment de la campanya segons les característiques assenyalades.

Aquest document ha d'estar signat pel màxim responsable legal de l'empresa o entitat que sol·licita la col·laboració.

Per poder passar a la fase de valoració, la proposta presentada haurà d'obtenir una puntuació mínima de 25 punts dels criteris de valoració.

La puntuació assignada a cada apartat es detalla a l'apartat 19 d'aquestes bases Criteris de valoració de les propostes.

6.3.3 Proposta relativa a la Campanya de sostenibilitat:

Per a la proposta vinculada a l'apartat 1.1 Campanya de sostenibilitat d'aquestes bases, les entitats sol·licitants hauran de lliurar la següent documentació en format digital segons la línia d'actuació vinculada:

Línia actuació

Tipus d'entitats

Criteris de valoració

FORMATS* de lliurament

Línia A

Companyies aèries

ANNEX A4

Digital (pdf signat)

Dossier de presentació de l'acció

Digital (pdf signat)

Campanya proposada

Digital (pdf signat)

ANNEX 6 Òptic de la campanya

Digital (pdf signat i Excel)

Línia B

Companyies marítimes

ANNEX B4

Digital (pdf signat)

Dossier de presentació de l'acció

Digital (pdf signat)

 

 

Campanya proposada

Digital (pdf signat)

 

 

ANNEX 6 Òptic de la campanya

Digital (pdf signat i Excel)

*En format excel no cal es lliuri signat

Campanya de sostenibilitat (ANNEX A4/B4). En aquest document es descriu la campanya a desenvolupar. Aquest annex inclou una declaració responsable mitjançant la qual es declara la veracitat de les dades aportades i la intenció del compliment de la campanya segons les característiques assenyalades. A aquest annex s'hauran d'adjuntar:

  • Dossier de presentació de l'acció que, segons la mesura seleccionada a promocionar/publicitar amb la campanya, haurà d'incloure la següent documentació:

PROPOSTA D'ACCIONS DE SOSTENIBILITAT

A. Companyia aèria

Documentació acreditativa de la mesura a la fase de sol·licitud

1A. Que la companyia disposi d'un programa propi de reducció de petjada de carboni per a l'any en curs de desenvolupament de la campanya amb aportació dinerària efectiva mínima.

Memòria del programa propi de l'any en curs on es detallin les accions que es desenvoluparan, amb la previsió de l'aportació dinerària de la companyia.

2A. Que la companyia disposi d'un programa d'eliminació dels residus plàstics a les sales d'espera pròpies i/o als avions, per a l'any en curs de desenvolupament de la campanya

Memòria del programa on es detallin les accions que es desenvolupen durant l'any que s'ha desenvolupat la campanya de sostenibilitat.

3A. Que la companyia disposi d'un pla de classificació, reciclatge i tractament de residus a les sales d'espera pròpies i/o als avions, per a l'any en curs de desenvolupament de la campanya

Memòria del pla de classificació, reciclatge i tractament de residus durant l'any que s'ha desenvolupat la campanya de sostenibilitat.

4A. Que la companyia disposi d'alguna certificació mediambiental vigent emesa per una entitat certificadora de reconegut prestigi. També es tindrà en compte si la certificació s'ha emès amb alguns dels aeroports de les Illes Balears.

La vigència del certificat ha de ser com a mínim de l'any complet en el que es desenvolupa la campanya.

Còpia de la certificació mediambiental vigent emesa per una entitat certificadora de reconegut prestigi.

5A. Que la companyia doni accés, a través dels seus mitjans tecnològics a programes de reducció de petjada de carboni en els quals els viatgers puguin calcular quant CO2 generen i com es pot compensar, incloent aportacions dineràries per a projectes concrets.

Memòria del programa de reducció de petjada de carboni per a viatgers on es detallin les accions que es desenvolupen, amb l'aportació dinerària que aporten els viatgers.

6A. Que la companyia doni accés, a través dels seus mitjans tecnològics a programes de finançament de SAP (Sustainable Aviation Fuel) en els quals els viatgers puguin realitzar aportacions dineràries per la utilització d'aquest tipus de combustible.

Memòria del programa de finançament de SAP per a viatgers on es detallin les accions que es desenvolupen i les aportacions dineraris previstes i els litres de combustible.

Captura de pantalla/es de les plataformes tecnològiques des de les quals es pot accedir, així com de les slides de tot el procés.

7A. Que dins el pla de RSC i, més concretament, dels programes de sostenibilitat que tenen actius per compensar la petjada de carboni, per a l'any en curs de desenvolupament de la campanya, incloguin una acció que es desenvolupi directament a les Illes Balears. Aquest pot està executat tant per la pròpia entitat com mitjançant acords amb tercers.

Memòria del pla de RSC, més concretament, de les accions que s'han desenvolupat desenvolupi directament a les Illes Balears dins dels programes de sostenibilitat que tenen actius per compensar la petjada de carboni.

B. Companyia marítima

Documentació acreditativa

1B. Que la companyia disposi de un pla de RSC per a l'any en curs de desenvolupament de la campanya, on s'inclogui alguna acció en cada una de les dimensions: social, econòmica i mediambiental. Per a l'execució d'aquest pla s'ha de realitzar una aportació dinerària efectiva mínima.

Memòria del pla de RSC de l'any en curs, on es detallin les accions que es desenvolupen en cada una de les dimensions: social, econòmica i mediambiental, amb l'aportació dinerària de la companyia.

2B. Que la companyia disposi d'un programa d'eliminació del residus plàstics a les sales d'espera pròpies i/o als vaixells, per a l'any en curs de desenvolupament de la campanya.

Memòria del programa on es detallin les accions que es desenvolupen aportant dades qualitatives i quantitatives de l'aplicació de la mesura durant l'any que s'ha desenvolupat la campanya de sostenibilitat.

3B. Que la companyia disposi d'un pla de classificació, reciclatge i tractament de residus a les sales d'espera pròpies i/o als vaixells, per a l'any en curs de desenvolupament de la campanya.

Memòria del pla de classificació, reciclatge i tractament de residus aportant dades qualitatives i quantitatives de l'aplicació de la mesura durant l'any que s'ha desenvolupat la campanya de sostenibilitat.

4B. Que la companyia disposi d'alguna certificació mediambiental vigent emesa per una entitat certificadora de reconegut prestigi. També es tindrà en compte si la certificació s'ha emès amb alguns dels ports de les Illes Balears.

La vigència del certificat ha de ser com a mínim de l'any complet en el que es desenvolupa la campanya.

Còpia de la certificació mediambiental vigent emesa per una entitat certificadora de reconegut prestigi, a més de la memòria anual de sostenibilitat corresponent.

5B. Que la companyia disposi d'un programa propi de reducció de petjada de carboni amb aportació dinerària efectiva, per a l'any en curs de desenvolupament de la campanya.

Memòria del programa propi de reducció de petjada de carboni on es detallin les accions que s'han desenvolupat, amb l'aportació dinerària de la companyia.

6B. Que la companyia realitzi accions de conscienciació amb els viatgers amb relació als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per a l'any en curs de desenvolupament de la campanya. Els viatgers, a més de participar en aquestes accions, han de poder realitzar aportacions dineràries a projectes concrets.

Memòria de les accions de conscienciació per a viatgers que es realitzen durant l'any en curs de desenvolupament de la campanya.

 

7B. Que la companyia, dins del pla de RCS per a l'any en curs de desenvolupament de la campanya, inclogui alguna acció amb aportació dinerària que es desenvolupi directament a les Illes Balears. Aquest pot està executat tant per la pròpia entitat com mitjançant acords amb tercers.

Memòria del Pla de RSC per a l'any en curs de desenvolupament de la campanya, on es faci una descripció de l'acció que es du a terme a les Illes Balears i l'aportació dinerària que es preveu realitzar.

 

  • Campanya proposada amb una descripció detallada de la proposta on es desglossin les accions a dur a terme.
  • Òptic de la campanya. (ANNEX 6) En aquest document ha de quedar clarament reflectit quines acciones es proposen i a quins imports corresponen.

- Així mateix, s'indicarà quin import i inversió del total de la campanya es destina a mitjans externs (com a mínim un 50% del total de la campanya). S'haurà de prendre com a referència l'import de la campanya amb el descompte mitjà ofert prèviament aplicat, impostos inclosos.

- Els imports hauran d'incloure els impostos corresponents a la normativa del país on es realitzi/executi cada acció proposada a la campanya.

- L'AETIB abonarà la part corresponent a mitjans externs exclusivament, fins al màxim estipulat a l'apartat 1.1 “Campanyes de sostenibilitat” d'aquestes bases, segons l'elecció realitzada pel sol·licitant.

- L'òptic haurà de reflectir també la planificació de dates de la campanya a desenvolupar (cronograma) que haurà de ser simultània a la campanya de co-màrqueting estratègic.

Tots els documents han d'estar signats pel màxim responsable legal de l'empresa o entitat que sol·licita la col·laboració.

 

7. TERMINI DE PRESENTACIÓ DE LA DOCUMENTACIÓ

La present convocatòria per a la realització de convenis de col·laboració romandrà oberta des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), fins exhaurir la dotació econòmica i, en qualsevol cas, dins dels terminis establerts per a cadascuna de les anualitats:

Campanyes a executar en:

Data de inici

Data finalització

2023

El dia següent a la publicació en el BOIB

26/06/2023

2024

01/09/2023

01/10/2023

Les entitats hauran de presentar tota la documentació necessària per a la seva tramitació amb un mínim de 60 dies naturals d'antelació a la data d'inici la campanya publicitària i, en tot cas, sempre dins dels terminis de presentació de cadascuna de les anualitats descrits en la taula anterior. En cas d'incompliment dels terminis, la sol·licitud restarà exclosa.

8. FASE ADMINISTRATIVA: REVISIÓ DE LA DOCUMENTACIÓ ADMINISTRATIVA

El Servei jurídic de l'AETIB examinarà la documentació administrativa detallada a l'apartat 6.2 d'aquesta convocatòria.

En el cas que sigui necessària l'esmena d'algun document de caràcter administratiu, la direcció de l'AETIB o la unitat administrativa requerirà a l'entitat interessada la documentació administrativa que manqui, concedint-li un termini de 10 dies hàbils a comptar des del dia següent a la recepció del requeriment per a la presentació de la documentació requerida, amb l'advertiment exprés que, en cas de no fer-ho així, es considerarà desistida i s'arxivarà la seva sol·licitud, segons allò que disposa l'article 68 de la Llei 39/2015.

El requeriment de la documentació es realitzarà per medis telemàtics, quedant constància a l'expedient.

9. FASE TÈCNICA

A proposta de la direcció de l'AETIB, el president de l'AETIB nomenarà les següents comissions:

  • Comissió tècnica: formada per personal de l'AETIB, com a mínim un representant dels següents serveis/seccions:

o Servei de Màrqueting i Impuls Turístic

o Servei de Comunicació

o Servei Jurídic

o Secció econòmica

  • Comissió executiva: formada per un representant de la direcció de l'AETIB i un representant de l'entitat que presenta la proposta.
  • Comissió de valoració: formada per la direcció de l'AETIB i assistida per la Comissió tècnica. Només vigent durant la fase de valoració.

Qualsevol comissió podrà sol·licitar durant la tramitació de l'expedient, els aclariments o modificacions que estimin necessaris. D'aquests es deixarà constància a l'expedient.

9.1 FASE DE REVISIÓ DE LA DOCUMENTACIÓ TÈCNICA

Les entitats o empreses que es presentin a la convocatòria hauran d'emplenar la documentació tècnica requerida d'obligat lliurament juntament amb la sol·licitud. En cas de no adjuntar-se alguns del documents, es requerirà a l'entitat interessada, concedint-li un termini de 10 dies hàbils, a comptar des del dia següent a la recepció del requeriment, per a la presentació de la documentació requerida, amb l'advertiment exprés que, en cas de no fer-ho així, es considerarà desistida i s'arxivarà la seva sol·licitud, segons el que disposa l'article 68 de la Llei 39/2015. En cap cas es podrà esmenar el seu contingut.

El contingut dels annexos d'obligat lliurament no es podrà esmenar, és a dir, una vegada lliurats aquests documents, el seu contingut no es podrà modificar en la fase de sol·licitud i tècnica, a excepció de les modificacions com a conseqüència dels canvis acordats per la Comissió de Valoració de l'AETIB en la fase de valoració o com a conseqüència de possibles aclariments, i sempre a excepció de que la proposta lliurada es vegi afectada per circumstàncies que es detallen a l'apartat 18 d'aquestes bases. Aquestes modificacions es faran constar a l'expedient.

Finalitzada la revisió de la documentació administrativa de l'entitat, la Comissió tècnica revisarà les propostes tècniques, per determinar el compliment o no dels requisits exigits, d'acord amb l'establert en aquestes bases.

Per poder passar a la fase de valoració, la proposta presentada haurà d'obtenir una puntuació mínima de 25 punts dels criteris de valoració. Aquelles entitats que no obtinguin com a mínim aquesta puntuació seran desestimades, atès que no compleixen els requisits mínims d'adequació als objectius estratègics de l'AETIB.

Aquesta comprovació la faran la Comissió Tècnica anomenada.

Les dades indicades en la “Memòria Tècnica” (ANNEX A2/B2) i en l'annex de “Criteris de Valoració” (ANNEX A3/B3) seran vinculants a la signatura del conveni i en cap cas podran ser modificades per part del sol·licitant, sense autorització de la Comissió Executiva, perquè formen part de la seva proposta, a excepció dels canvis acordats amb la Comissió de Valoració de l'AETIB en la fase de valoració.

9.2 FASE DE VALORACIÓ

Una vegada realitzada la revisió per part de la Comissió Tècnica segons els criteris detallats en les bases, aquesta elevarà a Comissió de Valoració, les entitats que es proposa desestimar i les entitats que han obtingut la puntuació mínima exigida i es proposa es continuï amb el procediment administratiu.

Les propostes que hagin estat desestimades seran excloses del procediment.

Aquelles empreses, les propostes de les quals, hagin obtingut el mínim de puntuació exigit en la convocatòria per realitzar convenis de col·laboració, hauran de sotmetre's a un procés de valoració previ a la formalització del conveni de col·laboració. Aquest procés es durà a terme per la Comissió de Valoració, formada per la direcció de l'AETIB i assistida per la Comissió Tècnica.

En la Comissió de Valoració s'acordaran tots els detalls de la campanya proposada. Aquest procés podria implicar que es sol·licités alguna modificació, en la forma o en el preu, de l'acció inicial proposada, per adaptar-la a l'estratègia de l'AETIB.

Els canvis introduïts per la Comissió de Valoració, prèvia acceptació per part del sol·licitant, mai podran resultar inferiors a 25 punts segons els criteris de valoració establerts.

10. FORMALITZACIÓ DE LA COL·LABORACIÓ I APORTACIÓ DE L'AETIB

Una vegada conclosa aquesta fase de valoració entre l'AETIB i l'entitat sol·licitant de col·laboració, la coordinació de les accions, els termes específics d'ús de les marques de destinació, logotips i distintius, responsabilitats, gestió de les accions i metodologia de treball s'establiran, de mutu acord entre les parts, mitjançant convenis de col·laboració en modalitat de co-màrqueting estratègic, que es formalitzaran amb les empreses seleccionades.

Aquests convenis hauran de signar-se en el termini d'un mes des de la notificació de l'aprovació de la col·laboració i sempre abans de l'inici de la campanya de co-marqueting. En cas contrari, l'AETIB podrà resoldre no dur a terme l'esmentat conveni.

Tal com s'indicarà al conveni, des de l'inici de l'expedient i fins al seu tancament, en compliment de la instrucció interna de l'AETIB 2/2020, hi haurà dues comissions (Comissió executiva i Comissió tècnica). Al conveni quedaran clarament expressades les funcions de cada comissió durant l'execució i justificació de la col·laboració.

Si per causes d'operativitat, funcionalitat, estratègia o pressupostàries, l'AETIB decidís no dur a terme algun dels acords subscrits amb les entitats sol·licitants una vegada signat el conveni, aquest es resoldria segons les condicions que en ell s'estipulin.

11. JUSTIFICACIÓ DE LA COL·LABORACIÓ

Una vegada realitzada la campanya, les entitats sol·licitants hauran de justificar que aquesta s'ha dut a terme segons l'oferta presentada als annexos lliurats en la fase de sol·licitud incloent les possibles modificacions acordades en la Comissió de Valoració.

A continuació, es detallen les condicions de la justificació i la forma de pagament.

a) La justificació tècnica de la col·laboració s'haurà de presentar amb anterioritat a la presentació de la factura.

b) Es justificarà la totalitat de la campanya executada, indicant a la justificació quina part correspon a l'aportació de cada entitat (entitats sol·licitants, AETIB, altres entitats si n'és el cas), prenent com a models els ajusts a aquesta convocatòria.

c) L'aportació de l'AETIB es farà efectiva una vegada finalitzada la campanya objecte de la col·laboració i prèvia presentació per part de l'entitat d'un Dossier justificatiu de la/es campanya/es realitzada/es. No es procedirà al pagament de la col·laboració fins que no s'hagi complert amb la presentació de la justificació i aquesta s'hagi conformat per la Comissió Tècnica. Per tant, sense el lliurament de la documentació justificativa en temps i forma, no s'abonarà la col·laboració. Una vegada presentada la factura, mitjançant resolució de pagament el procedia a la conformitat per part de la Comissió Executiva i el seu abonament.

 

​​​​​​​d) L'entitat col·laboradora haurà d'acreditar, en qualsevol cas, el compliment de les condicions establerts al conveni de col·laboració i a les bases de la convocatòria.

e) Només es considerarà vàlida la justificació presentada a través del mitjà telemàtic específic posat a disposició dels interessats en la pàgina web de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears i en la Seu Electrònica del Govern de les Illes Balears. A excepció del “Dossier Acreditatiu”, que es lliurarà tal com es descriu a continuació.

f) Els interessats hauran de presentar la documentació justificativa segons els models annexos que s'adjunten a la convocatòria.

g) No s'acceptarà documentació manuscrita, sense format, que modifiqui o alteri l'estructura del annexos i/o amb errades substancials o contradiccions, per tant, per tant, hauran de esmenar. Tampoc s'acceptaran aquelles que no utilitzin els models annexos esmentats.

h) Els annexos que s'adjunten a aquesta convocatòria estaran a disposició dels interessats en la pàgina web de l'Agència Estratègica de Turisme de les Illes Balears i en la Seu Electrònica del Govern de les Illes Balears.

i) El termini màxim de presentació de la documentació justificativa s'ajustarà als següents terminis:

 

Campanyes a executar en:

Data de inici

Data finalització *

2023

El dia següent a la finalització de la campanya

01/03/2024

2024

90 dies naturals a comptar des de la data de finalització de la campanya que s'indica al conveni signat i com a data màxim serà 01/03/2025

 

*Dia inclòs en el termini

En el cas que s'incompleixi aquests terminis, la col·laboració quedarà sense efecte i no s'abonarà cap import per part de l'AETIB.

j) La justificació haurà de complir els requisits mínims establerts a les bases, a excepció d'aquells requisits en els que la Comissió Executiva tingui la potestat d'atorgar l'exempció. En cas contrari, no s'abonarà l'import de la col·laboració establert al conveni.

k) La documentació justificativa haurà de complir amb les següents condicions per ser admesa a tràmit:

 

i. Classificada en carpetes per annexos.

ii. Dins dels annexos, els arxius hauran d'estar classificats per punts corresponents a l'annex i, dins de cada carpeta, les acreditacions numerades per cada acció promocional/publicitària o criteri de valoració que acrediten.

Exemple:

a) a_Annex A10

b) b_Dossier acreditatiu

Diari El Pais

 1_ Original_211016

 2_ Creativitat_211017

 www_megustaviajar_com

 1_ Banner

 2_Certificat del mitjà

iii. Tant el nom de les carpetes com dels arxius:

  • Han de ser com a màxim de 25 caràcters inclosos els espais.
  • No poden incloure cap símbol (*$%+-./#&·,()[]{}”=#¬)

l) L'acceptació de la col·laboració implica que el material gràfic, fotogràfic i audiovisual presentat a les justificacions el podrà emprar l'AETIB per a la seva difusió i ús en activitats estratègiques/sostenibles.

m) En cas que es detectin deficiències a la documentació justificativa lliurada, es requerirà per a la seva esmena com a màxim en tres ocasions, amb un termini màxim de 10 dies hàbils a comptar des del dia següent a l'enviament del requeriment, per a la seva esmena. Aquest procediment es farà per mitjans telemàtics, de manera que quedarà constància a l'expedient. En cas que l'esmena no sigui correcta o que no s'esmeni la documentació requerida pel la Comissió Tècnica designada, es procedirà a la valoració de la justificació amb la informació que l'AETIB disposi.

n) Els documents digitals hauran d'estar signats pel representant legal de l'entitat sol·licitant amb signatura digital vàlida (signatura electrònica), que permeti la verificació de la identitat d'aquest, a través d'un certificat qualificat que garanteixi una seguretat equivalent a la signatura manuscrita.

o) L'entitat col·laboradora haurà de lliurar un Dossier Justificatiu, que es dividirà en una part tècnica i en una part econòmica, on es deixin reflectides les accions derivades de conveni, tant per a la companya de co-màrqueting com per a la campanya de sostenibilitat proposta.

11.1 Campanya estratègica

A continuació, en línies generals, s'enumera la documentació a lliurar i que es definirà més detalladament al conveni signat, amb relació a la campanya estratègica.

11.1.1 Part tècnica - campanya estratègica:

Totes les entitats haurà de lliurar una Memòria Tècnica de la campanya estratègica, que s'ajustarà als següents documents i forma de lliurament:

LÍNIA A – COMPANYIES AÈRIES

DOC A LLIURAR

QUE INCLOU

REGISTRE

FORMAT** de lliurament

Annex A10

Resum de la memòria tècnica -campanya estratègica

Telemàtic

Digital (pdf signat i Excel)

Declaració responsable, que la informació continguda en la Memòria Tècnica és fidel reflex de la campanya realitzada

Declaració responsable, on es confirmi es l'entitat col·laboradora compleix amb el període mínim d'operativitat

Òptic de la campanya executada

Dossier acreditatiu

 

 

 

Amb relació a les accions descrites a l'òptic inclòs al conveni.

Registre físic* mitjançant enviament físic a les oficines de l'AETIB o en qualsevol de les altres formes previstes a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre

Model d'instància descarregable al tràmit de la seu electrònica

Còpia del registre telemàtic

Pendrive/disc dur que inclogui el Dossier acreditatiu (pdf signat)

Acreditació del compliment de les Directrius de l'ús de les marques de la AETIB

 

ANNEX A9

Mesurament de resultats

Telemàtic

Digital (pdf signat)

**En format Excel no cal es lliuri signat

LÍNIA B – COMPANYIES MARÍTIMES

DOC A LLIURAR

QUE INCLOU

REGISTRE

FORMAT** de lliurament

Annex B10

Resum de la memòria tècnica -campanya estratègica

Telemàtic

Digital (pdf signat i Excel)

Declaració responsable, que la informació continguda en la Memòria Tècnica és fidel reflex de la campanya realitzada

Òptic de la campanya executada

Dossier acreditatiu

 

 

 

Amb relació a les accions descrites a l'òptic inclòs al conveni.

Registre físic* mitjançant enviament físic a les oficines de l'AETIB o en qualsevol de les altres formes previstes a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre

Model d'instància descarregable al tràmit de la seu electrònica

Còpia del registre telemàtic

Pendrive/disc dur que inclogui el Dossier acreditatiu (pdf signat)

Acreditació del compliment de les Directrius de l'ús de les marques de la AETIB

 

ANNEX B9

 

 

 

Mesurament de resultats

Telemàtic

Digital (pdf signat)

 

**En format Excel no cal es lliuri signat

* El termini màxim de lliurament del Dossier acreditatiu que acompanya a l'ANNEX A10/B10 serà de 10 dies hàbils a comptar des del dia següent al del registre telemàtic. La direcció de les oficines de l'AETIB és: Carrer Rita Levi, núm. 4 Edifici AETIB -Parc Bit- CP. 07121 Palma de Mallorca, Illes Balears.

Tots els documents aniran emplenats i signats electrònicament (a excepció dels formats Excel) pel representant legal de l'entitat qui, mitjançant una declaració responsable, manifestarà la veracitat a les dades aportades als documents.

A continuació, es descriu la documentació tècnica a lliurar:

a) ANNEX A10/B10 Resum de la memòria tècnica de la campanya estratègica on s'hauran d'indicar les accions executades segons el conveni signat i la documentació acreditativa lliurada, així com els imports definitius destinats a cada acció.

b) Declaració responsable, continguda a l'ANNEX A10/B10, on s'indiqui que la informació continguda en la Memòria Tècnica és fidel reflex de la campanya realitzada i que l'import aportat per l'entitat col·laboradora per a l'execució d'aquesta campanya és l'import establert al conveni, signada pel responsable legal de l'entitat col·laboradora.

c) Declaració responsable, continguda l'ANNEX A10/B10 on es confirmi es l'entitat col·laboradora compleix amb el període mínim d'operativitat segons els requisits detallats a l'apartat 1.e). En el cas de l'ANNEX A10, a més, s'haurà de confirmar haver complert amb el requisits específic per a companyies aèries descrit al 4.2 c)

d) Òptic de la campanya executada, contingut a l'ANNEX A10/B10, amb la seva valoració econòmica indicant que imports i percentatges s'han destinat a mitjans propis i externs (impostos inclosos).

S'haurà de justificar que com a mínim el 40% de la campanya (import total impostos inclosos) s'ha dut a terme en mitjans de comunicació externs que no estiguin vinculats directament amb l'entitat sol·licitant. Els imports hauran d'incloure els impostos corresponents a la normativa del país on es realitzi/executi cada acció proposada a la campanya. Es prendrà com a model l'òptic inclòs al conveni signat.

e) Dossier acreditatiu, que s'adjuntarà a l'ANNEX A10/B10, amb relació a les accions descrites a l'òptic inclòs al conveni. La documentació acreditativa per cada una de les accions que conformen la campanya es definirà al conveni signat.

S'acreditarà l'execució de la totalitat de la campanya d'acord a la proposta signada al conveni i s'indicarà quina part correspon a l'aportació realitzada per cada entitat (incloses altres entitats públiques, si n'és el cas).

f) Acreditació del compliment de les Directrius de l'ús de les marques de la AETIB (ANNEX 8), que s'adjuntarà a l'ANNEX A10/B10, Per tal motiu, s'haurà de lliurar totes les arts finals/creativitats desenvolupades per a la campanya, així com fotografies o documentació que justifiqui la inclusió i el correcte ús de les marques. El lliurament es farà dins el Dossier acreditatiu de cada una de les accions.

g) ANNEX A9/B9: Mesurament de resultats. Per tal de comprovar l'efectivitat de la campanya publicitària, l'entitat sol·licitant haurà de facilitar un informe acreditatiu d'acord als paràmetres que es determinen a l'ANNEX A9/B9 amb relació a l'evolució de les següents dades:

  • Dades de rutes/places/passatgers/turistes (segons la línia d'actuació)
  • Dades amb relació a la inversió de la campanya realitzada
  • Impacte de la campanya

Aquest annex s'haurà adjuntarà a l'ANNEX A10/B10.

11.1.2 Part econòmica - campanya estratègica:

Totes les entitats hauran de lliurar una Memòria Econòmica de la campanya estratègica, que s'ajustarà als següents documents i forma de lliurament:

LÍNIA A – COMPANYIES AÈRIES i LÍNIEA B - PER A COMPANYÍES MARÍTIMES

DOC A LLIURAR

QUE INCLOU

REGISTRE

FORMAT** de lliurament

Annex A10

(C. aèries)

ó

Annex B10

(C. Marítimes)

Òptic de la campanya estratègica executada (aquest document ja s'ha lliurat ambla documentació tècnica i, per tant, no serà necessari que es torni a lliurar)

Telemàtic

Digital (pdf signat i Excel)

Annex 12

(C. aèries i C. Marítimes)

Resum memòria econòmica mitjans externs de la campanya estratègica

Telemàtic

Digital (pdf signat i Excel)

 

Dossier acreditatiu

Registre físic* mitjançant enviament físic a les oficines de l'AETIB o en qualsevol de les altres formes previstes a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre

Model d'instància descarregable al tràmit de la seu electrònica

Còpia del registre telemàtic

Pendrive/disc dur que inclogui el Dossier acreditatiu (pdf signat)

**En format Excel no cal es lliuri signat

* El termini màxim de lliurament del Dossier acreditatiu que acompanya a l'ANNEX 12 serà de 10 dies hàbils a comptar des del dia següent al del registre telemàtic. La direcció de les oficines de l'AETIB és: Carrer Rita Levi, núm. 4 Edifici AETIB -Parc Bit- CP. 07121 Palma de Mallorca, Illes Balears.

Tots els documents aniran emplenats i signats electrònicament (a excepció dels formats Excel) pel representant legal de l'entitat qui, mitjançant una declaració responsable, manifestarà la veracitat a les dades aportades als documents.

A continuació, es descriu la documentació econòmica a lliurar:

a) Mitjans propis - ANNEX A10/B10. Resum de la memòria tècnica de la campanya estratègica on s'hauran d'indicar les accions executades segons el conveni signat i la documentació acreditativa lliurada, així com els imports definitius (cost real) destinats a cada acció, a més de signar com a declaració responsable de les dades aportades

b) Mitjans externs – ANNEX 12. Resum memòria econòmica mitjans externs de la campanya estratègica. Els imports relatius a accions de publicitat realitzades a través de mitjans externs a l'entitat s'acreditaran mitjançant una relació de les accions enumerades com tals al conveni signat, indicant els imports definitius destinats a cadascuna de les accions i adjuntat un “Dossier Acreditatiu” amb les factures o part d'una, que especifiqui el cost i l'acció a la qual correspongui.

Aclariments respecte de l'ANNEX 12:

  • EL COST ELEGIBLE: és la part imputable de cada factura de l'acció duta a terme
  • OBSERVACIONS: s'indicarà quan el cost de l'acció duta a terme no correspongui a la totalitat de la factura presentada

11.2 Campanya sostenibilitat

A continuació, en línies generals, s'enumera la documentació a lliurar i que es definirà més detalladament al conveni signat, amb relació a la campanya estratègica.

11.2.1 Part tècnica - campanya sostenibilitat:

Totes les entitats hauran de lliurar una Memòria Tècnica de la campanya sostenibilitat, que s'ajustarà als següents documents i forma de lliurament:

LÍNIA A – COMPANYIES AÈRIES i LÍNIEA B - PER A COMPANYÍES MARÍTIMES

DOC A LLIURAR

QUE INCLOU

REGISTRE

FORMAT** de lliurament

Annex A11

(C. aèries)

ó

Annex B11

(C. Marítimes)

Resum de la memòria tècnica -campanya de sostenibilitat

Telemàtic

Digital (pdf signat i Excel)

Declaració responsable, que la informació continguda en la Memòria Tècnica és fidel reflex de la campanya realitzada

Òptic de la campanya executada

Dossier mesura sostenibilitat

 

 

 

Acreditació de haver dut a terme la mesura de sostenibilitat en el anys en curs de la campanya publicitària

Telemàtic

  Digital (pdf signat)

 

Dossier acreditatiu

Amb relació a les accions descrites a l'òptic inclòs al conveni.

Registre físic* mitjançant enviament físic a les oficines de l'AETIB o en qualsevol de les altres formes previstes a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre

  Model d'instància descarregable al tràmit de la seu electrònica

  Còpia del registre telemàtic

  Pendrive/disc dur que inclogui el Dossier acreditatiu (pdf signat)

Acreditació del compliment de les Directrius de l'ús de les marques de la AETIB

Annex A9 

(C. aèries)

ó

Annex B9

(C. Marítimes)

Mesurament de resultats

(es el mateix document que es lliura amb la justificació corresponent a la campanya de co-màqueting estratègic, per tant, no cal que es lliuri més d'un cop)

Telemàtic

Digital (pdf signat)

**En format Excel no cal es lliuri signat

* El termini màxim de lliurament del Dossier acreditatiu que acompanya a l'ANNEX A11/B11 serà de 10 dies hàbils a comptar des del dia següent al del registre telemàtic. La direcció de les oficines de l'AETIB és: Carrer Rita Levi, núm. 4 Edifici AETIB -Parc Bit- CP. 07121 Palma de Mallorca, Illes Balears.

Tots els documents aniran emplenats i signats electrònicament (a excepció dels formats Excel) pel representant legal de l'entitat qui, mitjançant una declaració responsable, manifestarà la veracitat a les dades aportades als documents. La direcció de les oficines de l'AETIB és: Carrer Rita Levi, núm. 4 Edifici AETIB -Parc Bit- CP. 07121 Palma de Mallorca, Illes Balears.

A continuació, es descriu la documentació tècnica a lliurar:

a) ANNEX A11/B11 Resum de la memòria tècnica de la campanya estratègica on s'hauran d'indicar les accions executades segons el conveni signat i la documentació acreditativa lliurada, així com els imports definitius destinats a cada acció.

b) Declaració responsable, continguda a l'ANNEX A11/B11, on s'indiqui que la informació continguda en la Memòria Tècnica és fidel reflex de la campanya realitzada i que l'import aportat per l'entitat col·laboradora per a l'execució d'aquesta campanya és l'import establert al conveni, signada pel responsable legal de l'entitat col·laboradora.

c) Òptic de la campanya executada, contingut a l'ANNEX A11/B11, amb la seva valoració econòmica indicant que imports i percentatges s'han destinat a mitjans propis i externs (impostos inclosos).

S'haurà de justificar que com a mínim el 50% de la campanya (import total impostos inclosos) s'ha dut a terme en mitjans de comunicació externs que no estiguin vinculats directament amb l'entitat sol·licitant. Els imports hauran d'incloure els impostos corresponents a la normativa del país on es realitzi/executi cada acció proposada a la campanya. Es prendrà com a model l'òptic inclòs al conveni signat.

d) Dossier de la mesura sostenibilitat. Descripció detallada de l'execució de la mesura de sostenibilitat dins l'any d'execució de la campanya de sostenibilitat, s'hauran ajuntar material acreditatiu tal com dades quantitatives, qualitatives de la seva aplicació i/o els resultats obtinguts, fotografiés, material audiovisual, certificats o qualsevol altre documentació que acrediti la seva execució.

e) Dossier acreditatiu, que s'adjuntarà a l'ANNEX A11/B11, amb relació a les accions descrites a l'òptic inclòs al conveni. La documentació acreditativa per cada una de les accions que conformen la campanya es definirà al conveni signat.

f) Acreditació del compliment de les Directrius de l'ús de les marques de la AETIB (ANNEX 8), que s'adjuntarà a l'ANNEX A11/B11. Per tal motiu, s'haurà de lliurar totes les arts finals/creativitats desenvolupades per a la campanya, així com fotografies o documentació que justifiqui la inclusió i el correcte ús de les marques. El lliurament es farà dins el Dossier acreditatiu de cada una de les accions

S'acreditarà l'execució de la totalitat de la campanya d'acord a la proposta signada al conveni i s'indicarà quina part correspon a l'aportació realitzada per cada entitat (incloses altres entitats públiques, si n'és el cas).

g) ANNEX A9/B9: Mesurament de resultats. Per tal de comprovar l'efectivitat de la campanya publicitària, l'entitat sol·licitant haurà de facilitar un informe acreditatiu d'acord als paràmetres que es determinen a l'annex de referència. (es el mateix document que es lliura amb la justificació corresponent a la campanya de co-màqueting estratègic, per tant, no cal que es lliuri més d'un cop)

11.1.3 Part econòmica - campanya sostenibilitat:

Totes les entitats hauran de lliurar una Memòria Econòmica de la campanya de sostenibilitat, que s'ajustarà als següents documents i forma de lliurament:

LÍNIA A – COMPANYIES AÈRIES i LÍNIEA B - PER A COMPANYÍES MARÍTIMES

DOC A LLIURAR

QUE INCLOU

REGISTRE

FORMAT** de lliurament

Annex A11

(C. aèries)

ó

Annex B11

(C. Marítimes)

Òptic de la campanya de sostenibilitat executada (aquest document ja s'ha lliurat ambla documentació tècnica i, per tant, no serà necessari que es torni a lliurar)

Telemàtic

Digital (pdf signat i Excel)

Annex 13

(C. aèries i C. Marítimes)

Resum memòria econòmica mitjans externs de la campanya de sostenibilitat

Telemàtic

Digital (pdf signat i Excel)

 

Dossier acreditatiu

Registre físic* mitjançant enviament físic a les oficines de l'AETIB o en qualsevol de les altres formes previstes a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre

Model d'instància descarregable al tràmit de la seu electrònica

Còpia del registre telemàtic

Pendrive/disc dur que inclogui el Dossier acreditatiu (pdf signat)

**En format Excel no cal es lliuri signat

* El termini màxim de lliurament del Dossier acreditatiu que acompanya a l'ANNEX 13 serà de 10 dies hàbils a comptar des del dia següent al del registre telemàtic. La direcció de les oficines de l'AETIB és: Carrer Rita Levi, núm. 4 Edifici AETIB -Parc Bit- CP. 07121 Palma de Mallorca, Illes Balears.

Tots els documents aniran emplenats i signats electrònicament (a excepció dels formats Excel) pel representant legal de l'entitat qui, mitjançant una declaració responsable, manifestarà la veracitat a les dades aportades als documents.

A continuació, es descriu la documentació econòmica a lliurar:

c) Mitjans propis - ANNEX A11/B11. Resum de la memòria tècnica de la campanya de sostenibilitat on s'hauran d'indicar les accions executades segons el conveni signat i la documentació acreditativa lliurada, així com els imports definitius (cost real) destinats a cada acció, a més de signar com a declaració responsable de les dades aportades

d) Mitjans externs – ANNEX 13. Resum memòria econòmica mitjans externs de la campanya de sostenibilitat. Els imports relatius a accions de publicitat realitzades a través de mitjans externs a l'entitat, s'acreditaran mitjançant una relació de les accions enumerades com tals al conveni signat, indicant els imports definitius destinats a cadascuna de les accions i adjuntat un “Dossier Acreditatiu” amb les factures o part d'una, que especifiqui el cost i l'acció a la qual correspongui.

Aclariments respecte de l'ANNEX 13:

  • EL COST ELEGIBLE: és la part imputable de cada factura de l'acció duta a terme
  • OBSERVACIONS: s'indicarà quan el cost de l'acció duta a terme no correspongui a la totalitat de la factura presentada

12. MATERIAL GENERAT AMB LA COL·LABORACIÓ

El material generat amb l'execució de la campanya, sens perjudici dels drets d'autor, es cedirà a l'AETIB, que podrà fer-ne ús quan ho consideri oportú, sempre que no tingui fins comercials. Aquesta cessió s'inclourà dins el conveni i permetrà a l'AETIB disposar del material i fer-ne ús.

Així mateix, l'entitat col·laboradora assumeix la responsabilitat absoluta sobre la creació i difusió del material generat per al desenvolupament de la campanya, exonerant a l'AETIB de qualsevol possible reclamació que pugui rebre.

13. PROTECCIÓ DE DADES

De conformitat amb el Reglament Europeu 2016/679 General de Protecció de dades personals i la LO 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personal i garantia de drets digitals, els sol·licitants queden informats i accepten el tractament de les seves dades sota la responsabilitat de l'AEITB. La finalitat d'aquest tractament és poder executar aquestes col·laboracions de co-màrqueting, essent necessàries pel prestar el servei. Aquestes dades seran conservades d'acord amb els criteris d'arxiu aplicable i seran publicades com receptor d'aquesta col·laboració i d'acord amb les obligacions de transparència aplicables.

Així mateix s' informa que poden exercitar els drets d'informació, d' accés, de rectificació, de supressió, de limitació, de portabilitat, d' oposició i de no inclusió en tractaments automatitzats davant del responsable del tractament , C / de Rita Levi, s/n 07121, Parc Bit, Palma, Illes Balears o en la següent direcció de correu electrònic: dpd@aetib.caib.es.

Amb posterioritat també pot presentar una reclamació davant de l'Agencia Española de Protección de Datos (AEPD) o ficar-se en contacte amb el nostre delegat en : dpd@aetib.caib.es

14. CONFIDENCIALITAT

Qualsevol informació confidencial revelada per l'AETIB a l'entitat amb la qual es formalitzin accions de co-màrqueting durant la vigència dels convenis, es mantindrà amb caràcter estrictament confidencial per al receptor, comprometent-se a utilitzar aquesta informació únicament per a la finalitat per a la qual li sigui revelada per l'emissor, excepte imperatiu legal.

El receptor protegirà la informació confidencial de l'emissor contra qualsevol ús no autoritzat o revelació a tercers, de la mateixa manera que protegeix la seva informació confidencial. L'accés a aquesta informació quedarà restringit només a aquells empleats de l'entitat col·laboradora que hagin de conèixer-ho per complir amb el co-màrqueting.

15. RÈGIM JURÍDIC APLICABLE

Les qüestions litigioses que sorgeixin entre les parts relacionades amb els efectes, execució i extinció del conveni seran competència de la jurisdicció contenciós-administrativa. Abans de la interposició de l'oportuna demanda, haurà d'interposar-se el corresponent recurs administratiu, d'acord amb la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

16. LLENGÜES D'UTILITZACIÓ EN AQUEST PROCEDIMENT

Tota la documentació administrativa i tècnica que s'ha de presentar en aquesta convocatòria ha de ser en una de les dues llengües oficials de la CAIB. Així mateix, el conveni de col·laboració que es redactarà a posteriori, també es redactarà en català o castellà a elecció del col·laborador.

En cas que aquest desitgi traduir-ho a un altre idioma, es farà càrrec de les despeses de traducció, i únicament s'utilitzarà com a annex al conveni, prevalent el document en l'idioma oficial.

17. EXTINCIÓ DE LA COL·LABORACIÓ

Una vegada formalitzat el conveni de col·laboració amb l'entitat sol·licitant, seran causes d'extinció de la col·laboració:

a) La falsedat de les dades aportades.

b) L'extinció de la personalitat jurídica de qualsevol de les parts.

c) L'acord mutu de les parts.

d) L'incompliment total o parcial de totes o alguna de les condicions generals i particulars pactades

e) No lliurar o lliurar fora de termini la documentació justificativa.

f) L'incompliment de les mesures de seguretat sanitàries necessàries d'acord amb la normativa i recomanacions vigents durant la realització de les accions que conformen la campanya, si n'és el cas.

g) Fomentar actituds masclistes, homòfobes o sexistes, que atemptin contra la igualtat de gènere.

h) L'incompliment de les lleis i decrets vigent i que afectin directament a l'execució del conveni.

i) L'incompliment durant la vigència de la col·laboració de la normativa nacional i de la Unió Europea en matèria de protecció de dades vigent a cada moment.

j) Qualsevol altra que prevegi la normativa d'aplicació.

​​​​​​​18. CIRCUMSTÀNCIES FORTUÏTES I/O DE FORÇA MAJOR

Ateses les circumstàncies a nivell mundial que es varen produir arran de la COVID, s'estableixen els següents casos i els seus procediments d'aplicació, si n'és el cas:

  • Circumstàncies fortuïtes: són aquells fets que no s'hagin pogut preveure o que previstos, siguin inevitables.
  • Força Major: la generació d'aquesta circumstància imprevisible o inevitable suposa l'alteració de les condicions de l'obligació.

D'acord amb allò que disposa l'article 1105 del codi civil, fora dels casos expressament esmentats a la Llei, ningú respondrà d'aquells successos que no s'hagin pogut preveure, o que previstos, fossin inevitables.

Dins d'aquests supòsits referits a circumstàncies fortuïtes i/o força major s'inclouen alertes sanitàries, pandèmies, tancaments d'espais aeris, tancament de fronteres i/o lliure trànsit de persones i mercaderies, declaracions d'estat d'alarma, emergència o anàlegs, atemptats terroristes, desastres naturals entre d'altres de similars característiques.

A continuació, es determinen els procediments a seguir en cas que la convocatòria o el desenvolupament del conveni es vegin afectats per una circumstància fortuïta i/o de força major.

Les possibles modificacions s'hauran de consensuar entre ambdues parts i quedaran reflectides a l'informe de valoració o a l'addenda al conveni, segons pertoqui.

A. Durant els procediments de sol·licitud i valoració de la proposta (abans de la signatura del conveni): en cas que, per circumstàncies que es detallen en aquest punt, la sol·licitud i/o proposta presentada resulti afectada, l'entitat sol·licitant podrà sol·licitar fer modificacions al contingut de la proposta lliurada, encara que l'import sol·licitat a l'AETIB no es podrà modificar a l'alça.

B. Durant l'execució del conveni (després de la signatura del conveni):

B.1. En cas que, per circumstàncies que es detallen a l'apartat 18 d'aquestes bases, les clàusules del conveni resultessin afectades, es podrà acordar una de les següents accions:

1. Replanificar la campanya per a unes noves dates d'execució dins dels marges establerts a la convocatòria (és a dir, dins l'any d'execució de la campanya).

2. Replanificar el contingut de la temporada que es promociona amb la campanya dins dels marges establerts a la convocatòria (és a dir, dins l'any d'execució de la campanya).

3. Substituir accions per altres de cost similar.

4. Substituir rutes (no es poden eliminar).

Només en aquests casos es podrà mantenir la mateixa col·laboració econòmica per part de l'AETIB. En cas de no poder optar per cap de les opcions exposades, s'abonarà la part proporcional de la campanya realment executada fins a la data de sol·licitud de la replanificació.

B.2. En el cas que l'entitat sol·licitant deixés d'operar la/es ruta/rutes/trajecte/trajectes abans de finalitzar el període mínim establert a l'apartat 1. e) d'aquestes bases i sempre que sigui per un dels supòsits recollits dins de l'apartat 18.

B.3. En el cas que es declarés de bell nou l'estat d'alarma a territori espanyol o el terme anàleg al territori de l'aeroport/port/mercat d'origen i/o es restringissin els desplaçaments cap a les Illes Balears o des de l'aeroport d'origen.

B.4. En el cas de qualsevol altra causa que afectés la correcta execució i/o manteniment de l'operativitat de la/es ruta/rutes/trajecte/trajectes que es promocionen a la campanya.

En els casos B.2, B.3 i B.4, sempre que es justifiqui de forma suficient, es podrà acordar entre les parts una de les següents accions:

1. Suspensió definitiva: es procedirà a suspendre el conveni i l'AETIB només abonarà la part corresponent a la campanya efectivament executada. Aquesta haurà de ser justificada per l'entitat sol·licitant segons les condicions establertes l'aparat 11 d'aquesta convocatòria, al conveni per a cada acció, i complir amb els requisits establerts a la convocatòria.

2. Suspensió temporal: es procedirà a replanificar la campanya dins dels marges establerts a la convocatòria (és a dir, dins l'any d'execució de la campanya). Confirmada la data de restabliment/apertura de la ruta/rutes/mercat, es procedirà a la replanificació. Una vegada finalitzada la campanya, aquesta serà abonada en la seva totalitat, sempre que es justifiqui segons les condicions establertes l'aparat 11 d'aquesta convocatòria, al conveni per a cada acció, i complir amb els requisits establerts a la convocatòria.

Les modificacions que es facin al conveni sempre hauran de tenir en compte el compliment dels requisits establerts a les bases de la convocatòria.

19. CRITERIS DE VALORACIÓ DE LES PROPOSTES

Tal i com s'indica a l'apartat 9.1 d'aquesta convocatòria. per poder passar a la fase de valoració, la proposta presentada haurà d'obtenir una puntuació mínima de 25 punts dels criteris de valoració. Aquelles entitats que no obtinguin com a mínim aquesta puntuació serà desestimada, atès que no compleixen els requisits mínims d'adequació als objectius estratègics de l'AETIB.

Les entitats que es presentin hauran d'emplenar l'ANNEX 3 relatiu als criteris de valoració que a continuació es descriu i que, segons la lletra que l'acompanya, correspondrà a la línia d'actuació a què s'opta:

Línia actuació

Tipus d'entitat

Criteris de valoració

Apartat de les bases

Línia A

Companyies aèries

ANNEX A3

19.1

Línia B

Companyies marítimes

ANNEX B3

19.2

19.1 ANNEX A3: Companyies aèries

Aquest ANNEX A3 es divideix en parts amb la següent valoració de la puntuació per a cada una d'elles:

APARTAT

PART QUE ES VALORA

PUNTUACIÓ

A3.1

Dades generals de la campanya

15%

A3.2

Dades de la campanya corresponents als mitjans de comunicació propis de l'entitat sol·licitant o grup empresarial al que pertany

30%

A3.3

Dades de la campanya corresponents als mitjans de comunicació externs a la pròpia entitat sol·licitant o grup empresarial al que pertany

45%

A3.4

Valoració subjectiva global amb relació a la proposta lliurada

10%

Per tant, la Comissió de valoració puntuarà les propostes com a màxim amb 100 punts.

19.1.1 ANNEX A3 apartat 1: dades generals de la campanya proposada. En total es podran obtenir com a màxim 15 punts.

1. Mercat al qual es dirigeix la campanya:

Indicar amb una X en l'ANNEX A3, a quin mercat va dirigida la campanya de co-màrqueting estratègic segons els Plans de Connectivitat de les Illes Balears (veure Annex 7). Com a màxim, es podrà seleccionar un ítem. La puntuació del criteri és la següent:

MERCAT

PUNTUACIÓ

Tradicionals

1,5

No tradic ionals 3

Com a màxim, per a aquest criteri es podran obtenir 3 punts.

2. Quantitat de rutes directes per mercat al qual es dirigeix la campanya:

Indicar amb una X en l'ANNEX A3, quina quantitat de rutes s'inclouen dins la campanya de co-màrqueting estratègic. Com a màxim, es podrà seleccionar un ítem. La puntuació del criteri és la següent:

NÚM. RUTES*

PUNTUACIÓ

2 a 5 rutes

3

6 a 9 rutes

6

10 ó més rutes

10

*Excloses les rutes interilles

Com a màxim, per a aquest criteri es podran obtenir 10 punts.

3. Quantitat d'experiències vinculades a la idea creativa de la campanya:

Indicar amb una X en l'ANNEX A3 la quantitat d'experiències vinculades que es publicitaran a la campanya de co-màrqueting estratègic (apartat 4.1 g) d'aquestes bases. Com a màxim es podrà seleccionar un ítem. La puntuació del criteri és la següent:

QUANTITAT D'EXPERIÈNCIES

PUNTUACIÓ

2 experiències

2

 Com a màxim, per a aquest criteri es podran obtenir 2 punts.

19.1.2 ANNEX A3 apartat 2: valoració de la part de la campanya corresponent als mitjans de comunicació propis de l'entitat sol·licitant o grup empresarial al que pertany. En total es podran obtenir com a màxim 30 punts.

4. Descompte mitjà ofert pel sol·licitant expressat en percentatge: (impostos inclosos)

El sol·licitant indicarà en l'ANNEX A3, el descompte mitjà ofert a l'AETIB en la part de la campanya corresponent a mitjans de comunicació propis, expressat en percentatge. No es tindran en compte els decimals, i per tant l'oferta serà un número sencer.

Com a màxim es podrà seleccionar un ítem per cada descompte ofert. La puntuació del criteri és la següent:

DESCOMPTE MITJÀ OFERT EN MITJANS PROPIS

PUNTUACIÓ

1% - 10%

0,5

11% - 20%

1

21% - 40%

2

41% - 60%

3

61% - 80%

4

81% - 100%

5

Com a màxim, per a aquest criteri es podran obtenir 5 punts.

5. Tipologia dels mitjans seleccionats:

Indicar amb una X en l'ANNEX A3, la tipologia de l'acció de co-màrqueting estratègic proposada en mitjans propis. Es podrà indicar el nombre d'ítems que siguin necessaris per descriure la campanya.

La puntuació del criteri és la següent:

MITJÀ PROPI

CONTINGUT

PUNTUACIÓ NO PONDERADA

Televisió inflight

anunci

8

publireportatge

10

Mitjans impresos inflight

anunci

1

publireportatge

2

Material promocional imprès

anunci

1

publireportatge

2

Web pròpia o del grup

anunci

5

publireportatge

8

Mailing als contactes del mercat

anunci

2

publireportatge

4

Microsite

publireportatge

4

Suports físics exteriors: tanques, opis, mupis o similars

anunci

6

Suports físics interiors: roll-up, lona, totem o similars

anunci

3

Xarxes Socials pròpies

post

3

anunci

6

Xarxes Socials pròpies - sorteigs i concursos

anunci

8

Presentacions (AAVV, touroperadors, premsa)

-

9

Esdeveniments (organitzats per la pròpia entitat sol·licitant o grup al que pertany)

-

10

Street Màrqueting - Accions públic final

-

8

Les accions que no es puguin classificar dins aquest punt, no obtindran puntuació objectiva i només seran valorades a la part subjectiva.

La puntuació màxima no ponderada per a la valoració de la campanya en mitjans propis és de 100 punts. Per tant, la puntuació obtinguda s'haurà de recalcular de forma proporcional amb relació a la puntuació màxima assignada per a aquest criteri respecte a la distribució global de l'annex:

Puntuació pel criteri: (Puntuació obtinguda * puntuació màxima del criteri)

                                                                     100

Com a màxim, per a aquest criteri es podran obtenir 25 punts.

19.1.3 ANNEX A3 apartat 3: valoració de la part de la campanya corresponent als mitjans de comunicació externs a la pròpia entitat sol·licitant o grup empresarial al que pertany. En total es podran obtenir com a màxim 45 punts.

6. Descompte mitjà ofert pel sol·licitant expressat en percentatge: (impostos inclosos)

El sol·licitant indicarà en l'ANNEX A3 el descompte mitjà ofert a l'AETIB en la part de la campanya corresponent a mitjans de comunicació externs, expressat en percentatge. No es tindran en compte els decimals, i per tant l'oferta serà un número sencer.

Com a màxim es podrà seleccionar un ítem per cada descompte ofert. La puntuació del criteri és la següent:

DESCOMPTE MITJÀ OFERT EN MITJANS EXTERNS

PUNTUACIÓ

1% - 10%

2

11% - 20%

4

21% - 40%

6

41% - 60%

8

61% - 80%

9

81% - 100%

10

Com a màxim, per a aquest criteri es podran obtenir 10 punts.

7. Tipologia dels mitjans seleccionats:

Indicar amb una X en l'ANNEX A3 la tipologia de l'acció de co-màrqueting estratègic proposada en mitjans externs. Es podrà indicar el nombre d'ítems que siguin necessaris per descriure la campanya.

La puntuació del criteri és la següent:

 

​​​​​​​

MITJÀ EXTERN

ÀMBIT

PUNTUACIÓ

Televisió

Nacional

10

Regional/local

7

Ràdio

Nacional

5

Regional/local

3

Mitjans impresos externs

Nacional

8

Regional/local

6

Mitjans online externs

Nacional

8

Regional/local

6

Suports físics exteriors: tanques, opis, mupis o similars

Mercat

4

Suports físics interiors: roll-up, lona, totem o similars

Mercat

2

Mitjans de transport

Mercat

12

Xarxes Socials - post en xarxes d'influencers

Universal

8

Xarxes Socials - sorteigs i concursos en xarxes d'influencers

Universal

9

Esdeveniments organitzats per altres entitats

Mercat

12

Les accions que no es puguin classificar dins aquest punt, no obtindran puntuació objectiva i només seran valorades a la part subjectiva.

La puntuació màxima no ponderada per a la valoració de la campanya en mitjans externs és de 100 punts. Per tant, la puntuació obtinguda s'haurà de recalcular de forma proporcional amb relació a la puntuació màxima assignada per a aquest criteri respecte a la distribució global de l'annex:

Puntuació pel criteri: (Puntuació obtinguda * puntuació màxima del criteri)

                                                                 100

Com a màxim, per a aquest criteri es podran obtenir 35 punts.

19.1.4 ANNEX A3 apartat 4: valoració subjectiva global amb relació a la proposta lliurada. En total es podran obtenir com a màxim 10 punts.

8. Valoració subjectiva de la proposta lliurada:

Amb la documentació lliurada a l'ANNEX A2 es valoraran, per part de la Comissió de valoració, els següents apartats:

  • Idoneïtat de la proposta lliurada
  • Alineació amb els objectius estratègics de l'AETIB per a l'any d'execució i/o que es publicita amb la campanya proposta
  • Qualitat dels suports i mitjans propis proposats
  • Qualitat dels mitjans externs proposats (tirada, difusió, abast)

Com a màxim, per a aquest criteri es podran obtenir 10 punts.

La Comissió de valoració realitzarà un informe on es detalli la puntuació obtinguda en cada un dels apartats de l'ANNEX A2 que s'adjuntarà a l'expedient.

19.2 ANNEX B3: Companyies marítimes

Aquest ANNEX B3 es divideix en parts amb la següent valoració de la puntuació per cada una d'elles:

APARTAT

PART QUE ES VALORA

PUNTUACIÓ

B3.1

Dades generals de la campanya

15%

B3.2

Dades de la campanya corresponents als mitjans de comunicació propis de l'entitat sol·licitant o grup empresarial al que pertany

30%

B3.3

Dades de la campanya corresponents als mitjans de comunicació externs a la pròpia entitat sol·licitant o grup empresarial al que pertany

45%

B3.4

Valoració subjectiva global amb relació a la proposta lliurada

10%

Per tant, la Comissió de Valoració puntuarà les propostes com a màxim amb 100 punts.

19.2.1 ANNEX B3 apartat 1: dades generals de la campanya proposada. En total es podran obtenir com a màxim 15 punts.

1. Mercat al qual es dirigeix la campanya:

Indicar amb una X en l'ANNEX B3, a quin mercat va dirigida la campanya de co-màrqueting estratègic segons els Plans de Connectivitat de les Illes Balears (veure Annex 7). Com a màxim, es podrà seleccionar un ítem. La puntuació del criteri és la següent:

MERCAT

PUNTUACIÓ

Tradicionals

1,5

No tradicionals

3

Com a màxim, per a aquest criteri es podran obtenir 3 punts.

2. Quantitat de rutes directes per mercat al qual es dirigeix la campanya:

Indicar amb una X en l'ANNEX B3, quina quantitat de rutes s'inclouen dins la campanya de co-màrqueting estratègic. Com a màxim, es podrà seleccionar un ítem. La puntuació del criteri és la següent:

NÚM. RUTES*

PUNTUACIÓ

2 rutes

5

3 ó més rutes

10

*Excloses les rutes interilles

Com a màxim, per a aquest criteri es podran obtenir 10 punts.

3. Quantitat d'experiències vinculades a la idea creativa de la campanya:

Indicar amb una X en l'ANNEX B3 la quantitat d'experiències vinculades que es publicitaran a la campanya de co-màrqueting estratègic (apartat 4.1 g) d'aquestes bases. Com a màxim es podrà seleccionar un ítem. La puntuació del criteri és la següent:

QUANTITAT D'EXPERIÈNCIES

PUNTUACIÓ

2 experiències

2

Com a màxim, per a aquest criteri es podran obtenir 2 punts.

19.2.2 ANNEX B3 apartat 2: valoració de la part de la campanya corresponent als mitjans de comunicació propis de l'entitat sol·licitant o grup empresarial al que pertany. En total es podran obtenir com a màxim 30 punts.

4. Descompte mitjà ofert pel sol·licitant expressat en percentatge: (impostos inclosos)

El sol·licitant indicarà en l'ANNEX B3, el descompte mitjà ofert a l'AETIB en la part de la campanya corresponent a mitjans de comunicació propis, expressat en percentatge. No es tindran en compte els decimals, i per tant l'oferta serà un número sencer.

Com a màxim es podrà seleccionar un ítem per cada descompte ofert. La puntuació del criteri és la següent:

DESCOMPTE MITJÀ OFERT EN MITJANS PROPIS

PUNTUACIÓ

1% - 10%

0,5

11% - 20%

1

21% - 40%

2

41% - 60%

3

61% - 80%

4

81% - 100%

5

Com a màxim, per a aquest criteri es podran obtenir 5 punts.

5. Tipologia dels mitjans seleccionats:

Indicar amb una X en l'ANNEX B3, la tipologia de l'acció de co-màrqueting estratègic proposada en mitjans propis. Es podrà indicar el nombre d'ítems que siguin necessaris per descriure la campanya.

La puntuació del criteri és la següent:

MITJÀ PROPI

CONTINGUT

PUNTUACIÓ NO PONDERADA

Televisió a bord

anunci

8

publireportatge

10

Mitjans impresos a bord

anunci

1

publireportatge

2

Material promocional imprès

anunci

1

publireportatge

2

Web pròpia o del grup

anunci

5

publireportatge

8

Mailing als contactes del mercat

anunci

2

publireportatge

4

Microsite

publireportatge

4

Suports físics exteriors: tanques, opis, mupis o similars

anunci

6

Suports físics interiors: roll-up, lona, totem o similars

anunci

3

Xarxes Socials pròpies

post

3

anunci

6

Xarxes Socials pròpies - sorteigs i concursos

anunci

8

Presentacions (AAVV, touroperadors, premsa)

-

9

Esdeveniments (organitzats per la pròpia entitat sol·licitant o grup al que pertany)

-

10

Street Màrqueting - Accions públic final

-

8

Les accions que no es puguin classificar dins aquest punt, no obtindran puntuació objectiva i només seran valorades a la part subjectiva.

La puntuació màxima no ponderada per a la valoració de la campanya en mitjans propis és de 100 punts. Per tant, la puntuació obtinguda s'haurà de recalcular de forma proporcional amb relació a la puntuació màxima assignada per a aquest criteri respecte a la distribució global de l'annex:

Puntuació pel criteri: (Puntuació obtinguda * puntuació màxima del criteri)

                                                                  100

Com a màxim, per a aquest criteri es podran obtenir 25 punts.

19.2.3 ANNEX B3 apartat 3: valoració de la part de la campanya corresponent als mitjans de comunicació externs a la pròpia entitat sol·licitant o grup empresarial al que pertany. En total es podran obtenir com a màxim 45 punts.

6. Descompte mitjà ofert pel sol·licitant expressat en percentatge: (impostos inclosos)

El sol·licitant indicarà en l'ANNEX B3 el descompte mitjà ofert a l'AETIB en la part de la campanya corresponent a mitjans de comunicació externs, expressat en percentatge. No es tindran en compte els decimals, i per tant l'oferta serà un número sencer.

Com a màxim es podrà seleccionar un ítem per cada descompte ofert. La puntuació del criteri és la següent:

DESCOMPTE MITJÀ OFERT EN MITJANS EXTERNS

PUNTUACIÓ

1% - 10%

2

11% - 20%

4

21% - 40%

6

41% - 60%

8

61% - 80%

9

81% - 100%

10

 Com a màxim, per a aquest criteri es podran obtenir 10 punts.

7. Tipologia dels mitjans seleccionats:

Indicar amb una X en l'ANNEX B3 la tipologia de l'acció de co-màrqueting estratègic proposada en mitjans externs. Es podrà indicar el nombre d'ítems que siguin necessaris per descriure la campanya.

La puntuació del criteri és la següent:

MITJÀ EXTERN

ÀMBIT

PUNTUACIÓ

Televisió

Nacional

10

Regional/local

7

Ràdio

Nacional

5

Regional/local

3

Mitjans impresos externs

Nacional

8

Regional/local

6

Mitjans online externs

Nacional

8

Regional/local

6

Suports físics exteriors: tanques, opis, mupis o similars

Mercat

4

Suports físics interiors: roll-up, lona, totem o similars

Mercat

2

Mitjans de transport

Mercat

12

Xarxes Socials - post en xarxes d'influencers

Universal

8

Xarxes Socials - sorteigs i concursos en xarxes d'influencers

Universal

9

Esdeveniments organitzats per altres entitats

Mercat

12

Les accions que no es puguin classificar dins aquest punt, no obtindran puntuació objectiva i només seran valorades a la part subjectiva.

La puntuació màxima no ponderada per a la valoració de la campanya en mitjans externs és de 100 punts. Per tant, la puntuació obtinguda s'haurà de recalcular de forma proporcional amb relació a la puntuació màxima assignada per a aquest criteri respecte a la distribució global de l'annex:

Puntuació pel criteri: (Puntuació obtinguda * puntuació màxima del criteri)

                                                                     100

Com a màxim, per a aquest criteri es podran obtenir 35 punts.

19.2.4 ANNEX B3 apartat 4: valoració subjectiva global amb relació a la proposta lliurada. En total es podran obtenir com a màxim 10 punts.

8.Valoració subjectiva de la proposta lliurada:

Amb la documentació lliurada a l'ANNEX B2 es valoraran, per part de la Comissió de valoració, els següents apartats:

  • Idoneïtat de la proposta lliurada
  • Alineació amb els objectius estratègics de l'AETIB per a l'any d'execució i/o que es publicita amb la campanya proposta
  • Qualitat dels suports i mitjans propis proposats
  • Qualitat dels mitjans externs proposats (tirada, difusió, abast)

Com a màxim, per a aquest criteri es podran obtenir 10 punts.

La Comissió de valoració realitzarà un informe on es detalli la puntuació obtinguda en cada un dels apartats de l'ANNEX B2 que s'adjuntarà a l'expedient.

Resum dels ANNEXES de la convocatòria:

COMPANYIES AÈRIES

ANNEX A1 Dades fonamentals per a la tramitació

ANNEX A2 Memòria Tècnica

ANNEX A3 Criteris de valoració

ANNEX A4 Proposta relativa a la campanya de sostenibilitat

ANNEX 5 Model d'òptic campanya co-màrqueting

ANNEX 6 Model d'òptic campanya sostenibilitat

ANNEX 7 Plans de Connectivitat de les Illes Balears

ANNEX 8 Directrius de l'ús de les marques de l'AETIB

ANNEX 9 Mesurament de resultats

Annex A10 Resum de la memòria justificativa -campanya estratègica

Annex A11 Resum de la memòria justificativa- campanya sostenibilitat

Annex 12 Resum memòria econòmica mitjans externs - campanya estratègica

Annex 13 Resum memòria econòmica mitjans externs - campanya sostenibilitat

ANNEX D Localització de l'expedient a l'AETIB

COMPANYIES MARÍTIMES

ANNEX B1 Dades fonamentals per a la tramitació

ANNEX B2 Memòria Tècnica

ANNEX B3 Criteris de valoració

ANNEX B4 Proposta relativa a la campanya de sostenibilitat

ANNEX 5 Model d'òptic campanya co-màrqueting

ANNEX 6 Model d'òptic campanya sostenibilitat

ANNEX 7 Plans de Connectivitat de les Illes Balears

ANNEX 8 Directrius de l'ús de les marques de l'AETIB

ANNEX 9 Mesurament de resultats

Annex B10 Resum de la memòria justificativa -campanya estratègica

Annex B11 Resum de la memòria justificativa- campanya sostenibilitat

Annex 12 Resum memòria econòmica mitjans externs - campanya estratègica

Annex 13 Resum memòria econòmica mitjans externs - campanya sostenibilitat

ANNEX D Localització de l'expedient a l'AETIB