Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 339663
Convocatòria per a l’adjudicació de barres en les festes de Sant Jaume 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern del Consell Insular de Formentera, en sessió ordinària celebrada el 12 de maig de 2023, i en exercici de les seues competències, sobre la base d'allò proposat (conforme a la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques), dels articles 132 i 28 de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, i en virtut del Decret de Presidència de data 15 d'octubre de 2021, aprovat per BOIB número 146, de 26 d'octubre de 2021, mitjançant el qual es deleguen competències en la Junta de Govern, i de la resta d'atribucions que li atorga la legislació vigent, adoptà, per unanimitat, el següent acord:

1. Aprovar les Bases de les condicions economicoadministratives i tècniques per a l'adjudicació de barres a les festes de Sant Jaume 2023 (que consten com annex).

2. Publicar-les al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), a la pàgina web i al Tauler d'anuncis de la Corporació.

“ANNEX Bases de les condicions economicoadministratives i tècniques per a l'adjudicació de barres en les festes de Sant Jaume 2023

1.- Convocatòria

Aquesta convocatòria té per objecte la concessió de la gestió de les set barres de les festes de Sant Jaume. Podran sol·licitar barra per a aquestes festes, aquelles associacions i entitats culturals i d'acció social sense ànim de lucre, i clubs esportius inscrits en el Registre d'Entitats Ciutadanes del Consell Insular de Formentera, que tenguin l'àmbit d'actuació a l'illa de Formentera.

Les sol·licituds s'han de formalitzar mitjançant el model normalitzat que s'adjunta en aquestes bases (annex I). S'hauran d'adreçar a la Presidència del Consell Insular de Formentera i es presentaran en el Registre General del Consell Insular de Formentera, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), carrer de Ramon Llull, 6, CP 07800 Sant Francesc Xavier, Formentera, o bé per registre electrònic a través de l'OVAC, i en qualsevol de les formes previstes a l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques i s'hauran d'acompanyar de la següent documentació:

a.- Fotocòpia del NIF de l'entitat, associació o club sol·licitant.

b.- DNI, passaport, NIE o targeta de residència del representant de l'entitat, associació o club, i responsable d'aquesta.

c.- Declaració responsable que acrediti que l'associació, l'entitat o club està donat d'alta al Registre d'Associacions del Govern de les Illes Balears i al Registre d'Entitats Ciutadanes de Formentera.

d.- Declaració responsable de no estar sotmesos a cap causa de responsabilitat o prohibició d'obtenir ajudes o subvencions, d'acord amb l'article 10 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions de les Illes Balears, i amb l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (s'adjunta model com a annex II), i de no estar incurs en cas de prohibició de contractar i d'estar al corrent d'obligacions amb l'Estat, amb el Consell Insular de Formentera, i amb la Seguretat Social imposades per les disposicions vigents.

e.- Memòria explicativa de l'associació, l'entitat o club (nom, activitats que realitzen, història, acció social, cultural o esportiva, àmbit local o sortida a l'exterior, història, ingressos, despeses i a què destinaran els beneficis de la barra (annex 3).

f.- Pressupost:

 

f.1 Pòlissa d'assegurança d'accidents per als treballadors i/o voluntaris de la barra de cada adjudicat. Recomanam capitals establerts pel Conveni d'hosteleria de les Illes Balears.

f.2 Pòlissa d'assegurança de Responsabilitat Civil (per danys a tercers o béns de  terceres persones) que cobreixi la Responsabilitat Civil de l'associació derivada de l'activitat de la barra inclosa la Responsabilitat Civil de productes per a la venda de consumicions i que cobreixi un capital mínim de 300.000 euros.

 

g.- Justificant d'haver participat en la formació sobre la dispensació responsable d' alcohol i reducció de riscos derivada de l'Ordenança de mesures per regular la promoció, venda i consum indegut de begudes alcohòliques a l'illa de Formentera (BOIB núm. 39 del 20 de març de 2022).

h.- Cal especificar els dies de muntatge de la barra per les Festes de Sant Jaume.

i.- Cal assenyalar la previsió de gots que necessitaran per a la festa.

2.- No s'admetrà a tràmit cap sol·licitud que no estigui acompanyada dels documents descrits en els apartats anteriors, llevat que aquests documents ja estiguin en poder de la Conselleria de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular de Formentera, de conformitat amb el que es regula a l'art. 13 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, sempre que faci constar la data i l'òrgan o dependència en què varen ser presentats o, en el seu cas, emesos, i quan no hagin transcorregut més de cinc anys des de la finalització del procediment al qual corresponguin.

3.- Valoració

L'Àrea de Cultura del Consell Insular de Formentera avaluarà les sol·licituds presentades, segons les següents categories:

Categoria A:

Associacions culturals i comissions de festes que organitzin festes populars de Formentera, sufragades majoritàriament per l'associació i que a l'hora fomentin l'acció dinamitzadora i promoguin la participació ciutadana en la societat formenterera.

Categoria B:

Entitats d'acció social que reinverteixin part dels seus beneficis en la societat formenterera.

Categoria C:

Entitats esportives de l'illa de Formentera, on es tendrà en compte:

  • Antiguitat
  • Categoria
  • Nombre de socis
  • Repercussió en la societat formenterera

Tendran prioritat, sempre que acompleixin els requisits, totes aquelles entitats corresponents a la categoria A. En els casos d'entitats corresponents a les categories B i C es farà una valoració de totes les entitats presentades que acompleixin els requisits, tenint preferència les del grup B.

En el cas d'empats, i no hi hagi suficients barres per adjudicar, es compartiran les barres.

4.- Pagament

El preu estipulat serà de 9 € per metre quadrat i dia sol·licitat. El pagament s'haurà d'efectuar mitjançant transferència bancària abans del dia 11 de juliol de 2023. En cas contrari l'entitat perdrà de forma automàtica la concessió/autorització de l'espai sol·licitat.

Números de compte bancari per fer l' ingrés:

Banc Sabadell ES81 0081 1396 06 0001001505

Banca March ES78 0061 0032 58 0000010181

La Caixa ES29 2100 0187 110200000383

Banco Popular Español ES69 0075 6871 94 0602625618

Queden exemptes de pagament les associacions i entitats d'acció social.

5.- Disposicions generals

1.- Superfícies màximes i mínimes de les barres

Les barres tendran una superfície màxima de 16 m2 i mínima de 8 m2.

2.- Prohibicions:

Les entitats i/o associacions beneficiàries, quedaran sotmeses, entre d'altres, a les següents prohibicions:

a. L'ús de forn i microones. Només es permetrà ús de planxes de gas i graelles.

b. L'ús d'aparells individuals de música i/o altaveus.

c. Es prohibeix pintar, fixar ni fer forats en cap del material cedit pel Consell Insular.

d. Es prohibeix usar material de vidre ni gots que no siguin proporcionats pel Consell Insular.

e. Queda prohibit vendre begudes alcohòliques a menors d'edat.

3.- Obligacions:

Les entitats i/o associacions beneficiàries, quedaran sotmeses, entre d'altres, a les obligacions següents:

a. Caldrà disposar de l'estructura i capacitat suficients per garantir el compliment de l'activitat per a la qual se sol·licita l'adjudicació.

b. Caldrà disposar d'una pòlissa d'assegurança d'accidents per als treballadors i /o voluntaris de les barres de cada associació. Recomanem capitals establerts pel Conveni d'hostaleria de les Illes Balears

c. Caldrà disposar d'una pòlissa d'assegurança de Responsabilitat Civil (per danys a tercers o béns de terceres persones) que cobreixi la Responsabilitat Civil de l'associació derivada de l'activitat de la barra inclosa la Responsabilitat Civil de productes per a la venda de consumicions i que cobreixi un capital mínim de 300.000 euros.

d. Pel que fa als gots:

 

- El Consell Insular apostà per una campanya de reciclatge, i en aquesta línia proporcionarà als adjudicataris la venda de gots reutilitzables per a les Festes de Sant Jaume. Els gots reciclats tendran un cost de 135 € la caixa de 400 unitats, i cada adjudicatari podrà efectuar una comanda al Consell segons les seves previsions que especificarà en la sol·licitud. Els adjudicataris podran recollir els gots al Poliesportiu Antoni Blanc de dilluns a divendres de 9 del matí a 21 de la nit, a partir del dia següent en què sigui notificada l'adjudicació.

- Una vegada finalitzades les Festes, els adjudicataris tendran deu dies hàbils per presentar el rebut del pagament dels gots.

- Els gots no es retornaran al Consell, cada associació es farà responsable de la neteja i custodia de la seva comanda un cop acabades les festes.

 

e. Els adjudicataris estan obligats a cuidar i netejar el material i l'espai cedit, i retornar-lo (excepte els gots) amb les mateixes condicions.

f. Els adjudicataris estan obligats a realitzar la recollida selectiva dels següents materials: vidre, envasos, paper cartó i rebuig.

g. S'haurà de complir amb l'horari d'obertura, que coincidirà inici de la festa, i l'hora de tancament serà com a màxim a les 04.00 h, atenent la programació prevista al Programa de festes de Sant Jaume 2023.

h. S'haurà de complir amb la normativa de seguretat (extintors) així com no obstaculitzar cap sortida ni entrada de cap carrer principal segons el que s'estableix en els plans d'emergència.

i. Els adjudicataris podran muntar les barres el primer dia d'inici de festa al matí, i desmuntar el dia després de la darrera festa també al matí.

j. Cada adjudicatari podrà sol·licitar a l'àrea d'infraestructures del Consell Insular de Formentera el material per al muntatge de les barres (cavallets, taulons, taules), amb una antelació mínima de 7 dies hàbils abans de l'inici de ses Festes.

k. El Consell proporcionarà a cada adjudicatari els contenidors pertinents per a realitzar la recollida selectiva. Aquests s'hauran de retornar nets, al matí següent del darrer dia de festa.

6.- Presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds serà de deu dies hàbils a partir de l'endemà del dia de publicació d'aquestes bases en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB). Aquesta convocatòria també es farà pública al tauler d'anuncis i al lloc web del Consell Insular de Formentera (www.conselldeformentera.cat).

7.- Comissió avaluadora

7.1. La Comissió avaluadora serà l'òrgan col·legiat que s'encarregarà d'examinar les sol·licituds presentades i emetre l'informe que ha de servir de base per a la resolució de les autoritzacions per part de l'òrgan competent. Estarà formada pels següents membres:

  • President/a: tècnic/a de l'àrea de Cultura.
  • Vocals: tres empleats públics (funcionaris i/o laborals) del Consell Insular de Formentera (CIF).
  • Secretari/ària: un/a lletrat/da assignat/da per l'àrea de Secretaria del CIF

7.2. La Comissió avaluadora queda autoritzada per resoldre els dubtes que puguin plantejar aquestes bases, així com per prendre els acords necessaris sobre la seua interpretació, a fi de garantir un bon desenvolupament del procés d'avaluació de les sol·licituds.

8.- Resolució

L'acord resolutori de la Junta de Govern, es farà públic en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), el tauler d'anuncis de la Corporació, a l'efecte previst a l'art. 45.a de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i de conformitat amb l'art. 34. 2 c) del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, i també a la pàgina web: www.consellinsulardeformentera.cat.

La resolució també es farà pública al tauler d'anuncis i al lloc web del Consell Insular de Formentera (www.consellinsulardeformentera.cat).

9.- Acceptació de les bases

Els sol·licitants accepten pel simple fet de presentar-se a l'adjudicació les presents condicions i queden obligats al seu compliment. L'incompliment de les obligacions o dels requisits donarà lloc a l'extinció de l'adjudicació i la Comissió Avaluadora estudiarà la possibilitat que no s'adjudiqui la barra a l'adjudicatari en cas de sol·licitar-la l'any següent. 

La qual cosa es fa pública per a general coneixement.

 

Formentera, amb la data de la signatura electrònica (17 de maig de 2023)

La presidenta del Consell Insular de Formentera Ana Juan Torres

 

ANNEX I SOL·LICITUD ADJUDICACIÓ D'UNA BARRA PER A LES FESTES DE SANT JAUME 2023

Entitat/ associació:

 

 

CIF:

Nom i cognoms del representant i responsable:

 

 

DNI:

Adreça:

 

 

Telèfons de contacte:

 

Correu electrònic:

 

 

 

Exposició:

Voldria acreditar i adjuntar tota la següent documentació necessària per a una barra en les Festes de Sant Jaume, concretament:

  • Còpia NIF de l'entitat sol·licitant
  • Còpia DNI del representant de l'entitat i responsable
  • Declaració responsable que acrediti que l'associació està donada d'alta al Registre d'Associacions del Govern Balear i al Registre d'Entitats Ciutadanes de Formentera.
  • Declaració responsable de no estar incurs en cas de prohibició de contractar i d'estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i amb la seguretat social.
  • Memòria de l'associació
  • Pressupost:
    • Pòlissa d'assegurança d'accidents als treballadors
    • Pòlissa de responsabilitat civil de l'associació derivada de l'activitat de la barra
  • Especificar marcant amb una “X” els dies de muntatge de barra:
    • 21 de juliol Revetlla popular
    • 22 de juliol Concert Nit Jove
    • 23 de juliol Jazz a la plaça
    • 24 juliol Nit de Concerts
    • 25 juliol Nit de Concerts
  • Reserva de gots per a la festa ____________ (Caixes de 400/u de 40 cl)

Formentera, data:                                                                          (signatura)

 

 

 

ANNEX 2 DECLARACIÓ RESPONSABLE D'ESTAR D'ALTA AL REGISTRE D'ASSOCIACIONS

ENTITAT/ASSOCIACIÓ:

 

CIF:

 

ADREÇA DE NOTIFICACIÓ:

 

CP:

 

MUNICIPI:

PROVÍNCIA:

TEL:

 

Correu electrònic:

REPRESENTANT

NOM I LLINATGES:

DNI/NIF:

ADREÇA:

CP:

MUNICIPI:

PROVÍNCIA:

TEL:

Correu electrònic:

Com a

El Consell Insular de Formentera es reserva el dret d'exigir l'acreditació de la representació en el moment procedimental que consideri oportú

DECLAR sota la meva responsabilitat, que l'associació a la qual represent es troba donada d'alta al Registre d'Associacions del Govern de les Illes Balears, amb el número .............................., de data...............................................

Així mateix declar que l'associació a la qual represent es troba d'alta al Registre d'Entitats Ciutadanes del Consell Insular de Formentera, amb el número ....................................., de data........................i que la Junta Directiva actual està formada pels següents membres:

President/a:

Vicepresident/a:

Secretari/ària:

Tresorer/a:

Vocals:

Formentera,  ............ d ........................ de 2...........

(signatura)

 

 

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Les dades de caràcter personal que conté l'imprès podran ser incloses en un fitxer per al seu tractament per aquest òrgan administratiu com a titular responsable del fitxer, fent ús de les funcions pròpies que té atribuïdes i en l'àmbit de les seves competències, i s'informarà, així mateix, de la possibilitat d'exercitar els drets d'accés,  a rectificació, la cancel·lació i l'oposició, tot i això de conformitat amb el que disposa l'article 14  de la Llei  orgànica 3/2018, de protecció de dades de caràcter personal (BOE Núm. 294, de 6 de desembre de 2018).

 

ANNEX 3 DECLARACIÓ RESPONSABLE DE NO ESTAR INCURS EN CAS DE PROHIBICIÓ DE CONTRACTAR I D'ESTAR AL CORRENT EN EL COMPLIMENT DE LES OBLIGACIONS TRIBUTÀRIES I AMB LA SEGURETAT SOCIAL

ENTITAT/ASSOCIACIÓ:

 

CIF:

 

ADREÇA DE NOTIFICACIÓ:

 

CP:

 

MUNICIPI:

PROVÍNCIA:

TEL:

 

CORREU ELECTRÒNIC:

REPRESENTANT

NOM I LLINATGES:

DNI/NIF:

ADREÇA:

CP:

MUNICIPI:

PROVÍNCIA:

TEL:

CORREU ELECTRÒNIC:

Com a

El Consell Insular de Formentera es reserva el dret d'exigir l'acreditació de la representació en el moment procedimental que consideri oportú

DECLAR sota la meva responsabilitat:

Que l'associació a la qual represent no es troba sotmesa en cap de les circumstàncies que determinen la prohibició de contractar amb l'Administració previstes en l'article 71 de la Llei de Contractes del Sector Públic (Llei 9/2017, de 8 de novembre). 

Així mateix, declar que l'associació a la qual represent es troba al corrent del compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social imposades per les disposicions vigents i (s'ha de marcar la casella corresponent)

( ) Adjunt a aquesta declaració els corresponents certificats acreditatius.

( ) Em compromet a lliurar els certificats acreditatius en el moment en què siguin requerits pel Consell Insular de Formentera

( ) Autoritz el Consell Insular de Formentera a sol·licitar informació relativa al compliment de les obligacions fiscals a què es refereixen les presents condicions economicoadministratives i tècniques.

Formentera,  ............ d ........................ de 2...........

(rúbrica)

 

 

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Les dades de caràcter personal que conté l'imprès podran ser incloses en un fitxer per al seu tractament per aquest òrgan administratiu com a titular responsable del fitxer, fent ús de les funcions pròpies que té atribuïdes i en l'àmbit de les seves competències, i s'informarà, així mateix, de la possibilitat d'exercitar els drets d'accés,  a rectificació, la cancel·lació i l'oposició, tot i això de conformitat amb el que disposa l'article 14  de la Llei  orgànica 3/2018, de protecció de dades de caràcter personal (BOE Núm. 294, de 6 de desembre de 2018).

 

ANNEX 4 MEMÒRIA

ENTITAT/ASSOCIACIÓ:

 

 

 

CIF:

 

TIPUS ENTITAT/ASSOCIACIÓ:

 

 

Any fundació:

Nombre actual socis:

Objectius i finalitats de l'entitat:

Activitats d'àmbit local que realitzen de forma anual o periòdica:

Activitats fora de Formentera:

Balanç econòmic de l'entitat:

Destinació dels beneficis de la barra:

Formentera,  ..... d ........................ de 2...........

(signatura)

 

 

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Les dades de caràcter personal que conté l'imprès podran ser incloses en un fitxer per al seu tractament per aquest òrgan administratiu com a titular responsable del fitxer, fent ús de les funcions pròpies que té atribuïdes i en l'àmbit de les seves competències, i s'informarà, així mateix, de la possibilitat d'exercitar els drets d'accés,  a rectificació, la cancel·lació i l'oposició, tot i això de conformitat amb el que disposa l'article 14  de la Llei  orgànica 3/2018, de protecció de dades de caràcter personal (BOE Núm. 294, de 6 de desembre de 2018).