Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 338661
Ordre 17/2023 del conseller d’Educació i Formació Professional de 12 de maig de 2023 per la qual es disposa la posada en funcionament del Centre Integrat de Formació Professional CIFP Pere de Son Gall, al terme municipal de Llucmajor

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears, estableix a l'article 102 de Creació de centres, que la creació, la supressió i la transformació de centres públics correspon al Govern de les Illes Balears, que ha d'establir els tipus d'ensenyaments que s'hi desenvoluparan. El punt 3 del mateix article determina que el Govern de les Illes Balears ha de promoure una xarxa de centres públics suficient per cobrir la demanda de la població escolar de les Illes Balears.

Així mateix, l'article 111, de Denominació dels centres públics, indica que: (...) Els centres que ofereixen únicament ensenyaments de formació professional es denominaran instituts de formació professional, i centres integrats quan imparteixin totes les ofertes formatives de formació professional.

La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre, regula en el capítol III i en el capítol V l'educació secundària obligatòria i la formació professional, respectivament.

La Llei orgànica 3/2022, de 31 de març, d'ordenació i integració de la Formació Professional, estableix un model de formació professional, de reconeixement i acreditació de competències i d' orientació professional basat en itineraris formatius facilitadors de la progressió en la formació. Aquest model, està estructurat en cinc graus ascendents A, B, C, D i E descriptius de les ofertes formatives organitzades en unitats dissenyades segons el Catàleg Nacional d'Estàndards de Competències Professionals.

A més a més, el model garanteix l'obertura de la formació professional a tota la població, incloent-hi la preparació per a l'accés al món laboral, la formació professional contínua i la readaptació professional; l'aportació, mitjançant ofertes formatives ordenades, acumulables i acreditables, dels coneixements i les habilitats professionals necessaris per a una activitat professional qualificada en un món laboral canviant;

Aquesta mateixa llei, estableix al capítol I, els centres i els organismes que poden impartir l'oferta del Sistema de Formació Professional. El punt 2 de l'article 78, indica que Prèvia autorització administrativa i inscripció registral, podran impartir ofertes de formació professional:

a) Els centres públics i privats autoritzats.

b) Els centres integrats de formació professional.

c) Els centres de referència nacional, amb els requisits i en les condicions establertes a aquest efecte.

d) (...)

L'article 24. Planificació, programació i coordinació de l'oferta, estableix que (...)

correspon a les administracions amb competències en la matèria planificar i programar, en les respectives esferes d'actuació, l'oferta de formació professional sostinguda amb fons públics, adaptant i coordinant els processos de planificació per assolir la construcció d'una oferta integrada que presti la adequada atenció a les necessitats de qualificació de la població en conjunt i garantir una oferta pública suficient i ajustada a les necessitats del territori (...).

El Reial Decret 1147/2011, de 29 de juliol, pel qual s'estableix l'Ordenació General de la Formació Professional de sistema educatiu, estableix a l'article 56 que el Ministeri d'Educació juntament amb les Administracions Educatives impulsarà accions i mesures dirigides a promoure la col·laboració amb les empreses dels diferents sectors productius per potenciar la innovació i desenvolupar les actuacions necessàries per incrementar la participació d'estudiants, treballadors, professorat i formadors en programes de mobilitat nacional i internacional.

Dins el marc autonòmic, el Decret 96/2010, de 30 de juliol, regulà els centres integrats de Formació Professional dins l'àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. A l'article 4.2 estableix que La creació dels centres integrats ha de tenir en compte el que es regula en l'article 4 del Reial decret 1558/2005. Al mateix temps, s'ha de coordinar amb altres administracions que desenvolupen activitats estratègiques dins l'àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i les respectives administracions d'àmbit insular.

El Decret 46/2022, de 28 de novembre, creà el Centre Integrat de Formació Professional CIFP Pere de Son Gall, al terme municipal de Llucmajor amb el codi de centre 07016542.

El Servei de Planificació i Participació de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors és la unitat administrativa encarregada d'impulsar projectes educatius relacionats amb l'emprenedoria i la innovació en el sistema de la formació professional.

El nou centre integrat de Formació Professional CIFP Pere de Son Gall, al terme municipal de Llucmajor, començarà l'activitat el curs 2023-2024, a les instal·lacions de l'edifici de l'IES Llucmajor, al C/ Gràcia, núm. 73. A mig i llarg termini està previst que pugui acollir tota l'oferta relacionada amb les famílies professionals de:

Administració i gestió (ADG), Electricitat i electrònica (ELE), Energia i aigua (ENA), Instal·lació i manteniment (IMA), Imatge personal (IMP) i Informàtica i comunicacions (IFC).

El nou centre iniciarà la seva activitat amb els ensenyaments de Formació Professional que es traslladaran de l'IES LLucmajor.

La direcció de nou centre integrat s'ha de proveir pel procediment de lliure designació, segons el que disposa l'article 13.1 del Reial decret 1558/2005, de 23 de desembre pel qual es regulen els requisits bàsics dels CIFP.

La direcció del centre s'ha de nomenar, amb caràcter extraordinari, per un període de dos anys a proposta de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors. Els altres càrrecs de l'equip directiu han de ser proposats per la direcció del centre.

Per tot això, i d'acord amb la disposició final primera del Decret 4/2023, de13 de febrer, pel qual s'aprova el Reglament orgànic de les escoles infantils públiques, els col·legis d'educació primària, els col·legis d'educació infantil i primària, els col·legis d'educació infantil i primària integrats amb ensenyaments elementals de música, els col·legis d'educació infantil i primària integrats amb educació secundària i els instituts d'educació secundària de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en relació amb l'article 3 d'aquest reglament, dict la següent

ORDRE

Article 1 Inici de l'activitat docent

El Centre Integrat de Formació Professional CIFP Pere de Son Gall, amb el codi de centre 07016542 i creat pel Decret 46/2022, de 28 de novembre, començarà a desenvolupar l'activitat docent el curs 2023-2024.

Article 2 Objectiu

S'autoritza el centre perquè imparteixi els ensenyaments de Formació Professional, que es traslladaran de l'IES LLucmajor, amb la tipologia d'ofertes del Sistema de Formació Professional organitzada de manera seqüencial en els següents graus:

Grau A: Acreditació parcial de competències.

Grau B: Certificats de competència.

Grau C: Certificats professionals.

Grau D: Cicles formatius.

Grau E: Cursos d'especialització.

Famílies professionals: Administració i gestió (ADG), Electricitat i electrònica (ELE), Energia i aigua (ENA), Instal·lació i manteniment (IMA), Imatge personal (IMP), Informàtica i comunicacions (IFC).

Article 3 Validació acadèmica

S'autoritzen els procediments adients per adquirir la validació acadèmica corresponent a l'experiència professional. L'Oferta Formativa estarà organitzada en unitats dissenyades segons el Catàleg Nacional d'Estàndards de Competències Professionals. Acreditació de competències :Graus A, B, C, D i E

Article 4 Gestió econòmica

El nou centre tindrà l'autonomia de gestió econòmica que li correspon per tal de poder exercir amb garanties les funcions recollides a l'article 9 del Decret 96/2010, de 30 de juliol, pel qual es regulen els centres integrats de formació professional dins l'àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Article 5 Òrgans de govern

Segon estableix l'article 12 del Decret 96/2010, de 30 de juliol, pel qual es regulen els centres integrats de formació professional dins l'àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears,

Els centres integrats han de disposar, com a mínim, dels òrgans unipersonals següents: el director o la directora, el cap o la cap d'estudis i el secretari o la secretària. En funció de la complexitat del centre es pot nomenar un cap o una cap d'àrea econòmica, compres i manteniment; en cas contrari, n'ha d'assumir les funcions el secretari o secretària.

Article 6 Nomenament òrgans unipersonals

Amb la finalitat de garantir l'obertura i el funcionament d'aquest nou centre, s'ha de nomenar un director com a càrrec unipersonal i de govern, amb caràcter extraordinari, per un període de dos anys. El nomenament tindrà efectes des del dia 1 de juliol de 2023.

En el moment de la posada en funcionament, el centre tindrà 19 unitats dels cicles formatius i 5 certificats de professionalitat . Els centres integrats de Formació Professional de 20 unitats fins a 26 unitats són de Tipologia B i els correspon un director, un cap d'estudis, un secretari i 2 cap d'estudis adjunts, tal com es regula en la Resolució del conseller d'Educació i Universitat de 15 de novembre de 2017 per la qual s'estableixen els criteris per determinar la tipologia dels centres docents públics no universitaris i l'assignació d'equips directius.

Article 7 Òrgans de participació: Consell Social i Claustre

El Consell Social i el Claustre de professorat seran els òrgans de participació del centre integrat i es regiran pel que disposa l'article 14 del Decret 96/2010, de 30 de juliol, pel qual es regulen els centres integrats de formació professional dins l'àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Article 8 Configuració del centre

La configuració del centre serà la següent:

Codi de centre: 07016542

Denominació genèrica: Centre Integrat de Formació Professional (CIFP)

Denominació específica: Pere de Son Gall

Titular: Conselleria d'Educació i Formació Professional

Domicili: C/ Gràcia, núm. 73

Localitat: Llucmajor

Municipi: Llucmajor

CP: 07620

 

Ensenyaments autoritzats: L'oferta formativa a partir del curs 2023- 2024, estarà organitzada en unitats dissenyades segons el Catàleg Nacional d'Estàndards de Competències Professionals.

Acreditació de competències: Graus A, B, C, D i E

 

Grau A: Acreditació parcial de competències.

Grau B: Certificats de competències.

Grau C: aquest grau, substituirà els certificats de professionalitat.

Grau D: Cicles formatius grau bàsic, grau mitjà i grau superior

L'Oferta de grau D, començarà la seva implantació gradual en els termes establerts a l'article 40 de la Llei orgànica 3/2022, de 31 de març, d'ordenació i integració de la Formació Professional.

Estudis de la família professional d'administració i gestió (ADG)

ADG21 - Tècnic en Gestió administrativa (presencial continuada)

ADG32 - Tècnic superior en Administració i finances (presencial continuada)

Estudis de la família professional Electricitat i electrònica (ELE)

ELE11 Títol professional bàsic en Electricitat i electrònica (presencial continuada)

Implantació curs 2014-2015

ELE21 - Tècnic en Instal·lacions elèctriques i automàtiques (presencial continuada)

Estudis de la família professional Energia i aigua (ENA)

ENA31 - Tècnic superior en Eficiència energètica i energia solar tèrmica (horabaixa)

ENA31 - Tècnic superior en Eficiència energètica i energia solar tèrmica (modalitat intensiva)

(nova implantació curs 23/24)

Estudis de la família professional Instal·lació i manteniment (IMA)

IMA12 - Títol professional bàsic en Manteniment d'habitatges (presencial continuada)

IMA21 - Tècnic en Instal·lacions de producció de calor (presencial continuada)

IMA22 - Tècnic en Instal·lacions frigorífiques i de climatització (presencial continuada)

Estudis de la família professional Imatge personal (IMP)

IMP11 - Títol professional bàsic en Perruqueria i estètica (presencial continuada)

IMP21 - Tècnic en Estètica i bellesa (torn horabaixa)

Estudis de la família professional d' informàtica i comunicacions (IFC)

IFC32 – Tècnic superior en Desenvolupament d' aplicacions multiplataforma (torn horabaixa)

Article 9 Adscripció i trasllat dels funcionaris docents

Es traslladen i s'adscriuen amb caràcter definitiu i amb efectes de 1 de juliol de 2023, els funcionaris de carrera que apareixen en l'annex 1 d'aquesta Ordre, des de l'IES Llucmajor, amb codi de centre 07008511, al CIFP Pere de Son Gall amb codi de centre 07016542.

Article 10 Posada en funcionament i organització

S'autoritza la Direcció General Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors perquè dicti les resolucions necessàries i adopti les mesures adequades que exigeix la posada en funcionament del nou centre.

Disposició final única Entrada en vigor

Aquesta Ordre comença a vigir l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 12 de maig de 2023

El conseller d'Educació i Formació Professional Martí X. March i Cerdà

 

ANNEX 1 Adscripció i trasllat dels funcionaris docents

CODI

ESPECIALITAT

DNI

LLINATGES I NOM

0590101-

ADMINISTRACIÓ D'EMPRESES

***0364**

GOMILA GARAU, BARTOMEU

0590101-

ADMINISTRACIÓ D'EMPRESES

***0214**

MORANTA CLADERA, ANTONIO

0590101-

ADMINISTRACIÓ D'EMPRESES

***0609**

SERVERA CATANY, MARGARITA

0590011-

ANGLÈS

***1022**

GARCIA ILLAN, MARIA DEL CARMEN

0590105-

FORMACIÓ I ORIENTACIÓ LABORAL

***3415**

ROIG ADROVER, MARIA

0590205-

INSTAL.LACIÓ I MANTENIMENT D'EQUIPS TÈRMICS I DE FLUIDS

***1008**

CANOVAS SOTOS, JOSE JUAN

0590205-

INSTAL.LACIÓ I MANTENIMENT D'EQUIPS TÈRMICS I DE FLUIDS

***2374**

ROCA MARCE, GABRIEL JUAN

0590205-

INSTAL.LACIÓ I MANTENIMENT D'EQUIPS TÈRMICS I DE FLUIDS

***2247**

SUREDA TRUYOLS, LLORENÇ

0590206-

INSTAL.LACIONS ELECTROTÈCNIQUES

***1726**

RODRIGUEZ CARBALLES, FRANCISCO JOSE

0591206-

INSTAL.LACIONS ELECTROTÈCNIQUES

***0585**

AGUILO FORTEZA, JOSEP

0591206-

INSTAL.LACIONS ELECTROTÈCNIQUES

***7378**

MOLL CAMPS, ARTUR

0591206-

INSTAL.LACIONS ELECTROTÈCNIQUES

***0242**

RAMIS SUREDA, ANTONIO

0590113

ORGANITZACIÓ I PROJECTES DE SISTEMES ENERGÈTICS

***0775**

MIGUEL PERELLO, JOSEP

0590113

ORGANITZACIÓ I PROJECTES DE SISTEMES ENERGÈTICS

***2329**

SASTRE GOMEZ, MIQUEL

0591218

PERRUQUERIA

***0394**

ESCRIBANO CEBRIAN, LUCIA DEL CARMEN

0591222

PROCESOS DE GESTIÓ ADMINISTRATIVA

***2059**

BARCELO SALVA, MARIA COLOMA

0591222

PROCESOS DE GESTIÓ ADMINISTRATIVA

***0536**

CHECCONI CELIA, LAURA

0591222

PROCESOS DE GESTIÓ ADMINISTRATIVA

***2056**

NICOLAU TOMAS, ANTONIA

0590125

SISTEMES ELECTROTÈCNICS I AUTOMÀTICS

***1811**

ROSSELLO CRESPI, BARTOLOME

0590059

SUPORT A L'ÀREA DE CIÈNCIES O TECNOLOGIA

***1580**

TOMAS JIMENEZ, MARIA JOSE

0597QPI

FORMACIÓ PROFESSIONAL BÀSICA

***1138**

LUNA PROHENS, MARIA TERESA