Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 338548
Acord del Consell de Govern de 22 de maig de 2023pel qual es declaren d’interès autonòmic les instal·lacions infantils i juvenils de la Victòria (Alcúdia, Mallorca) i la casa de colònies de Formentera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei 5/2022, de 8 de juliol, de polítiques de joventut de les Illes Balears, en el seu article 9, apartat segon, lletra i, estableix que és competència del Govern de les Illes Balears declarar d'interès autonòmic determinats serveis, instal·lacions o equipaments que, per les seves característiques específiques, innovadores o experimentals, o per altres circumstàncies justificades, transcendeixin l'àmbit dels interessos propis dels consells insulars i hagin de ser gestionats pel Govern de les Illes Balears o l'Institut Balear de la Joventut, d'acord amb els criteris establerts per la Conferència interinsular en matèria de joventut.

Així mateix, a l'article 22, apartat segon, lletra g, de la Llei esmentada, s'estableix que la Conferència interinsular en matèria de joventut té com a funció, entre d'altres, ponderar la totalitat dels interessos públics implicats quan una activitat o un servei superi l'àmbit dels interessos propis dels consells insulars o incideixi i condicioni, de manera rellevant, l'exercici de les competències autonòmiques.

La Llei 10/2022, de 23 de desembre, de lleure educatiu per a infants i joves de les Illes Balears, en l'article 5, apartat primer, lletra g, estableix que és competència del Govern de les Illes Balears, entre d'altres, declarar d'interès autonòmic determinats serveis o instal·lacions que, per les seves característiques específiques, innovadores o experimentals, o per altres circumstàncies justificades, transcendeixin l'àmbit dels interessos propis dels consells insulars i hagin de ser gestionades pel Govern de les Illes Balears o per l'Institut Balear de la Joventut, una vegada consultada i informada la Conferència Interinsular en matèria de joventut.

En la sessió de 7 de novembre de 2022 es va constituir la Conferència interinsular en matèria de joventut i, per unanimitat, es va aprovar el Reglament d'organització i de funcionament intern, d'acord amb l'art. 22.5 de la Llei 5/2022. A més, es va acordar delegar en el Grup tècnic l'estudi i la proposta de criteris per a la declaració d'interès autonòmic de determinats serveis, instal·lacions o equipaments.

En la sessió de 3 de març de 2023, el Grup tècnic (òrgan intern de la Conferència interinsular en matèria de joventut) va acordar, per unanimitat, aprovar la «Proposta de criteris per declarar d'interès autonòmic determinats serveis, instal·lacions o equipaments que, per les seves característiques específiques, innovadores o experimentals, o per altres circumstàncies justificades, que transcendeixin l‘àmbit dels interessos propis dels consells insulars i hagin de ser gestionats pel Govern de les Illes Balears o l'Institut Balear de la Joventut (d'acord amb els arts. 9.2.i i 22.2.g de Llei 5/2022, de 8 de juliol, de polítiques de joventut de les Illes Balears)». En conseqüència, aquesta Proposta de criteris s'elevà a la Conferència per a la seva consideració.

En la sessió ordinària de dia 14 d'abril de 2023, la Conferència interinsular en matèria de joventut va aprovar per unanimitat els criteris per a la declaració d'interès autonòmic de determinats serveis, instal·lacions o equipaments, d'acord amb els articles 9.2.i) i 22.2.g) de la Llei 5/2022. Seguidament i arran de l'informe tècnic corresponent (emès per la persona responsable d'instal·lacions de l'IBJOVE el 4 d'abril de 2023), es va sotmetre a consulta la proposta de declaració d'interès autonòmic de les instal·lacions infantils i juvenils següents, d'acord amb l'article 5.1.g de la Llei 10/2022, de 23 de desembre, de lleure educatiu per a infants i joves de les Illes Balears: la Victòria (tant l'alberg com el campament d'Alcúdia, a Mallorca) i la casa de colònies de Formentera. Després de la deliberació pertinent, la Conferència es va donar per assabentada de la proposta i, a més, va expressar la conformitat per unanimitat.

En maig de 2023, la directora general d'Infància, Joventut i Famílies va emetre informe justificatiu de la necessitat de declarar d'interès autonòmic les instal·lacions infantils i juvenils següents: la Victòria (tant l'alberg com el campament d'Alcúdia, a Mallorca) i la casa de colònies de Formentera, donades les raons que ho justifiquen i mentre es mantinguin, perquè siguin gestionades pel Govern de les Illes Balears o per l'Institut Balear de la Joventut.

Cal atendre el Decret 11/2021, de 15 de febrer de 2021, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB ext. núm. 21, de 15 de febrer de 2021). Aquest Decret fou modificat posteriorment pels Decrets 25/2021, de 8 de març (BOIB núm. 33, de 9 de març de 2021); 1/2022, de 27 de juliol (BOIB núm. 104, de 9 d'agost de 2022), i 5/2022 de 19 de desembre (BOIB núm. 165, de 20 de desembre de 2022), de la presidenta de les Illes Balears. Segons les normes esmentades, les competències en matèria de joventut del Govern de les Illes Balears les exerceix actualment la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies de la Conselleria d'Afers Socials i Esports.

Sobre la base de les anteriors previsions, el Consell de Govern, a proposta de la consellera d'Afers Socials i Eports, en la sessió de 22 de maig de 2023, adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Declarar d'interès autonòmic les instal·lacions infantils i juvenils següents: la Victòria (tant l'alberg com el campament d'Alcúdia, a Mallorca) i la casa de colònies de Formentera, donades les raons que ho justifiquen i mentre es mantinguin, perquè siguin gestionades pel Govern de les Illes Balears o per l'Institut Balear de la Joventut.

Segon. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 22 de maig de 2023

La secretària del Consell de Govern Mercedes Garrido Rodríguez