Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 337809
Resolució del conseller d’Educació i formació Professional de 17 de maig de 2023 per la qual es modifica la Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 10 de febrer de 2023 per la qual es convoquen ajuts de mobilitat per a estudiants de formació professional del sistema educatiu que cursen els estudis en un centre públic d’una illa diferent a l’illa de residència a les Illes Balears per al curs 2023-2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. Mitjançant la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 10 de febrer de 2023 es va aprovar la convocatòria d'ajuts de mobilitat per a estudiants de formació professional del sistema educatiu que cursen els estudis en un centre públic d'una illa diferent a l'illa de residència a les Illes Balears per al curs 2023-2024 (BOIB núm. 22, de 18 de febrer). Al punt vuitè de l'annex 1, Bases de la convocatòria, s'estableix les quanties màximes que podran percebre cadascun dels sol·licitants en funció dels estudis que cursin.

2. En el cas dels alumnes matriculats a un curs complet d'un cicle formatiu de grau mitjà o de grau superior, l'import de l'ajut que poden rebre és de 2.000 €, com a màxim. En el cas dels alumnes matriculats a un curs d'especialització de formació professional l'import de l'ajut que poden rebre és de 1.200 €, com a màxim.

3. El febrer de 2023, l'Institut Nacional d'Estadística va publicar que la variació anual de l'índex de preus al consum va ser del 6 %. Així mateix, el Col·legi Oficial d'Agents Immobiliaris de Balears ha fet públic que el preu mitjà del lloguer a les Illes Balears supera els 1000 €.

4. En el BOE núm. 65, de 17 de març de 2023, es va publicar l'Extracte de la Resolució de 15 de març de 2023, de la Secretaria d'Estat d'Educació, por la qual se convoquen beques de caràcter general per al curs acadèmic 2023-2024, per a estudiants que cursen estudis postobligatoris. Aquesta convocatòria de beques incrementa la quantia fixa lligada a la residència dels estudiants en 900 € respecte de la convocatòria del curs anterior.

5. En el BOIB núm. 20, de 14 de febrer de 2023, es va publicar la convocatòria d'ajuts de mobilitat per a estudiants de formació professional del sistema educatiu que cursen els estudis en un centre públic d'una illa diferent a l'illa de residència a les Illes Balears per al curs 2022-2023. Aquests ajuts tenien un crèdit assignat de 150.000,00 € i el van sol·licitar 29 persones que deixaren, per tant, un romanent de 92.000,00 €

6. Per tant, es considera necessari modificar la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 10 de febrer de 2023 per la qual es convoquen ajuts de mobilitat per a estudiants de formació professional del sistema educatiu que cursen els estudis en un centre públic d'una illa diferent a l'illa de residència a les Illes Balears per al curs 2023-2024, ates l'increment generalitzat dels preus de l'habitatge a les Illes Balears.

7. Es fa constar que hi ha crèdit adequat i suficient a la partida pressupostària 13901 421G07 48000 00 dels pressuposts de la Comunitat Autònoma per a l'any 2023.

8. Aquesta modificació no afecta a altres beneficiaris perquè respecta el principi de lliure concurrència i no perjudica els interessos de tercers.

Per tot això dict la següent

Resolució

1. Modificar la base vuitena de l'annex 1, que queda redactada de la manera següent:

Vuitè

Quantia dels ajuts i criteris objectius i de preferència que han de regir la concessió

  1.  En el cas dels alumnes matriculats a un curs complet d'un cicle formatiu de grau mitjà o de grau superior, l'import de l'ajut que poden rebre és de 2.500 €, com a màxim.
  2.  En el cas dels alumnes matriculats a un curs d'especialització de formació professional l'import de l'ajut que poden rebre és de 1.500 €, com a màxim.
  3.  En el cas que la quantitat de 250.000 € prevista en el punt tercer d'aquest annex no sigui suficient per atendre totes les sol·licituds avaluades positivament en les quanties establertes en els apartats 1 i 2, el crèdit disponible s'ha de reduir a prorrata en la quantia necessària per atendre parcialment totes les sol·licituds, fins que s'exhaureixi el pressupost disponible.

S'ha de tenir en compte que la quantitat que poden rebre els alumnes matriculats a un curs d'especialització de formació professional ha de ser un 60 % de la quantitat concedida als alumnes matriculats a un curs d'un cicle formatiu de grau mitjà o superior.

2. Ordenar la comunicació d'aquesta Resolució a la Base de dades nacional de subvencions i la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Formació Professional en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució, d'acord amb els articles 8 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 18 de maig de 2023

El conseller d'Educació i Formació Professional Martí X. March i Cerdà