Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 331829
Aprovació definitiva de la modificació puntual núm. 6 del Pla Territorial Insular de Formentera, a propòsit de requalificar com a sistema local d'equipament infraestructura EQ/IF uns terrenys fins ara parcialment classificats com a sòl urbà amb la qualificació AMR-01 i parcialment classificats com a sòl rústic amb la qualificació de SRC comú, SRC forestal i Àrea de Protecció Territorial de costes APT; i definir els mecanismes urbanístics necessaris per a la seva obtenció per part del Consell de Formentera (acord del Ple del Consell Insular de data 31 de març de 2023)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic l'acord del Ple del Consell Insular de Formentera en sessió de data 31 de març de 2023, del tenor literal següent:

“PROPOSTA D'APROVACIÓ DEFINITIVA DE LA MODIFICACIÓ PUNTUAL NÚM. 6 DEL PLA TERRITORIAL INSULAR DE FORMENTERA, A PROPÒSIT DE REQUALIFICAR COM A SISTEMA LOCAL D'EQUIPAMENT INFRAESTRUCTURA EQ/IF UNS TERRENYS FINS ARA PARCIALMENT CLASSIFICATS COM A SÒL URBÀ AMB LA QUALIFICACIÓ AMR-01 I PARCIALMENT CLASSIFICATS COM A SÒL RÚSTIC AMB LA QUALIFICACIÓ DE SRC COMÚ, SRC FORESTAL I ÀREA DE PROTECCIÓ TERRITORIAL DE COSTES APT; I DEFINIR ELS MECANISMES URBANÍSTICS NECESSARIS PER A LA SEVA OBTENCIÓ PER PART DEL CONSELL DE FORMENTERA.

...

Sotmès a votació dels 16 membres presents, dels 17 que formen el Ple de la corporació, per més de la majoria absoluta, amb la següent composició i votació: el vot a favor de la presidència i dels 4 representants del grup polític PSIB-PSOE i dels 6 representants del grup polític Gent x Formentera, (que formen l'equip de Govern), i l'abstenció dels 5 representants presents del grup polític Sa Unió de Formentera PP- Compromís, adopta, sobre la base de la proposta transcrita, el següent

ACORD

PRIMER.- ACCEPTAR la proposta de resolució a les al·legacions presentades durant en tràmit d'audiència del text de modificació puntual núm. 6 del Pla Territorial Insular de Formentera que comporta:

 

1.- ESTIMAR l'al·legació número 01 presentada amb RGE número 11756 de data 12.04.2022 pel Sr. F.M.C. en el sentit de reordenar l'edificabilitat a la UA SBT-05 per tal d'adequar-la a ‘existència d'una edificació catalogada i d'un arbre catalogat.

2.- ESTIMAR l'al·legació número 02 presentada amb RGE número 13004 de data 25.04.2022 pel Sr. A.J.T, sobre la inclusió d'un règim transitori que permeti la continuació d'usos terciaris.

3.- ESTIMAR l'al·legació número 03 presentada amb RGE número 13046 de data 25.04.2022 pels Srs. V.T.T. i E.T.T, sobre la correcció d'una errada material en la delimitació d'una parcel·la al nucli urbà de el Pilar.

4.- ESTIMAR l'al·legació número 04 presentada amb RGE número 13727 de data 29.04.2022 per la Sra. C.A.P.E, sobre incorporació al text del PTI de la regulació permesa a l'article 32 de la LUIB en els casos de finques discontínues, especialment les afectades pel traçat d'infraestructures públiques destinades a carreteres.

5.- DESESTIMAR l'al·legació número 05 presentada amb RGE número 14556 de data 06.05.2022 per la Sra. E.M.M, segons els raonaments exposats a la memòria de participació.

6.- DESESTIMAR l'al·legació número 06 presentada amb RGE número 14621 de data 06.05.2022 per la Sra. A.M.E,  segons els raonaments exposats a la memòria de participació

7.- ESTIMAR l'al·legació número 07 amb RGE número 14782 de data 09.05.2022 presentada per Cecosa Supermercados SL, respecte de la correcció d'una errada material en la delimitació d'una parcel·la al nucli urbà de sant Francesc.

8.- DESESTIMAR l'al·legació número 08 presentada amb RGE número 14888 de data 10.05.2022, per la Sra. M.N.J.E, segons els raonaments exposats a la memòria de participació

9.- ESTIMAR l'al·legació número 09 presentada amb RGE número 14912 de data 10.05.2022 presentada per la Sra. S.M.T, sobre la correcció del traçat d'un camí inclòs al catàleg dins una parcel·la.

10.- ESTIMAR l'al·legació núm. 10 presentada amb RGE número 15000 de data 10.05.2022 per part del Sr. A.F.J, sobre la correcta determinació dels propietaris dels terrenys afectats per la creació de la nova Unitat d'Actuació al nucli des ca Marí i la correcta determinació de la proporció dels propietaris.

11.- DESESTIMAR l'al·legació núm. 11 presentada amb RGE número 15142 de data 11.05.2022 per part del Sr. S.V.M, segons els raonaments exposats a la memòria de participació.

12.- DESESTIMAR l'al·legació núm. 12 presentada amb RGE número 16727 de data 26.05.2022 per part de la Sra. M.M.Y.J, segons els raonaments exposats a la memòria de participació.

SEGON.- ACCEPTAR la proposta de correcció d'errors materials detectats al Pla Territorial Insular segons es descriu a continuació:

1.- Correcció de l'error detectat el plànol 2.03 quant a la definició de l'alineació obligatòria de les edificacions al llarg de l'Avinguda Mediterrània al nucli de La Savina que pretén mantenir les alineacions actuals però està desplaçada respecte de les mateixes.

2.- Correcció de l'error detectat al plànol 2.06 quant a la definició de l'alineació dels terrenys corresponents a la parcel·la on s'ubica l'edifici de ca ses Monges, al nucli de Sant Francesc, que no s'ajusta a la realitat.

3.- Correcció d'error detectat al plànol 2.09 quant a la definició de les alineacions viàries del carrer Guillem de Montgrí, al nucli de Sant Ferran, que afecten a terrenys de titularitat privada.

4.- Correcció en la documentació escrita i gràfica del PTI de l'error detectat a la regulació de la unitat d'actuació en sòl urbà UA SRQ-01 a la fitxa del qual i com conseqüència d'una alteració a l'ordre de les paraules s'assenyala que s'han de cedir terrenys que estan qualificats com a espai lliure privat EL-PR i que s'ha d'executar un viari que per les seves característiques constitueix un sistema general de l'illa on s'han dut a terme les actuacions pròpies d'aquests tipus de sistemes.

5.- La correcta relació dels propietaris i la seva proporció dels terrenys afectats per la creació de la nova UA ECM-01 son:

PARCEL·LES CADASTRALS AFECTADES

6536917CC6863N0001FU

6633914CC6863S0001PG

6633914CC6863S0000OF

PROPIETARIS DE LES TRES PARCEL·LES

F.J, A.                         50,00%

J.M, M.C.                   16,66%

J.M, R.                       16,66%

J.M, P.V.                     16,66%

TERCER.- APROVAR DEFINITIVAMENT la modificació puntual núm. 6 del Pla Territorial Insular de Formentera, a propòsit de requalificar com a sistema local d'equipament infraestructura EQ/IF uns terrenys fins ara parcialment classificats com a sòl urbà amb la qualificació AMR-01 i parcialment classificats com a sòl rústic amb la qualificació de SRC comú, SRC forestal i Àrea de Protecció Territorial de costes APT; i definir els mecanismes urbanístics necessaris per a la seva obtenció per part del Consell de Formentera.

QUART.- PUBLICAR L'ACORD COMPLET I EL TEXT ÍNTEGRE DE LA MODIFICACIÓ, inclosa la part normativa i planimètrica, al BOIB als efectes d'entrada en vigor, segons l'establert en les  14/2000, de 21 de desembre, d'ordenació territorial i 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears.

CINQUÈ.- FER PÚBLIC el contingut d'aquest acord i del text de la modificació puntual núm. 6 del Pla Territorial Insular de Formentera mitjançant la pàgina web del Consell insular de Formentera  (http://www.consellinsulardeformentera.cat).

SISÈ.- NOTIFICAR particularment aquest acord a les persones que han presentat al·legacions durant en tràmit d'audiència pública, així com la concreta resposta a l'al·legació presentada.

SETÈ.- ENVIAR un exemplar diligenciat a l'Arxiu d'urbanisme de les Illes Balears, depenent del Govern de les Illes Balears.

Contra l'acord present (en el sentit estricte que aprova definitivament la modificació), es podrà interposar, en el termini de dos mesos a partir de l'endemà d'aquesta publicació en el BOIB, recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears; tot això sense perjudici que hom utilitzi qualsevol altre recurs que estimi procedent en dret, de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, que regula la jurisdicció contenciosa administrativa i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les Administracions públiques.

DOCUMENTACIÓ QUE INTEGRA LA MODIFICACIÓ PUNTUAL NÚM. 6 DEL PLA TERRITORIAL INSULAR DE FORMENTERA, A PROPÒSIT DE REQUALIFICAR COM A SISTEMA LOCAL D'EQUIPAMENT INFRAESTRUCTURA EQ/IF UNS TERRENYS FINS ARA PARCIALMENT CLASSIFICATS COM A SÒL URBÀ AMB LA QUALIFICACIÓ AMR-01 I PARCIALMENT CLASSIFICATS COM A SÒL RÚSTIC AMB LA QUALIFICACIÓ DE SRC COMÚ, SRC FORESTAL I ÀREA DE PROTECCIÓ TERRITORIAL DE COSTES APT; I DEFINIR ELS MECANISMES URBANÍSTICS NECESSARIS PER A LA SEVA OBTENCIÓ PER PART DEL CONSELL DE FORMENTERA.

I.- Tràmit ambiental.

II.- Memòria justificativa.

III.- Memòria de participació pública i informes d'altres administracions.

IV.- Annexos

1.- Resum executiu.

2.- Documentació escrita modificada.

3.- Documentació gràfica modificada.

Atès el volum i extensió que ocupa la documentació es fa un enllaç amb la carpeta relativa a questa sessió del ple i que consta als servidors electrònics del Consell i a la web:

- Aprovació definitiva de la modificació puntual núm. 6 del PTI de Formentera.

 

Formentera, a data de la signatura electrònica (18 de maig de 2023)

La presidenta del Consell Insular de Formentera Ana Juan Torres