Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA, SECTORS PRODUCTIUS I MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Núm. 297987
Informació pública sobre l’Estudi d’impacte ambiental, Projecte d’ampliació del període d’explotació i regularització de l’establiment de benefici de la pedrera Clot des Porcs núm. 525 que forma part del polígon 55, parcel·la 264 de Palma

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb la Llei 10/2014, d'1 d'octubre, d'ordenació minera de les Illes Balears; amb la Llei 9/2018, de 5 de desembre, per la qual es modifica la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, i el Decret legislatiu 1/2020, de 28 d'agost, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei d'avaluació ambiental de les Illes Balears, se sotmet a informació pública la sol·licitud de l'explotador amb NIF A07104581 d'autorització administrativa del projecte subjecte a avaluació d'impacte ambiental ordinària. Pot ser-hi aplicable el que es preveu en el capítol III del títol II en matèria de consultes transfrontereres. A continuació, se n'assenyalen les característiques principals.

Expedient: 2023/8485.

Tipus d'activitat: explotació minera de calcarenites.

Situació: forma part del polígon 55, parcel·la 264 de Palma.

Illa: Mallorca.

Dades tècniques: es pretén obtenir l'ampliació en temps d'explotació, del permís d'explotació obtingut l'any 2014 I la regularització de l'establiment de benefici ja existent. El projecte s'estima en 9,5 anys, distribuïts en 6 fases.

La restauració de l'explotació té com a finalitat la integració de l'espai afectat per treballs miners a l'entorn natural mitjançant el recrescut per fases de la plaça de pedrera mitjançant materials inerts, a mesura que les fases d'explotació s'esgotin i el conreu i operació de la pedrera permetin el recobriment de les zones de la plaça de pedrera sense activitat.

La documentació que correspon al Projecte i a l'Estudi d'impacte ambiental es pot examinar a la Direcció General de Política Industrial (c. del Bastió d'en Sanoguera, 2, 07002 Palma) i també a la web de la Direcció General de Transparència i Bon Govern.

Se'n pot obtenir la informació pertinent en l'òrgan substantiu (Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica), com també formular davant aquest òrgan les al·legacions que es considerin pertinents dins el termini de trenta dies comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, a la data de la signatura electrònica (27 d'abril de 2023)

El director general de Política Industrial Antoni Morro Gomila Per delegació de competències Resolució de 2 de març de 2021 (BOIB núm. 31, de 04/03/2021)