Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT I TERRITORI

Núm. 294517
Anunci de l’inici del procediment d’ampliació dels espais Xarxa Natura 2000 ZEC ES5310127 Costa Brava de Tramuntana i ZEPA ES0000073 Costa Brava de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El conseller de Medi Ambient i Territori, en data 2 de maig de 2023, ha dictat la següent resolució:

1. Iniciar el procediment d'ampliació dels següents espais de la Xarxa Natura 2000 autonòmica, cartografiats a l'annex I:

  • La zona d'especial protecció per les aus (ZEPA) ES0000073 Costa Brava de Mallorca.
  • La zona especial de conservació (ZEC) ES5310127 Costa Brava de Tramuntana. La zona ampliada es proposa com a lloc d'importància comunitària (LIC) fins la seva aprovació per la Comissió Europea.

2. Informar que la memòria que acompanya aquesta resolució està disponible a la secció de Destacats de la Conselleria de Medi Ambient i Territori (https://tem.caib.es).

3. Informar sobre l'aplicació del règim de protecció cautelar establert a l'article 8 de la Llei 5/2005, de 26 de maig, modificada per la Llei 1/2023, de 7 de febrer, per a la conservació dels espais de rellevància ambiental i, en conseqüència, recordar que no es pot atorgar cap autorització, llicència o concessió que habiliti per dur a terme actes de transformació sensible de la realitat física o biològica, sense un informe favorable de l'administració ambiental.

4. Designar al servei de Planificació al Medi Natural de la direcció general d'Espais Naturals i Biodiversitat com a òrgan encarregat de la instrucció del procediment i, en particular, ordenar-li que substanciï els tràmits d'audiència, de consulta a les administracions territorials i d'informació pública prevists a l'article 9.4 de la Llei 5/2005.

5. Sotmetre la Resolució d'inici, juntament amb la memòria, a un tràmit de participació pública prèvia a través del portal web de Transparència del Govern de les Illes Balears i com a mínim en dos dels diaris de major tirada de l'illa de Mallorca.

6. Comunicar aquesta Resolució al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, a fi que el comuniqui a la Comissió Europea.

7. Publicar aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears i com a mínim en dos dels diaris de més tirada de l'illa corresponent.

 

Palma, a data de la signatura digital (2 de maig de 2023)

El director general d'Espais Naturals i Biodiversitat Llorenç Mas Parera