Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 286095
Resolució de la directora general de Personal Docent de 26 d’abril de 2023 per la qual es fa pública l’adjudicació definitiva de places als funcionaris docents dels cossos d’inspectors al servei de l’Administració educativa i d’inspectors d’educació que participen en el concurs de trasllats d’àmbit estatal convocat per resolució de la directora general de Personal Docent de 10 d’octubre de 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

  1. En el BOIB núm. 133, de 13 d'octubre de 2022, es va publicar la Resolució de la directora general de Personal Docent de 10 d'octubre de 2022 per la qual es fa pública la convocatòria de concurs de trasllats d'àmbit estatal per a la provisió de places vacants als cossos d'inspectors al servei de l'Administració educativa i d'inspectors d'educació.

  2. En el BOIB núm. 10, de 21 de gener de 2023, es va publicar la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional del Govern de les Illes Balears de 16 de gener de 2023 per la qual es publiquen les plantilles i es publica la relació de llocs de feina vacants del cos d'inspectors d'educació. Aquests llocs de feina vacants són els que, d'acord amb el que determina la base segona de la convocatòria, s'han ofert en el concurs de trasllats i en els processos previs convocats per la Resolució esmentada en el punt anterior.

  3. En data 24 de febrer de 2023, es va publicar la Resolució de la directora general de Personal Docent de 24 de febrer de 2023 per la qual es fa pública l'adjudicació provisional de places als funcionaris docents dels cossos d'inspectors al servei de l'Administració educativa i d'inspectors d'educació que participen en el concurs de trasllats d'àmbit estatal convocat per resolució de la directora general de Personal Docent de 10 d'octubre de 2022.

Fonaments de dret

  1. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 106, de 4 de maig), modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre, per la qual es modifica la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 340, de 30 de desembre), determina, en el punt 1 de la disposició addicional sisena, que és base del règim estatutari dels funcionaris públics docents la provisió de llocs de feina mitjançant concurs de trasllats d'àmbit estatal.

  2. La Resolució de la directora general de Personal Docent de 10 d'octubre de 2022 per la qual es fa pública la convocatòria de concurs de trasllats d'àmbit estatal per a la provisió de places vacants als cossos d'inspectors al servei de l'Administració educativa i d'inspectors d'educació (BOIB núm. 133, de 13 d'octubre), fa pública dita convocatòria.

  3. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 15 de febrer), atribueix a la Direcció General de Personal Docent de la Conselleria d'Educació i Formació Professional, entre altres competències, l'ordenació i la gestió del personal docent.

  4. La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 19 de març de 2021 de delegació de determinades competències en matèria de gestió del personal docent en la directora general de Personal Docent (BOIB núm. 41, de 25 de març), delega en la directora general de Personal Docent, entre altres competències administratives en matèria de gestió de personal docent, la facultat de convocar i resoldre els procediments ordinaris de provisió de llocs de feina, establir-ne les bases i nomenar els membres dels òrgans de valoració.

Per tot això, dict la següent

Resolució

  1. Aprovar i fer pública, en l'annex d'aquesta Resolució, la llista d'adjudicacions amb caràcter definitiu i ordenada alfabèticament, amb la puntuació total i per apartats, i amb indicació de la modalitat en què han participat, de la destinació que han obtingut els participants admesos en el concurs de trasllats convocat per la Resolució de 10 d'octubre de 2022 esmentada.

  2. Declarar desestimades, si no figuren resoltes expressament en aquesta Resolució, les reclamacions presentades contra la Resolució de la directora general de Personal Docent de 24 de febrer de 2023 esmentada per la qual es va aprovar l'adjudicació provisional de destinacions del cos d'inspectors.

  3. Assenyalar que, si en la resolució del procés s'ha adjudicat erròniament una destinació a un docent que no compleix els requisits exigits en la convocatòria o que no posseeix els mèrits suficients per obtenir el lloc assignat, l'administració ha d'anul·lar d'ofici la destinació obtinguda.

  4. Disposar així mateix que, si hi ha vacants o resultes inexistents o errònies, la destinació a aquestes places quedarà anul·lada i els docents afectats tindran la mateixa consideració que els procedents d'un lloc de treball suprimit i els seran d'aplicació tots els preceptes del Reial decret 1364/2010, de 29 d'octubre, pel qual es regula el concurs de trasllats d'àmbit estatal entre personal funcionari dels cossos docents que preveu la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, i altres procediments de provisió de places que ha de cobrir aquest personal.

  5. Informar que, de conformitat amb el que disposen l'article 19 del Reial decret 1364/2010 i la base vint-i-dosena de la Resolució de la directora general de Personal Docent de 19 d'octubre de 2020 esmentada, les destinacions adjudicades mitjançant aquesta Resolució són irrenunciables. No obstat això, quan, d'acord amb el que estableix la base quinzena de la Resolució esmentada, es participi simultàniament per diferents cossos docents i s'obtingui destinació en més d'un, s'haurà d'optar per un d'ells en el termini de deu dies naturals següents a la publicació d'aquesta Resolució, mitjançant un escrit dirigit a l'Administració educativa a la qual pertany la plaça a la qual el concursant no es vol incorporar. Si no es fa aquesta opció, s'ha de prendre possessió en la plaça obtinguda corresponent al cos des del qual s'ha participat en situació de servei actiu.

El cessament dels participants en la destinació de procedència es produirà el 31 d'agost de 2023 i la presa de possessió en la nova destinació tindrà lloc l'1 de setembre de 2023.

  1. Publicar aquesta Resolució i el seu annex en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar un recurs potestatiu de reposició davant la directora general de Personal Docent en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i els articles 25.5 i 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També hi poden interposar un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en la data de signatura electrònica (27 d'abril de 2023

La directora general de Personal Docent Rafaela Sánchez Benítez Per delegació del conseller d'Educació i Formació Professional (BOIB núm. 41, de 25/03/2021)

Documents adjunts