Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

ENTITAT LOCAL MENOR DE PALMANYOLA

Núm. 286464
Aprovació definitiva de la modificació de l’ordenança fiscal reguladora del preu públic per a la prestació del servei de l'escoleta Mesmenuts de Palmanyola

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En no haver-se presentat reclamacions durant el termini d'exposició al públic, queda automàticament elevat a definitiu l'Acord provisional de la Junta Veïnal de modificació de l'Ordenança Fiscal Reguladora del preu públic per a la prestació del servei de l'escoleta Mesmenuts de Palmanyola, el text íntegre del qual es fa públic, per al seu general coneixement i en compliment de l'article 17.4 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març.

“ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PER LA PRESTACIÓ SERVEI D'ESCOLETA INFANTIL DE PALMANYOLA

Article 1r. Fonament i naturalesa.

De conformitat amb el que preveu l'article 127 en relació a l'article 41, ambdós del R. D. 2/2004, de 5 març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, l'Entitat Local Menor estableix el preu públic per la prestació del servei de les escoletes municipals.

Article 2n. Fet imposable.

Constitueix el fet imposable del preu públic la prestació del servei d'escoleta municipal infantil.

Article 3r. Subjecte passiu.

Estan obligats al pagament del preu públic regulat a la present ordenança les persones sol·licitants de les prestacions del servei o, si no és així, els pares i tutors de l'infant beneficiat.

Article 4rt. Quantia.

La quantia del Preu públic regulat en aquesta Ordenança serà el fixat a les tarifes que es detallen a continuació:

De setembre a juny (10 mesos) 

Nivell

Concepte

Quantia

Període

1er nivell 0 a 1 anys

Inscripció

105,00 €

anual

Escolarització quota mínima (4hores)

250,00 €

mensual

2on nivell 1 a 2 anys

Inscripció

105,00 €

anual

Escolarització quota mínima (4 hores + berenar)

275,00 €

mensual

3er nivell 2 a 3 anys

Inscripció

105,00 €

anual

Escolarització de 9:00 a 13:00 h

0,00 €

mensual

Escoleta d'estiu: juliol i agost

Nivell

Concepte

Quantia

Període

1er nivell 0 a 1 anys

Escolarització quota mínima (4 hores)

250,00 €

mensual

2on nivell 1 a 2 anys

Escolarització quota mínima (4 hores + berenar)

275,00 €

mensual

3er nivell 2 a 3 anys

Escolarització quota mínima (4 hores + berenar)

275,00 €

mensual

 

Serveis complementaris

 

Concepte

Quantia

Període

Servei escoleta matinera de 7:30 a 9 h (més de 7 dies)

27,50 €

mensual

Servei escoleta matinera de 7:30 a 9 h (fins a 7 dies)

3,00 €

diari

Menjador de 13 h a les 15h (inclou descans) (més de 10 dies)

110,00 €

mensual

Menjador de 13 h a les 15h (inclou descans) (fins a 10 dies)

6,00 €

diari

Berenar/desdejunis (quota mínima)

25,00 €

mensual

Descans/migdiada 13:30 h a les 15:30 h

35,00 €

mensual

Material escolar

30,00 €

trimestral

Prèvia demanda suficient, es podrà ampliar el servei de guarderia addicional des de les 15:00-17:00H (més de 7 dies): 27,50€/mes.

Dins les tarifes establertes pel servei educatiu no estan inclosos el material necessari per a festes, sortides i altres despeses que seran aportats directament pels pares.

A les quotes mensuals dels serveis d'escoleta, hi haurà un descompte del 10% per a germans, un altre del 10% per a famílies nombroses, i un altre 10% en el supòsit que la renda per càpita de la seva unitat familiar no superi el 0,9 del salari mínim interprofessional.

En el moment de formalitzar la matrícula es presentarà una fotocòpia de la/les declaracions de la renda de la unitat familiar.

En el supòsit que la unitat familiar no hagués estat subjecte a l'obligació de declarar, presentarà un certificat negatiu de la renda de cada un dels membres, expedit per l'Agència Tributària.

Article 5è. Obligació de pagament.

Neix des que s'inicia la prestació del servei. No obstant, s'exigirà el dipòsit previ equivalent a una mensualitat del preu públic al sol·licitar-se l'ingrés o reserva de plaça, no podent autoritzar-se sense aquest requisit.

Article 6è. Normes de gestió.

1. El preu públic es considerarà meritat simultàniament a la prestació del servei, i el contractista confeccionarà per mensualitats anticipades els rebuts, dins el termini dels cinc primers dies del mes següent.

2. El pagament del rebut mensual es realitzarà pel sistema de domiciliació a entitats de crèdit i d'estalvi que l'entitat designi com a col·laboradores, d'acord amb les condicions següents:

  • Les persones obligades al pagament presentaran a l'encarregat de l'escoleta municipal, els escrits de domiciliació segons model oficial, on especificaran les seves dades d'identificació personal, número de compte i establiment, i concepte que es desitja domiciliar.
  • Les domiciliacions de pagament tindran validesa per temps indefinit, mentre no siguin anul·lades per l'interessat o rebutjades per l'establiment on hagin de presentar-se els instruments de cobrament.

3. Un retard en el pagament de més de dues mensualitats sense motiu que ho justifiqui significarà la baixa de l'infant al centre. S'ha de comunicar amb 15 dies d'antelació la baixa per escrit.

4. Per mantenir la reserva de plaça malgrat l'infant no utilitzi el servei durant un mes complet, aquest s'abonarà íntegrament. El començament de l'abonament de la quota serà a partir de la data d'ingrés informada en el moment de fer la preinscripció.

DISPOSICIÓ ADDICIONAL PRIMERA

En els supòsits en què s'hagin cobrat quotes pel concepte d'escolarització d'aquells alumnes matriculats en el tercer nivell d'educació infantil (2-3 anys), en el curs escolar 2022-2023, aquestes seran reintegrades”.

DISPOSICIÓ FINAL

La present Ordenança Fiscal, entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el BOIB, i estarà en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.”

 

Contra el present Acord, conforme a l'article 19 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, es podrà interposar recurs contenciós-administratiu, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Palma, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà a la publicació del present anuncio, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la Jurisdicció Contenciós-Administrativa.

Ho mana i firma el Sr. Batle.

 

Palmanyola, 28 d' abril de 2023

El batle Arnaldo Francisco Llinàs Quintana