Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS

Núm. 267849
Resolució de la Presidència de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials per la qual es designen els Tribunals Qualificadors del procés selectiu d’estabilització pel sistema de concurs oposició per a l’ingrés com a personal laboral de la categoria adscrita al grup 7 de les places de l’oferta pública extraordinària  de la Residència Miquel Mir de l’IMAS per a l’any 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1. En data 13 de maig de 2022, la presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (en endavant IMAS), va dictar la Resolució per la qual es va aprovar l'oferta d'ocupació pública de personal laboral de la Residència Miquel Mir de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials derivada del procés d'estabilització de l'ocupació temporal regulat a la Llei 20/2021en l'ocupació pública de l'IMAS per a l'any 2022 (BOIB núm. 66, de 21 de maig).

2. Mitjançant la Resolució del vicepresident de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, de data 30 de novembre, es varen aprovar la convocatòria, les bases i el barem de mèrits del procés selectiu d'estabilització pel sistema de  concurs oposició per a l'ingrés com a personal laboral de la categorá adscrita al grup 7 de les places de l'oferta pública extraordinària de la Residència Miquel Mir de l'IMAS per a l'any 2022 (BOIB núm. 157, de 3 de desembre).

En data 28 de desembre de 2022, el Vicepresident de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials va dictar Resolució de correcció d'errades, que es va publicar al BOIB núm. 170, de 30 de desembre de 2022.

3. El termini de presentació d'instàncies per participar en el  procés selectiu d'estabilització pel sistema de concurs oposició per a l'ingrés com a personal laboral de la categoría adscrita al grup 7 de la Residència Miquel Mir de l'IMAS va finalitzar el dia 13 de febrer de 2023.

Fonaments de dret

Primer.- D'acord amb la base 5, Òrgans de selecció, de l'Annex II: Bases específiques de la convocatòria aprovada per Resolució del Vicepresident de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, de data 30 de novembre de 2022, s'ha de designar un tribunal per a les places de la categoria adscrita al grup 7, els membres dels quals han de ser personal laboral fix, o, supletòriament, funcionari de carrera, nomenat per la Presidència de l'IMAS, d'acord amb els criteris següents:

- Han d'estar constituïts, com a mínim, per cinc membres titulars, i el mateix nombre de suplents. En el cas que resulti impossible la constitució dels tribunals qualificadors amb cinc membres titulars i cinc suplents per la manca de personal laboral fix o, supletòriament, funcionaris de carrera, es podran constituir amb un president i dos vocals, un dels quals ha de fer les funcions de secretari, i el mateix nombre de suplents.

- El president o presidenta i els vocals, un dels quals actuarà com a secretari o secretària, han de ser nomenats per la Presidència de l'IMAS, entre el personal personal laboral fix, o, supletòriament, funcionari de carrera funcionari de carrera de l'IMAS, del Consell de Mallorca o dels seus organismes autònoms. Per a cada persona membre del tribunal, s'ha de nomenar una persona titular i una de suplent.

- La composició s'ha d'ajustar, llevat de raons fundades i objectives, degudament motivades, al criteri de paritat entre homes i dones, amb capacitació, competència i preparació adequades. Es considera que hi ha una representació equilibrada quan en els òrgans de més de quatre membres cada sexe està representat almenys en un 40 %; en la resta, quan els dos sexes estiguin representats.

- Tots els membres dels tribunals han de posseir una titulació acadèmica d'igual o superior nivell que l'exigit a les persones aspirants per a l'ingrés.

Així mateix, segons la base 5.2 de la convocatòria esmentada, no poden formar part dels tribunals els càrrecs de naturalesa política i el personal eventual de l'Administració, tant si estan en actiu com si fa menys de quatre anys del cessament.

Tampoc poden formar part dels tribunals aquelles persones que hagin realitzat les tasques de preparació d'aspirants a proves selectives per a l'escala, subescala, classe, categoria o l'especialitat de què es tracti en els tres anys anteriors a la publicació de la convocatòria corresponent.

A tal efecte, l'Administració, amb caràcter previ al nomenament com a membre del tribunal, sol·licitarà als seleccionats la declaració corresponent de no haver preparat aspirants en el període de temps assenyalat abans.

Així mateix, tampoc en poden formar part els representants de les empleades i dels empleats públics, sens perjudici de les funcions de vigilància i vetla del bon desenvolupament del procediment selectiu. A aquests efectes, les persones representants designades han de comunicar aquesta designació a l'Administració amb l'antelació suficient per garantir que no s'interfereix en el funcionament adequat del procediment.

D'acord amb la base 5.3, les persones que són membres del tribunal s'han d'abstenir de formar-ne part si hi concorren els motius d'abstenció que es preveuen a l'article 23 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

Les persones aspirants poden promoure la recusació d'algun membre del tribunal qualificador en qualsevol moment de la tramitació del procediment, mitjançant un escrit, en el qual s'ha d'expressar la causa o causes en què es fonamenta, d'acord amb el que es preveu a l'article 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

L'abstenció i la recusació dels membres dels tribunals qualificadors se substanciaran d'acord amb el que disposen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

Segon.- La constitució i les normes de funcionament i d'actuació dels tribunals són les que s'estableixen en el Reglament d'ingrés del personal al servei de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret 27/1994, d'11 de març, en tot allò que no contradigui l'article 8 b) del Decret llei 6/2022.

Tercer.- De conformitat amb l'apartat 1 de l'article 13 del Decret 27/1994, el nomenament dels membres dels tribunals s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en la Seu Electrònica del Consell de Mallorca i en el tauler d'edictes electrònic de l'IMAS, un cop finalitzat el termini de presentació d'instàncies.

Resolució

1. Designar els Tribunals Qualificadors del procés selectiu d'estabilització pel sistema de concurs oposició per a l'ingrés com a personal laboral de la categoria adscrita al grup 7 de les places de l'oferta pública extraordinària de  la Residència Miquel Mir de l'IMAS per a l'any 2022, els quals estan constituïts pels membres que figuren en l'annex d'aquesta Resolució.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en el tauler d'edictes electrònic de l'IMAS i a la Seu Electrònica del Consell de Mallorca.

3. Notificar aquesta resolució a les persones nomenades, fent-los saber que la condició de membre del Tribunal Qualificador i la consegüent obligació d'assistència constitueix un deure del personal funcionari.

Interposició de recursos

Aquesta resolució no posa fi a la via administrativa i contra ella es pot interposar, d'acord amb l'article 28.1 dels Estatuts de l'IMAS aprovats per Acord del Ple del Consell de Mallorca d'11 d'abril de 2019 (BOIB núm. 67, de 18 de maig de 2019), recurs d'alçada davant el Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca, dins el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Contra la desestimació expressa del recurs d'alçada, podrà interposar-se recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà al de la notificació de la desestimació de l'esmentat recurs.

Contra la desestimació per silenci del recurs d'alçada, podrà interposar-se recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en qualsevol moment a partir de l'endemà de la desestimació presumpta (tres mesos des de la interposició del recurs sense que s'hagi notificat la resolució).

No obstant l'anterior, es pot exercitar, si n'és el cas, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, i de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

(Signat electrònicament: 19 d'abril de 2023

El vicepresident 1er de l'IMAS Jaume Tortella Cànaves

Signat electrònicament: 20 d'abril de 2023

La secretària delegada de Institut Mallorquí d'Afers Socials Maria Elena Tur Figueruelas)

 

ANNEX  Tribunals Qualificadors del procés selectiu d'estabilització pel sistema de concurs oposició per a l'ingrés com a personal laboral de la categoria adscrita al grup 7 de la Residència Miquel Mir de l'IMAS

 

Tribunal Qualificador categoria adscrita al grup 7 del personal laboral

Presidenta titular: Catalina Escanellas Mas

President suplent: Jordi Arnau Oliver Palmer

Vocal 1 titular (secretaria): Laura Lorenzo Gómez

Vocal 1 suplent (secretaria): Mª de las Nieves Cano Serrano

Vocal 2 titular: Mònica Nigorra Martorell

Vocal 2 suplent: Yolanda Miserol Rocca

Vocal 3 titular: Catalina Inmaculada Vallespir Caldés

Vocal 3 suplent: Mª Dolores Marroquino Castillejo

Vocal 4 titular: Catalina Fullana Puigserver

Vocal 4 suplent: Bernardí Bartomeu Seguí Vaquer

Vocal 5 titular: Joana Ferragut Fiol

Vocal 5 suplent: Pere Antoni Oliver Bestard

Vocal 6 titular: Mª Dolores Fuentes Martínez

Vocal 6 suplent: Mercè Garcia Roca