Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT BALEAR DE LA JOVENTUT

Núm. 253874
Resolució de la presidenta de l'Institut Balear de la Joventut (IBJOVE), relativa als nomenament dels membres dels tribunals del procés excepcional d’estabilització mitjançant els procediments selectius de concurs i de concurs-oposició per cobrir les places de personal laboral de l'IBJOVE, d’acord amb l’oferta pública d’estabilització aprovada pel Consell de Direcció de 22 de maig de 2022 i modificada per l’Acord del Consell d’Administració de 23 de novembre de 2022, en el marc de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. Mitjançant l'Acord del Consell de Direcció de l'Institut Balear de la Joventut (d'ara endavant IBJOVE) de 22 de maig de 2022, es va aprovar l'oferta pública d'ocupació d'estabilització corresponent al personal laboral al servei de l'IBJOVE, en el marc de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública (BOIB núm. 69, de 28 de maig de 2022).

2. Posteriorment, mitjançant Acord del Consell d'Administració de l'IBJOVE, de 23 de novembre de 2022, es va aprovar la modificació de l'Acord del Consell de Direcció de l'IBJOVE de 22 de maig de 2022, relatiu a l'oferta pública d'ocupació d'estabilització corresponent al personal laboral al servei de l'IBJOVE en el marc de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, (BOIB núm. 160, de 10 de desembre de 2022). 

3. El dia 29 de desembre de 2022, es va publicar la convocatòria del procés excepcional d'estabilització (OPE) mitjançant els procediments selectius de concurs i de concurs-oposició per cobrir les places de personal laboral de l'IBJOVE.

4. El dia 28 de gener de 2023, es va publicar la Resolució de la Presidenta de l'IBJOVE, de correcció d'errades de la Resolució de la Presidenta de l'IBJOVE, de 22 de desembre de 2022, per la qual s'aprova la convocatòria del procés excepcional d'estabilització mitjançant els procediments selectius de concurs i de concurs-oposició per cobrir les places de personal laboral de l'IBJOVE.

5. D'acord amb la base 19.2 de l'annex 2 d'aquesta convocatòria sobre nomenament dels membres dels tribunals, els tribunals encarregats de la selecció seran nomenats mitjançant Resolució emesa per la Presidenta de l'IBJOVE i tenen la consideració d'òrgans dependents de la seva autoritat. 

6. A més d'això, d'acord amb la base 19.1.2 sobre la composició dels òrgans de selecció, els tribunals han d'estar constituïts, com a mínim, per tres membres titulars, amb el mateix nombre de suplents, i s'ha de constituir un tribunal per cada categoria de les previstes en l'article 15 del Conveni col·lectiu al que s'acull l'IBJOVE.

Tots els membres dels tribunals han de tenir una titulació acadèmica de nivell igual o superior a l'exigit als aspirants per a l'ingrés.

7. D'acord amb la base 19.1.3 el president del tribunal serà designat lliurement per la Presidenta de l'IBJOVE mentre que, els vocals un cop nomenats per sorteig, designaran per votació la secretaria del tribunal.

La composició dels òrgans de selecció s'ha d'ajustar, llevat de raons fonamentades i objectives, degudament motivades, al criteri de paritat entre homes i dones, amb capacitació, competència i preparació adequades. S'entén per representació equilibrada la presència de dones i homes de manera que cap sexe no superi el 60% del conjunt de persones a què es refereix ni sigui inferior al 40%.

8. En data 13 de febrer de 2023, va finalitzar el període de presentació de sol·licituds en aquest procés.

9. En data de dia 22 de març de 2023, es va publicar la Resolució d'aprovació de la llista provisional de sol·licituds admeses i excloses en relació a la convocatòria del procés excepcional d'estabilització per cobrir les places del personal laboral de l'IBJOVE, mitjançant la qual, es preveia un termini d'al·legacions de 7 dies hàbils que va finalitzar el passat dia 31 de març de 2023.

10. La Direcció de l'IBJOVE va informar oportunament al Comitè d'Empresa de la proposta de nomenament dels tribunals qualificadors pel procés d'estabilització, sorgit de la designació de la presidenta de l'Ens pel que fa a les presidències dels tribunals i del sorteig efectuat per la secretaria general de la Conselleria d'Afers Socials i Esports pel que fa a les vocalies.

Fonaments Jurídics

1. La Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.

2. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques que té per objecte els requisits de validesa i eficàcia dels actes administratius del procediment administratiu comú a totes les administracions públiques.

3. El Decret Llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.

4. L'Acord del Consell de Direcció de l'Institut Balear de la Joventut de 22 de maig de 2022, d'aprovació de l'oferta pública d'ocupació d'estabilització corresponent al personal laboral al servei de l'IBJOVE, en el marc de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública (BOIB núm. 69, de 28 de maig de 2022).

5. L'Acord del Consell d'Administració de l'IBJOVE, de 23 de novembre de 2022, d'aprovació de de modificació de l'acord del Consell de Direcció de l'IBJOVE de 22 de maig de 2022, de l'oferta pública d'ocupació d'estabilització corresponent al personal laboral al servei de l'IBJOVE, en el marc de la Llei 20/2021 de 28 de desembre, (BOIB núm. 160, de 10 de desembre de 2022).

6. La convocatòria del procés excepcional d'estabilització (OPE) mitjançant els procediments selectius de concurs i de concurs-oposició per cobrir les places de personal laboral de l'IBJOVE (BOIB núm.169 de 29 desembre de 2022).

7. La Resolució de la Presidenta de l'Institut Balear de la Joventut (IBJOVE), de correcció d'errades de la Resolució de la Presidenta de l'IBJOVE, de 22 de desembre de 2022, per la qual s'aprova la convocatòria del procés excepcional d'estabilització mitjançant els procediments selectius de concurs i de concurs-oposició per cobrir les places de personal laboral de l'IBJOVE. (BOIB núm. 13 de 28 de gener de 2023).

8. Decret 51/2019, de 5 de juliol, pel qual es disposa el nomenament dels alts càrrecs i directors generals de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, on es nomena a la Sra. Marta Carrió i Palou, directora general d'Infància, Joventut i Famílies. 

9. Acord del Consell de Govern de 2 d'agost de 2019, publicat en el BOIB núm. 107 de dia 3 d'agost de2019, mitjançant el qual Sebastià Lliteres Lliteres és nomenat director de l'Institut Balear de la Joventut.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Nomenar els membres de cada un dels tribunals qualificadors del procés selectiu del personal laboral de l'IBJOVE dels diferents grups professionals, en els termes que estableix l'annex 1 que s'adjunta a la present Resolució.

2. Informar les persones nomenades de l'obligació d'abstenir-se d'intervenir en el procés selectiu si concorren alguna de les circumstàncies que preveu l'article 23 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, i el punt 19.1.4 de les bases específiques de la convocatòria.

3. Publicar la present Resolució al web en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i al web http://ibjove.caib.es 

4. Donar compte d'aquesta Resolució al Consell d'Administració de l'IBJOVE en la propera sessió, d'acord amb l'establert al Decret 32/2006 de 31 de març, pel qual es regula l'IBJOVE.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la presidenta del Consell d'Administració de l'IBJOVE en el termini d'un mes, comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos, comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 8.2 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Palma, en la data de la signatura electrònica (14 d'abril de 2023)

La presidenta de l'Institut Balear de la Joventut Marta Carrió Palou

Documents adjunts