Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

PLE, COMISSIÓ DE GOVERN, CONSELL EXECUTIU I PRESIDÈNCIA

Núm. 238719
Acord d’aprovació definitiva de l’expedient número BEP01/2023 de modificació de Bases d’execució del Pressupost general del Consell de Mallorca per a l’exercici 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Aprovat inicialment, en sessió ordinària del Ple d'aquesta corporació que va tenir lloc el dia 9 de març de 2023 i transcorregut el termini d'exposició al públic sense que s'hagi formulat cap reclamació, queda definitivament aprovat l'expedient núm. BEP01/2023 de modificació de Bases d'Execució del Pressupost general del Consell de Mallorca per a l'exercici 2023, que seguidament es transcriu:

“Vista la proposta del conseller executiu d'Hisenda i Funció Publica que subscriu, d'aprovació d'un expedient de modificació de les bases d'execució del Pressupost propi del Consell de Mallorca corresponent a l'exercici de 2023, a l'objecte d'adequar les bases d'execució del pressupost corresponent a l'exercici 2023

Vist que la Intervenció General d'aquest Consell Insular ha emès el dictamen preceptiu, el conseller d'Hisenda i Funció Pública, proposa al Ple de la Corporació que adopti el següent

ACORD

PRIMER.- Modificar la BEP 32.4 de les Bases d'execució en el següent sentit:

On diu:

4. Si per qualsevol circumstància es produís un desajust entre les anualitats que s'hi estableixen i les necessitats reals en l'ordre econòmic per al desenvolupament dels treballs, l'òrgan gestor tramitarà l'oportú expedient de reajustament d'anualitats amb els requisits establerts a l'article 96 del RD 1098/2001, de 12 d'octubre, pel qual s'aprova el Reglament General de la llei de contractes de les administracions públiques. Pel que fa a les subvencions pluriennals, pel reajustament d'anualitats s'estarà al que disposa l'article 57 del RD 887/2006, de 21 de juliol, pel que s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

En cas que el desajust es produeixi durant la tramitació de l'expedient de contractació, es produirà el reajustament de les anualitats una vegada adjudicat el contracte i abans de l'inici de la seva execució, amb els requisits establerts a l'article 96 del RD 1098/2001 i amb informe favorable de la Direcció Insular d'Hisenda i Pressuposts, que posarà de manifest el compliment dels requisits de l'article 174 del TRLHL i prendrà en consideració la necessitat de crèdit adequat i suficient en els pressuposts dels anys següents.

Si el desajust d'anualitats es produís abans de l'aprovació de l'expedient de contractació, s'haurà de tramitar una modificació de la despesa pluriennal, amb informe previ de la Direcció Insular d'Hisenda i Pressuposts.

En cap cas en el document de formalització del contracte es pot alterar el preu d'adjudicació.

Ha de dir:

4. Si per qualsevol circumstància es produís un desajust entre les anualitats que s'hi estableixen i les necessitats reals en l'ordre econòmic per al desenvolupament dels treballs, l'òrgan gestor tramitarà l'oportú expedient de reajustament d'anualitats amb els requisits establerts a l'article 96 del RD 1098/2001, de 12 d'octubre, pel qual s'aprova el Reglament General de la llei de contractes de les administracions públiques. Pel que fa a les subvencions pluriennals, pel reajustament d'anualitats s'estarà al que disposa l'article 57 del RD 887/2006, de 21 de juliol, pel que s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. L'aprovació de l'expedient de reajustament d'anualitat requerirà, amb caràcter previ, informe de la Direcció Insular d'Hisenda i Pressuposts.

Si el desajust d'anualitats es produís abans de l'aprovació de l'expedient de contractació, s'haurà de tramitar una modificació de la despesa pluriennal, amb informe previ de la Direcció Insular d'Hisenda i Pressuposts.

En cas que el desajust es produeixi durant la tramitació de l'expedient de contractació, es produirà el reajustament de les anualitats abans de l'adjudicació del contracte i d'acord amb la proposta d'adjudicació d'aquest, amb informe favorable de la Direcció Insular d'Hisenda i Pressuposts, que posarà de manifest el compliment dels requisits de l'article 174 del TRLHL i prendrà en consideració la necessitat de crèdit adequat i suficient en els pressuposts dels anys següents.

En cap cas en el document de formalització del contracte es pot alterar el preu d'adjudicació.

SEGON.- Aquest acord aprovatori serà considerat definitiu si no es produeixen reclamacions en contra durant el termini d'exposició pública, i entrarà en vigor, una vegada s'hagi complit el que disposa l'article 112.3 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les bases del règim local, i també l'article 169 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aprovat pel RDLEG 2/2004, de 5 de març.

TERCER.- Exposar al públic la modificació aprovada inicialment, previ anunci en el BOIB i, en cas de no produir-se reclamacions durant el termini d'exposició pública, ordenar la publicació de l'aprovació definitiva en el BOIB.”

 

Palma, 4 d'abril de 2023

El conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública Josep Lluís Colom Martínez