Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 238024
Resolució de la directora general de Personal Docent de 3 d'abril de 2023 per la qual es modifica la Resolució de la directora general de Personal Docent de 30 de juny de 2022 per la qual es convoca, per al curs 2022-2023, el procés d'adjudicació de destinacions provisionals per als funcionaris de carrera docents sense destinació definitiva i els desplaçats per manca d'horari, per als funcionaris docents als quals se'ls ha admès la sol·licitud de destinació en comissió de serveis, per als funcionaris docents en pràctiques i per als aspirants a funcionaris interins docents a centres públics d'ensenyament no universitari

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 87, de 5 de juliol, es va publicar la Resolució de la directora general de Personal Docent de 30 de juny de 2022 per la qual es convoca, per al curs 2022-2023, el procés d'adjudicació de destinacions provisionals per als funcionaris de carrera docents sense destinació definitiva i els desplaçats per manca d'horari, per als funcionaris docents als quals se'ls ha admès la sol·licitud de destinació en comissió de serveis, per als funcionaris docents en pràctiques i per als aspirants a funcionaris interins docents a centres públics d'ensenyament no universitari, i s'aproven les instruccions que l'han de regir, com també les instruccions que han de regir el procés d'adjudicació de substitucions.

2. La Resolució esmentada ja preveia la possibilitat de renúncia justificada a final del curs escolar per a aquells funcionaris interins a qui s'adjudiqui una vacant o una plaça temporal a mitja jornada amb data de cessament de 31 d'agost de 2025, donant a entendre que la mitja jornada al llarg de tres anys pugui esdevenir un greuge respecte un altre funcionari que ocupi una plaça a jornada completa. En aquest mateix sentit, la insularitat pot significar també un greuge en determinades situacions. Per això, es fa necessari considerar també la possibilitat de renúncia justificada a les vacants o places temporals de jornada completa.

3. En atenció a l'anterior, es considera convenient modificar la redacció de les instruccions  19.bis de l'annex 1 i 6.bis de l'annex 2 de la Resolució esmentada.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre.

2. La Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat a l'ocupació pública.

3. La Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears.

4. El Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre.

5. El Reial decret llei 14/2021, de 6 de juliol, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.

6. El Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.

7. La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 19 de març de 2021 de delegació de determinades competències en matèria de gestió de personal docent en la directora general de Personal Docent (BOIB núm. 41, de 25 de març de 2021).

8. La Resolució de la directora general de Personal Docent de dia 23 de desembre de 2021 per la qual s'aprova la convocatòria pública per formar una borsa d'aspirants a funcionaris interins docents amb la finalitat de cobrir, a totes les illes, vacants i substitucions de totes les especialitats o funcions a centres públics d'ensenyament no universitari dependents de la Conselleria d'Educació i Formació Professional del Govern de les Illes Balears per al curs 2022-2023 (BOIB núm. 180, de 30 de desembre).

Per tot això, en virtut de les facultats que tenc conferides i amb l'acord de la Mesa Sectorial d'Educació, dict la següent

 

Resolució

1. Modificar la instrucció 19.bis de l'annex 1 de la Resolució de la directora general de Personal Docent de 30 de juny de 2022 per la qual es convoca, per al curs 2022-2023, el procés d'adjudicació de destinacions provisionals per als funcionaris de carrera docents sense destinació definitiva i els desplaçats per manca d'horari, per als funcionaris docents als quals se'ls ha admès la sol·licitud de destinació en comissió de serveis, per als funcionaris docents en pràctiques i per als aspirants a funcionaris interins docents a centres públics d'ensenyament no universitari, i s'aproven les instruccions que l'han de regir, com també les instruccions que han de regir el procés d'adjudicació de substitucions, que queda redacta redactada de la manera següent:

19.bis. Renúncia justificada per a aspirants que ocupin mitges jornades o jornades completes

19.bis.1. De manera excepcional, els aspirants als quals s'adjudiqui una plaça a mitja jornada o a jornada completa, ja sigui una plaça vacant o una plaça per a l'execució de programes temporals, hi podran renunciar si l'estan ocupant el 31 de maig de 2023.

19.bis.2. Aquestes renúncies s'entendran com a justificades, amb efectes de 31 d'agost de 2023, i l'aspirant es mantindrà a la borsa en situació de disponible.

19.bis.3 La Direcció General de Personal Docent habilitarà un tràmit telemàtic a la seva pàgina web la primera setmana hàbil del mes de juny de 2023 a aquest efecte, sense perjudici d'altres causes de cessament.

2.  Modificar la instrucció 6.bis de l'annex 2 de la Resolució de la directora general de Personal Docent de 30 de juny de 2022 per la qual es convoca, per al curs 2022-2023, el procés d'adjudicació de destinacions provisionals per als funcionaris de carrera docents sense destinació definitiva i els desplaçats per manca d'horari, per als funcionaris docents als quals se'ls ha admès la sol·licitud de destinació en comissió de serveis, per als funcionaris docents en pràctiques i per als aspirants a funcionaris interins docents a centres públics d'ensenyament no universitari, i s'aproven les instruccions que l'han de regir, com també les instruccions que han de regir el procés d'adjudicació de substitucions, que queda redacta redactada de la manera següent:

6.bis. Renúncia justificada per a aspirants que ocupin mitges jornades o jornades completes

6.bis.1. De manera excepcional, els aspirants als quals s'adjudiqui una plaça a mitja jornada o a jornada completa, ja sigui una plaça vacant o una plaça per a l'execució de programes temporals, hi podran renunciar si l'estan ocupant el 31 de maig de 2023.

6.bis.2. Aquestes renúncies s'entendran com a justificades, amb efectes de 31 d'agost de 2023, i l'aspirant es mantindrà a la borsa en situació de disponible.

6.bis.3 La Direcció General de Personal Docent habilitarà un tràmit telemàtic a la seva pàgina web la primera setmana hàbil del mes de juny de 2023 a aquest efecte, sense perjudici d'altres causes de cessament.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la directora general de Personal Docent en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb els articles 8 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en la data de signatura electrònica (3 d'abril de 2023)

La directora general de Personal Docent Rafaela Sánchez Benítez Per delegació del conseller d'Educació i Formació Professional (BOIB núm. 41, de 25/03/2021)