Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SÓLLER

Núm. 237364
Aprovació definitiva de la modificació de l'Ordenança Fiscal que regula el servei relatiu a l'atorgament de llicències d'autotaxi de l'Ajuntament de Sóller

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Publicació definitiva de la modificació de l'Ordenança Fiscal que regula el servei relatiu a l'atorgament de llicències d'autotaxi de l'Ajuntament de Sóller. Expedient 8984/2022.

Per acord de Ple de data 10 de febrer de 2023 es va aprovar inicialment la modificació de l'Ordenança Fiscal que regula el servei relatiu a l'atorgament de llicències d'autotaxi de l'Ajuntament de Sóller. Finalitzat el període d'exposició pública, no s'han presentat al-legacions i en conseqüència l'acord aprovat inicialment esdevé definitiu.

Seguits doncs tots el tràmits reglamentaris es publica el texte íntegre de l'Ordenança que queda redactat de la següent manera:

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER LLICÈNCIES D'AUTO-TAXIS I DEMÈS VEHICLES DE LLOGUER

ÍNDEX D'ARTICLES

Article 1. Fonament i objecte

Article 2. Fet imposable

Article 3. Subjectes Passius

Article 4. Responsables

Article 5. Quota tributària

Article 6. Exempcions i bonificacions

Article 7. Meritació

Article 8. Normes de gestió

Article 9. Infraccions i sancions

Article 10. Legislació aplicable

Disposició transitòria

Disposició derogatòria

Disposició final única

Article 1. Fonament Legal.

En ús de les facultats contingudes pels articles 133.2 i 142 de la Constitució, per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, i de conformitat amb el que es disposa en els articles 20 i següents en relació amb els articles 15 a 19 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, aquest Ajuntament estableix la taxa per atorgament de llicència o autorització administrativa d'auto-taxi i altres vehicles de lloguer.

Article 2. Fet imposable.

Constitueix el fet imposable de la taxa l'activitat municipal, tècnica i administrativa, que té per finalitat atorgar una llicència o l'autorització administrativa d'auto-taxi i altres vehicles de lloguer, de conformitat amb l'article 20.4.c) del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març.

S'entén per activitat municipal, tècnica i administrativa:

— Concessió, expedició i registre d'una llicència o autorització administrativa d'auto-taxi i altres vehicles de lloguer dels indicats en el Reglament Nacional dels Serveis Urbans i Interurbans de Transports en Automòbils Lleugers, aprovat pel Reial decret 763/1979, de 16 de març.

— L'ús i l'explotació d'aquestes llicències entre vius o mortis causa.

— Transmissió de llicències.

— Aplicació de les llicències a un altre vehicle per substitució de l'anterior.

Article 3. Subjectes passius.

Són subjectes passius les persones que sol·licitin la prestació de serveis que integren el fet imposable així com les persones físiques o jurídiques i les Entitats a les quals es refereix l'article 35.4 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributària, que sol·licitin o resulti beneficiades pels serveis que constitueixen el fet imposable de la taxa.

Article 4. Responsables.

Respondran del deute tributari els deutors principals al costat d'altres persones o entitats. A aquests efectes es consideraran deutors principals els obligats tributaris de l'article 35.2 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributària.

Excepte precepte legal què expressi el contrari, la responsabilitat serà sempre subsidiària.

Respondran solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu les persones físiques i jurídiques a què es refereixen els articles 42 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributària.

En relació a la responsabilitat solidària i subsidiària del deute tributari s'atendrà allò que s'ha fixat, respectivament, en els articles 42 i 43 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributària.

Article 5. Quota tributària.

La quantia de la taxa vindrà determinada conforme a les quotes que a continuació s'assenyalen:

Epígraf primer: Per concessió, expedició i registre d'una llicència o autorització administrativa d'auto-taxi, i altres vehicles de lloguer (classe A, B, C)..... 931,78 €.

Epígraf segon: Per concessió, expedició i registre d'una llicència o autorització administrativa temporal d'auto-taxi..... 931,78 €

Epígraf tercer: Per transmissió de llicència (classe A, B, C) ...153,47 €, més un 10% del preu fixat en la transmissió de la llicència (amb un mínim de 6.000 € com a preu de transmissió).

Epígraf quart: Per substitució del vehicle anterior..... 153,47 €.

Epígraf cinquè: Per tramitació de nou carnet de conductor... 153,47 €.

Epígraf sisè: Per ús i explotació de llicència (classe A, B, C)..... 53,85 €. (Padró anual).

Article 6. Exempcions i bonificacions.

No està prevista cap tipus d'exempció i/ o bonificació per aquesta taxa.

Article 7. Meritació.

En els casos assenyalats en l'article 5 (epígrafs primer al cinquè, ambdós inclosos) la taxa es meritarà al moment que es presenti la sol·licitud de l'interessat que iniciï l'expedient/l'activitat municipal, tècnica i administrativa, que té per finalitat atorgar una llicència o l'autorització, el qual no es tramitarà sense el previ pagament de la taxa establerta.

A més, la meritació es produeix quan tinguin lloc les circumstàncies que proveeixin l'actuació municipal d'ofici o quan aquesta s'iniciï sense prèvia sol·licitud de l'interessat però redundi en el seu benefici.

En el cas de l'article 5 (epígraf sisè) es meritarà l'1 de gener de cada any.

Article 8. Normes de gestió.

En els casos assenyalats en l'article 5 (epígrafs primer al cinquè, ambdós inclosos), la taxa s'exigirà en règim d'autoliquidació, havent de presentar-se al moment de la sol·licitud perquè aquesta sigui admesa a tràmit.

Les quotes se satisfaran en les oficines municipals, al moment de presentació de l'escrit de sol·licitud de la tramitació del document o expedient.

Els documents rebuts pels conductes d'altres Registres Generals seran admesos provisionalment, però no podrà donar-se'ls curs sense el previ pagament. En els casos assenyalats en l'article 5 (epígrafs primer al cinquè, ambdós inclosos), la taxa s'exigirà en règim d'autoliquidació, havent de presentar-se al moment de la sol·licitud perquè aquesta sigui admesa a tràmit.

En els casos assenyalats en l'article 5 (epígraf sisè), s'elaborarà el corresponent Padró fiscal, tramitant-se el cobrament conforme a la Normativa vigent.

Article 9. Infraccions i sancions.

En tot el relatiu a la qualificació d'infraccions tributàries, així com de les sancions que a aquestes corresponguin en cada cas, s'atendrà al que es disposa en els articles 181 i següents de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributària, conforme al que s'estableix en l'article 11 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març.

Article 10. Legislació aplicable.

En tot el no previst en la present Ordenança s'atendrà al que es disposa en el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local, la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributària, la Llei 8/1989, de 13 d'abril, de Taxes i Preus Públics, el Reglament Nacional dels serveis urbans i interurbans de transports en automòbils lleugers aprovat pel Reial decret 763/1979, de 16 de març, així com en l'Ordenança Fiscal General aprovada per aquest Ajuntament.

Disposició transitòria.

Durant l'exercici 2023, degut a la data d'entrada en vigor d'aquesta ordenança, i a la data de meritació dels diferents fets imposables que enumeram l'article cinquè, i sols per l'epígraf sisè, és seguira aplicant la tarifa de l'ordenança anterior per un import de 22 €.

Disposició derogatòria.

Queda derogada qualsevol disposició anterior amb contingut econòmic d'aquest Ajuntament, relativa al servei d'auto taxi, que entri en contradicció amb les disposicions de la present Ordenança Fiscal.

Disposició final única.

La present Ordenança Fiscal entrarà en vigor i serà d'aplicació a partir del dia següent de la seva publicació íntegra en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, romanent en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.

 

Sóller, (signat electrònicament: 4 d'abril de 2023)

El batle Carlos Simarro Vicens