Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'ESTUDIS BALEÀRICS

Núm. 228001
Extracte de la Resolució del president de l’Institut d’Estudis Baleàrics per la qual s’aprova la convocatòria de subvencions per donar suport a projectes d’investigació d’humanitats i de la cultura vinculats amb les Illes Balears per a l’any 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 685233

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3 i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions

(http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index).

Primer. Beneficiaris

1.1. En són beneficiaris:

a) Les persones físiques majors de 18 anys que desenvolupen la seva activitat professional en l'àmbit esmentat en l'apartat 1.1.

b) Els col·lectius d'investigadors, estudiosos o creadors constituïts com a persona jurídica o comunitat de béns donades d'alta d'activitat econòmica en epígrafs vinculats a la investigació i a l'activitat professional en l'àmbit de la cultura. Aquestes persones jurídiques, a més, han de complir les condicions següents:

1r. Estar establertes en un estat membre de la Unió Europea o de l'espai econòmic europeu.

2n. Tenir en el moment de sol·licitar l'ajuda un establiment permanent operatiu a la comunitat autònoma de les Illes Balears amb almenys dos anys d'antiguitat, o bé acreditar que el 50 % dels contractes laborals o serveis contractats els han fet en el darrer any a les Illes Balears, o que desenvolupen més del 50 % de la seva activitat a les Illes Balears.

c) No en poden ser beneficiàries les persones físiques o jurídiques que varen obtenir una ajuda de l'IEB pel mateix concepte en les dues convocatòries anteriors per donar suport als projectes d'investigació d'humanitats i de la cultura vinculats amb les Illes Balears, tant si l'obtingueren en qualitat d'autor com en qualitat de coautor o en representació.

d) Les agrupacions de persones físiques o jurídiques privades, les comunitats de béns o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o patrimoni separat que, tot i no tenir personalitat jurídica, puguin dur a terme els projectes, les activitats o els comportaments o estiguin en la situació que motiven la concessió de la subvenció.

Si es tracta d'agrupacions de persones físiques o jurídiques, públiques o privades, sense personalitat, s'han de fer constar d'una manera explícita, tant en la sol·licitud com en la resolució de concessió, els compromisos d'execució assumits per cada membre de l'agrupació, així com l'import de la subvenció que ha d'aplicar cadascun d'ells, que també tindran la consideració de beneficiaris. En qualsevol cas, s'ha de nomenar un representant o apoderat únic de l'agrupació, amb poders suficients per complir les obligacions que, com a beneficiària, corresponen a l'agrupació. Així mateix, l'agrupació no s'entendrà dissolta fins que no hagin transcorregut els terminis de prescripció prevists en la Llei 14/2014, de 29 de desembre, de finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i en els articles 57 i 60 del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

1.2. No poden ser beneficiàries d'ajudes les persones, les entitats o les agrupacions següents:

a) Les que incorrin en qualsevol de les prohibicions establertes en l'article 10 del Text refós de la Llei de subvencions de les Illes Balears, entre les quals hi ha haver sol·licitat la declaració de concurs, haver estat declarades insolvents en qualsevol procediment, estar declarades en concurs, estar subjectes a intervenció judicial o haver estat inhabilitades d'acord amb la Llei concursal sense que hagi conclòs el període d'inhabilitació fixat a la sentència de qualificació del concurs.

b) Les que hagin estat sancionades o condemnades per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, per resolució administrativa ferma o condemnades per sentència judicial ferma, d'acord amb l'article 11 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes.

c) Les que hagin estat sancionades mitjançant una resolució ferma amb la pèrdua de la possibilitat d'obtenir una subvenció, d'acord amb la Llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per erradicar l'LGTBI-fòbia, o qualsevol altra d'aplicable.

Segon. Objecte i finalitat

2.1. Aquesta convocatòria té per objecte donar suport a la recerca, preparació i redacció de projectes d'investigació d'humanitats i de la cultura vinculats amb les Illes Balears.

Els projectes han de ser originals i inèdits i han d'estar escrits en llengua catalana o en llengua castellana.

2.2. Les ajudes tenen com a finalitat incentivar la recerca i la investigació en l'àmbit de les humanitats i de la cultura, per a la preparació i redacció de treballs d'investigació, projectes curatorials i de gestió cultural relacionats amb pràctiques artístiques, assajos històrics i literaris, entre d'altres.

2.3. El projecte d'investigació subvencionat ha de tenir una extensió mínima de 60.000 paraules.

2.4. L'IEB no concedeix subvencions que vulnerin la legalitat vigent (especialment en matèria de drets d'autor, dades personals i dret a la pròpia imatge, igualtat de gènere, drets humans, igualtat dels col·lectius LGTBIQ+ i protecció de menors i de persones o col·lectius d'especial vulnerabilitat i/o risc d'exclusió).

L'IEB no es farà responsable dels incompliments de la legalitat o de l'ús indegut de les subvencions per a finalitats il·lícites que puguin excedir de les capacitats de control de l'instructor de l'expedient. El beneficiari és responsable de la correcta utilització dels fons i l'autor de l'obra assumeix la responsabilitat del contingut del projecte final.

Tercer. Bases reguladores

Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura (BOIB núm. 100, d'11 de juliol de 2009).

Quart. Import i imputació pressupostària

4.1. El crèdit assignat a aquesta convocatòria pluriennal és de 150.000 € (cent cinquanta mil euros), amb càrrec al capítol IV dels pressuposts de l'Institut d'Estudis Baleàrics, amb les anualitats següents:

  • 2023: 10.000 euros
  • 2024: 140.000 euros

4.2. L'import global que comprèn la present convocatòria és de 150.000 euros. Les ajudes per a la recerca, la preparació i la redacció de projectes d'investigació es distribueixen en relació a les següents puntuacions totals:

  • De 50 a 69,99 punts: 5.000 euros
  • De 70 a 79,99 punts: 6.000 euros
  • De 80 a 89,99 punts: 8.000 euros
  • De 90 a 100 punts: 10.000 euros

No obstant això, per accedir a l'ajuda cal tenir una puntuació mínima de 50 punts en el subapartat 10.1.a), referent a la valoració del projecte.

Les ajudes s'atorguen en funció de la puntuació obtinguda, de major a menor, i fins que hi hagi disponibilitat pressupostària.

4.3. La concessió de les ajudes previstes en aquesta convocatòria queda condicionada a la disponibilitat pressupostària que estableix el punt anterior.

4.4. Sempre que la disponibilitat pressupostària ho permeti, es pot ampliar l'import assignat inicialment a aquesta convocatòria mitjançant una resolució d'ampliació del crèdit assignat. Aquesta ampliació, tret que s'estableixi una altra cosa, no implica que s'ampliï el termini per presentar sol·licituds, ni afecta la tramitació ordinària de les sol·licituds presentades i no resoltes expressament.

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds, dirigides a l'IEB, comença l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i estarà obert fins al 15 de juny de 2023.

(Signat electrònicament: 31 de març de 2023)

El president de l'Institut d'Estudis Baleàrics Miquel Company i Pons