Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

FUNDACIÓ MALLORCA TURISME

Núm. 206740
Extracte de la convocatòria de subvencions per a la creació de producte turístic i per a la promoció turística de Mallorca mitjançant esdeveniments d’interès turístic

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.): 683791

De conformitat amb el previst als articles 17.3.b i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhafp.gob.es/bdnstrans/index) i a la pàgina web de la Fundació Mallorca Turisme www.fundaciomallorcaturisme.net, en el tauler d'anuncis d'ajudes i subvencions:

Primer. Objecte de la convocatòria

1.1 Aquesta convocatòria té per objecte fomentar esdeveniments que creen producte turístic i que fan promoció turística de Mallorca mitjançant una ajuda a les despeses que serveixen per fer publicitat, promoció o difusió de Mallorca.

La finalitat o objectiu és crear producte turístic i promoure Mallorca com a destinació turística mitjançant els esdeveniments d'interès turístic organitzats per tercers, que compleixen els requisits de la convocatòria, i que serveixen per donar a conèixer el destí Mallorca mitjançant la cultura, l'esport, la gastronomia, els productes prèmium, MICE (generalment entès com a turisme de reunions, incentius, congressos i exposicions), el turisme actiu, accessible, i la sostenibilitat del destí.

1.2 Es consideren esdeveniments d'interès turístic aquells que difonen la imatge de Mallorca com a destinació turística, que afecten als productes turístics considerats estratègics per la Fundació Mallorca Turisme, que creen una via per reforçar la seva presència als mercats emissors, atesa la importància i rellevància de l'esdeveniment pel públic objectiu i la repercussió en els mitjans de comunicació, i que contribueixen a la desestacionalització, la sostenibilitat, la circularitat i l'accessibilitat universal.

Segon. Import i crèdit pressupostari

El crèdit previst per aquesta convocatòria és de quatre-cents quaranta mil euros (440.000 €) amb càrrec al pressupost de la Fundació Mallorca Turisme de 2023.

Aquesta quantia es pot incrementar en la quantitat de seixanta mil euros (60.000 €), sense necessitat de convocatòria nova atès que en aquests moments és un crèdit no disponible però que es preveu tenir la disponibilitat en un moment anterior a la resolució de concessió, per haver incrementat l'import del crèdit pressupostari disponible com a conseqüència d'una generació, una ampliació o una incorporació de crèdit.

Si el crèdit pressupostari no és suficient per cobrir el 100% de les sol·licituds, el darrer beneficiari ha de rebre, com a màxim, l'import romanent.

Tercer. Beneficiaris

Poden ser beneficiaris:

a) Les persones físiques o jurídiques que estan d'alta d'activitats econòmiques.

b) Associacions, fundacions i altres entitats sense ànim de lucre.

c) Els beneficiaris han de ser els titulars de l'organització de l'esdeveniment.

d) Els beneficiaris han de ser els titulars legals de la marca de l'esdeveniment o ostentar els drets legals d'ús d'aquesta.

e) Quan una persona jurídica sol·licita la subvenció, es requereix que la realització de l'activitat subvencionada tengui cabuda dins el seu objecte o els seus fins socials (art. 7.1 OGS).

f) Han d'estar al corrent d'obligacions amb l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, amb la Seguretat Social i amb el Consell Insular de Mallorca i ens dependents.

g) No s'han de trobar en cap dels supòsits de l'article 8.2, 8.3 o 8.4 de l'Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca, i l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

h) No poden ser beneficiaris:

  •  les altres administracions públiques, les societats públiques i les entitats de dret públic, així com qualsevol empresa o organització en la qual la participació d'aquests sigui majoritària. 
  • Les persones o entitats que han rebut ajuts atorgats en concepte de minimis, per un import superior a dos-cents mil euros (200.000 €), als tres últims exercicis fiscals, comptant des de la data de presentació de la sol·licitud a aquesta convocatòria.

Quart. Esdeveniments subvencionables

Esdeveniments d'interès turístic d'entre l'1 de gener de 2023 i el 15 de desembre de 2023, quan es tracti de:    

a) Projectes, actuacions, celebracions i esdeveniments que contribueixen a la creació de producte turístic considerat estratègic per l'FMT, i que fan promoció, comercialització i diversificació turística de Mallorca.

b) Jornades, trobades, conferències, congressos, simposis i fòrums, viatges de premsa (press trips), viatges de familiarització (fam trips), workshops o accions similars amb impacte turístic directe en funció de l'assistència de participants i la producció i difusió de materials que promocionin la destinació turística de Mallorca dins les línies i productes turístics estratègics de l'FMT.

c) Esdeveniments de turisme esportiu, no escolar o universitari, amb repercussió turística, realitzats a Mallorca, en els quals els participants provenen majoritàriament de fora de Mallorca.

d) Esdeveniments turístics on es treballi o doni a conèixer Mallorca com a lloc on es fomenta la sostenibilitat i el posicionament de Mallorca com a destinació turística sostenible, com per exemple la mobilitat sostenible, l'economia circular, i altres activitats en matèria de sostenibilitat a la destinació que compensin la petjada de carboni produïdes per les activitats econòmiques i quotidianes del ser humà.

e) Totes les accions/esdeveniments s'han de desenvolupar dins el territori de Mallorca. En cas d'esdeveniments en línia, aquests ha de tenir simultàniament una versió física presencial de la mateixa dimensió a l'illa de Mallorca.

f) Els esdeveniments que incloguin un servei gastronòmic han d'incorporar producte local (d'una IGP, DO, etc., de Mallorca, i/o receptes amb tradició mallorquina, que poden estar modernitzades). Els esdeveniments que siguin exclusivament gastronòmics i/o enològics o tenguin la gastronomia o l'enologia com a principal activitat, hauran d'oferir producte local i Km0 en una proporció no inferior al 70%.

g) No són subvencionables:

- Projectes que incloguin les fires, mercats i/o festes integrades en el calendari de fires, mercats i festes de Mallorca.

- Esdeveniments i activitats escolars. Aquells adreçats i/o participats per alumnes en edat escolar o universitària.

- Subvenció de clubs esportius de Mallorca pel funcionament ordinari.

- Subvencions individuals a esportistes destacats.

- Subvencions a agències de publicitat, mitjà o grup de comunicació, mitjà de publicitat o creatiu sempre que la participació en l'esdeveniment sigui només publicitària o pel seu funcionament ordinari.

- Els projectes que rebin ajuts de marques de tabac, de begudes alcohòliques de més de 20º de graduació o de cases d'apostes o joc.

- Els esdeveniments considerats contraproduents per la imatge de Mallorca com a destinació turística.

- En general, els esdeveniments o sol·licituds que no compleixin les condicions establertes en aquesta convocatòria.

Quint. Bases reguladores

Ordenança general de subvencions del Consell Insular de Mallorca (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017, amb modificació BOIB núm. 96, de 4 d'agost de 2018). 

Sisè. Quantia de la subvenció

L'import màxim subvencionable depèn del pressupost total de l'esdeveniment, no pot superar el 30% del pressupost total de l'esdeveniment, i és com a màxim de:

Pressupost total esdeveniment

(imposts inclosos)

Quantia subvencionable

(imposts inclosos)

Esdeveniment fins a 100.000 €

Fins a 8.000 €

Esdeveniment de 100.001 € a 200.000 €

Fins a 15.000 €

Esdeveniment a partir de 200.001 €

Fins a 30.000 €

Setè. Criteris de valoració

El  procediment de concessió és per concurrència competitiva per aplicació dels criteris de valoració fixats en el punt 9 del text de la convocatòria. Per desempatar té preferència la sol·licitud presentada abans en el registre electrònic de la Fundació Mallorca Turisme, un cop s'hagi aportat tota la documentació requerida i completat l'expedient.

Vuitè. Despeses subvencionables

Són les despeses que serveixen per fer publicitat, difusió de l'esdeveniment que s'identifiquen en el punt 7 de la convocatòria. Aquestes despeses han de servir per fer publicitat i promoció de Mallorca i en el moment de la justificació de la subvenció s'ha d'aportar un informe amb la valoració del retorn publicitari de l'esdeveniment per Mallorca que ha de ser d'un valor igual o superior a la quantitat rebuda amb la subvenció. No es valorable la publicitat local.

Novè. Termini per presentació de sol·licituds

El termini per presentar la sol·licitud, documentació i annexos és de 15 dies hàbils, a partir de les 9.00 h del primer dia hàbil següent a la publicació de l'extracte de la convocatòria en el BOIB.

Desè. Lloc de presentació

Les persones interessades han de formalitzar la sol·licitud a través del Registre electrònic de la Fundació Mallorca Turisme:

https://fundaciomallorcaturisme.sedelectronica.es/info.0

Aquest tràmit només es pot fer en línia, s'ha d'emplenar la sol·licitud del catàleg de tràmits «Convocatòria de subvencions per a esdeveniments d'interès turístic ».   

La presentació electrònica de les sol·licituds s'ha de fer amb el certificat digital de la persona interessada o l'ha de presentar un representant de l'entitat que s'acreditarà amb el seu certificat digital com a representant.

S'ha de presentar la sol·licitud amb la documentació administrativa, annexes i tècnica que s'especifica en el text complet de la convocatòria.

Onzè. Justificació

Els beneficiaris han de presentar la documentació justificativa de la subvenció d'acord amb el punt 15 de la convocatòria. En general, s'ha d'aportar una memòria d'actuació, un informe de repercussió publicitària i una memòria econòmica. En tot cas, el termini acaba el 29 de desembre de 2023

 

Palma, dia 23 de març de 2023

El director de la Fundació Mallorca Turisme Miguel Pastor Jordá