Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA, SECTORS PRODUCTIUS I MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Núm. 205614
Extracte de la resolució del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica de 20 de març de 2023 per la qual s’aprova la convocatòria pública de subvencions destinada a entitats locals per a actuacions d’adaptació al canvi climàtic, en zones urbanes i periurbanes

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar en la Base de dades nacional de subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index).

Primer Beneficiaris

1. Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts les entitats locals de les Illes Balears.

2. Els beneficiaris han de complir els requisits de l'article 4 de l'Ordre del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, de 24 de setembre de 2021, per la qual s'estableixen les bases reguladores de subvencions per al finançament d'inversions en matèria de canvi climàtic (BOIB núm. 133, de 28 de setembre de 2021).

3. Els beneficiaris han de complir les obligacions de l'article 12 de l'Ordre esmentada.

4. Atès que els beneficiaris son administracions públiques no realitzen una activitat econòmica per la qual ofereix béns i/o serveis en el mercat queden fora dels ajuts d'estat.

5. Els beneficiaris han de destinar l'import íntegre de l'ajut que rebin al pagament de les actuacions subvencionables corresponents.

6. Els beneficiaris no es poden trobar en cap dels supòsits establerts en l'article 11 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes, per haver estat objecte de sancions per exercir o tolerar pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, per resolució administrativa o sentència judicial ferma.

7. No poden ser beneficiaris dels ajuts:

-Qui es trobi en alguna de les circumstàncies previstes en l'article 10 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions.

-Les entitats que es trobin subjectes a una ordre de recuperació pendent sobre qualsevol ajut o subvenció que se'ls hagi atorgat amb anterioritat, per haver-lo declarat ajut il·legal i incompatible amb el mercat interior, o bé per qualsevol tipus d'incompliment de les obligacions atribuïdes en la concessió.

-Qui hagi estat sancionat mitjançant resolució ferma amb la pèrdua del dret a rebre subvencions, d'acord amb els articles 37.2.a i 37.3.a de la Llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per eradicar l'LGTBI-fòbia.

-Qui es trobi en els supòsits establerts en l'article 11 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes, per haver estat objecte de sancions per exercir o tolerar pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, per resolució administrativa ferma o sentència judicial ferma.

Segon Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és aprovar i regular els ajuts destinats a entitats locals per a la redacció i/o execució de projectes en matèria d'adaptació al canvi climàtic en zones urbanes i periurbanes.

 

Tercer Bases reguladores

La convocatòria es regeix pel que disposen aquesta Resolució; l'Ordre del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, de 24 de setembre de 2021, per la qual s'estableixen les bases reguladores de subvencions per al finançament d'inversions en matèria de canvi climàtic (BOIB núm. 133, de 28 de setembre de 2021); el Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

Quart Quantia

1. L'import econòmic màxim d'aquesta convocatòria és de 1.451.000,00 euros. Les subvencions es concedeixen amb càrrec al pressupost de la Comunitat Autònoma per a l'exercici de 2023, centre de cost 19701, subprograma 572A01, capítol 7*, amb la distribució d'anualitats següent:

-Any 2023: 1.451.000,00 €

2. Sempre que les disponibilitats pressupostàries ho permetin, es poden incrementar els imports d'aquesta convocatòria. L'import consignat inicialment es pot ampliar mitjançant una resolució de modificació de la convocatòria, amb els efectes, si escau, que disposa l'article 39.3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. La modificació esmentada, llevat que s'estableixi una altra cosa, no implica que el termini per presentar sol·licituds s'ampliï, ni afecta la tramitació ordinària de les sol·licituds presentades i no resoltes expressament.

Cinquè Termini de presentació de sol·licituds

1. El termini per presentar les sol·licituds s'inicia set dies hàbils des de la publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i finalitza el 31 de setembre de 2023 o fins la data del possible exhauriment, dins aquest període, de la quantia econòmica assignada a aquesta convocatòria.

2. Si s'exhaureixen els crèdits destinats a la convocatòria abans d'acabar el termini de presentació s'ha de suspendre la concessió de nous ajuts mitjançant la publicació corresponent en el Butlletí Oficial de les Illes Balears de la resolució del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica.

 

Palma, en data de la signatura digital (22 de març de 2023)

El conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica Juan Pedro Yllanes Suárez