Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE BÚGER

Núm. 200419
Aprovació definitiva modificació ordenança reguladora del sistema especial de pagament de determinats tributs

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Búger, va acordar en sessió celebrada en data 26 de gener de 2023 aprovar provisionalment la modificació de l'Ordenança reguladora del sistema especial de pagament de determinats tributs. Després de la tramitació corresponent i no haver-se presentat al·legacions ni suggeriments es procedeix a la seva publicació d'acord amb el que es disposa en l'article 103 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, i amb el següent tenor literal:

Ordenança reguladora del sistema especial de pagament de determinats tributs

Concepte

ARTICLE 1

Aquest Ajuntament en ús de la potestat reglamentaria que , li atribueix l'article 106 de la L1ei 7/1985 de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Regim Local, i de conformitat amb el disposat en els articles 15 a 19 del Text Refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, aprovat per RDL 2/2004, de 5 de març, estableix "l'ordenança reguladora del sistema especial de pagament de determinats tributs".

ARTICLE 2

Amb l'objectiu de facilitar el compliment de la obligació tributaria, s'estableix un sistema especial de pagament de les quotes per rebut, que permetrà el fraccionament de la deute en els termes previstos en aquesta ordenança.

ARTICLE 3

El sistema especial de pagament és d'aplicació als contribuents o altres obligats tributaris que en sol·licitin l'aplicació al conjunt dels seus rebuts corresponents a algun o alguns dels següents tributs:

a) Impost sobre Béns Immobles.

b) Impost sobre Activitats Econòmiques.

c) Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica.

d) Taxa per la prestació del servei de clavegueram.

e) Taxa per Entrades de vehicles a través de les voravies.

f) Taxa per l'ocupació de via pública amb taules i cadires.

ARTICLE 5

El pagament de l'import total anual dels tributs s'efectuarà en qualsevol de les següents modalitats:

1) Modalitat de 9 pagaments.

En vuit mensualitats (de març a octubre), la quantitat equivalent al resultat de dividir per nou l'import del conjunt de rebuts dels tributs liquidats al sol·licitant en l'exercici immediatament anterior; i el mes de novembre, la quantitat resultant de deduir, a l'import dels rebuts del Padró a nom del sol·licitant, les quantitats ja pagades. En el supòsit que el deute del sol·licitant estigui cobert i existeixi un sobrant, es procedirà d'ofici a la devolució.

2) Modalitat de 4 pagaments.

En tres pagaments trimestrals (març, juny, setembre) la quantitat equivalent al resultat de dividir per quatre l' import del conjunt de rebuts dels tributs liquidats al sol·licitant en l'exercici immediatament anterior; i el mes de novembre, la quantitat resultant de deduir, a l'import dels rebuts del Padró a nom del sol·licitant, les quantitats ja pagades. En el supòsit que el deute del sol·licitant estigui cobert i existeixi un sobrant, es procedirà d'ofici a la devolució.

 

ARTICLE 6

L'acolliment al sistema especial de pagament es prorrogarà automàticament per a l'exercici següent sempre que l'interessat no en manifesti la seva renúncia expressa i no tingui deutes pendents de pagament en període executiu.

ARTICLE 7

Si el sol·licitant incorregués en l'impagament de qualsevol càrrec del sistema especial de pagament, aquest restarà sense cap efecte, quedant els pagaments ja efectuats com a ingressos a compte dels rebuts del Padrons corresponents.

ARTICLE 8

El sistema especial de pagament no suposa cap alteració dels terminis per exercir els recursos ni qualsevol altre aspecte de la gestió tributaria, que se seguirà regint per la seva normativa específica.

 

Document signat electrònicament (21 de març de 2023)

El batle Pere Torrens Escalas