Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 199182
Departament de Personal. Negociat de Selecció i Provisió. Convocatòria en comissió de serveis pel sistema de lliure designació de cap de Departament de Mobilitat de l’Ajuntament de Palma

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El regidor de l'Àrea d'Hisenda, Innovació i Funció Pública per decret número 4.562 de data 10 de març de 2023, ha resolt el següent:

Convocar pel sistema de LLIURE DESIGNACIÓ en comissió de serveis,  el lloc  de treball que es relaciona a continuació, atès que el lloc de treball es troba vacant i dotat pressupostàriament, i que la cobertura provisional del qual és urgent i inajornable, d'acord amb les determinacions i entre el personal que reuneixi els requisits que s'indiquen a continuació:

Lloc de treball.

1.- CAP DE DEPARTAMENT DE MOBILITAT, DE L'ÀREA DE MOBILITAT SOSTENIBLE.

CODI:  F30170003

NÚMERO DE LLOCS A COBRIR: 1

ES/SUB/CLASSE:

- Escala d'Administració Especial, Subescala Tècnica:

  • Subescala tècnica, classe superior (TAE sup.), especialitat Enginyeria de camins, canals i ports
  • Subescala tècnica, classe superior (TAE sup.), especialitat Enginyeria Industrial
  • Subescala tècnica, classe mitja (TAE mitjà), especialitat Enginyeria Agricola
  • Subescala tècnica, classe mitja (TAE mitjà), especialitat Enginyeria Tècnica d'Obres Públiques
  • Subescala tècnica, classe mitja (TAE mitjà), especialitat Enginyeria tècnica Industrial

- Grup A, Subgrups A1, A2

REQUISITS DE LES PERSONES ASPIRANTS:

- Ser personal funcionari de carrera de qualsevol administració pública, del grup A, subgrups A1, A2, de l'escala d'Administració Especial, subescala tècnica, especialitats:

  • Subescala tècnica, classe superior (TAE sup.), especialitat Enginyeria de camins, canals i ports
  • Subescala tècnica, classe superior (TAE sup.), especialitat Enginyeria Industrial
  • Subescala tècnica, classe mitja (TAE mitjà), especialitat Enginyeria Agrícola
  • Subescala tècnica, classe mitja (TAE mitjà), especialitat Enginyeria Tècnica d'Obres Públiques
  • Subescala tècnica, classe mitja (TAE mitjà), especialitat Enginyeria Ttècnica Industrial
  • Certificat de català: B2.

FUNCIONS:

Els departaments tenen com a funcions genèriques les que estan determinades per l'objectiu que té l'òrgan superior en el qual s'integren i, en especial les següents:

- Dirigir, organitzar, programar, coordinar i controlar les gestions i tràmits propis de la competència del Departament.

- Assessorar i donar suport als òrgans superiors i directius de la Regidoria.

- Controlar, coordinar i supervisar el personal adscrit al Departament, i  impulsar, programar, organitzar i implantar mètodes de treball i planificació en l'àmbit del seu Departament.

- Dirigir, organitzar i avaluar de manera continua els recursos del  Departament, procurant la consecució de la seva missió i objectius de manera eficaç, en ordre als principis de legalitat, agilitat administrativa i transparència.

- Proposar mesures per a la modernització, simplificació de tràmits i millora de la gestió i mètodes de treball en la matèria pròpia del Departament.

- Elaborar i emetre els informes que  li encomanin els òrgans superiors en la matèria pròpia del Departament.

- Col·laborar i coordinar-se amb la resta de departaments i serveis municipals en les matèries i programes de caràcter transversal.

- Impulsar, implantar i fer el seguiment de projectes de millora i simplificació administrativa dels serveis de la seva competència mitjançant les diferents eines existents.

- Vetllar per l'actualització de la informació municipal de la seva competència en les diferents modalitats (presencial, telefònica, correu electrònic, pàgines web i seu electrònica).

- Responsabilitzar-se de l'execució dels acords adoptats que afectin el Departament.

- Responsabilitzar-se de les propostes d'acord o de resolució del seu Departament, i supervisar la resta d'actes administratius que aquest  Departament emeti.

- Vetllar pel compliment de la legislació vigent i de les normes previstes en els reglaments.

- Col·laborar amb els òrgans de govern i directius en la definició de línies estratègiques, definició d'objectius i temporalització dels plans d'actuació, així com impulsar-les  i executar-les, en la matèria pròpia del seu Departament.

- Supervisar la tramitació dels procediments dels recursos interposats contra els actes administratius emesos pel seu Departament.

- Acceptar la delegació de firma com a fedatari públic dels decrets i resolucions -en matèria de procediments reglats i sempre que no s'hagin emès informes contraris durant la tramitació de l'expedient- dictats pels regidors d'àrea, regidors d'àrea delegada, executius de govern, presidents i gerents d'organismes autònoms, així com la resta de funcions que li atribueix el Decret de batlia núm. 3000, de 26 de febrer de 2014, BOIB núm 30 de 4 de març de 2014.

- Responsabilitzar-se de les DMS i DMI del seu departament i de les incidències del portal del personal.

- Conèixer i aplicar la normativa vigent que afecti als assumptes del Departament així com a les eines informàtiques per dur-la a terme.

- Complir i fer complir al personal sota el seu comandament, les directrius, normes, procediments i accions preventives establertes en matèria de Prevenció de Riscs Laborals i assumir les funcions que li siguin encomanades en matèria d'actuació en emergències, col·laborant amb el Servei de Prevenció quan li sigui requerit.

- Qualsevol altra tasca que li sigui encomanada pels òrgans de Govern d' entre les que corresponen a l'escala, subescala, classe, especialitat o categoria d'adscripció del lloc  de treball.

A més a més de les funcions genèriques de Cap de Departament:

- Dirigir i impulsar els plans de mobilitat i plans sectorials de transport que es redactin a l'Ajuntament de Palma.

- Coordinar i dirigir els concursos municipals que s'elaborin en matèria de mobilitat i transports.

- Supervisar les actuacions relatives a la gestió de les sancions de trànsit.

- Coordinar i supervisar els procediments d'inspecció.

- Instruir els expedients sancionadors del servei de taxi, galeres i transport escolar.

- Elaborar  propostes de noves ordenances relacionades amb la mobilitat i el transport, així com adaptar i modificar les existents.

- Elaborar les propostes de pressupost dins l'àmbit de la seva competència.

- Representar l'Ajuntament en assumptes que afectin a la mobilitat i el transport davant la resta d'organismes públics.

- Representar a l'Ajuntament en allò que li sigui encomanat pels òrgans superiors.

Durada. La comissió de serveis té caràcter temporal i finalitzarà per la incorporació de la persona titular del lloc de feina i en qualsevol dels següents supòsits:

  1. Quan el lloc de treball es proveeixi en forma definitiva.
  2. En el termini màxim d'un any. No obstant això, i en el cas de no haver tingut lloc la provisió definitiva en aquest termini i si no consta informe de l'òrgan competent  en contra, es podrà prorrogar per un altre any.
  3. Quan cessin les raons d'urgència i necessitat inajornable que la motivaren.
  4. En cas de supressió o amortització del lloc de treball.

La limitació temporal prevista a l'apartat b) no serà aplicable a les comissions de serveis en llocs de treball reservats a personal en situació de serveis especials o en qualsevol altra situació administrativa que comporti la reserva del lloc de treball.

Les persones en situació de comissió de serveis tindran dret a la reserva del seu lloc de feina de procedència i percebran les retribucions corresponents al lloc de treball efectivament ocupat.

Publicitat. Aquesta convocatòria es publicarà a la Intranet, a la web municipal i al BOIB.

Sol·licituds i termini de presentació. Les persones interessades poden presentar les seves sol·licituds per prendre part en aquesta convocatòria en el Registre General d'aquest Ajuntament, sense perjudici de fer-ho en qualsevol de les formes previstes a l'art. 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú. Així mateix adjuntaran el seu currículum amb la relació dels seus mèrits professionals i acadèmics; l'administració podrà en qualsevol moment exigir o comprovar l'acreditació del mèrits al·legats

El termini de presentació de sol·licituds serà de SET DIES HÀBILS, comptats a partir de l'endemà que es publiqui al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Resolució i publicació.

Una vegada finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, el Departament de Personal dictarà resolució amb indicació de les persones seleccionades d'acord amb l'informe emès per l'òrgan al que es trobi adscrit el lloc de treball convocat, sense perjudici que pugui declarar-se deserta si cap dels aspirants reuneix la idoneïtat adequada per a la seva ocupació. Aquesta resolució es publicarà així mateix en la intranet municipal, i en la pàgina web esmentada, si s'escau.

Notificada la resolució a la persona interessada, si aquesta hi renúncia, es podrà proposar per l'òrgan competent un nou candidat d'entre els aspirants.

Contra la present resolució, que exhaureix la via administrativa, es podrà interposar per part de les persones interessades recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes davant el mateix òrgan que les hagi aprovat, d'acord amb l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. En cas de no interposar el recurs potestatiu de reposició es podrà interposar directament recurs contenciós administratiu, segons l'article abans esmentat i 45 i següents de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació al BOIB.

 

Palma, a la data de la signatura electrònica (14 de març de 2023)

La cap del Departament de Personal p.d. Decret de Batlia núm. 3000, de 26/02/2014 (BOIB núm. 30 de 04/03/2014) Esperanza Vega Terrón