Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 198850
Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears per la qual es corregeixen diferents errors i es modifiquen amb motiu de l’estimació de diversos recursos de reposició de les resolucions de 20 de desembre de 2022 del director general del Servei de Salut de les Illes Balears per les quals es van aprovar les convocatòries específiques de processos selectius pel sistema de concurs extraordinari i/o concurs oposició derivats de l’oferta d’ocupació pública addicional d’estabilitat ordinària i excepcional d’estabilització per a l’any 2022 del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears que afecten totes les categories professionals

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El 24 de maig de 2022 es va publicar l'Acord del Consell de Govern de 23 de maig de 2022 pel qual es va aprovar l'oferta d'ocupació pública addicional d'estabilitat ordinària i excepcional d'estabilització per a l'any 2022 del personal estatutari dependent del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 67, de 24/05/2022).

2. El 1r de novembre de 2022 es va publicar l'Acord del Consell de Govern de 31 d'octubre de 2022 pel qual es rectificaren els errors de l'Acord del Consell de Govern de 23 de maig de 2022 pel qual es va aprovar l'oferta d'ocupació pública addicional d'estabilitat ordinària i excepcional d'estabilització per a l'any 2022 del personal estatutari dependent del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 141, d'1/11/2022).

3. El 3 de desembre de 2022 es van publicar les resolucions de 1r de desembre del director general del Servei de Salut de les Illes Balears per les quals es van aprovar les bases generals i el barem de mèrits que regeixen les convocatòries dels processos de selecció per mitjà de les modalitats de concurs oposició i concurs extraordinari, ambdues derivades de l'oferta d'ocupació pública addicional d'estabilitat ordinària i excepcional d'estabilització per a l'any 2022 del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 157, de 3/12/2022).

4.El 20 de desembre de 2022 es van publicar les resolucions del director general del Servei de Salut de les Illes Balears per les quals es van aprovar les convocatòries específiques dels diferents processos selectius, pel sistema de concurs extraordinari i/o concurs oposició, derivades de l'oferta d'ocupació pública addicional d'estabilitat ordinària i excepcional d'estabilització per a l'any 2022, per accedir a places vacants de personal estatutari fixe, dependents del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 165, de 20/12/2022).

5. El 2 de març de 2023 es va publicar la Resolució de 28 de febrer del director general del Servei de Salut de les Illes Balears, per la qual es corregeixen diferents errors i es modifiquen amb motiu de l'estimació de diversos recursos de reposició de les resolucions de 1r de desembre de 2022 del director general del Servei de Salut de les Illes Balears per les quals es van aprovar les bases generals i el barem de mèrits que regeixen les convocatòries dels processos de selecció per mitjà de les modalitats de concurs oposició i concurs extraordinari derivades de l'oferta d'ocupació pública addicional d'estabilitat ordinària i excepcional d'estabilització per a l'any 2022 del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 27, de 2/03/2023).

6. Aquesta Resolució de 28 de febrer té efectes en el requisit del nivell de coneixements de català de determinades categories professionals del subgrup A1 sanitari i del personal d'infermeria del subgrup A2 sanitari.

7. Així mateix, la Resolució de 28 de febrer implica la correcció d'errors en determinades categories professionals, que figuren en els annexos.

Fonaments de dret

1. L'article 119 i concordants de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú.

2. L'article 109.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú, estableix que les administracions públiques poden rectificar en qualsevol moment, d'ofici o a instància dels interessats, els errors materials, de fet o aritmètics existents en els seus actes.

3. L'article 51 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix la conservació dels tràmits com la presentació de sol·licituds.

4. L'article 56 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa que la revocació dels actes de gravamen o desfavorables i la rectificació dels errors materials, aritmètics i de fet en actes i disposicions administratives correspon a l'òrgan que ha dictat l'acte o la disposició.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Corregir determinats errors de les resolucions del director general del Servei de Salut de les Illes Balears per les quals es van aprovar les convocatòries específiques de processos selectius pel sistema de concurs extraordinari i/o concurs oposició derivats de l'oferta d'ocupació pública addicional d'estabilitat ordinària i excepcional d'estabilització per a l'any 2022 del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears que afecten totes les categories professionals i que figuren en els diferents annexos.

2. Obrir un termini d'un mes comptador des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears per presentar sol·licituds per optar a les categories enginyer tècnic / enginyera tècnica industrial, tècnic/tècnica superior en sistemes i tecnologies de la informació, personal tècnic de grau mitjà i FEA de farmàcia hospitalària indicades en l'annex 2. Si el darrer dia del termini és inhàbil, cal entendre que es prorroga fins al primer dia hàbil següent.

3.Establir que les sol·licituds de participació en els processos selectius presentades partint de les resolucions que ara es modifiquen, s'incorporaran d'ofici a cada una de les convocatòries específiques convocades.

4. Modificar la base 2.5. de l'annex 1 de les resolucions del director general del Servei de Salut de les Illes Balears per les quals es van aprovar les convocatòries específiques de processos selectius pel sistema de concurs extraordinari i/o concurs oposició derivats de l'oferta d'ocupació pública addicional d'estabilitat ordinària i excepcional d'estabilització per a l'any 2022 del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears i que afecten totes les categories professionals segons l'annex 1.

5. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra la correcció d'errors que s'inclou en aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs de reposició davant el director general del Servei de Salut de les Illes Balears en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la data de publicació de la resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Tant en el cas de la rectificació d'errors com en la modificació exposada es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la data de publicació de la resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en base als articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sens perjudici de qualsevol altre recurs que es consideri procedent interposar-hi.

 

(Signat electrònicament: 17 de març de 2023)

El subdirector de Relacions Laborals del Servei de Salut Pedro Jesús Jiménez Ramírez Per delegació de competències de la consellera de Salut i Consum (BOIB núm. 191, de 7/11/2020) Per suplència del director general (BOIB núm. 62, de 29/4/2006) Per suplència de la directora de Gestió i Pressuposts i de la direcció de l'Àrea de Professionals i Relacions laborals (BOIB núm. 107, de 3/8/2019)

 

ANNEX 1 Modificació del nivell de coneixements de català

  1. En el punt 8 de l'apartat «Fets i fonaments de dret» de les convocatòries específiques de les categories del subgrup A1 sanitari i del personal d'infermeria (subgrup A2 sanitari)

allà on diu:

L'informe de 25 de febrer de 2022 de la Direcció d'Àrea de Professionals i Relacions Laborals del Servei de Salut de les Illes Balears justifica l'exempció de coneixements de llengua catalana en determinats processos selectius.

ha de dir:

El 6 de febrer de 2023 la subdirectora de Gestió de Personal del Servei de Salut de les Illes Balears va emetre l'Informe relatiu a la planificació i gestió de les necessitats de professionals sanitaris que justifica l'exempció de coneixements de llengua catalana en determinats processos selectius del Servei de Salut de les Illes Balears.

  1. En l'apartat 2.5, «Requisits específics», de l'annex 1 de les convocatòries específiques de les categories del subgrup A1 sanitari i del personal d'infermeria (subgrup A2 sanitari)

allà on diu:

Per ser admesos a les proves selectives, els aspirants han de complir els requisits establerts en el punt núm. 8 de l'annex 1 d'ambdues bases generals, publicades en el BOIB núm. 157/2022, de 3 de desembre, i en l'annex 2 d'aquesta convocatòria, en què es descriuen els requisits de titulació i especialitat, si escau.

En les categories/especialitats d'aquesta convocatòria específica, els aspirants estan exemptes d'acreditar com a requisit el nivell de coneixements de català. En tot cas, la presentació de qualsevol nivell de coneixements es computarà com a mèrit.

ha de dir:

Per ser admesos a les proves selectives, els aspirants han de complir els requisits que estableix el punt núm. 8 de l'annex 1 d'ambdues bases generals, publicades en el BOIB núm. 157, de 3 de desembre de 2022, en la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 28 de febrer de 2023 per la qual es corregeixen diferents errors i es modifiquen amb motiu de l'estimació de diversos recursos de reposició de les resolucions de 1r de desembre de 2022 per les quals es van aprovar les bases generals i barem de mèrits (BOIB núm. 27, de 2 de març de 2023), i en l'annex 2 d'aquesta convocatòria, en què es descriuen els requisits de titulació i especialitat, si escau.

En les categories/especialitats de les convocatòries específiques del subgrup A1 sanitari i personal d'infermeria (subgrup A2 sanitari) les categories/especialitats següents queden eximides de presentar i acreditar el nivell de coneixements de català:

Categories exemptes d'acreditar com a requisit el nivell de coneixements de català

Subgrup A2 sanitari

Infermeria de salut mental

Subgrup A1 sanitari

FEA d'anatomia patològica

FEA d'anestèsia i reanimació

FEA de cirurgia general i aparell digestiu

FEA d'immunologia

FEA de medicina física i rehabilitació

FEA de medicina preventiva i salut pública

FEA de nefrologia

FEA de radiodiagnòstic

FEA de traumatologia i cirurgia ortopèdica

Pediatria i puericultura d'EAP

Per a la resta de categories/especialitats del subgrup A1 sanitari i personal d'infermeria (subgrup A2 sanitari) és d'aplicació la previsió que estableix la disposició addicional tretzena del Decret 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears, amb els efectes corresponents i que determina que «Excepcionalment, els aspirants que estiguin en servei actiu en el Servei de Salut de les Illes Balears en la mateixa categoria a la qual s'opta i que, en finalitzar el termini de presentació de sol·licituds, no puguin acreditar el requisit d'acreditació del nivell de coneixements de català exigit per a l'ingrés, disposaran d'un termini de dos anys des de la presa de possessió per acreditar-lo. En cas contrari, per mitjà d'un procediment contradictori i un cop sentida la junta de personal, seran remoguts de les places o llocs de feina adquirides.

 

 

ANNEX 2 Titulacions d'accés

En l'annex 2, «Categories, requisits de titulació i especialitat, si escau, nivell de català i distribució de places», de les convocatòries específiques del procés d'estabilització 2022-2024 del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 165, de 20 de desembre de 2022)

Allà on diu:

Categoria professional

Titulació mínima requerida

Tècnic/tècnica superior en sistemes i tecnologies de la informació

Títol de llicenciat, Enginyer i/o Grau en Informàtica i/o telecomunicacions, tal com estableix el decret 45/2019, de 24 de maig i d'acord amb els plans d'estudi i la resta de normativa vigents, en consideració a la naturalesa anàloga de les funcions

ha de dir:

Categoria professional

Titulació mínima requerida

Tècnic/tècnica superior en sistemes i tecnologies de la informació

Títol de llicenciatura o grau universitari que habiliti per exercir la professió d'enginyeria tècnica de telecomunicacions, grau universitari o llicenciatura en Enginyeria Informàtica o bé grau universitari o llicenciatura en Enginyeria Electrònica, o bé llicenciatura o grau universitari en Física

Allà on diu:

Categoria professional

Titulació mínima requerida

FEA de farmàcia hospitalària

Llicenciatura o grau en Medicina

ha de dir:

Categoria professional

Titulació mínima requerida

FEA de farmàcia hospitalària

Llicenciatura o grau en Farmàcia

Allà on diu:

Categoria professional

Titulació mínima requerida

Enginyer tècnic / enginyera tècnica industrial

 

Títol d'enginyeria tècnic industrial o equivalent (prèvia a la Declaració de Bolonya) o grau en enginyeria tècnic industrial que, d'acord amb els plans d'estudi i directives comunitàries vigents habiliti per a l'exercici professional de la categoria.

ha de dir:

Categoria professional

Titulació mínima requerida

Enginyer tècnic / enginyera tècnica industrial

 

Títol d'Enginyeria Tècnica Industrial o equivalent (previ a la declaració de Bolonya) o grau que habiliti per exercir la professió d'enginyer tècnic industrial (després del procés de Bolonya)

 

Allà on diu:

Categoria professional

Titulació mínima requerida

Personal tècnic de grau mitjà

 

Títol universitari oficial de grau i el títol que habiliti per exercir funcions de nivell superior en matèria de prevenció de riscos laborals, amb les especialitats de seguretat en el treball, higiene industrial, ergonomia i psicosociología aplicada

ha de dir:

Categoria professional

Titulació mínima requerida

Personal tècnic de grau mitjà

 

Llicenciatura, diplomatura, grau universitari, arquitectura tècnica o enginyeria tècnica. A més, és necessari tenir una formació mínima amb el contingut especificat en l'annex VI del Reial decret 39/1997, de 17 de gener, pel quals s'aprova el Reglament dels serveis de prevenció. Aquesta formació ha d'incloure, en qualsevol cas, els continguts corresponents a algunes de les especialitats de seguretat en el treball, higiene industrial i ergonomia i psicosociologia aplicada; l'esmentada formació ha d'estar acreditada per una entitat autoritzada per desenvolupar-la i certificar-la; o bé, cal tenir el màster universitari en prevenció de riscs laborals en alguna de les tres especialitats citades, que ha de ser verificada degudament per l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació o pels òrgans d'avaluació que la llei de la Comunitat Autònoma determina, i ha d'estar inscrit en el Registre d'Universitats, Centres i Títols.

Allà on diu:

Categoria professional

Titulació mínima requerida

Grup de gestió de la FA

Grau, diplomatura arquitectura tècnica, enginyeria tècnica o equivalent.

Superació de tres cursos complets o el primer cicle d'una llicenciatura.

ha de dir:

Categoria professional

Titulació mínima requerida

Grup de gestió de la FA

Grau, diplomatura, arquitectura tècnica, enginyeria tècnica o equivalent.

Superació de tres cursos complets o el primer cicle d'una llicenciatura.

Allà on diu:

Categoria professional

Titulació mínima requerida

Grup administratiu de la FA

Batxillerat o equivalent

Cicle formatiu de formació professional de grau superior (família professional d'administració i gestió)

ha de dir:

Categoria professional

Titulació mínima requerida

Grup administratiu de la FA

Batxillerat o equivalent

 

 

Allà on diu:

Categoria professional

Titulació mínima requerida

Grup auxiliar administratiu de la FA

Educació Secundària Obligatòria o equivalent

Cicle formatiu de formació professional de grau mitjà o equivalent (família professional d'administració i gestió)

ha de dir:

Categoria professional

Titulació mínima requerida

Grup auxiliar administratiu de la FA

Educació Secundària Obligatòria o equivalent

Allà on diu:

Categoria professional

Titulació mínima requerida

Higienista dental d'àrea a l'atenció primària

Cicle formatiu de formació professional de grau superior (família professional de sanitat)

Tècnic superior en Higiene bucodental

Tècnic especialista en Higiene dental

Higienista bucodental

Certificat d'habilitació

ha de dir:

Categoria professional

Titulació mínima requerida

Higienista dental d'àrea a l'atenció primària

Cicle formatiu de formació professional de grau superior

Tècnic superior en Higiene Bucodental

Tècnic especialista en Higiene Dental

Higienista bucodental

Certificat d'habilitació

Allà on diu:

Categoria professional

Titulació mínima requerida

Tècnic/tècnica superior especialista en anatomia patològica

Cicle formatiu de formació professional de grau superior (família professional de sanitat)

Tècnic superior en Anatomia Patològica i Citodiagnòstic

ha de dir:

Categoria professional

Titulació mínima requerida

Tècnic/tècnica superior especialista en anatomia patològica

Cicle formatiu de formació professional de grau superior

Tècnic superior en Anatomia Patològica i Citodiagnòstic

Allà on diu:

Categoria professional

Titulació mínima requerida

Tècnic/tècnica superior especialista en documentació sanitària

Cicle formatiu de formació professional de grau superior o equivalent (família professional de sanitat)

Tècnic superior en documentació i administració sanitària

Tècnic superior en documentació sanitària

 

​​​​​​​ha de dir:

Categoria professional

Titulació mínima requerida

Tècnic/tècnica superior especialista en documentació sanitària

Cicle formatiu de formació professional de grau superior o equivalent

Tècnic superior en Documentació i Administració Sanitària

Tècnic superior en Documentació Sanitària

Allà on diu:

Categoria professional

Titulació mínima requerida

Tècnic/tècnica superior especialista en laboratori

Cicle formatiu de formació professional de grau superior (família professional de sanitat)

Tècnic superior en laboratori clínic i biomèdic

ha de dir:

Categoria professional

Titulació mínima requerida

Tècnic/tècnica superior especialista en laboratori

Cicle formatiu de formació professional de grau superior

Tècnic superior en Laboratori Clínic i Biomèdic

Allà on diu:

Categoria professional

Titulació mínima requerida

Tècnic/tècnica superior especialista en radiodiagnòstic

Cicle formatiu de formació professional de grau superior (família professional de sanitat)

Tècnic superior en imatge per al diagnòstic i medicina nuclear

Tècnic superior en imatge per al diagnòstic

ha de dir:

Categoria professional

Titulació mínima requerida

Tècnic/tècnica superior especialista en radiodiagnòstic

Cicle formatiu de formació professional de grau superior

Tècnic superior en Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear

Tècnic superior en Imatge per al Diagnòstic

 

ANNEX 3 Modalitat de prova d'examen

En l'annex 3, «Tipus de prova d'examen», de la convocatòria específica de categories de personal sanitari (subgrup A1) del procés . d'estabilització 2022-2024 del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 165, de 20 de desembre de 2022)

en la versió en castellà, allà on diu:

a) En el caso de los facultativos de atención primaria (FAP) la prueba del examen será:

Tipo de prueba

Tipo test

Tres (3) supuestos a elegir de siete (7) derivados de la práctica clínica diaria

Formato

Cuatro opciones de respuesta, de las cuales solo una es correcta

Número de preguntas

72 preguntas (60 más 12 de reserva)

Cada supuesto contendrá 24 preguntas, de las cuales 4 serán de reserva

Valor de las respuestas

Cada respuesta correcta: 1 punto

Cada respuesta incorrecta: se descuenta un cuarto del valor asignado a cada respuesta correcta.

Por cada respuesta en blanco o doble: 0 puntos

Puntuación mínima para acceder a la fase de concurso

Accederán a la fase de concurso:

  • En categorías/especialidades de hasta 25 plazas convocadas, hasta el 400 % de las plazas.

  • En categorías/especialidades de entre 26 y 100 plazas convocadas, hasta el 300 % de las plazas.

  • En categorías/especialidades con más de 100 plazas convocadas, hasta el 200 % de las plazas.

Temario

Sí.

Duración total de la prueba

120 minutos

(Se incluye el tiempo para responder las preguntas de reserva).

ha de dir:

a) En el caso de médico/médica de familia en equipos de atención primaria, facultativo/facultativa especialista en pediatría y puericultura de área en equipos de atención primaria y médico/médica de urgencias en la atención primaria (subgrupo A1) la prueba del examen será así:

Tipo de prueba

Tipo test

Tres (3) supuestos a elegir de siete (7) derivados de la práctica clínica diaria

Formato

Cuatro opciones de respuesta, de las cuales solo una es correcta

Número de preguntas

72 preguntas (60 más 12 de reserva)

Cada supuesto contendrá 24 preguntas, de las cuales 4 serán de reserva

Valor de las respuestas

Cada respuesta correcta: 1 punto

Cada respuesta incorrecta: se descuenta un cuarto del valor asignado a cada respuesta correcta.

Por cada respuesta en blanco o doble: 0 puntos

Puntuación mínima para acceder a la fase de concurso

Accederán a la fase de concurso:

  • En categorías/especialidades de hasta 25 plazas convocadas, hasta el 400 % de las plazas.

  • En categorías/especialidades de entre 26 y 100 plazas convocadas, hasta el 300 % de las plazas.

  • En categorías/especialidades con más de 100 plazas convocadas, hasta el 200 % de las plazas.

Temario

Sí. Se publicará con esta convocatoria específica y siempre en relación con la práctica clínica diaria.

Duración total de la prueba

120 minutos

(Se incluye el tiempo para responder las preguntas de reserva).

En la versió en català, allà on diu:

a) En el cas dels facultatius d'atenció primària (FAP) la prova de l'examen serà:

Tipus de prova

Tipus test

Tres (3) supòsits a triar de set (7) derivats de la pràctica clínica diària

Format

Quatre opcions de resposta, de les quals només una és correcta

Nombre de preguntes

72 preguntes (60 més 12 de reserva)

Cada supòsit contindrà 24 preguntes, de les quals 4 seran de reserva

Valor de les respostes

Cada resposta correcta: 1 punt

Cada resposta incorrecta: Es descompta un quart del valor assignat a cada resposta correcta.

Per cada resposta en blanc o doble: 0 punts

Puntuació mínima per accedir a la fase de concurs

Accediran a la fase de concurs:

  • En categories/especialitats fins a 25 places convocades, fins al 400 % de les places.

  • En categories/especialitats d'entre 26 i 100 places convocades, fins al 300 % de les places.

  • En categories/especialitats amb més de 100 places convocades, fins al 200 % de les places.

Temari

Sí.

Es publicarà amb aquesta convocatòria específica i sempre en relació amb la pràctica clínica diària.

Durada total de la prova

120 minuts

(Inclou el temps per respondre les preguntes de reserva).

ha de dir:

a) En el cas de metge/metgessa de família en equips d'atenció primària, facultatiu/facultativa especialista en pediatria i puericultura d'àrea en equips d'atenció primària i metge/metgessa d'urgències a l'atenció primària (subgrup A1) la prova de l'examen serà així:

Tipus de prova

Tipus test

Tres (3) supòsits a triar de set (7) derivats de la pràctica clínica diària

Format

Quatre opcions de resposta, de les quals només una és correcta

Nombre de preguntes

72 preguntes (60 més 12 de reserva)

Cada supòsit contindrà 24 preguntes, de les quals 4 seran de reserva

Valor de les respostes

Cada resposta correcta: 1 punt

Cada resposta incorrecta: es descompta un quart del valor assignat a cada resposta correcta.

Per cada resposta en blanc o doble: 0 punts

Puntuació mínima per accedir a la fase de concurs

Accediran a la fase de concurs:

  • En categories/especialitats de fins a 25 places convocades, fins al 400 % de les places.

  • En categories/especialitats d'entre 26 i 100 places convocades, fins al 300 % de les places.

  • En categories/especialitats amb més de 100 places convocades, fins al 200 % de les places.

Temari

Sí.

Es publicarà amb aquesta convocatòria específica i sempre en relació amb la pràctica clínica diària.

Durada total de la prova

120 minuts

(S'hi inclou el temps per respondre les preguntes de reserva).

2. En l'annex 3, «Tipus de prova d'examen», de la versió en castellà de la convocatòria específica de les categories/especialitats d'infermeria . (subgrup A2) del procés d'estabilització 2022-2024 del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 165, de 20 de desembre de 2022)

Allà on diu:

Tipo de prueba

Tipo test

Formato

Cuatro opciones de respuesta, de las cuales solo una es correcta

Número de preguntas

72 preguntas (60 más 12 de reserva)

Cada supuesto contendrá 24 preguntas, de las cuales 4 serán de reserva

Valor de las respuestas

Cada respuesta correcta: 1 punto

Cada respuesta incorrecta: se descuenta un cuarto del valor asignado a cada respuesta correcta.

Por cada respuesta en blanco o doble: 0 puntos

Puntuación mínima para acceder a la fase de concurso

Accederán a la fase de concurso:

  • En categorías/especialidades de hasta 25 plazas convocadas, hasta el 400 % de las plazas.

  • En categorías/especialidades de entre 26 y 100 plazas convocadas, hasta el 300 % de las plazas.

  • En categorías/especialidades con más de 100 plazas convocadas, hasta el 200 % de las plazas.

Temario

Si. Se publicará con esta esta convocatoria específica y siempre en relación con la práctica clínica diaria.

Duración total de la prueba

120 minutos

(Se incluye el tiempo para responder las preguntas de reserva).

ha de dir:

Tipo de prueba

Tipo test

Formato

Cuatro opciones de respuesta, de las cuales solo una es correcta

Número de preguntas

72 preguntas (60 más 12 de reserva)

Valor de las respuestas

Cada respuesta correcta: 1 punto

Cada respuesta incorrecta: se descuenta un cuarto del valor asignado a cada respuesta correcta.

Por cada respuesta en blanco o doble: 0 puntos

Puntuación mínima para acceder a la fase de concurso

Accederán a la fase de concurso:

  • En categorías/especialidades de hasta 25 plazas convocadas, hasta el 400 % de las plazas.

  • En categorías/especialidades de entre 26 y 100 plazas convocadas, hasta el 300 % de las plazas.

  • En categorías/especialidades con más de 100 plazas convocadas, hasta el 200 % de las plazas.

Temario

Si. Se publicará con esta convocatoria específica y siempre en relación con la práctica clínica diaria.

Duración total de la prueba

120 minutos

(Se incluye el tiempo para responder las preguntas de reserva).

 

ANNEX 4 Signatures

Es modifica el peu de signatura de la convocatòria específica de les diferents categories professionals de la funció administrativa (subgrups A1, A2, C1, i C2) del procés d'estabilització 2022-2024 del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 165, de 20/12/2022).

Allà on diu:

El subdirector de Relacions Laborals del Servei de Salut

Pedro Jesús Jiménez Ramírez

Per delegació de la consellera de Salut i Consum (BOIB núm. 191, de 7/11/2020)

Per suplència del director general (BOIB núm. 62, de 29/04/2006)

Per suplència del director de l'àrea de Professionals i Relacions Laborals (BOIB núm.107, de 3/08/2019)

ha de dir:

El subdirector de Relacions Laborals del Servei de Salut

Pedro Jesús Jiménez Ramírez

Per delegació de competències de la consellera de Salut i Consum (BOIB núm. 191, de 7/11/2020)

Per suplència del director general (BOIB núm. 62, de 29/4/2006)

Per suplència de la directora de Gestió i Pressuposts i de la direcció de l'Àrea de Professionals i Relacions Laborals (BOIB núm. 107, de 3/08/2019)

 

ANNEX 5 Correcció de torns

1. En el punt 3 dels fets i fonaments de dret de la versió en castellà de la convocatòria específica de les diferents categories professionals , tècnic/tècnica especialista i tècnic mitjà sanitari / tècnica mitjana sanitària en cures auxiliars d'infermeria (subgrups C1 i C2) del procés d'estabilització 2022-2024 del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 165, de 20/12/2022)

Allà on diu:

Subgrupo profesional

Categoría profesional

Número de plazas según

modalidad y turno

Concurso extraordinario

Concurso-oposición

 

 

Turno libre

Turno libre

Turno libre

Turno libre

C1

Higienista dental de área en la atención primaria

4

4

4

C1

Técnico/técnica superior especialista en anatomía patológica

4

C1

Técnico/técnica superior especialista en documentación sanitaria

1

4

4

C1

Técnico/técnica superior especialista en laboratorio

60

34

32

2

C1

Técnico/técnica superior especialista en radiodiagnóstico

71

15

14

1

C2

Técnico medio sanitario/técnica media sanitaria en curas auxiliares de enfermería

33

350

325

25

Total plazas por modalidad y turno

173

407

379

28

Total plazas convocatoria

580

ha de dir:

Subgrupo profesional

Categoría profesional

Número de plazas según

modalidad y turno

Concurso extraordinario

Concurso-oposición

 

 

Turno libre

Total

Turno libre

Turno libre discapacidad

C1

Higienista dental de área en la atención primaria

4

4

4

-

C1

Técnico/técnica superior especialista en anatomía patológica

4

-

-

-

C1

Técnico/técnica superior especialista en documentación sanitaria

1

4

4

-

C1

Técnico/técnica superior especialista en laboratorio

60

34

32

2

C1

Técnico/técnica superior especialista en radiodiagnóstico

71

15

14

1

C2

Técnico medio sanitario / técnica media sanitaria en cuidados auxiliares de enfermería

33

350

325

25

Total plazas por modalidad y turno

173

407

379

28

Total plazas convocatoria

580

2. En l'annex 2, «Categories, requisits de titulació, nivell de català i distribució de places», de la versió en castellà de la convocatòria específica de la categoria professional tècnic mitjà sanitari / tècnica mitjana sanitària en cures auxiliars d'infermeria del procés d'estabilització 2022-2024 del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 165, de 20/12/2022), cal inserir la taula següent:

Subgrupo profesional

Categoría profesional

Titulación mínima requerida

Nivel de catalán

Plazas

Concurso-oposición

Concurso extraordinario

Turno libre

Turno libre discapacidad

Total

Turno libre

Total

C2

Técnico medio sanitario / técnica media sanitaria en cuidados auxiliares de enfermería

Ciclo formativo de formación profesional de grado medio (familia profesional de sanidad)

 

Técnico en Cuidados Auxiliares de Enfermería

B1

325

25

350

33

33

 

 

ANNEX 6 Correcció d'errors de temari

1. En l'annex 5, «Relació de temes que formen part de la prova d'examen», de la fase d'oposició de la convocatòria específica de la categoria tècnic/tècnica superior en sistemes i tecnologies de la informació del procés d'estabilització 2022-2024 del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 165, de 20/12/2022)

allà on diu:

Tècnic/tècnica superior en sistemes i tecnologies de la informació

Temari específic

Bloc III: seguretat

[…]

26. Protecció de dades de caràcter personal. Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. Reglament (UE) 2016/679 del parlament europeu i del consell de 27 d'abril de 2016 relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades i pel qual es deroga la Directiva 95/46/CE (Reglament general de protecció de dades). Reglaments de mesures de seguretat. L'Agència Espanyola de Protecció de Dades.

ha de dir:

Tècnic/tècnica superior en sistemes i tecnologies de la informació

Temari específic

Bloc III: seguretat

[…]

26. Protecció de dades de caràcter personal. Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell de 27 d'abril de 2016 relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades i pel qual es deroga la Directiva 95/46/CE (Reglament general de protecció de dades). L'Agència Espanyola de Protecció de Dades.

En la versió en català, allà on diu:

Tècnic/tècnica superior en sistemes i tecnologies de la informació

Temari específic

Bloc I: sistemes i comunicacions

[…]

5. Xarxes WAN, MAN, LAN, PA: definició, model TCP/IP. Principals protocols sobre TCP/IP. TCP/IP: arquitectura, capes, interfícies, protocols, adreçament i encaminament i monitoratge. Tipus de dispositius i cablejat estructurat. Xarxes wi-fi: estàndards, seguretat i fiabilitat, dispositius. DMZ. Segmentació de xarxa. [...]

ha de dir:

Tècnic/tècnica superior en sistemes i tecnologies de la informació

Temari específic

Bloc I: sistemes i comunicacions

[…]

5. Xarxes WAN, MAN, LAN, PAN: definició, model TCP/IP. Principals protocols sobre TCP/IP. TCP/IP: arquitectura, capes, interfícies, protocols, adreçament i encaminament i monitoratge. Tipus de dispositius i cablatge estructurat. Xarxes wi-fi: estàndards, seguretat i fiabilitat, dispositius. DMZ. Segmentació de xarxa.[…]

2. En l'annex 5 , «Relació de temes que formen part de la prova d'examen», de la versió en castellà de la fase d'oposició de la convocatòria específica de la categoria/especialitat psicòleg clínic / psicòloga clínica (subgrup A1) del procés d'estabilització 2022-2024 del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 165, de 20/12/2022), s'insereix el temari:

Psicólogo clínico / psicóloga clínica

Temario jurídico

  1. Ley 31/1995, de 8 de noviembre, de prevención de riesgos laborales: objeto, ámbito de aplicación y definiciones. Derechos y obligaciones. Los servicios de prevención. Consulta y participación de los trabajadores.

  2. Ley 55/2003, de 16 de diciembre, del estatuto marco del personal estatutario de los servicios de salud.

  3. Ley 41/2002, de 14 de noviembre, básica reguladora de la autonomía del paciente y de derechos y obligaciones en materia de información y documentación clínica: principios generales. El derecho de información sanitaria. El derecho a la intimidad. El respeto de la autonomía del paciente. La historia clínica y el informe de alta del paciente; Ley 44/2003, de 21 de noviembre, de ordenación de las profesiones sanitarias: normas generales. El ejercicio de las profesiones sanitarias. La formación de los profesionales sanitarios (excepto la sección 3ª). Formación continuada. El desarrollo y el reconocimiento profesional y la Ley 16/2003, de 28 de mayo, de cohesión y calidad del Sistema Nacional de Salud (SNS): disposiciones generales. Ordenación de las prestaciones. Desarrollo profesional y modernización del SNS. Sistema de información sanitaria. Planes integrales de salud. Participación social.

  4. Ley orgánica 3/2018, de 5 de diciembre, de protección de datos personales y garantía de los derechos digitales: objeto de la Ley. Principios de la protección de datos. Transparencia e información al afectado. Ejercicio de los derechos. Tratamiento de los datos. La Agencia Española de Protección de Datos: funciones y potestades. Autoridades autonómicas de protección de datos. Garantía de los derechos digitales.

Temario específico

  1. Evaluación y proceso diagnóstico clínico. La entrevista clínica como instrumento de evaluación y diagnóstico. La exploración psicológica y psicopatológica. Técnicas, estrategias y procedimientos de evaluación y diagnóstico clínico. Teoría de los test. Significación, validez y fiabilidad. Principales pruebas de psicodiagnóstico clínico. La historia clínica. Informe clínico y comunicación de resultados.

  2. Psicopatología. Concepto. Aspectos epistemológicos de la psicopatología. Conducta normal y patológica: conceptualización y criterios diferenciales.

  3. Psicopatología de la atención y la conciencia, de la memoria, del pensamiento y del lenguaje, de la percepción, de la afectividad, y de la psicomotricidad. Conceptos y tipos de trastorno.

  4. Sistemas de clasificación de enfermedades. Clasificaciones internacionales vigentes (DSM-5, CIE-10). Características y análisis comparativo. Ventajas e inconvenientes. Modelos transdiagnósticos en psicología clínica.

  5. Trastornos neurocognitivos: delirium, demencia, trastornos amnésicos y otros. Teorías etiológicas, aspectos clínicos, evaluación, diagnóstico y tratamiento psicológico.

  6. Trastornos relacionados con sustancias y otras conductas adictivas: teorías etiológicas, aspectos clínicos, evaluación, diagnóstico y tratamiento psicológico. Entrevista motivacional. Los procesos de cambio en las conductas adictivas. Patología dual: comorbilidad de trastornos relacionados con sustancias (y otras conductas adictivas) con otros trastornos mentales. Evaluación y opciones psicoterapéuticas.

  7. Espectro de la esquizofrenia y otros trastornos psicóticos: teorías etiológicas, aspectos clínicos, evaluación, diagnóstico y tratamiento psicológico.

  8. Trastornos del humor y del estado de ánimo (trastornos bipolares, depresivos y otros trastornos relacionados): teorías etiológicas, aspectos clínicos, evaluación, diagnóstico y tratamiento psicológico.

  9. Trastorno obsesivo-compulsivo y trastornos relacionados: teorías etiológicas, aspectos clínicos, evaluación, diagnóstico y tratamiento psicológico.

  10. Trastornos de ansiedad: teorías etiológicas, aspectos clínicos, evaluación, diagnóstico y tratamiento psicológico.

  11. Trastornos disociativos, trastornos de síntomas somáticos y otros trastornos relacionados: teorías etiológicas, aspectos clínicos, evaluación, diagnóstico y tratamiento psicológico.

  12. Trastorno por estrés agudo y postraumático, otros trastornos relacionados con traumas y factores de estrés: teorías etiológicas, aspectos clínicos, evaluación, diagnóstico y tratamiento psicológico.

  13. Trastornos adaptativos, trastornos facticios: teorías etiológicas, aspectos clínicos, evaluación, diagnóstico y tratamiento psicológico.

  14. Trastornos de la conducta alimentaria y de la ingesta de alimentos.

  15. Trastornos del control de los esfínteres (encopresis, enuresis): etiología, clínica, diagnóstico y tratamiento psicológico.

  16. Trastornos del sueño y de la vigilia: teorías etiológicas, aspectos clínicos, evaluación, diagnóstico y tratamiento psicológico.

  17. Trastornos de la personalidad: teorías etiológicas, aspectos clínicos, evaluación, diagnóstico y tratamiento psicológico.

  18. Trastornos del control de los impulsos, disruptivos y otros trastornos de la conducta: teorías etiológicas, aspectos clínicos, evaluación, diagnóstico y tratamiento psicológico.

  19. Las etapas del desarrollo evolutivo: principales modelos teóricos. Psicología clínica en la infancia y la adolescencia. Evaluación, diagnóstico y planificación de tratamientos psicológicos.

  20. Trastornos del neurodesarrollo (trastorno del espectro autista y trastornos psicóticos en la infancia): teorías etiológicas, aspectos clínicos, evaluación, diagnóstico y tratamiento psicológico. Trastornos de la comunicación, trastorno por déficit de atención con hiperactividad, trastorno específico del aprendizaje y trastornos motores: teorías etiológicas, aspectos clínicos, evaluación, diagnóstico y tratamiento psicológico.

  21. Trastornos de la conducta relacionados con el incumplimiento de normas, con la disciplina y con la organización de la vida cotidiana en la infancia y adolescencia (trastornos disociales y negativistas): psicopatología, evaluación e intervención.

  22. Trastornos de ansiedad y del estado del ánimo en la infancia y la adolescencia: teorías etiológicas, aspectos clínicos, evaluación, diagnóstico y tratamiento psicológico.

  23. Trastornos relacionados con sustancias y otras conductas adictivas en la infancia y la adolescencia: teorías etiológicas, aspectos clínicos, evaluación, diagnóstico y tratamiento psicológico. Sistemas de apoyo.

  24. Abuso y maltrato infantil: tipologías, evaluación y abordaje terapéutico. Apego, duelo y trauma relacional.

  25. Psicogeriatría clínica. El proceso de envejecimiento: aspectos sociales y psicológicos. Técnicas y procedimientos específicos para la evaluación clínica en ancianos. Presentación clínica y peculiaridades de los trastornos mentales, cognitivos, del comportamiento y relacionales en los ancianos. Estrategias y procedimientos específicos para el tratamiento y la intervención específica con ancianos. Evaluación y planificación de intervenciones terapéuticas y repercusiones sobre los cuidadores.

  26. Psicología clínica y de la salud. Programas de interconsulta y enlace. Modelo biopsicosocial de la salud y la enfermedad. Programas de psicoterapia y procedimientos de intervención y tratamiento psicológicos basados en la evidencia para problemas psicológicos derivados de enfermedades médicas o asociados a estas. Intervención psicológica en el dolor crónico. Psicología perinatal.

  27. Psicooncología. Aspectos psicológicos relevantes en el cáncer. Factores de protección y factores de vulnerabilidad. Trastornos mentales, relacionales y del comportamiento en el área de la oncología. Evaluación psicooncológica. Intervención psicológica y psicoterapéutica en los pacientes con cáncer y su familia. Adaptación psicológica en los supervivientes al cáncer.

  28. Cuidados paliativos. Legislación relacionada con el derecho a la autonomía del paciente y las voluntades anticipadas. Proceso de enfermedad y aceptación de la muerte. Evaluación, diagnóstico e intervención psicológica en los procesos de duelo asociados a la enfermedad y la muerte. Prevención del duelo complicado.

  29. Salud mental y perspectiva de género. Violencia de género. Evaluación e intervención desde el área de la salud mental. Coordinación multidisciplinaria. Protocolo de actuación sanitaria ante la violencia de género en las Islas Baleares. Protocolo de atención Integral a personas trans* en el Servicio de Salud de las Islas Baleares.

  30. Urgencias e intervención en crisis. Modelos y técnicas de intervención. Comunicación de malas noticias.

  31. El suicidio, la ideación y la conducta suicida: valoración e intervenciones. El suicidio en las Islas Baleares: magnitud y planificación para abordarlo. Abordaje en el Servicio de Salud de las Islas Baleares: «código suicidio». El suicidio, la ideación y la conducta suicida en la infancia y la adolescencia: valoración e intervenciones.

  32. Neuropsicología. Evaluación y rehabilitación neuropsicológica. Conceptos básicos. La exploración por medio de pruebas generales. La evaluación por medio de pruebas específicas. Baterías de exploración neuropsicológica. La exploración en la infancia.

  33. Psicofarmacología básica.

  34. Psicoterapia. La relación terapéutica. Factores comunes en el área de la psicoterapia. Las habilidades básicas del psicoterapeuta. El desgaste profesional y las estrategias de prevención y las intervenciones para recuperarse.

  35. Modelos terapéuticos: terapias psicodinámicas. Fundamentos teórico-técnicos y aplicaciones de las distintas terapias psicodinámicas. Terapias conductuales, cognitivas y modelos cognitivo-conductuales. Terapias de tercera generación. Terapias contextuales. Fundamentos teórico-técnicos y aplicaciones. Modelo terapéutico familiar y sistémico. Bases teóricas de las diferentes escuelas, técnicas y aplicaciones. Modelo terapéutico constructivista e integrador. Terapias narrativas. Fundamentos teórico-técnicos y aplicaciones. La psicoterapia de grupo: definición; la organización del grupo terapéutico, la dinámica de grupo y los factores terapéuticos; tipos de grupo; técnicas terapéuticas específicas y aplicaciones.

  36. Salud mental en la atención primaria. El psicólogo clínico en la atención primaria. Modelos de intervención psicológica en la atención primaria. Otras modalidades de intervención psicológica (consejo, asesoramiento psicológico, etc.).