Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANTA EUGÈNIA

Núm. 196753
Aprovació definitiva de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per la celebració d'expedients de matrimoni civil

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

No havent-se presentat cap reclamació o suggeriment, durant el període d'exposició al públic, respecte a l'aprovació provisional de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la celebració expedients de matrimoni civil, havent-se publicat l'anunci relatiu en el Boib núm. 16  de dia 4 de febrer de 2023, d'acord amb l'article 17.3 de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, es dóna per aprovada definitivament l'esmentada modificació, publicant-se íntegrament a continuació el text complet de l'ordenança:

Ordenança fiscal reguladora de la taxa per la celebració d'expedients de matrimoni civil.

Article 1r. Fonament i naturalesa.

En ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i de conformitat amb el que es disposa a l'article 20.5 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la llei reguladora de les hisendes locals, aquest Ajuntament estableix i ordena la taxa per la celebració d'expedients de matrimoni civil.

Article 2n. Fet imposable.

Constitueix el fet imposable de la taxa la instrucció i tramitació d'expedients de matrimoni civil, així com la celebració de les cerimònies a les instal·lacions municipals.

Article 3r. Subjecte passiu.

Són subjectes passius contribuents les persones físiques que sol·liciten la celebració d'expedients de matrimoni civil a l'Ajuntament.

Article 4t.Quota tributària

1.La quota tributària es determina per una quantitat fixa corresponent a les despeses d'instrucció i tramitació administrativa de l'expedient de matrimoni, i una variable depenent del dia i lloc de celebració de la cerimònia.

1. La quota de tarifa correspon a la tramitació completa de l'expedient, des de la seva iniciació fins a la seva resolució final, inclosa la primera certificació i notificació a l'interessat de l'acord recaigut.

2. Les següents certificacions o documents sobre l'expedient de matrimoni que expedeixi l'Administració municipal, no es lliuraran ni remetran sense que prèviament s'hagi satisfet la corresponent taxa per expedició de documents.

Article 5è. Tarifa.

Quota variable:

Casa Consistorial. Horari regular . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  150,00 €

Casa Consistorial. Fora de l'horari regular  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  200,00 €

Altres instal·lacions municipals . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   300,00 €

Article 6è. Bonificació de la quota

Es concedirà una bonificació del 100 % de la quota variable en el cas que, al menys un dels membres de la parella consti inscrit al Padró municipal, amb una antiguitat mínima d'un any, comptadora des de la data de la sol·licitud de l'expedient de matrimoni.

Article 7è. Meritació.

Es merita la taxa i neix l'obligació de contribuir quan es presenta la sol·licitud que inicia la instrucció i tramitació de l'expedient de matrimoni.

Article 8è. Declaració i ingrés.

1. La taxa s'exigeix en règim d'autoliquidació, pel procediment del segell municipal adherit a l'escrit de sol·licitud de la tramitació de l'expedient.

2. Les sol·licituds presentades que no tenguin la taxa liquidada seran admeses provisionalment, però no es donarà curs sense que es subsani la deficiència, pel qual es requerirà a l'interessat perquè en el termini de deu dies aboni la quota corresponent amb l'apercediment que, transcorregut l'esmentat termini sense efectuar-lo, es tindran els escrits per no presentats i serà arxivada la sol·licitud.

Article 9è. Règim sancionador

En tot el relatiu a la qualificació d'infraccions tributàries, així com de les sancions que a les mateixes corresponguin en cada cas, cal estar al que disposen els articles 77 i següents de la Llei General Tributària.

Disposició adicional única. Horari regular de celebració de la cerimònia.

Als efectes de la quota variable establerta a l'article 5, es considera horari regular de les 9:00 a les 13:30 del darrer divendres hàbil de cada mes, tret del mes d'agost.

Disposició final

La present modificació entrarà en vigor el dia de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, i estarà en vigor fins a la seva modificació i derogació expressa.

El que es fa públic pel seu general coneixement i als efectes oportuns, contra l'esmentat acord d'aprovació definitiva de modificació de l'esmentada ordenança els/les interessats/des podran interposar en la jurisdicció contenciós-administrativa, recursos contenciós-administratiu en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà de la publicació d'aquest edicte i de conformitat amb l'establert en l'article 19.1 del Reial Decret Legislatiu 2/2004 de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei reguladora de les hisendes locals.

 

Santa Eugènia a la data de la signatura electrònica: 21 de març de 2023

El batle Joan Riutort Crespí