Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE SALUT I CONSUM

Núm. 195964
Resolució de la consellera de Salut i Consum per la qual es nomenen els membres del Consell Rector de l’Agència de Salut Pública de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents i fonaments de dret  

1. Els articles 17 i següents de la Llei 16/2010, de 28 de desembre, de salut pública de les Illes Balears, creà l'Agència de Salut Pública de les Illes Balears com un organisme autònom, adscrit a la conselleria competent en matèria de salut, per al desenvolupament i l'execució de les competències de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en matèria de salut pública, amb personalitat jurídica pròpia, autonomia financera i plena capacitat d'obrar per al compliment de les seves finalitats.

2. L'article 11.1 del Decret 7/2023, de 20 de febrer, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Agència de Salut Pública de les Illes Balears, disposa que el Consell Rector és l'òrgan superior de govern de l'Agència de Salut Pública de les Illes Balears, i el punt 2 del mateix article n'estableix la composició, en la qual s'inclouen com a vocals de l'òrgan un seguit de representants de distintes conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (apartat 2.c, punts 3 a 9, de l'article 11).    

Així mateix, el punt 10 de l'article 11.2.c) disposa que n'han de ser membres com a vocals dues persones designades per la persona titular de la conselleria competent en matèria de salut.

3. Per dur a terme les tasques d'assessorament jurídic del Consell Rector, l'article 11.3 disposa que ha d'assistir a les sessions, amb veu i sense vot, un representant de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, sens perjudici que aquesta pugui delegar aquestes funcions en un membre del servei que tengui atribuït l'assessorament jurídic de l'ens.

4. L'article 11.6 del Decret 7/2023, de 20 de febrer, disposa que els vocals esmentats en els números 3 a 9 de la lletra c) de l'apartat 2 i el representant de l'apartat 3 han de ser nomenats i separats per la persona titular de la conselleria competent en matèria de salut, a proposta dels titulars respectius de cadascuna de les conselleries corresponents o de la Direcció General de l'Advocacia.

Per tot això, ateses les propostes trameses per la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors; la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació; el conseller de Medi Ambient i Territori; el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball; el conseller d'Educació i Formació Professional; la consellera d'Afers Socials i Esports, i la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, com també la proposta tramesa per la directora de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Nomenar com a membres vocals, titulars i suplents, del Consell Rector de l'Agència de Salut Pública de les Illes Balears, a proposta dels titulars respectius de les seves conselleries, les persones següents:

─ Vocal representant de la conselleria competent en matèria d'hisenda

  • Titular: Sra. Catalina Ana Galmés Trueba
  • Suplent: Sr. Francisco Jorge Oliver Rullán

─ Vocal representant de la conselleria competent en matèria d'agricultura, ramaderia i pesca

  • Titular: Sr. Jorge Sánchez Fernández
  • Suplent: Sr. Fernando Fernández Such

─ Vocal representant de la conselleria competent en matèria de medi ambient

  • Titular: Sra. Joana Maria Garau Muntaner
  • Suplent: Sr. Llorenç Mas Parera
 

─ Vocal representant de la conselleria competent en matèria de treball

  • Titular: Sr. Rubén Castro Ortega
  • Suplent: Sra. Virginia Abraham Orte

─ Vocal representant de la conselleria competent en matèria d'educació

  • Titular: Sr. Antoni Morante Milla
  • Suplent: Sra. Amanda Fernández Rubí  

─ Vocal representant de la conselleria competent en matèria de serveis social.

  • Titular: Sr. Gregorio Molina Paniagua.
  • Suplent: Sr. Juan Manuel Rosa González.

─ Vocal representant de la conselleria competent en matèria de funció pública

  • Titular: Sra. Carmen Palomino Sánchez
  • Suplent: Sr. Francesc Miralles Mascaró

2.  Designar com a representant de la Direcció de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en el Consell Rector de l'Agència de Salut Pública de les Illes Balears, a proposta de la directora d'aquest òrgan, les persones següents:

  • Titular: Sra. Nuria García Canals
  • Suplent: Sra. Sandra Lacosta Suñer

3.  Designar i nomenar com a membres vocals, titulars i suplents, del Consell Rector de l'Agència de Salut Pública de les Illes Balears, en representació de la Conselleria de Salut i Consum, les persones següents:

─ Vocal 1

  • Titular: Sr. Javier Arranz Izquierdo
  • Suplent: Sr. Antonio Nicolau Riutord

─ Vocal 2

  • Titular: Amadeo Vázquez Massot
  • Suplent: Javier Murillas Angoiti

4.  Disposar que aquesta resolució es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, moment a partir del qual esdevindrà efectiva.   

 

Palma, a la data de la signatura electrònica: 20 de març de 2023

La consellera de Salut i Consum Patricia Gómez Picard