Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT BALEAR DE LA JOVENTUT

Núm. 195918
Resolució del director de l’Institut Balear de la Joventut (IBJOVE), relativa a l’obertura d’un nou termini de la convocatòria de la borsa de treball durant la temporada 2023, per a la contractació de personal temporal adscrit a les instal·lacions gestionades per l’IBJOVE, amb la categoria laboral de cuiner/a, ajudant/a de cuina i empleat/da de servei

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1. L'article 2, punt 1, apartat  e) del Decret 32/2006, de 31 de març, pel qual es regula l'Institut Balear de la Joventut (en endavant, IBJOVE), estableix que correspon en aquest Institut la creació, organització, el finançament i la gestió d'aquelles instal·lacions i serveis per a infants i joves que siguin de titularitat de l'Administració autonòmica o la gestió dels quals li correspongui.

2. L'Institut Balear de la Joventut gestiona diverses instal·lacions entre les quals s'inclouen l'alberg i el campament de la Victòria a Alcúdia, respectivament, en virtut d'un Acord de mutació demanial de l'ús i gestió en favor de l'IBJOVE.

3. L'alberg i el campament de la Victòria són instal·lacions juvenils que ofereixen un marc ideal per a la realització de programes culturals, formatius o educatius, dins un clima de convivència que afavoreix l'intercanvi d'experiències compartides entre els usuaris. Tant per la seva localització com pels serveis de què disposen, permeten dur a terme diverses activitats lúdiques i esportives amb un contacte directe amb la natura. És un espai ideal per organitzar-hi colònies, sortides escolars, estades esportives o trobades de grups familiars, així com per practicar senderisme o activitats aquàtiques.

4. El dia 12 de juliol de 2019, d'acord amb l'informe emès per la direcció general d'Arquitectura i Habitatge, es va dictar Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports, per la qual s'adoptà la mesura cautelar de tancament parcial de l'alberg d'Alcúdia i la no utilització de l'edifici.

Per aquest motiu, un cop adjudicat i supervisat el Projecte Bàsic i d'Execució corresponent, es va tramitar la licitació de les obres de reforma parcial de l'Alberg d'Alcúdia per assolir en el termini més breu possible la seva reobertura.

En aquest sentit, durant el gener de 2023 s'han iniciat les obres de reforma abans esmentada.

5. Per tot això, malgrat que durant les darreres temporades només està obert al públic el campament de la Victòria, des del tancament de l'alberg el 2019, mentre es continuïn les obres fins a la reobertura d'aquest,  l'IBJOVE ha hagut d'afrontar situacions sobrevingudes i  inesperades del personal adscrit a les instal·lacions de la Victòria, amb motiu de l'alta ocupació registrada al Campament de la Victòria i de les contingències com vacances, permisos, excedències, incapacitats temporals, per la qual cosa es fa necessari contractar personal temporal per donar cobertura a les necessitats dels usuaris.

La tramitació d'aquestes contractacions no pot ser resolta de manera eficient mitjançant els processos selectius ordinaris del SOIB atès que, que preveuen una tramitació  massa perllongada en el temps, i per tant  incompatibles amb les necessitats de mantenir  la continuïtat i la qualitat del servei ofert durant la temporada alta, quan la instal·lació estan al màxim de la seva ocupació.

6. Per aquest motiu, l'IBJOVE davant les situacions sobrevingudes abans esmentades, va tramitar i aprovar durant l'any 2022 amb la màxima urgència la convocatòria i les bases reguladores d'una borsa de treball que va permetre cobrir en un breu termini, les contingències abans esmentades del personal amb les categories laborals de cuiner/a, ajudant de cuina i auxiliar de suport, garantint-se així la continuïtat i la qualitat del servei ofert durant la temporada alta per les instal·lacions que gestiona l'IBJOVE.

7. Les Bases reguladores que ja varen regular la Convocatòria de la Borsa de Treball durant l'exercici 2022, en el seu moment ja foren degudament revisades i validades pels tècnics de la direcció general de Funció Pública.

 Aquesta borsa de treball preveu a l'apartat 14 de les seves Bases reguladores el següent:

«La Borsa de treball estirà vigent un any des de la data de publicació de la llista definitiva llevat que s'exhaureixin els candidats abans de la finalització del termini esmentat. Transcorregut 12 mesos des de la data de publicació de la llista esmentada, es podrà obrir un termini de 10 dies naturals perquè les persones incloses en les borses puguin actualitzar els mèrits, aportant la documentació acreditativa corresponent, que haurà de ser objecte d'una nova valoració per l'òrgan de selecció i que a més, els nous interessats/des es puguin inscriure a la borsa de treball.»

8. Per tot el que s'ha exposat, la Cap de l'àrea d'Instal·lacions, Participació i Formació, el dia 20 de febrer de 2023, davant la necessitat de contractar personal addicional durant la temporada 2023, tenint en compte que encara no han transcorregut 12 mesos des de la data de publicació de les llistes definitives publicades el passat 28 de març de 2022, ha emès l'informe justificatiu relatiu a què un cop s'acrediti que actualment s'han exhaurit els candidats inscrits a la borsa de feina respecte de les categories de cuiner/a i ajudants de cuina, l'IBJOVE pugui obrir un nou termini de 10 dies naturals perquè els interessats/des d'ambdues categories, puguin inscriure's a la borsa de treball i que els ja inscrits puguin aportar si escau, els seus mèrits actualitzats, tenint en compte que el contingut de les Bases no es modifica respecte a l'any 2022.

Respecte a la categoria d'auxiliars de suport (empleats de serveis d'acord amb la denominació actual), no havent-se exhaurit fins al dia d'avui els candidats inscrits a la borsa, no es podrà obrir un nou termini de presentació de sol·licituds fins al pròxim 29 de març de 2023 malgrat que, es podrà cridar ara als inscrits amb aquesta categoria, perquè depenent de la seva disponibilitat, puguin ser contractats d'acord amb l'ordre de prelació sempre que, prèviament es justifiqui la necessitat d'aquesta contractació.

9. D'acord amb l'exposat, s'han de publicar al Web de l'IBJOVE, les Bases Reguladores i el Barem de mèrits, que també han de regir aquest procés selectiu amb motiu de l'obertura del nou termini i que ja varen regir a la Convocatòria de la borsa de treball per a la selecció de personal temporal, inclosa a la Resolució del director de l'IBJOVE que es va publicar al BOIB Núm. 23, de 12 de febrer. Per altra banda, la Resolució d'obertura del nou termini de presentació de sol·licituds, s'ha de publicar al BOIB.

Una vegada revisada la documentació, l'òrgan de selecció haurà de fer públiques a la web de l'IBJOVE, per ordre de major a menor puntuació total, les noves puntuacions obtingudes per les persones aspirants. 

Les contractacions de personal temporal es tramitaran d'acord amb el procediment establert i si escau mitjançant les autoritzacions prèvies corresponents de les direccions generals de Funció Pública i de Pressuposts. 

10. El dia 22 de febrer de 2023, el director de l'IBJOVE ha emès la Resolució d'Inici de l'expedient corresponent.

11. El dia 23 de febrer de 2023, el tècnic de l'àrea Jurídica, ha emès informe jurídic favorable per la tramitació del nou termini de presentació de sol·licituds a la Borsa de treball, en els termes exposats.

Fonaments de dret

1. La Llei 10/2006, de 26 de juliol, integral de la joventut (BOIB núm. 109, de 3 d'agost), té per objecte establir el marc normatiu i de competències per desenvolupar les polítiques de joventut, que engloben el conjunt d'actuacions i iniciatives destinades a fer possibles l'emancipació i el desenvolupament personal dels joves, així com a promoure'n i fomentar-ne la integració i la participació en la vida política, econòmica, social i cultural.

2. El Decret 32/2006, de 31 de març, pel qual es regula l'Institut Balear de la Joventut (BOIB núm. 51, de 6 d'abril), modificat pel Decret 77/2008, de 4 de juliol (BOIB núm. 96, de 10 de juliol); pel Decret 123/2010, de 17 de desembre (BOIB núm. 190, de 30 de desembre), i pel Decret 23/2018, de 6 de juliol (BOIB núm. 84, de 7 de juliol), estableix com a objecte d'aquest Institut coordinar i executar la política autonòmica en matèria de joventut i lleure, i dur a terme totes les activitats que siguin necessàries i convenients per complir aquesta finalitat institucional.

3. L'article 12 del Decret 32/2006, en concret, els apartats b) i n), estableixen que correspon al director o directora, entre altres funcions, «b) Organitzar el funcionament de l'Institut, establir el règim intern dels serveis que en depenguin i exercir la responsabilitat i direcció sobre el personal de l'entitat." i «n) Exercir com a cap de personal, seleccionar el personal, atorgar en nom i representació de l'Institut els contractes del personal i aprovar les retribucions i la contractació del personal de l'IBJOVE, d'acord amb els criteris fixats pel Consell de Direcció i la relació de llocs de feina.»

4. Resolució del director de l'IBJOVE de dia 12 de febrer de 2022, publicada al BOIB Núm. 23 de 12 de febrer de 2022, per la qual s'aproven les bases reguladores i la convocatòria d'una borsa de treball per cobrir temporalment llocs de feina de les categories de cuiner, ajudant de cuina, i auxiliar de suport a les seves instal·lacions.

5. La Resolució de la presidenta de l'Institut Balear de la Joventut de 15 de juliol de 2019 disposa el nomenament del senyor Sebastià Lliteres Lliteres com a director de l'Institut Balear de la Joventut.

Per tot això, dicto la següent

Resolució

1. Aprovar l'obertura, si escau, d'un nou termini de la convocatòria de la borsa de treball en els termes exposats perquè els nous interessats/des amb la categoria laboral de cuiner/a, i d'ajudant/a de cuina, es puguin inscriure així com, que els ja inscrits puguin aportar els seus mèrits actualitzats.  D'aquesta manera, l'IBJOVE si ho considera necessari, podrà dur a terme la contractació amb la màxima celeritat del personal temporal seleccionat d'ambdues categories. 

Respecte a la categoria d'empleat de servei, el nou termini de presentació de sol·licituds s'obrirà a partir del pròxim 29 de març de 2023 atès que, el dia d'avui no s'han exhaurit els candidats inscrits a la Borsa. 

2. Les contractacions de personal temporal es tramitaran d'acord amb el procediment establert i si escau mitjançant les autoritzacions prèvies corresponents de les direccions generals de Funció Pública i de Pressuposts respectivament.

3. Publicar a la web de l'IBJOVE http://ibjove.caib.es, les Bases Reguladores i el Barem de mèrits que també han de regir aquest procés selectiu amb motiu de l'obertura del nou termini i que ja varen regir, la Convocatòria de la borsa de treball per a la selecció de personal temporal, inclosa a la Resolució del director de l'IBJOVE que es va publicar al BOIB Núm. 23, de 12 de febrer.

4. Ordenar la publicació d'aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i també a la pàgina web de l'IBJOVE http://ibjove.caib.es juntament amb les Bases Reguladores i el Barem de mèrits esmentats al punt anterior. 

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el director de l'Institut Balear de la Joventut en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 17 de març de 2023

El director de l'Institut Balear de la Joventut Sebastià Lliteres Lliteres