Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE SANTANYÍ

Núm. 182886
Bases específiques que regiran la convocatòria per constituir una borsa de treball per proveir, amb personal funcionari interí, necessitats urgents existents a la policia local de l’Ajuntament de Santanyí

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per acord de la Junta de Govern Local, de data 9 de març de 2023, s'aproven les bases específiques que regiran la convocatòria per constituir una borsa de treball per proveir, amb personal funcionari interí, necessitats urgents existents a la policia local de l'Ajuntament de Santanyí, en els següents termes:

BASES ESPECÍFIQUES QUE REGIRAN LA CONVOCATÒRIA PER CONSTITUIR UNA BORSA DE TREBALL PER PROVEIR, AMB PERSONAL FUNCIONARI INTERÍ, NECESSITATS URGENTS EXISTENTS A LA POLICIA LOCAL DE L'AJUNTAMENT DE SANTANYÍ

PRIMERA. OBJECTE

1. Aquesta convocatòria té per objecte la constitució d'una borsa de treball de personal funcionari interí de la categoria de Policia, per a cobrir necessitats urgents a l'Ajuntament de Santanyí.

2. La selecció de les persones aspirants s'efectuarà mitjançant concurs.

3. S'aplicaran a aquestes proves selectives: la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears; modificada per la Llei 11/2017, de 20 de desembre; Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic; la Llei 3/2007, de 27 de març, de la Funció Pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears; Decret 40/2019, de 24 de maig, pel qual s'aprova el Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears.

4. Els nomenaments com a personal funcionari interí que s'efectuïn a les persones aspirants d'aquesta borsa seran conformes amb l'article 41.2 de la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears; modificada per la Llei 11/2017, de 20 de desembre; així com de conformitat amb l'article 10.1 b) (substitució transitòria dels titulars) del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic.

De la mateixa manera, es podran dur a terme nomenaments per a la cobertura temporal de places vacants, regulats en l'article 10.1 apartat a) de la mateixa llei, sempre que no sigui possible la seva provisió amb personal funcionari de carrera, condició que estableix la Llei 11/2017, de 20 de desembre, de modificació de la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, en el seu article trenta.

SEGONA. REQUISITS I CONDICIONS DE LES PERSONES ASPIRANTS

Per participar en aquesta convocatòria, les persones interessades han de complir, en la data d'expiració del termini assenyalat per a la presentació de sol·licituds, els requisits següents:

1. Tenir la nacionalitat espanyola.

2. Tenir 18 anys complerts.

3. Acreditar la superació del curs de capacitació de Policia Local.

4. Estar en possessió, o en condicions d'obtenir-ho en la data en què finalitzi el termini de presentació d'instàncies, del títol acadèmic exigit a l'article 76 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic: Títol de Batxiller o Tècnic de formació professional o títols equivalents a efectes laborals, segons el que preveu la normativa d'educació.

Als efectes laborals, segons article 4,3 de l'ordre EDU/1603/2009 serà vàlida la superació de la prova d'accés a la universitat per a majors de vint-i-cinc anys, sempre que s'acrediti algun dels requisits següents: estar en possessió del títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria o equivalent a efectes acadèmics o a efectes professionals, o bé haver superat almenys 15 crèdits ECTS dels estudis universitaris, tenir en compte DA5ª de l'Ordre EDU/1603/2009 modificat per l'Ordre EDU/520/2011.

5. No patir malaltia ni defecte físic o psíquic, dels descrits en l'annex 5 (quadre d'exclusions mèdiques) del Decret 40/2019, de 24 de maig, pel qual s'aprova el Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears.

6. No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració pública, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a plaça o càrrecs públics per resolució judicial.

7. No tenir antecedents penals per delictes dolosos.

8. Comprometre's a portar armes i, si escau, utilitzar-les.

9. Estar en possessió dels permisos de conducció de les classes A2 i B.

10. No estar sotmès a cap causa d'incapacitat específica d'acord amb la normativa vigent.

11. Acreditar els coneixements de la llengua catalana del nivell B2.

12. Abonar una taxa de 14 euros pels drets d'examen dins del termini de presentació de sol·licituds, sense que es pugui abonar en un altre moment.

L'abonament dels drets d'examen haurà de ser satisfet en el compte bancari següent: CAJAMAR - ES97 3058 4516 4227 3200 0011 indicant el DNI i el nom de la convocatòria a què s'opta.

13. Abans de prendre possessió de la plaça, la persona interessada haurà de fer constar que no ocupa cap lloc de treball ni duu a terme cap activitat en el sector públic delimitat per l'article 1 de la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques i que no percep pensió de jubilació, retir o orfandat.

Si duu a terme alguna activitat privada, inclosa la de caràcter professional, haurà de declarar-ho en el termini de deu dies, a comptar des del dia de la presa de possessió, perquè la Corporació acordi la declaració de compatibilitat o d'incompatibilitat.

TERCERA. PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

1. Les sol·licituds per prendre part en el procés selectiu s'ajustaran al model normalitzat de sol·licitud (annex II) i es presentaran en el Registre General de l'Ajuntament.

També podran presentar-se mitjançant les formes previstes en l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

2. El termini de presentació de sol·licituds serà de 10 dies hàbils des de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Juntament amb la sol·licitud emplenada adequadament, les persones aspirants han d'adjuntar:

a) Còpia del DNI i del títol exigit per prendre part a la convocatòria.

b) Còpia del diploma d'aptitud del curs de formació bàsica, expedit per l'EBAP.

c) Declaració responsable de les persones aspirants assegurant que compleixen els requisits exigits en la base segona d'aquestes bases, referits sempre a la data d'expiració del termini assenyalat per a la presentació de sol·licituds.

El fet de constar en la llista d'admesos no implica el reconeixement que les persones aspirants compleixin els requisits per a participar en aquesta convocatòria. Les persones que superin el procés selectiu, hauran de presentar la documentació acreditativa dels requisits generals que s'indiquen en la base segona, amb caràcter previ al seu nomenament.

d) Acreditar el coneixement de la llengua catalana al nivell B2, de conformitat amb la Llei 4/2016, de 6 d'abril, de modificació de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears i el Decret 11/2017, de 24 de març, d'exigència del coneixement de la llengua catalana en els procediments selectius d'accés a la funció pública i per ocupar llocs de treball de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Aquests coneixements han de ser acreditats mitjançant l'aportació del títol o certificat oficial corresponent, expedit per la Direcció General de Política Lingüística de les Illes Balears o equivalències previstes.

e) Una relació dels mèrits aportats (model annex III).

f) La documentació acreditativa dels mèrits al·legats, en la forma establerta a la base cinquena d'aquesta convocatòria.

g) Justificant d'haver abonat els drets d'examen.

QUARTA. ADMISSIÓ DE LES PERSONES ASPIRANTS

Pel fet de presentar les instàncies per sol·licitar prendre part al concurs, les persones aspirants es sotmeten expressament a les seves bases reguladores, que constitueixen la norma d'aquest procés selectiu, sense perjudici de les responsabilitats en què poguessin incórrer si s'apreciàs inexactitud fraudulenta a la declaració que formulin.

Resultaran admeses les persones aspirants que acreditin reunir els requisits exigits, segons el que exposa la base segona.

Expirat el termini de presentació d'instàncies, l'autoritat convocant dictarà resolució, en el termini màxim d'un mes, declarant aprovada la llista provisional de persones admeses i excloses, amb la causa o les causes que han motivat l'exclusió, i concedint un termini d'esmena a les persones excloses de deu dies hàbils, amb indicació que, si no fan l'esmena, s'entendrà que han desistit de la sol·licitud i seran definitivament excloses.

A la resolució que declari aprovada la llista definitiva de persones admeses i excloses, es farà indicació de la data en què es durà a terme la valoració dels mèrits de la fase de concurs, així com de la composició del tribunal qualificador.

Els errors de fet es poden esmenar en qualsevol moment, d'ofici o a petició de la persona interessada. No serà esmenable l'abonament de les taxes després de la data de tancament del termini de presentació d'instàncies.

CINQUENA. ACREDITACIÓ DELS MÈRITS

1. Els mèrits de les persones candidates s'han d'acreditar mitjançant la presentació de l'original o còpia de la documentació següent:

a) Curs de capacitació: certificat de l'EBAP d'haver superat el curs de capacitació de la categoria a la qual opta.

b) Serveis prestats: certificat expedit pels ajuntaments o administracions públiques corresponents.

2. Els mèrits s'acreditaran amb referència a la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

SISENA. COMPOSICIÓ DEL TRIBUNAL QUALIFICADOR

1. L'òrgan encarregat de la selecció és el tribunal qualificador. Aquest es determinarà per resolució de Batlia de l'Ajuntament de Santanyí, i la seva composició s'haurà de publicar amb la llista definitiva de persones admeses i excloses a la pàgina web de l'Ajuntament.

2. L'òrgan de selecció serà col·legiat i la seva composició s'ajustarà als principis d'imparcialitat i professionalitat dels seus membres, procurant així mateix la paritat entre dona i home. La seva composició serà predominantment tècnica i els membres hauran d'estar en possessió de la titulació o especialització igual o superior a l'exigida per a l'accés a les places convocades.

3. El personal d'elecció o de lliure designació política, el personal funcionari interí i el personal eventual no podran formar part dels òrgans de selecció. Tampoc poden formar part els representants dels empleats públics, sense perjudici de les funcions de vigilància del bon desenvolupament del procediment selectiu. Els representants sindicals que participin en el procediment selectiu amb aquestes funcions de vigilància, han d'estar acreditats i, com a màxim, pot haver-hi un per cada sindicat, amb un màxim de quatre en cada procediment.

4. La pertinença als òrgans de selecció serà sempre a títol individual, no podent ostentar-se aquesta en representació o per compte de ningú.

5. El tribunal qualificador estarà constituït per cinc membres, i pel mateix nombre de suplents:

a) President/a: designat/da per l'ajuntament convocant entre el personal funcionari de carrera d'experiència reconeguda.

b) Vocals: un membre vocal proposat per la Direcció general, competent en matèria de coordinació de policies locals, un altre proposat per l'Escola Balear d'administració pública i un designat per l'ajuntament convocant.

c) Secretari/ària: designat/da per l'ajuntament convocant amb veu i vot.

6. El tribunal podrà acordar la incorporació en les tasques de personal assessor o especialista en totes o alguna de les proves, que poden actuar amb veu però sense vot.

7. El tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels seus membres, titulars o suplents indistintament, ni sense president/a ni secretari/ària, i les seves decisions s'adoptaran per majoria.

8. Els membres del tribunal poden ser nomenats dels membres de la Corporació convocant o del personal al servei de les administracions públiques.

9. Els membres del tribunal hauran d'abstenir-se d'intervenir, i notificar-ho a l'autoritat convocant, quan concorri alguna de les circumstàncies previstes en l'article 23 de la Llei 40/2015, de l'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic

10. Les decisions adoptades pel tribunal es poden recórrer en les condicions que estableix l'article 121 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

11. Són funcions del tribunal qualificador:

a) Valorar els mèrits al·legats i acreditats per les persones aspirants, en la forma establerta en aquestes bases.

b) Requerir, si escau, a les persones aspirants que hagin acreditat mèrits amb defectes formals, a l'efecte de la seva esmena, o quan sigui necessari un aclariment d'algun dels mèrits acreditats en temps i en forma.

c) Confeccionar una llista, per ordre de prelació, de les persones que formen part de la borsa.

d) Resoldre les reclamacions presentades, en el termini establert i en la forma escaient, per les persones aspirants.

e) Elevar a la Batlia la composició definitiva de la borsa.

f) Expedir, a petició de les persones aspirants, els corresponents justificants d'assistència.

12. Els mèrits acreditats per les persones candidates es valoraran d'acord amb el barem que s'adjunta com a Annex I.

SETENA. CONCURS DE MÈRITS

1. La valoració de la fase de concurs es durà a terme tenint en compte el barem de mèrits estipulats en l'annex I.

Una vegada conclosa la valoració dels mèrits, el tribunal qualificador publicarà a la pàgina web de l'Ajuntament, una llista de les puntuacions obtingudes per les persones aspirants (per blocs i total), amb indicació del número de document nacional d'identitat. Aquesta llista es publicarà per ordre de major a menor puntuació total.

2. Les persones aspirants disposen d'un termini de tres dies hàbils, a comptar a partir de l'endemà de la publicació de la llista, per a al·legar les rectificacions pertinents sobre la valoració provisional dels mèrits del concurs.

VUITENA. RELACIÓ DE PERSONES APROVADES I ORDRE DE CLASSIFICACIÓ DEFINITIVA

1. El Tribunal Qualificador elaborarà una llista definitiva de totes les persones aspirants que formin part de la borsa, per ordre de la puntuació obtinguda, que elevarà a la batlessa perquè en dicti la resolució que correspongui.

2. La borsa es publicarà a la pàgina web de l'Ajuntament amb indicació de totes les persones integrants, l'ordre de prelació i la puntuació obtinguda per cadascuna, amb indicació del número de document nacional d'identitat.

3. La durada màxima de vigència de la borsa és de dos anys des de que es publiqui la constitució de la borsa al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

NOVENA. FUNCIONAMENT DE LA BORSA

La borsa de treball constituïda mitjançant Resolució de Batlia de data 20 de maig de 2021 publicada al BOIB núm. 69 de 27 de maig de 2021, té preferència sobre la borsa de treball que es constitueixi com a resultat d'aquest procediment selectiu. Si, efectuada la crida de persones aspirants en la borsa preferent, aquesta es mantingués esgotada, per manca de persones en situació de disponible, es procedirà a efectuar la crida a les persones de la borsa de treball resultant d'aquesta convocatòria.

Estan en situació de no disponibles les persones integrants de la borsa que estiguin prestant serveis com a personal funcionari interí a una administració pública, ja sigui fent substitucions diverses (IT, maternitat, etc.) o cobrint acumulacions, excés de tasques o que no hagin acceptat el lloc ofert per alguna de les causes indicades en aquesta mateixa base.

Mentre l'aspirant estigui en situació de no disponible en la borsa, no se li oferirà cap lloc de treball corresponent a aquesta convocatòria.

Estan en situació de disponibles la resta d'aspirants de la borsa i, per tant, se'ls podrà oferir llocs de treball d'acord amb la seva posició en la borsa.

A aquest efecte el Departament de Recursos Humans es posarà en contacte telefònic, o per mitjans telemàtics (correu electrònic), amb la persona que correspongui i li comunicarà el lloc a cobrir i el termini per a incorporar-se, que no serà inferior, si així ho demana la persona interessada, a dos dies hàbils a comptar des de la comunicació.

Quedarà constància a l'expedient, mitjançant una diligència, que ha rebut la comunicació o dels intents realitzats.

En el termini màxim d'un dia hàbil a comptar des de la comunicació, o dos dies si es fa en divendres, la persona integrant de la borsa ha de manifestar el seu interès en el nomenament.

Si no manifesta la conformitat dins termini, renúncia expressament al nomenament, no respon al telèfon de contacte que ha facilitat, o es dóna una altra circumstància, quedarà exclosa de la borsa i s'avisarà a la següent de la llista.

A les persones aspirants que renunciïn de manera expressa o tàcita se'ls exclourà de la borsa, tret que al·leguin, dins del termini establert, la concurrència d'alguna de les següents circumstàncies, que hauran de justificar-se documentalment en els tres dies següents:

a) Estar en període d'embaràs, maternitat o paternitat, adopció o acolliment permanent o preadoptiu, inclosa l'excedència per cura de fills.

b) Prestar serveis a una altra administració pública.

c) Patir una malaltia o incapacitat temporal.

d) Estar exercint funcions sindicals.

Aquestes persones estan obligades a comunicar per escrit al Departament de Personal la finalització de les situacions previstes anteriorment, en un termini no superior a deu dies hàbils des que es produeixi, i amb la justificació corresponent, així quedaran en la situació de no disponible i no rebran cap altra oferta mentre continuï la circumstància al·legada. La falta de comunicació dins termini determina l'exclusió de la borsa.

Quan la persona seleccionada mitjançant aquesta borsa cessi en el lloc de treball, excepte si és per renúncia voluntària, es reincorporarà novament a la borsa de treball amb el mateix ordre de prelació que tenia. La posterior renúncia d'una persona funcionària interina en el lloc de treball que ocupa, així com l'incompliment del deure de prendre possessió del lloc de treball prèviament acceptat, suposa la seva exclusió de la borsa de treball.

DESENA. IMPUGNACIÓ I MODIFICACIÓ DE LA CONVOCATÒRIA

La convocatòria, aquestes bases i els actes administratius que es derivin de les actuacions del Tribunal Qualificador, podran ser impugnades per les persones interessades en els casos i en la forma establerts per la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Signat electrònicament: 13 de març de 2023

La batlessa Maria C. Pons Monserrat

 

ANNEX I BAREM DE MÈRITS

El tribunal avaluarà els mèrits que les persones aspirants al·leguin i que justifiquin correctament, d'acord amb el barem següent:

1. Valoració del curs de capacitació

Només es valoren els cursos expedits o homologats per l'Escola Balear d'administració pública (EBAP). La valoració de la nota obtinguda en el curs bàsic de capacitació per a l'accés a la categoria de policia és el resultat de multiplicar la nota per un coeficient de 0,8, fins a un màxim de 8 punts.

2. Valoració dels serveis prestats

La puntuació màxima d'aquest apartat és de 42 punts, d'acord amb els criteris següents:

a) Per cada mes complet de serveis prestats i reconeguts com a policia local o turístic a les Illes Balears: 0,5 punts per mes, fins a un màxim de 32 punts.

b) Per cada mes complet de serveis prestats i reconeguts en altres categories, en els cossos o forces de seguretat estatals, policies locals d'altres comunitats autònomes, policies autonòmiques o exèrcit professional: 0,3 punts per mes, fins a un màxim de 10 punts.

 

ANNEX II SOL·LICITUD D'ADMISSIÓ A PROCEDIMENT SELECTIU DE L'AJUNTAMENT DE SANTANYÍ

____________________________________________________ DNI núm. __________________________________________________

(Nom i cognoms)

Domicili a __________________________________________________________ núm. _______________________________________

(Localitat) (carrer, avinguda, plaça, etc.)

CP _________ Telèfon __________________ e-mail ____________________________________________________________________

EXPÒS:

Que he tengut coneixement de la convocatòria de:______________________________ (nom de la convocatòria) les bases del qual van ser publicades a ___________________________________________ (BOIB–data i núm.-; web municipal –data de l'anunci, etc.).

Que reunesc totes i cadascuna de les condicions exigides a les bases, referides a la data de finalització del termini assenyalat per a la presentació d'aquesta sol·licitud. Que he satisfet els drets de participació, cosa que acredit amb el document que s'adjunta.

Per tot l'exposat,

SOL·LICIT: prendre part en aquesta convocatòria.

________________________, ______ de_________________ de 202_______________________________________________________

[signatura]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SRA. BATLESSA DE L'AJUNTAMENT DE SANTANYÍ

 

ANNEX III RELACIÓ DE MÈRITS APORTATS

_____________________________________________ DNI núm. ___________________________________________(Nom i cognoms)

Domicili a ______________________________________________ núm. ___________________(Localitat) (carrer, avinguda, plaça, etc.)

Codi postal _________ Telèfon ______________ e-mail _________________________________________________________________

CURS DE CAPACITACIÓ ________________________________________________________________________________________

(indicar nota)

SERVEIS PRESTATS A LES ILLES BALEARS

Ajuntament Mesos complets

__________________________________________________________ / ____________________________________________________

__________________________________________________________ / ____________________________________________________

__________________________________________________________ / ____________________________________________________

__________________________________________________________ / ____________________________________________________

__________________________________________________________ / ____________________________________________________

__________________________________________________________ / ____________________________________________________

__________________________________________________________ / ____________________________________________________

__________________________________________________________ / ____________________________________________________

__________________________________________________________ / ____________________________________________________

__________________________________________________________ / ____________________________________________________

__________________________________________________________ / ____________________________________________________

__________________________________________________________ / ____________________________________________________

__________________________________________________________ / ____________________________________________________

__________________________________________________________ / ____________________________________________________

SRA. BATLESSA DE L'AJUNTAMENT DE SANTANYÍ