Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 182350
Extracte de l’acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 13 de març de 2023, relatiu a l’aprovació de les bases i la convocatòria de la concessió directa d’ajuts per a l’adquisició dels Vals Consum 2023 envers l’augment generalitzat dels preus (Exp. 03141-2023-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 681496

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet del qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions

(https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/681496):

Primer. Beneficiaris.

En primer lloc, es poden adherir al programa tots els establiments i negocis que compleixin els requisits següents:

a) Establiment ubicat a Menorca, obert al públic i amb connexió a Internet.

b) Les activitats, referides als epígrafs de l'impost d'activitats econòmiques (IAE), han de coincidir, únicament i exclusivament, amb les agrupacions següents:

641.- Comerç al detall de fruites, verdures, hortalisses i tubercles.

642.- Comerç al detall de carns i despulles; derivats carnics elaborats; ous, ocells, animals de granja i caça; i productes derivats d'aquests.

643.- Comerç al detall de peix, productes de l'aqüicultura i caragols.

644.- Comerç al detall de pa, pastisseria, confiteria i similars i de llet i productes lactis.

647.- Comerç al detall de productes alimentaris i begudes en general.

651.- Comerç al detall de productes textils, confecció, calçat, pells i articles de cuiro.

652.1.- Comerç al detall de medicaments, productes sanitaris i d'higiene personal.

653.2.- Comerç al detall d'aparells elèctrics, electrònics, electrodomèstics i d'altres elements d'ús a la llar.

659.3.- Comerç al detall d'aparells i instruments mèdics, ortopèdics, òptics i fotogràfics.

659.4.- Comerç al detall de llibres, diaris, articles de papereria i escriptori, de dibuix i belles arts.

83.- Professionals de la sanitat: només estomatòlegs, odontòlegs, fisioterapeutes i podòlegs.

943.- Consultes i clíniques d'estomatologia i odontologia.

En segon lloc, poden beneficiar-se d'aquests ajuts, mitjançant la sol·licitud de vals, les persones físiques majors de 16 anys amb DNI o NIE (per al còmput dels 16 anys s'inclou el mateix dia de l'aniversari, d'acord amb l'article 240 del Codi civil).

Segon. Objecte

L'objecte de la convocatòria és regular el procediment i les condicions per a atorgar subvencions, excepcionalment i per raons d'interès públic, social i econòmic, a la ciutadania major de 16 anys, per un import màxim de fins a 200 €, mitjançant la fórmula de vals de consum.

Tercer. Bases reguladores

Aquesta convocatòria es regirà per les bases aprovades pel Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 13.03.2023.

Quart. Import

L'import global màxim de la convocatòria és de 2.000.000 € (dos-milions d'euros).

Cinquè. Terminis de sol·licituds

-Fase I. Adhesió dels establiments comercials: Els interessats poden adherir-se a aquesta iniciativa en el termini de 15 dies a comptar des de l'endemà d'haver-se publicat les bases en el BOIB.

-Fase II. Sol·licitud i consum dels vals: A partir del 10è dia des de l'endemà d'haver-se publicat les bases, i fins al 30 de juny de 2023, les persones interessades poden sol·licitar els vals de consum que el CIM concedirà, accedint a la plataforma i registrant-se amb nom, llinatges i DNI o NIE.

-Fase III. Bescanvi dels vals consumits: Una vegada iniciat el termini de sol·licitud i de concessió i consum dels vals, fins al 30 de juny de 2023, el CIM tramitarà mensualment l'abonament dels vals degudament validats als establiments corresponents.

Sisè. Altres dades

Se subvencionen vals de consum destinables a la compra d'aliments, roba, calçat i altres productes bàsics a qualsevol dels establiments comercials detallistes ubicats a la nostra illa que compleixin els requisits pertinents i s'adhereixin a aquesta iniciativa.

El Consell Insular de Menorca posarà a disposició de la ciutadania 80.000 vals per valor de 25 € cadascun.

L'import màxim subvencionable, expressat en vals i per persona sol·licitant, és de 200 €; per tant, a cada persona que en sol·liciti li corresponen, com a màxim, 8 vals.

Adquirit el val, si no se'n fa ús en el termini de 20 dies, un cop esgotat aquest període d'espera, caducarà i passarà automàticament a la borsa de disponibles.

El valor dels vals utilitzats en cada operació pot representar fins al 100% del preu de la compra.

Dia 30 de juny de 2023 el programa deixarà de tenir vigència; per això, els vals no consumits i validats caducaran en acabar aquell mateix dia i ja no seran vàlids.

 

Maó, 14 de març de 2023

Per delegació de la presidenta,  El secretari del Consell Executiu Octavi Pons Castejón (Decret 427/2019, d'11 de juliol) (BOIB núm. 97 de 16-7-2019)