Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE BUNYOLA

Núm. 181047
Aprovació definitiva de la modificació de l'Ordenança Fiscal Reguladora de de la taxa per la prestació del servei d'escoleta municipal infantil de l’Ajuntament de Bunyola

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Al no haver-se presentat reclamacions durant el termini d'exposició al públic queda automàticament elevat a definitiu l'acord plenari provisional de l'Ajuntament de Ple de data 18 de gener de 2023 referent a la modificació de l'Ordenança Fiscal Reguladora de de la taxa per la prestació del servei d'escoleta municipal infantil de l'Ajuntament de Bunyola publicat al BOIB 12 de dia 26 de gener de 2023.

El text íntegre de la qual es fa públic en compliment de l'article 17.4 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals aprovat per Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març.

«ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER LA PRESTACIÓ SERVEI D'ESCOLETA MUNICIPAL INFANTIL

Article 1r. Fonament i naturalesa.

Fent ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, i de conformitat amb el que disposen els articles 15 al 19 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel que s'aprova el Text Refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aquest Ajuntament estableix la taxa per la prestació del servei d'escoleta municipal infantil, que es regirà per aquesta ordenança fiscal, les normes de la qual s'atenen al que disposa l'article 58 de l'esmentat RDL.

Article 2n. Fet imposable.

Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació del servei d'escoleta municipal infantil.

Article 3r. Subjecte passiu.

Són subjectes passius i obligats al pagament de la taxa regulada en aquesta Ordenança, les persones que es beneficiïn dels serveis o activitats prestats o realitzats per aquest Ajuntament, als quals fa referència l'article anterior.

Article 4rt. Quantia.

La quantia de la taxa regulada en aquesta Ordenança serà la fixada a les tarifes que es detallen a continuació:

A) Matrícula d'inscripció...............……..................................... 115,00 €

B) Quotes serveis escoleta:

- Serveis escoleta (anual) .......................................... 1.980,00 €

- Quota mensual ........................................................... 180,00 €

(De setembre a juliol, de dilluns a divendres, de 9.00 a 16.30h)

- Servei escoleta matinera:

- De 7.30 a 8.45h........................... 25,00 €/mensuals

- Dies solts........................... ........... 2,00 €/diaris (fins a 7 dies)

C) Menjador (de 12.00 a 14.30 h):

- Dinar ……………………………................. 5,00 €/diaris (més de 15 dies)

- Dinar ……………………………….............. 6,00 €/diaris (fins a 15 dies)

D) Menjador Nadons (de 12.00 a 14.30 h):

- Monitor nadons de menys de 15 mesos..... 2,00 €/diaris (més de 15 dies)

- Monitor nadons de menys de 15 mesos..... 2,50 €/diaris (fins a 15 dies)

No es fa mitja quota, es paga per dies.

Hi haurà un descompte del 15% per a germans, un descompte del 15% per a famílies nombroses, i un altre 15% en el supòsit que la renda per càpita de la seva unitat familiar no superi el 0,9 del salari mínim interprofessional.

En el moment de formalitzar la matrícula es presentarà una fotocòpia de la/les declaracions de al renda de la unitat familiar.

En el supòsit que la unitat familiar no hagués estat subjecte a l'obligació de declarar, presentarà un certificat negatiu de la renda de cada un dels membres, expedit per l'Agència Tributària.

Dins les tarifes establertes pel servei educatiu no estan inclosos el material necessari per a festes, sortides i altres despeses que seran aportats directament pels pares.

Article 5è. Obligació de pagament.

Neix des de que s'inicia la prestació del servei. No obstant, s'exigirà el dipòsit previ equivalent a una mensualitat de la taxa al sol·licitar-se l'ingrés o reserva de plaça, no podent autoritzar-se sense aquest requisit.

Article 6è. Normes de gestió.

1. La taxa es considerarà meritada simultàniament a la prestació del servei, que se considerarà el curs escolar de setembre a juliol, i la seva liquidació i recaptació es durà a terme per mensualitats anticipades, tractant-se de les quotes mensuals; per mensualitats vençudes, en cas de les taxes per dia i en relació a la matriculació, en el moment de formalitzar-se la mateixa.

2. En el supòsits de baixes definitives anteriors a la finalització del curs escolar, en el mes de juliol, la quota anual es prorratejarà per bimestres, d'acord amb el següent detall: octubre-novembre, desembre-gener, febrer-març, abril-maig i juny-juliol.

3. El pagament de les quotes mensuals s'efectuarà per mensualitats anticipades, dins el termini dels cinc primers dies del mes corresponent. El pagament de dies solts del servei d'escoleta matinera, i el servei de menjador s'efectuarà per mensualitats vençudes, dins el termini dels cinc primers dies del mes següent.

DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA

Amb caràcter excepcional, des de l'1 de setembre de 2022 i de forma temporal queda suspesa l'aplicació del concepte «quota mensual (de 9.00h a 16.30h)» de les quotes de serveis escoleta de l'article 4 de l'Ordenança reguladora de la taxa per la prestació del servei d'escoleta municipal infantil, amb un import de 180 euros, i pel que fa únicament als alumnes de les aules de tercer nivell d'educació infantil (2 a 3 anys) durant el període escolar que va de setembre a juny els cursos 22/23, 23/24, 24/25 i 25/26.

DISPOSICIÓ FINAL

La present modificació entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació i començarà a aplicar-se a partir del dia següent de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears amb efectes de dia 1 de setembre de 2022 i tindrà una vigència temporal limitada per la durada del conveni específic de gratuïtat de la xarxa pública al que fa referència l'article 6 del Decret llei 8/2022, de 16 d'agost, de mesures urgents per garantir la gratuïtat de l'educació dels infants matriculats al tercer nivell d'educació infantil als centres de la xarxa pública d'escoles infantils.

 

(Signat electrònicament: 14 de març de 2023

La regidora d'Educació, Treball, Mobilitat, Habitatge i Relacions Institucionals Sandra Llop Mendez)