Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 168628
Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears per la qual es designen assessors tècnics per a diferents tribunals de selecció del concurs extraordinari i/o concurs oposició per accedir a places vacants de personal estatutari fix de determinades categories professionals derivades de l’oferta d’ocupació pública addicional d’estabilitat ordinària i excepcional d’estabilització per a l’any 2022 en el Servei de Salut de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Per mitjà de l'Acord del Consell de Govern de 23 maig de 2022 (BOIB núm. 67, de 24 de maig de 2022) es va aprovar l'oferta d'ocupació pública addicional d'estabilitat ordinària i excepcional d'estabilització corresponent al personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears, en el marc de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat (BOE núm. 312, de 29 de desembre de 2021) i corregit per mitjà de l'Acord del Consell de Govern de 31 d'octubre de 2022 (BOIB núm. 141, de 1r de novembre de 2022).

2. Per mitjà de les resolucions del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 1r de desembre de 2022 (BOIB núm. 157, de 3 de desembre de 2022) que regulen la modalitat de concurs extraordinari i la modalitat de concurs oposició, es varen aprovar les bases generals de tots els processos selectius derivats de l'oferta d'ocupació pública addicional d'estabilitat ordinària i excepcional d'estabilització per a l'any 2022 en el Servei de Salut de les Illes Balears i que constitueixen el règim jurídic que en regeix de manera uniforme tot el desenvolupament.

3. Per mitjà de les Resolucions del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 20 de desembre de 2022 es van aprovar les convocatòries específiques de processos selectius, pel sistema de concurs extraordinari i/o concurs oposició, derivats de l'oferta d'ocupació pública addicional d'estabilitat ordinària i excepcional d'estabilització per a l'any 2022, de les diferents categories professionals per accedir a places vacants de personal estatutari fix, dependents del Servei de Salut de les Illes Balears.

4. Segons estableix l'article 13.6 de les bases generals, en els casos en què sigui aconsellable i estigui justificat, el director general del Servei de Salut pot designar els assessors especialistes necessaris per col·laborar amb el tribunal de la convocatòria de determinades categories.

Segons els terminis que el Ministeri de Sanitat establí, tots els processos selectius han d'haver finalitzat abans del 31 de desembre de 2024. Per això, i tenint en compte l'elevat nombre de categories professionals (147) i el nombre de candidats que concorren en el procés d'estabilització, cal que les proves d'examen estiguin fetes al més aviat possible.

En aquest sentit, el Tribunal de Selecció de la categoria facultatiu/facultativa especialista d'àrea de radiodiagnòstic ha sol·licitat el nomenament d'assessors especialistes per agilitzar l'elaboració de la prova i resoldre al més aviat possible diversos dubtes que han sorgit durant el procés.

Així mateix, per garantir que els aspirants puguin escollir lliurement l'idioma a l'hora de fer l'examen i que aquest estigui plantejat correctament des del punt de vista lingüístic, el Servei de Salut posa a disposició dels tribunals de selecció el personal del Servei de Planificació Lingüística per revisar, corregir i traduir les proves.

Aquests assessors, que tindran veu però no vot, han de tenir una titulació acadèmica de nivell igual o superior a l'exigida per a l'ingrés i han de ser designats per mitjà d'una resolució, que s'ha de publicar en el BOIB i en la seu electrònica de la CAIB per informar-ne els candidats.

Fonaments de dret

1. L'article 5 del Reial decret llei 1/1999, de 8 de gener, sobre selecció de personal estatutari i provisió de places en les institucions sanitàries de la Seguretat Social.

2. L'article 13.6 de la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 1r de desembre de 2022 per la qual s'aproven les bases generals i el barem de mèrits que han de regir les convocatòries dels processos de selecció per mitjà de la modalitat de concurs oposició derivats de l'oferta d'ocupació pública addicional d'estabilitat ordinària i excepcional d'estabilització per a l'any 2022 del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears.

3. L'article 13.6 de la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 1r de desembre de 2022 per la qual s'aproven les bases generals i el barem de mèrits que han de regir les convocatòries dels processos de selecció per mitjà de la modalitat de concurs extraordinari derivats de l'oferta d'ocupació pública addicional d'estabilitat ordinària i excepcional d'estabilització per a l'any 2022 del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears.

Per això, dict la següent

Resolució

1. Designar les persones que figuren en l'annex assessors especialistes del Tribunal de Selecció de la categoria professional facultatiu/facultativa especialista d'àrea de radiodiagnòstic. 

2. Designar el senyor Bartomeu Riera Rodríguez —cap del Servei de Planificació Lingüística del Servei de Salut de les Illes Balears— assessor especialista encarregat de revisar, corregir i traduir les proves d'examen del procés d'estabilització.

3. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en la Seu Electrònica del Govern de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs de reposició davant l'òrgan que la dicta en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la data de la publicació, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en relació amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció contenciosa administrativa en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta resolució, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici de qualsevol un altre recurs que es consideri procedent interposar-hi.

 

(Signat electrònicament: 7 de març de 2023)

El subdirector de Relacions Laborals del Servei de Salut Pedro Jesús Jiménez Ramírez

Per delegació de competències de la conselleria de Salut i Consum (BOIB núm. 191, de 7/11/2020) Per suplència del director general (BOIB núm. 62, de 29/4/2006) Y per suplència de la directora de Gestió i Pressuposts i de la direcció d'Àrea de Professionals i Relacions laborals (BOIB núm. 107, de 3/8/2019) Pedro Jesús Jiménez Ramírez

 

ANNEX

Designació d'assessors tècnics del Tribunal de Selecció de la categoria facultatiu/facultativa especialista d'àrea de radiodiagnòstic

  • Ricardo Corrales Pinzón
  • Jordi Roldán Busto
  • Juan Manuel Martínez Riutort