Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ESCOLA BALEAR D'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA (EBAP)

Núm. 166892
Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, per la qual la qual s’aprova la relació de persones aspirants restants que han superat el procés unificat per cobrir les places de la categoria de policia dels municipis d’Alcúdia, Algaida, Andratx, Binissalem, Bunyola, Calvià, Campanet, Campos, Ciutadella, Consell, Deià, es Mercadal, Estellencs, Formentera, Inca, Llucmajor, Manacor, Mancor de la Vall, Muro, Palma, Pollença, Sant Antoni de Portmany, Sant Josep de sa Talaia, Sant Llorenç des Cardassar, Santanyí i Son Servera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, per Resolució de 10 d'agost de 2022 (BOIB núm. 106, d'11 d'agost de 2022) va iniciar el procediment per assumir les competències dels processos selectius esmentats. Mitjançant la Resolució esmentada va convocar els ajuntaments interessats a participar en un procés unificat de selecció per tal que, abans del 15 de setembre de 2022, delegassin en la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, a través de l'Escola Balear d'Administració Pública, les competències necessàries per dur a terme l'execució del procés selectiu esmentat. D'acord amb l'esmentada Resolució l'acceptació de la delegació per part de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat es durà a terme en la Resolució que aprova la convocatòria del procés unificat.

2. Per Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 29 de setembre de 2022 (BOIB núm. 128, d'1 d'octubre de 2022) es va convocar un procés unificat per cobrir les places de la categoria de policia dels municipis d'Alcúdia, Algaida, Andratx, Binissalem, Bunyola, Calvià, Campanet, Campos, Ciutadella, Consell, Deià, es Mercadal, Estellencs, Formentera, Inca, Llucmajor, Manacor, Mancor de la Vall, Muro, Palma, Pollença, Sant Antoni de Portmany, Sant Josep de sa Talaia, Sant Llorenç des Cardassar, Santanyí i Son Servera, modificada per Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 10 d'octubre de 2022 (BOIB núm. 132 d'11 d'octubre), per Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat (BOIB núm. 144, de 8 de novembre) i per Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat (BOIB núm. 166, de 22 de desembre).

3. Per tant, es convocaren 133 places (120 Mallorca, 7 Menorca, 6 Eivissa-Formentera) de la categoria de policia del cos de policia local corresponents a l'escala d'Administració especial, subescala serveis especials, grup C, subgrup C1, incloses en les ofertes d'ocupació pública i dels ajuntaments que s'indiquen en l'annex 1 d'aquesta Resolució.

4. Una vegada finalitzades les proves selectives, per indicació del president del Tribunal Qualificador el dia 16 i 17 de febrer de 2023 es varen fer públiques les llistes definitives d'aprovats del procés selectiu per a cada una de les illes amb indicació de la qualificació obtinguda i l'adjudicació definitiva de places dels diversos ajuntaments.

5. De conformitat al que preveu l'article 168.2 del Decret 40/2019, de 24 de maig, pel qual s'aprova el Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, el qual disposa que:

Les aspirants que estiguin embarassades o en període de postpart en la data de realització de les proves físiques, la qual cosa impedeix o dificulta la realització d'aquesta prova, i sempre que ho acreditin mitjançant un certificat mèdic, han de posar-ho en coneixement del Tribunal Qualificador, amb caràcter previ a la realització de la prova o l'exercici. En aquest cas duran a terme la resta de les proves.

Si se superen aquestes, la qualificació de la fase d'oposició queda condicionada a la superació de les proves d'aptitud física en la data que el Tribunal determini, una vegada desaparegudes les causes que motivaren l'ajornament. El Tribunal pot establir d'ofici de forma motivada i amb audiència a l'aspirant afectada, una data apropiada per realitzar les proves físiques ajornades.

En tot cas, s'ha de declarar superat el procés selectiu a les persones aspirants amb una puntuació final que no puguin superar les aspirants que s'hagin acollit a aquest dret.”

Atès que hi havia una aspirant de l'Illa de Mallorca que s'havia acollit al dret que s'hi estableix a l'anterior article de repetir la prova física per motius d'embaràs o post part, i que disposa d'una qualificació de 27,5 de la fase d'oposició, el Tribunal va declarar aprovats els aspirants amb una puntuació superior a la de l'aspirant que s'havia acollit a l'esmentat dret. Per la qual cosa, per Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 21 de febrer de 2023, publicada al BOIB núm. 24, de 23 de febrer, s'aprovaren 117 places a l'illa de Mallorca quedant l'adjudicació de les 3 places restants a la realització de la prova física, exercici que va ser superat per l'aspirant en data 27 de febrer de 2023.

6. A més, en data 22 de febrer un aspirant va renunciar a la seva plaça a Andratx, per tant el Tribunal Qualificador va acordar l'adjudicació de la mateixa a la següent persona de la llista d'aprovats del procés, i això tenint en compte que la mencionada plaça era de reserva del 40% de dones.

Fonaments de dret

a) La Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, i en concret, la Disposició addicional vuitena d'aquesta Llei.

b) El Decret 40/2019, de 24 de maig, pel qual s'aprova el Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears i es modifica el Decret 55/2017, de 15 de desembre, del fons de seguretat pública de les Illes Balears.

c) La Llei orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat.

d) L'article 92 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local.

e) La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques.

f) La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

g) L'article 14.1 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears

h) La Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 29 de setembre de 2022 (BOIB núm. 128, d'1 d'octubre de 2022) per la qual s'aproven la convocatòria, bses, temaris exercicis i es designa el tribunal qualificador de les proves selectives del procés unificat per cobrir les places de la categoria de policia dels municipis d'Alcúdia, Algaida, Andratx, Binissalem, Bunyola, Calvià, Campanet, Campos, Ciutadella, Consell, Deià, es Mercadal, Estellencs, Formentera, Inca, Llucmajor, Manacor, Mancor de la Vall, Muro, Palma, Pollença, Sant Antoni de Portmany, Sant Josep de sa Talaia, Sant Llorenç des Cardassar, Santanyí i Son Servera, modificada per Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 10 d'octubre de 2022 (BOIB núm. 132 d'11 d'octubre), per Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat (BOIB núm. 144, de 8 de novembre) i per Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat (BOIB núm. 166, de 22 de desembre).

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Aprovar la relació d'aspirants restants que han superat les proves selectives de la fase d'oposició del procés unificat per cobrir les places de la categoria de policia dels municipis d'Alcúdia, Algaida, Andratx, Binissalem, Bunyola, Calvià, Campanet, Campos, Ciutadella, Consell, Deià, es Mercadal, Estellencs, Formentera, Inca, Llucmajor, Manacor, Mancor de la Vall, Muro, Palma, Pollença, Sant Antoni de Portmany, Sant Josep de sa Talaia, Sant Llorenç des Cardassar, Santanyí i Son Servera, en els termes que estableix l'annex 1 d'aquesta Resolució.

2. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució i el seu annex en el Butlletí Oficial de les Illes Balear.

3. Elevar aquesta Resolució al Batle o Batlessa de cada ajuntament participant, per tant que siguin nomenats funcionaris en pràctiques.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la presidenta de l'EBAP en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà que s'hagi publicat, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós administratiu de Palma en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la notificació, d'acord amb el que disposen els articles 8.1 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, a la data de la signatura electrònica (7 de març de 2023)

Per delegació de competència dels ajuntaments respectius La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat Mercedes Garrido Rodríguez

 

ANNEX 1 Llista definitiva d'aspirants restants que han superat les proves selectives de la fase d'oposició i adjudicació de places MALLORCA

 

DNI

NOM

MUNICIPI

1

(dades personals ocultes)

(dades personals ocultes)

ANDRATX

2

(dades personals ocultes)

(dades personals ocultes)

ALCÚDIA

3

(dades personals ocultes)

(dades personals ocultes)

MURO

4

(dades personals ocultes)

(dades personals ocultes)

SANT LLORENÇ DES CARDASSAR